Un TA si ceva in plus... in Timisoara

Aici vă puteţi prezenta partenerele :)

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

Un TA si ceva in plus... in Timisoara

Mesajde sebastianTM pe Joi Mai 13, 2010 3:14 pm

Va salut pe toti :Salutare: ,
Ma prezint: Sebastian din Timisoara, 30 de ani fara un pic, pe motor oficial din August 2009 (ca atunci mi-am luat categoria).
Partenerul meu de calatorii este -bineinteles- un Transalp cu ceva mai multa personalitate decat am eu in ale motociclismului. Am postat poze si pe forumul vecin. Transalp din 1997, unic proprietar in Italia. Aprox 23000km.
Ziceam ca e un transalp si ceva in plus pentru ca are niste extras care m-au atras. A fost... dragoste la prima vedere :soarele:
Are asa:
-rezervor acerbis de 30 si ceva de litri
-aparatori maini acerbis
-ceva crashbar
-computer de bord IMO r300 (Care mai face figuri ca orice electronica), imi zice tot felu de chestii faine care probabil nu o sa le folosesc tot timpu :Geek2:
-furca fata WP
-central spate cu pretensionare reglabila
-sa de o persoana, portbagaj dural
-parbriz si scut motor din kevlar (cu buzunare pentru scule) de la boano (mi-a trebuit ceva sa ma obisnuiesc sa privesc mai in fata ca nu vad prin parbriz)
-toba leo vince x3
-are alt lant mai gros si pinonu spate e altu
-protectia la lant e cu un sticker touratech da nu stiu daca sigur e de firma (e faina oricum)
-zgarieturi ascunse de stickere :ciclop2:
Motorul merge intr-un mare fel. Eram obisnuit cu un sprint mai bun de la Pegaso care l-am avut dar e bine si asa, am scapat de vibratii.
Il am cam de 2 saptamani si ceva si am facut cu el cam 1500 de km. Fara probleme.

Bine v-am gasit inca o data si drumuri bune !
Fişiere ataşate
IMG_0109.jpg
sebastianTM
Cum ii zice la ....

Specimen: XL600
Kilometraj: 34000

Re: Un TA si ceva in plus... in Timisoara

Mesajde Korben Dallas pe Joi Mai 13, 2010 3:29 pm

sebastianTM scrie:-furca fata WP

Salut, bine ai venit
Primul lucru pe care l-as adauga eu la animalu' asta ar fi o perche de burdufuri la telescoapele fata
Nu stiu daca (in poza nu e clar) simeringurile sunt protejate de acele "dust sealers" ca la motocicletele de strada
Daca exista e OK, nu ai nevoie de burdufuri
Korben Dallas
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XRV750
Vorba de duh: nu te pune cu prostu'
Kilometraj: 0

Mesajde sebastianTM pe Joi Mai 13, 2010 3:34 pm

Salut,
m-am gandit si eu la asta. Nu stiu ce zici tu acolo cu protectiile alea de praf ca nu ma prea pricep (cum am zis... nu cunosc prea multe) dar eu am comandat neoprene ca m-am gandit ca arata mai frumos. O sa dau jos stickerele alea cu Claudio ca eu nu's nici un Claudio :P
Si am mai cerut sa-mi aduca niste bujii ngk iridium ca am inteles ca-s mai ok pentru motor. In rest n-am nevoie de nimic, folosesc motorul in fiecare zi aproape, si merge foarte bine.
Multumesc de indicatii, sunt deschis la orice fel de sfaturi.
sebastianTM
Cum ii zice la ....

Mesajde edisone pe Joi Mai 13, 2010 4:12 pm

sebastianTM scrie: un Transalp cu ceva mai multa personalitate!

Sa-ti traiasca animalu' si bine ai venit in randul "cowboy-ilor"! :Salutare:
P.S. interesant rezervorul, poate ne dai mai multe detalii despre el
Imagine
edisone
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: 爱本田
Kilometraj: 0

Mesajde sebastianTM pe Vin Mai 14, 2010 2:03 am

Salut,
Detalii despre rezervor mai multe nu stiu decat ca e din fibra, are doua busoane si intra peste 30 de litri in el. Si atasez o poza ca sa vedeti de mai aproape cum arata.
Sa ma mai uit la ceva ?...
Fişiere ataşate
DSC00689 (Medium).jpg
sebastianTM
Cum ii zice la ....

Mesajde reltih pe Vin Mai 14, 2010 10:14 am

unele modificari sunt geniale, altele imi par de prost gust, primul lucru care l-as face eu, ar fi sa scap de TOATE stickerele, iar daca ascund zgarieturi, as vopsii totul, imi place rezervorul, furca nu cred ca e white power, poate are arcuri WP, codita si shaua sunt inutile dea dreptu', si marele dezavantaj ar fi ca transalpu si asa are greutatea pe fata, cu un rezervor de 30 de litri este si mai mare iar spatele a fost usurat ca dracu, si nici nu arata bine. asta e parerea mea, nu trebuie sa te superi mai ales ca nu te faci vinovat pt nimic din toate astea,
ce as face eu:
neeaparat revopsit si scapat de stickere, nu doar cele cu Claudio :)) , reconstruita codita si saua de transalp, i-as pune bascula de alu' de la african (m-ai castigi la garda la sol , mi-as pune bordu original si parbrizu, :D
scutu e foarte misto, este de african varianta african queens
YOU ONLY NEED TWO TOOLS IN LIFE - WD-40 AND DUCT TAPE. IF IT DOESN'T MOVE AND SHOULD, USE THE WD-40. IF IT SHOULDN'T MOVE AND DOES, USE THE DUCT TAPE
reltih
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: The Power of Cows !!!
Kilometraj: 50000

Mesajde reltih pe Vin Mai 14, 2010 10:14 am

am uitat !
s-o calaresti cu placere :mrgreen:
YOU ONLY NEED TWO TOOLS IN LIFE - WD-40 AND DUCT TAPE. IF IT DOESN'T MOVE AND SHOULD, USE THE WD-40. IF IT SHOULDN'T MOVE AND DOES, USE THE DUCT TAPE
reltih
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Belbody pe Vin Mai 14, 2010 11:51 am

Motocicleta asta e faina, dar se termina brusc.
Nu pot sa inteleg ce-a avut omul ala cu saua si "fundul sexy" original al Transalpului. :Palidu':

O mica remarca, nu cumpara bujii iridiu, adica nu risipi orzul pe gaste. Motorul de TA n-are nevoie de nici un iridiu.

Calareste-o sanatos in schimb!
http://www.ignitech.cz/english/aindex.htm - Aprinderi electronice (CDI, TCI), regulatoare
Imagine
Belbody
Moderator

Kilometraj: 30000

Mesajde reltih pe Vin Mai 14, 2010 12:46 pm

da, exact asta este, se termina brusc si poate as putea trece peste partea estetica daca macar as vedea rostul, dar chiar nu-l vad, bujiile irdium sa le iei doar pt. longevitate ca la performanta nu cred ca simti mare lucru, le pun eu maine si te tin la curent, mentionez ca le-am luat la pret de bujii normale, ca altfel nu dadeam banii pe asa ceva :)
reltih
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Chrisss pe Vin Mai 14, 2010 2:49 pm

Ciao !

Semafor Aradului - Miresei weekendul trecut parca ...a strigat un tembel de pe un Ta negru " CIAO...MOTORU' DE LA SIMI? " :lol: ..da sa facut verde ...si am tulit-o amandoi ...

Cand l-am vazut la semafor nu stiam la ce sa ma uit prima data...nici nu prea stiam ce dihanie e :lol: ...

Arata fain , se aude fain sa ai grija de ea :Dejtu:
Chrisss
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: un fleac...m-au ciuruit..
Kilometraj: 41000

Mesajde sebastianTM pe Sâm Mai 15, 2010 2:15 am

Salut, apreciez comentariile si sugestiile voastre.
Stickerele deocamdata nu le dau jos. Daca o sa am ceva proiect sa revopsesc motorul atunci da. Altfel... nu e cazul. In plus, motorul asta a fost folosit de un tip timp de 12 ani si ceva si omu a fost prin mai multe locuri - martori stickerele... Le las acolo deocamdata.
Pe mine nu ma deranjeaza ca "se termina brusc" cum nu ma deranjeaza masinile de off road taiate. Din mai multe considerente i-a taiat din coada. Doua care imi vin in minte rapid: 1. greutatea din spate sta mai deasupra rotii si nu balanseaza asa de mult in regim de mers pe pietris la viteze mai mari; 2. Impreuna cu saua mai mica si portbagajul scurt din aluminiu a incercat omu sa mai compenseze din greutatea ce se adauga in cazul unui rezervor mai mare.
Poate pana la urma voi o sa spuneti ca asta e "aproape un transalp" adica nu un transalp si ceva... dar cert este ca mie imi place. Si doar mie trebuie sa imi placa. :wink:
In alta ordine de idei sunt curios de bujiile astea minune. Am inteles ca nu trebuie schimbate asa de des ?... daca e adevarat, deja pentru mine asta e un avantaj... nu tot dau rezervorul jos si iar il pun. Mie imi place sa surubaresc, chiar am reconstruit un motor pana acum si in mare parte mi-am preparat o masina de off road (hobby nu competitional)... dar la mobra -nu stiu de ce- nu ma atrage ideea sa umblu. Imi face foarte mare placere sa merg cu el si probabil de asta incerc sa fiu un pic mai pragmatic si las pe unu care stie sa se ocupe ca eu sa pot merge in siguranta cu el... ca pe mine ma intereseaza sa merg mult nu repede. De aia mi-am si luat transalp... Dar, respect pentru toti cei care isi mesteresc singuri la motociclete. :Salutare: :Dejtu:

Chriss: daaaaaa.... ne-am vazut atunci la semafor. Poate am putea sa iesim mai multi intr-o seara la un suc. Sau mai fain ar fi dimineata la cafea :) Ar fi mai de efect. Toti ar face :ciclop2: ca ce-i cu astia toti dimineata in loc sa mearga la servici :Nigar:

PS.: Azi mi-am pus un metzeler tourance pe spate ca maine dimineata plec spre brasov si cu ploile astea si guma aia de off nu prea aveam curaj sa ma inclin in curbe.
Drumuri bune va urez la toti.
sebastianTM
Cum ii zice la ....

Mesajde reltih pe Sâm Mai 15, 2010 8:57 pm

evident ca gusturile nu se discuta, tocmai de aia ti-am zis ce-as face eu, nu tu :)
dar la ambele puncte, referitoare la coada te contazic si iti demonstrez prin fapte daca vrei, ideea este ca o motocicleta trebuie sa fie cat mai bine balansata si cum spuneam mai sus, transalpu' este mai grea pe fata de la mama ei, lucru care o dezavantajeaza din start, el poate a vrut sa compenseze greutatea totala, punct !
rezultatul fiind un transalp cu o grutate si mai mare pe fata ;)
scotand juma de sha si 2 scarite si inlocuid suportu original care tin sa te anunt ca tot din aluminiu este, nu salvezi mai mult de 2 kile :D
iar referitor la ''balansatu'' ala la viteze mari pe pietris iti recomand un pasager sau un topcase mai greu pe spate si o sa vezi ca e exact pe dos ;)
reltih
Iti pot arata si tie ...

Mesajde reltih pe Sâm Mai 15, 2010 9:08 pm

referitor la bujii, le-am pus aseara, dupa ce am curatat, sincronizat si reglat amestecul cu bujia transparenta !
cum spuneam, eu le-am luat la pret de bujii normale, am dat 70 de lei pe toate 4 noi noute in cutie !
ideea e, ca acum cu noile bujii trage mai rotund, DAR, carburatoarele erau putin desincronizate si nu au fost curatate niciodata de catre mine in aproape 2 ani,
amestecul era ok si la relanti si in ture, cu 3 ture la suruburile de amestec, acolo nu s-a umblat.
eu am simtit un castig din cauza ca o data cu montarea finalei sport, am simtit si o pierdere :shock:
in sensul ca dupa ce am montat-o am pierdut din cuplu la ture joase, in schimb la peste 4000 / 4500 de ture a devenit o bestie, dar pana pe la 3500 mureai langa ea .
e acum si-a revenit, dar nu stiu cat din asta se datoreaza bujiilor si cat carbelitoarelor
cert este ca nu as da 200 si ceva de lei pe bujiilea astea nici sa ma pici cu ceara, DECAT daca castig ceva si la consum, ca ei asa se lauda !
iar privind durata lor de viata, oricum nu le las mai mult de 20.000 de km nici sa ma bati !
reltih
Iti pot arata si tie ...

Mesajde sebastianTM pe Dum Mai 16, 2010 1:58 am

Adevaru-i ca n-am mai mers cu alt transalp pana acuma. Da' asta care-l am e biciclistic considerabil mai bun decat Pegaso pe care l-am avut. Cu rezervorul plin e foarte ok. N-am probleme, am incredere in ea. Deci nu te contrazic in ceea ce priveste, repartitia greutatii si alti sfinti si raniti :). Dar esti invitatul meu, daca ne intalnim, sa dai o tura sa vezi cum functioneaza atelajul.
Multumesc pentru parerile despre iridium. Cred ca pana la urma se rezuma totul la pret si la costuri... oi vedea ce-oi face. La Pegaso mi-era usor sa schimb o bujie tot la 12000km. Aici... sunt 4 bujii... investitia e mai mare :)
Drumuri bune.
sebastianTM
Cum ii zice la ....

Mesajde Belbody pe Lun Mai 17, 2010 11:24 am

sebastianTM scrie:Salut, apreciez comentariile si sugestiile voastre.
In alta ordine de idei sunt curios de bujiile astea minune. Am inteles ca nu trebuie schimbate asa de des ?... daca e adevarat, deja pentru mine asta e un avantaj... nu tot dau rezervorul jos si iar il pun.

Nici bujiile standard nu trebuie schimbate des, se schimba odata la 12800km.
http://www.ignitech.cz/english/aindex.htm - Aprinderi electronice (CDI, TCI), regulatoare
Imagine
Belbody
Moderator

Kilometraj: 30000

Următorul

Înapoi la Who am I ?