Schimb ulei furca

Moderatori: Andy, manach, B43XTM, Unchiu', Chrisss

Re: schimb ulei furca

Mesajde B43XTM pe Mie Mai 26, 2010 8:51 pm

da, dar gandeste-te ca acel 1L in plus il cumperi o data si apoi iti ajunge si la celelalte 2-3 schimburi (si mai scoti si o bere-doua de la cei carora le dai cei 100ml :P )
Eu mi-am pus Motul 7,5W si sunt tare multumit. E un pic mai tare, dar nu este neplacut de tare (ca mobra lui Ramirez).
Cat despre simeringuri, vedeti cum le scoateti de acolo, ca eu nu am reusit, nici macar dupa ce am rupt unul. Trebuie desfacut intai inelul care le tine probabil, numai ca la mine era intepenit de-a binelea.
B43XTM
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL600
Kilometraj: 0

Mesajde pika pe Mie Mai 26, 2010 10:02 pm

aha, eu mai am 900 ml ulei furca 10w cate beri pot sa fac rost?
pika
Merg pe o roata

Mesajde ade pe Mie Iun 16, 2010 8:21 pm

Dintre cei care ati pus 10W in furca, cum vi se pare? Nu e prea tare pe forestiere? Maine imi pun si eu ulei nou si nu ma pot hotari.
ade
Cred ca stiu ...

Vorba de duh: da sa vie !
Kilometraj: 46000

Mesajde ivanp pe Mie Iun 16, 2010 9:34 pm

ade scrie:Dintre cei care ati pus 10W in furca, cum vi se pare? Nu e prea tare pe forestiere? Maine imi pun si eu ulei nou si nu ma pot hotari.

Cam cat mergi pe forestiere? Daca semnificativ eu zic sa ramai la 5w sau eventual 7.5w.
Eu am revenit la 5w dupa ce am avut 10w, 15w, 7.5w... foarte putin offroad insa la gropile de pe strazile noastre am preferat o furca moale in detrimentul stabilitatii.
Numai bine,
Paul
De vanzare statie mobila CB Intek HS520+antena Sunker CB108 - 120 eu
De vanzare scut Touratech - 130 eu
De vanzare sa joasa pt XL650 >2000 - 120 eu
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL650
Vorba de duh: Ninja ... nu-i ca-n filme!!!
Kilometraj: 40000

Mesajde ade pe Joi Iun 17, 2010 11:33 am

5W sa fie atunci. Nu merg eu nushcat pe foriestere, dar drumurile noastre sunt ca dracu
ade
Cred ca stiu ...

Vorba de duh: da sa vie !
Kilometraj: 46000

Mesajde Unchiu' pe Joi Iun 17, 2010 8:47 pm

ade scrie:5W sa fie atunci. Nu merg eu nushcat pe foriestere, dar drumurile noastre sunt ca dracu

Salut, poate incerci si un 15W (hiperpro)cu pretensionarea arcurilor de 10-12mm (daca sunt si progresive...cu atit mai bine , va fi alta "masina" si pe on si pe ofroad)

Stima,

Liviu
Drumurile incep acolo unde se termina asfaltul...
Incepator in fiecare zi din saptamina/luna/an
Motocilist de forum (pe forum am accelerat prima motocileta si tot pe un forum mi-am luat A-ul)
Unchiu'
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: mmmm...e pe stanga

Mesajde Unchiu' pe Joi Iun 17, 2010 8:52 pm

B43XTM scrie:da, dar gandeste-te ca acel 1L in plus il cumperi o data si apoi iti ajunge si la celelalte 2-3 schimburi (si mai scoti si o bere-doua de la cei carora le dai cei 100ml :P )
Eu mi-am pus Motul 7,5W si sunt tare multumit. E un pic mai tare, dar nu este neplacut de tare (ca mobra lui Ramirez).
Cat despre simeringuri, vedeti cum le scoateti de acolo, ca eu nu am reusit, nici macar dupa ce am rupt unul. Trebuie desfacut intai inelul care le tine probabil, numai ca la mine era intepenit de-a binelea.

:Limboc: , eu am pus 15W(ca sa fiu inca odata cat tine)si am mai si pretensionat arcurile...si nu ti-am spus :lol: :lol:

Sa iti dau sa faci un test sa vezi cum se comporta la drum albastrica mea , stii tu ce spun :wink:

Stima,

Liviu
Drumurile incep acolo unde se termina asfaltul...
Incepator in fiecare zi din saptamina/luna/an
Motocilist de forum (pe forum am accelerat prima motocileta si tot pe un forum mi-am luat A-ul)
Unchiu'
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: mmmm...e pe stanga

Semeringur furca unde si de care?

Mesajde marius.roibu pe Joi Noi 18, 2010 9:51 am

Au constat niste prieteni :P...ca furca imi revine prea usor si ca exista sansa sa nu am ulei in furci. Cum tot vreau sa fac o serivce'are complete iarna asta am zis ca de ce nu, voi schimba si ce e pe acolo. Am cautat pe luis dar nu am gasit ce voiam.
Moto e o Honda Transalp PD10 1998
Unde si cu cat gasesc semeringurile si cu ce mai e nevoie pentru operationea asta!
Ce vascozitate si eventual marca recomandati. (Merg in general stradal dar intru si off).

Daca exista vreaun tutorial pe aici pe forum link pls, desi sincer m am uiatat :cofee
Imagine
marius.roibu
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XRV750
Vorba de duh: Intreaba...si vei fi ajutat

Re: Semeringur furca unde si de care?

Mesajde B43XTM pe Joi Noi 18, 2010 11:44 am

N-ar fi rau sa cauti si tu inainte sa postezi... ca nu e greu si nici macar nu e complicat forumul.

schimb-ulei-furca-t329.html
B43XTM
Iti pot arata si tie ...

Mesajde marius.roibu pe Joi Noi 18, 2010 12:43 pm

Gata am citit tot topic'ul, nu am gasit manualul ala in Documente Utile(despre furci) si am ajuns la urmatoarele concluzii:

Pentru Transalp 1998 PD10 semeringuri trebuie de astea:

Cod louis 10042187: FORK SEAL SET SAITO DIMENSION: 41X54X11/ se potrivesc conform Louis la:
HONDA FX 650 VIGOR (RD09)
HONDA NX 650 DOMINAT. (RD02)
HONDA NT 650 HAWK GT (RC31)
HONDA NTV 650 (RC33)
HONDA XL650V TRANSALP (RD10) - acesta e PD10le? deci sa fie o greseala de scriere.

Vreau sa fiu sigur ca comand ce trebuie si nu imi cumpar altceva....

2. Inafara de "fork seals"...mai am nevoie si de "dust covers"? (Nu gasesc de loc pe Louis pt Transalp...deci tind sa cred ca nu are.)
PS: Nu radeti....e prima data cand voi face asa ceva la moto, nici la cele de pana acum nu am am umblat la furci.

3 Ulei am considerat ca ar fii ok sa ii pun 10w. Merg in general on road dar cred ca am sa mai intru si pe forestiere. E potrivit asta pentru cerintele mele?. Cantitatea am inteles ca trebuie 550g indiferent de tipul de transalp pre sau ante 97....

Va rog sa imi confirmati/infirmatii cele anterioare ca sa stiu daca ma apuc de achizitii :writing :).
Imagine
marius.roibu
Iti pot arata si tie ...

Mesajde B43XTM pe Joi Noi 18, 2010 1:25 pm

RD10 e Africa Twin, nu Transalp. Daca se potriveste sau nu, asta nu stiu.

Mie mi-a spus cineva ca daca nu curge atunci nu trebuie sa schimbi semeringurile. Eu cand am schimbat uleiul in furca nu am schimbat nimic altceva.

Daca tu cauti sa faci furca mai tare, ar fi bine sa testezi inainte o motoreta care are deja ulei 10W sau 15W sa vezi cum te coafeaza.
B43XTM
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Andy pe Joi Noi 18, 2010 1:26 pm

Gasesti AICI:

Fork Dust Seals Pair - 41x54,5x12,5
Fork Oil Seal Pair - 41x54x11mm

fork oil.JPG

B43XTM scrie:RD10 e Africa Twin, nu Transalp. Daca se potriveste sau nu, asta nu stiu.
...

RD10 e Transalpul de 650 :nana

Daca vrei furca mai rigida incearca SAE 7,5W. Daca pui mai vascos o sa-ti rupi dintii cand iesi de pe asfalt (bun).
Imagine Imagine
THE POWER OF DREAMS...

Reguli de baza pe acest forum.
Andy
Moderator

Vorba de duh: unde sa nu stau acasa?

Mesajde manach pe Joi Noi 18, 2010 1:28 pm

PD10 e din 97 deci e de 600, nu 650.
manach
Moderator

Mesajde ivanp pe Joi Noi 18, 2010 1:34 pm

Andy scrie:Daca vrei furca mai rigida incearca SAE 7,5W. Daca pui mai vascos o sa-ti rupi dintii cand iesi de pe asfalt (bun).

Supscriu ... testat pe incheieturile/dintii/curul meu/mele. Si merg preponderent (97%) asfalt ( cat e asfaltul de asfalt in ro!) si dupa experienta revenit la 7.5 si apoi la 5. Pt offroad mai cu staif n-are rost sa modifici vascozitatea ca o sa regreti/revii la formula initiala.

Stima,
Paul
De vanzare statie mobila CB Intek HS520+antena Sunker CB108 - 120 eu
De vanzare scut Touratech - 130 eu
De vanzare sa joasa pt XL650 >2000 - 120 eu
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Ninja ... nu-i ca-n filme!!!
Kilometraj: 40000

Mesajde marius.roibu pe Joi Noi 18, 2010 1:44 pm

Da stiu ca pd10 e Ta dupa 97 ce nu stiam era ca rd10 e TA 650.

Una peste alta, multam tuturor pentru raspunsuri dar.....

Pana la urma nu am inteles clar ce sa cumpar (de undeva de prin apropiere...RO sau de preferat Luis...Nu merita sa dau 9 lire pe produs si inca 8 transport).
Nu am cu cine sa testez cu merge cu 7.5 sau cu 10. Am de ales intre 5 si 10w si m am gandit sa pun 10w (folosesc in general repsol si am gasit ulei repsol cu 19lei/L)

Nu stiu daca pot refolosii semeringurile actuale, tind sa cred ca nu mai sunt bune din moment ce in furca nu cred sa mai am ulei acum

Toata frenezia asta a inceput aseara cand m am intalnit cu niste prieteni motociclisti care s au uitat la motor si mi au spus ca nu e ok furca fata pentru ca revine prea usor dupa comprimare. Eu nu am vazut ulei pe brate, deci credeam ca e firesc cum se comprima si ca nu curge. Daca nu mai e ulei acolo firesc ar fii sa fi curs si sa nu mai tina garniturile nu? Cum altfel as fi putut pierde uleiul?
Imagine
marius.roibu
Iti pot arata si tie ...

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Suspensie si cadru