In Muntii RETEZAT, 11-13.Iun.2010

Povestiri, fotografii, track-uri din aventurile voastre.

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

In Muntii RETEZAT, 11-13.Iun.2010

Mesajde Lutzifer pe Mar Iun 15, 2010 12:46 am

Excursia se poate vedea la mine pe BLOG!

Pozele de pe PICASA - AICI!

Am plecat Vineri 11.Iun.2010 la ora 16:20 din Arad: Eu cu Diana cu TransALP-ul , Atti cu TransALP-ul , Paul cu Patri cu Mondeo, 2 motoare si o masina.

Am mers pe ruta Arad – Timisoara – Lugoj – Caransebes – la 10 km de Hateg din Cârneşti am făcut dreapta spre barajul Râul mare.

Din Timişoara trebuia să-i mai luam pe Adi si Dani cu Pegaso-u. Dar eu au mai aşteptat pe inca 2 prieteni Alex si Codruta care au venit cu masina. Pana la urma cu ei ne-am intalnit chiar la bariera de la intrarea in Parcul National Retezat, au ajuns la ora 00:00.

In drum spre Muntii Retezat ne-am intalnit cu Alin si Cosmina in Cârneşti. De acolo am continuat impreuna … si ei au venit cu un TransALP. Fiind destul de tarziu si seara s-a lasat deja am hotarat sa ramanem chiar la bariera de la intrarea in Parcul National Retezat. De aici dimineata la ora 9 si un pic am plecat. Mai aveam aproape o ora pana la sfarsitul drumului unde este o parcare pentru masini si de acolo 5 min pana in Poiana Pelegii unde se campeaza cu cortul.

PART 1

Dupa aproximativ o ora de mers si cam 15-17 km de drum offroad de la bariera, am ajuns la capatul drumului unde se afla o parcare. Ne-am echipat pentru drumetie si am plecat la drum … am lasat toate lucrurile in masina la Paul si in lazile de pe motor (cort , saci , haine , etc)

Am portni spre Lacul Bucura din Poiana Pelegii pe cruce rosie. In aproximativ 1:40 ore am fost la lac. De la 1633 m am urcat la 2044 m. La lac am facut o pauza de vreo 30-40 min , am mancat ceva fiecare , am facut cateva poze si am plecat spre Varful Peleaga pe marcajul cruce galbena. Am ales varianta mai abrupta dar mai scurta ca distanta. Pana in varf am dat de cateva zone cu zapada destul de insemnata … dupa ce am ajuns sus pe Varful Peleaga 2509 m, am hotarat la comun sa coboran la Lacul Peleaga si de acolo pe vale pana in Poiana Pelegii… si sa numai urcam si pe Vf. Papusa , era foarte cald , deja eram si arsi unii din noi , plus ca varfurile seamana mult intre ele si se vede cam acelasi lucru de pe fiecare.

Dupa o coborare lunga pe vale pe langa cursul apei am ajuns in Poiana unde am pus corturile, am facut o baitza cu apa rece de parau , ne-am pus sa mancam ceva … dupa care ne-am pus la foc facut din conuri si frunze brazi ca sa facem fum contra musculitelor si tantarilor care au fost foarte obraznici.

PART 2

Va urma PART 3 si PART 4 ! :Salutare:
Imagine
Imagine Imagine
Lutzifer
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL600
Vorba de duh: Honda - The Power Of Dreams !
Kilometraj: 117602

Re: In Muntii RETEZAT, 11-13.Iun.2010

Mesajde Lutzifer pe Mar Iun 15, 2010 12:54 pm

Continuarea , PART 3! :Dejtu2:

Povestea din PART 3 am postat-o mai sus... de cand am inceput sa urcam de la L. Bucura spre Vf. Peleaga si coborarea pe vale pana in Poiana Pelegii! :mrgreen:

Imagine
Imagine Imagine
Lutzifer
Iti pot arata si tie ...

Mesajde lukumi pe Mar Iun 15, 2010 1:37 pm

bravo mai baieti cam asa arata adevarata viata ,unde postati cand plecati in ture ca sa ma leg si eu de voi cand am timp liber :Salutare:
lukumi
Cum ii zice la ....

Mesajde Alin Gabor pe Mar Iun 15, 2010 3:57 pm

Vezi (forum) Comunitatea motociclistilor / subforum regiuni / Hunedoara -Deva . Eu sunt din Deva. Cauta la iesiri la sfirsit de saptamina ... gasesti acolo invitatiile cu 3-4 zile inainte. Sau la Baietii din Arad: Lutzifer si Ati .
Imagine
Alin Gabor
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Cred ca pot ...
Kilometraj: 54000

Mesajde lukumi pe Mar Iun 15, 2010 4:04 pm

mersii alin
:Salutare:
lukumi
Cum ii zice la ....

Mesajde Korben Dallas pe Mar Iun 15, 2010 4:41 pm

lukumi scrie:bravo mai baieti cam asa arata adevarata viata ,unde postati cand plecati in ture ca sa ma leg si eu de voi cand am timp liber

Pai eu zic ca ar fi frumos sa anunte chiar ei aici, la sectiunea Planificare Ture, nu doar pe sectiunea locala a celuilalt forum
Korben Dallas
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XRV750
Vorba de duh: nu te pune cu prostu'
Kilometraj: 0

Mesajde Alin Gabor pe Mar Iun 15, 2010 4:48 pm

O sa incercam pe viitor. :Dejtu2:

Cu respect, :Salutare:
Imagine
Alin Gabor
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Cred ca pot ...
Kilometraj: 54000

Mesajde Lutzifer pe Mar Iun 15, 2010 4:54 pm

Corect , o sa anuntam si aici de acum inainte ... :Dejtu2:

Pana una alta am terminat si PART 4 ... este mai scurta ca restul , atata material a mai ramas :Renu:

Duminica dimineata ne-am trezit pe la 8 si ceva si am lenevit in cort. Initial am avut in plan un traseu de vreo 5-6 ore pana pe Vf. Custura , dar din motive de canicula si arsuri de la soare din ziua precedenta … am renuntat la idee :D

Pe la ora 13:00 am plecat spre casa … am mers pe ruta: Hateg – Hunedoara (serpentinele si peisajele alea faine) – Deva – Arad.

Am avut noroc cu vremea , am prins chiar zile caniculare , senine … a fost o excursie foarte reusita.

PART 4
Imagine
Imagine Imagine
Lutzifer
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Lutzifer pe Mie Iun 16, 2010 12:12 am

Cateva panorame ! :Dejtu:

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
Imagine
Imagine Imagine
Lutzifer
Iti pot arata si tie ...

Înapoi la Aventuri cu Transalpul