Salut,
A venit si ziua de surubarit mult asteptata.
- Jicloare #125 part number 99101 4431250 45lei ambele - Honda bucuresti
- taiat "catalizator" si sudat (argon) - nenea Cristi - 30lei
- vre-o sase ore de desfacut/facut in care mi-am amintit de bancul acela cu medicul ginecolog la examenul de recalificare pentru postul de mecanic auto ce a primit 11+ pentru ca a reusit sa schimbe bujiile prin tzeava de esapament
Cel mai mult m-am chinuit la montat cutia filtrului de aer - conductele de conexiune la carburator ... inca nu m-am prins daca furtunele alea le fixezi intai pe carburatoare si apoi te chinui sa le fixezi si pe cutie sau intai le fixezi pe cutia filtrului si apoi te chinui sa le fixezi si pe carbratoare - pana la urma am rezolvat in prima varianta
Cu ocazia aceasta am schimbat si bujia mai greu accesibila de pe fiecare piston (nu vad amplasamentul ciudat al numitelor bujii pe fiecare cilindru decat din dorinta proiectantului de a ne vedea mai des in service!)
Am avut emotii la ansamblarea carburatoarelor dupa schimbarea jicloarelor - nu am avut garnituri de schimb si le-am folosit pe cele vechi - dat fiind riscul as fi preferat sa le am - voi sta o perioada cu ochii pe carburator sa nu curga cumva!!!
Rezultate asteptate:
- o usoara crestere de putere pana in 6000 de ture
- consum semnificativ mai mic ~ 1l/100km
- raspuns mai bun la acceleratie in plaja de mai sus
- sunet rotund, mai jos, NU mai tare
Rezultate obtinute:
- raspuns in acceleratie mai bun - daca tragi de acceleratie raspunsul este mai rapid ca pana acum
- cresterea de putere - nu am simtit-o
- sunet = la relanti aproape ca nu o mai auzi - turata e mult mai sanatos sunetul adica daca pana acum vvvrum vvrum vrum - acum dddum ddum dum... sper ca intelegeti
- consum - va tin la curent (daca amestecul o sa fie in continuare bogat o sa ii dau mai mult aer!) apropos - un filtru hilofilter pentru transalp costa 150lei

un KN pentru xl650v costa vreo 60eu din cate imi amintesc eu si m-am hotarat ca data viitoare clar kn - acum am apucat sa il comand pe asta de la hilofilter (in romanica cred ca ar trebui schimbat si filtrul de aer la fiecare 6mii km ca si uleiul!)
- alte rezultate - febra musculara la spate de la pozitia de lucru, maini julite, vre-o trei beri minus in frigider
Mare realizare - nu a ramas nici un surub dupa operatie - pana acum dupa chestii de genul la auto - aveam mari dubii la sfarsit ca de unde dracul or fi shaibele si suruburile ramase - deh mare om - mare talent
Sa ne auzim de bine,
Paul