Probleme cu semnalizarea

Postaţi aici probleme întâmpinate

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

Re: Probleme cu semnalizarea

Mesajde cornel turda pe Mar Mar 09, 2010 8:29 pm

Salut. Rog pe cineva, sa Imi spuna daca e complicat ,sa demontez contactul de semnalizare de pe ghidon,deoarece azi am dorit sa ,Il curat fiindca am probleme cu semnalizarea.Am desfacut cele doua suruburi ,dar tot tinea ceva acolo si astfel am abandonat sa nu rup ceva, mai bine va cer sfatul. Va multumesc anticipat pentru raspuns.
cornel turda
Cred ca stiu ...

Mesajde florin_bgdn pe Mar Mar 09, 2010 9:27 pm

e si o cătare pe acolo (pe partea de jos).
sunt sigur ca reusesti.
... da-i ca merge...
florin_bgdn
Merg pe o roata

Specimen: XL600
Kilometraj: 0

Mesajde cornel turda pe Mar Mar 09, 2010 9:35 pm

Nu Imi dau seama la ce Ii spui tu catare. Te rog frumos da-mi cateva detalii sau un bip la0745199004 si sun eu . Multumesc cu respect.
cornel turda
Cred ca stiu ...

Mesajde B43XTM pe Mar Mar 09, 2010 10:17 pm

acea catare este de fapt un "ţâmburuş" de plastic care intră într-o gaura din ghidon.
După ce desfaci cele 2 suruburi trebuie sa tragi in jos de partea de jos ca să scoţi ţâmburuşul din gaură.
Din câte stiu nu il tine altceva decat firele.
B43XTM
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Unchiu' pe Mar Mar 09, 2010 10:18 pm

cornel turda scrie:Nu Imi dau seama la ce Ii spui tu catare. Te rog frumos da-mi cateva detalii sau un bip la0745199004 si sun eu . Multumesc cu respect.

Salut,
Ti-au spus si baietzii mai sus....desfaci cele doua suruburi, si desprinzi cele doua jumatati(sunt ca o scoica), ceea ce tine este un matz(camasa neagra prin care trec mai multe fire)care trece de la o jumatate la cealalta(asta daca nu confund cu alte modele de moto, am desfacut si eu la al meu, dar nu prea bag in seama toate cele...deh, batranetzile :mrgreen: ).Desfa cu incredere(dar si cu grija), exact cum desfaci o scoica la mare :D , imagineaza-ti ca acolo unde tine este o balama....ai sa reusesti.
Poti folosi un spray contact pentru curatzat...(WD40, etc)

Bafta!

Liviu
Drumurile incep acolo unde se termina asfaltul...

Incepator in fiecare zi din saptamina/luna/an
Motocilist de forum (pe forum am accelerat prima motocileta si tot pe un forum mi-am luat A-ul)
Unchiu'
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: mmmm...e pe stanga

Mesajde cornel turda pe Mar Mar 09, 2010 10:59 pm

Multumesc baieti pentru amabilitate :Salutare:
cornel turda
Cred ca stiu ...

Mesajde Unchiu' pe Joi Mar 11, 2010 1:55 am

cornel turda scrie:Multumesc baieti pentru amabilitate :Salutare:

Noh, ti-m tot zis tie ce si cum sa faci ....si am ramas eu...astazi(ieri adik) in mijlocul traficului bucurestean fara gram de semnalizari...
La intoarcere in "birlog", dupa ce am facut cativa km impreuna cu Relith, am desfacut asa cum ti-am zis tie sa faci...am dat cu spray coontakt si este ok acum.
Iaca ce memorie buna am ...2 suruburi, scoica..matzul(balama)....etc(tre sa ma laud si eu ca inca ma mai tzine mintea, nu? ) :lol: :lol:

Stima,

Liviu

Motocilist de forum (pe forum am accelerat prima motocileta si tot pe un forum mi-am luat A-ul)
Unchiu'
Iti pot arata si tie ...

Mesajde NoMaam pe Dum Mar 21, 2010 12:25 pm

Salutare.

Ieri am patit-o si eu. In timp ce mergeam prin oras, a inceput sa nu mai mearga semnalizarea, pe nici una din parti.
Butonul si tot ce e in capsula aia de pe ghidon abia a fost curatat cu spray, deci m-am gandit ca poate e o siguranta.

Mergand spre casa si tot incercand semnalizarea, au inceput sa... se aprinda becurile. Nu zic "sa mearga", pentru ca atunci cand semnalizez, becul ramane aprins si doar foarte rar clipeste (insa nu se aude si ţăcănitul din releu, doar palpaie becul). Se intampla la fel pe ambele parti.
Ma gandesc ca nu e vreo siguranta in cazul asta, si cel mai probabil e releul. Ideas? Mai verific ceva sau ma arunc la un releu de semnalizare nou? De unde pot lua unu de moto, nu as vrea de Dacie? :)
NoMaam
Cred ca stiu ...

Vorba de duh: No Ma'am!
Kilometraj: 550

Mesajde Unchiu' pe Dum Mar 21, 2010 12:37 pm

NoMaam scrie:Salutare.

Ieri am patit-o si eu. In timp ce mergeam prin oras, a inceput sa nu mai mearga semnalizarea, pe nici una din parti.
Butonul si tot ce e in capsula aia de pe ghidon abia a fost curatat cu spray, deci m-am gandit ca poate e o siguranta.

Mergand spre casa si tot incercand semnalizarea, au inceput sa... se aprinda becurile. Nu zic "sa mearga", pentru ca atunci cand semnalizez, becul ramane aprins si doar foarte rar clipeste (insa nu se aude si ţăcănitul din releu, doar palpaie becul). Se intampla la fel pe ambele parti.
Ma gandesc ca nu e vreo siguranta in cazul asta, si cel mai probabil e releul. Ideas? Mai verific ceva sau ma arunc la un releu de semnalizare nou? De unde pot lua unu de moto, nu as vrea de Dacie? :)

Salutare, poti pune linistit de dacee... :Dejtu: ...ar fi culmea sa stai pe dreapta sau sa dai amenzi pentru un fleac ca releul de semnal.

Stima,

Liviu

Unchiu'
Iti pot arata si tie ...

Mesajde NoMaam pe Lun Mar 22, 2010 12:23 pm

OK, azi mi-am luat releul de Dacia, 15 RON. Maine seara il montez, va tin la curent. :)
Din cei care ati mai pus, trebuie luat la pila, sau intra acolo? :)) E nevoie de alte adaptari?

10x.
NoMaam
Cred ca stiu ...

Mesajde NoMaam pe Mie Mar 31, 2010 5:00 pm

Merge parfum cu releul de Dacie. Nu dati banii pe altceva, ca nu merita. :)
NoMaam
Cred ca stiu ...

Mesajde vice pe Mar Apr 06, 2010 7:54 pm

Salut,
Dupa, cu parere de rau spun asta, ~ un an si ceva de cand vacutza nu s-a mai miscat din loc (diverse probleme de sanatate), am inceput s-o pregatesc de calarie. Doar ca m-am impotmolit la semnalizare. Merge doar dupa ~ 30 secunde dupa ce pun contactul dreapta sau stanga. Am curatat si am dat cu spray de contacte la butonul de semnalizare, dar nu s-a intamplat nimic. A ramas aceeasi intarziere... Releul de semnalizare l-am inlocuit in urma cu ~ 3 ani cu unul de Dacie, din acela tubular, electromecanic. Ma tot gandesc ca, daca am dat cu spray de contacte la butonul de semnalizare si nu s-a intamplat nimic, problema sa fie de la releu. Voi ce ziceti? Sa-l inlocuiesc cu unul electronic, tot de Dacie, ca banuiesc ca e vor pastra conectorii cu cel electromecanic si scap de problema?
Merci,
Vice.
http://www.onlinesell.ro OnLineSell.ro - Your Dell & HP spare parts online ordering & info site
vice
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: aha

Mesajde Korben Dallas pe Mar Apr 06, 2010 8:27 pm

Desfa semnalizatoarele si curata tot ce e acolo, soclurile din semnalizatoare respectiv duliile becurilor
Va functiona
Korben Dallas
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XRV750
Vorba de duh: nu te pune cu prostu'

Mesajde john pe Mie Apr 07, 2010 9:06 am

salut!
si eu am intampinat aceeasi problema... am curatat tot + schimbat becuri+curatat butonul de semnalizare+desfacut capacul de la releu si curatat cablajul, verificat contacte imperfecte... = aceeasi manifestare... n-am numarat cate secunde statea pana sa clipoceasca dar oricum de multe ori semnalizam schimbarea directiei cu mana... ca pe mobra 50 super :oops: :Nigar: oricum... cert este ca pana nu am schimbat releul nu am scapat de situatie...
eu am pus unul original dar, secandhend dintr-o dezmembrare.. !!!
have fun!
CARPE DIEM !
john
Iti pot arata si tie ...

Mesajde axius pe Mie Apr 14, 2010 2:03 pm

Salut, am si eu o posibila problema cu semanlizarea:

Cand dau semnal (stanga sau dreapta, nu conteaza), am o mica intarziere de cca 2 secunde pana incep sa clipoceasca, timp in care se aude un tzacanit rapid (cred ca de la releu). Dupa cele cca 2 secunde, tzacanitul se aude normal la fiecare aprindere/stingere a semnalelor.

Sa incerc aceeasi metoda cu desfacut contacte .. dat cu spray ? sau asa ar trebui sa se comporte ?

merci,
Stefan
axius
Merg pe o roata

Vorba de duh: Sa vina caldura!
Kilometraj: 4000

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Probleme electrice