Placute frana

Moderatori: Andy, manach, B43XTM, Unchiu', Chrisss

Re: Unde gasesc Placute Frana Transalp

Mesajde Lutzifer pe Vin Iul 02, 2010 11:38 am

manach scrie:s-a depistat etrier semi-blocat pe spate din cauza carui doar una din placute s-a tocit complet (cealalta de jumate)

Nasoala treaba , si eu am avut in 2008 problema asta ca imi manca mult mai repede placuta de langa etrier. Dupa ce am curatat pistonasul la etrier am vazut ca tot nimic , dupa am verificat daca circula bine lichidul pe frutun ( sa nu fi avut anumite ciupituri , rupturi pe interior ) , nici aia nu a fost... pana la urma a ramas pompa de frana. Si aia a si fost , garnitura de guma din ea , era putin umflata si mai moale. Ramanea intepenita putin si numai mergea la loc.... Am cumparat tot kitul de reparatie pentru asta , ca nu gasesti doar guma aia la bucata. M-a costat vreo 60 si un pic de euro , dar de atunci numai am probleme!
SL370927.JPG

SL370928.JPG

SL370931.JPG
Imagine
Imagine Imagine
Lutzifer
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL600
Vorba de duh: Honda - The Power Of Dreams !
Kilometraj: 117602

Mesajde Alin Gabor pe Vin Iul 02, 2010 9:31 pm

Cind vad cite probleme sunt cu Moto cumparate de pe te miri unde si de la te miri cine, imi vine sa-l pup pe Calin (daca mi-ar place barbatii, dar NU ) de la care am luat motorul . A tinut frate la el si la ingrijit si cind mi l-a vindut am schimbat amindoi consumabilele pe el toate ( kit lant+ pinioane, placutze, filtre, ulei, etc ... el stia ce trebuie, eu puneam banul , doar era al meu acum.

Repet, conteaza sa stii de unde cumperi pe cit posibil mai mult decit pretul.
Am facut 3400 km din 3.05.2010 si pina azi si nici o problema ... am schimbat doar cauciucurile , dar asta e normal.
Bafta !
Imagine
Alin Gabor
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Cred ca pot ...
Kilometraj: 54000

Mesajde Andy pe Sâm Iul 03, 2010 1:14 am

Alin Gabor scrie:Cind vad cite probleme sunt cu Moto cumparate de pe te miri unde si de la te miri cine, imi vine sa-l pup pe Calin (daca mi-ar place barbatii, dar NU ) de la care am luat motorul . A tinut frate la el si la ingrijit si cind mi l-a vindut am schimbat amindoi consumabilele pe el toate ( kit lant+ pinioane, placutze, filtre, ulei, etc ... el stia ce trebuie, eu puneam banul , doar era al meu acum.

Repet, conteaza sa stii de unde cumperi pe cit posibil mai mult decit pretul.
Am facut 3400 km din 3.05.2010 si pina azi si nici o problema ... am schimbat doar cauciucurile , dar asta e normal.
Bafta !

Problemele nu apar in majoritatea cazurilor datorita vanzatorului... ci datorita varstei si/sau utilizarii intensive.
Imagine Imagine
THE POWER OF DREAMS...

Reguli de baza pe acest forum.
Andy
Moderator

Specimen: XL650
Vorba de duh: unde sa nu stau acasa?
Kilometraj: 0

Mesajde iulian pe Lun Iul 05, 2010 11:20 am

Ce parere aveti de placutele SAITO organice ? tine frana cu ele ? mananca discu ?

http://www.louis.de/_308dedc97d562b4b51 ... r=10044261
iulian
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Deci, cum ziceam ?
Kilometraj: 40000

Mesajde sco pe Joi Noi 18, 2010 11:45 am

salutare,
vreau sa cer si eu niste sfaturi in legatura cu magazinul/magazinele de unde as putea sa imi achizitionez familia de consumabile pentru a mea vacuta (este vorba de placute frana fata-spate,baterie,un eventual filtru de aer,filtru de ulei,ulei- si imi recomandati). de citit ,am citit topicuri despre fiecare consumabil in parte ,dar vreau si un sfat particular pentru toate la un loc !
numai bine ! :beer
sco
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: live to ride !
Kilometraj: 47856

Mesajde manach pe Joi Noi 18, 2010 1:25 pm

MYMOTO Online: 0733MYMOTO (0733.696.686); Y!M: mymotoonline
-----------------------------
MYMOTO BUCURESTI - 0722MYMOTO (0722.696.686); Y!M: mymotobucuresti
MYMOTO BRASOV - 0720.285.805; Y!M: mymotobrasov
MYMOTO MURES - 0723.285.805; Y!M: mymotomures
MYMOTO TIMISOARA - 0735.285.805; Y!M: mymototimisoara
MYMOTO SIBIU - 0732.285.805; Y!M: mymotosibiu
manach
Moderator

Mesajde marius.roibu pe Dum Mai 08, 2011 12:42 pm

Sunt in dilema in ceea ce priveste niste placute de frana. Intentionez sa imi schimb placutele....Am acualmente niste placute presupun dp Louis sunt cred 70% insa nu pot spune ca imi place cum franeaza....m-as astepta la mai mult. As vrea sa le schimb cu ceva dar nu stiu ce....si ...mai ales nu stiu daca altele vor imbunatati franarea.
Intentionez sa iau SBS
694 HS pt fata
614 LS pt spate....Ceva pareri de la cei ce au avut...comparand sa zicem cu NISSIN care presupunem ar fi cele mai bune!

E cineva interesat de placute acuale (TA 1999 2 discuri fata)?
Imagine
marius.roibu
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XRV750
Vorba de duh: Intreaba...si vei fi ajutat

Mesajde B43XTM pe Dum Mai 08, 2011 1:44 pm

Eu am SBS pe spate de 6000km. Mai au ceva carne (cam de inca 3-4000 zic eu), dar nu pot sa spun ca-s multumit de performanta.
Au fost ok in prima mie de km si apoi nu m-au mai satisfacut.
B43XTM
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Alin Gabor pe Dum Mai 08, 2011 6:37 pm

Am set de Nissin de aproximativ 10 000 km si inca ,,mai merg'' ... ideea este ca am facut si km in strainatate si acolo am frinat putin ... sosele bune, partial autostrada ...
Nu am termen de comparatie, este primul set care il voi schimba ... cred ca tot cu asa ceva.
Imagine
Alin Gabor
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Cred ca pot ...
Kilometraj: 54000

Re: Placute frana

Mesajde cristyle pe Mar Mai 10, 2011 5:14 pm

Sustin tot marca NISSIN. Si eu trebuie sa fac un schimb in perioada asta, deoarece mai am vreo 10% "carne"- fata si vreo 30% spate. Insa chiar si pe sfarsit tin foarte bine, ingheata.
Am facut 10.000+ KM, urban/orice si nimic nu le reprosez, insa cand ma gandesc la ce investitie trebuie sa fac, 2 x NISSIN 2P 225 NS = 270 lei + spatele cat o mai fi si ala... :Surprins:
Am inteles de la cineva ca NISSIN Enduro sunt cu adevarat mai speciale, doar ciupesti un pic si imediat lasi urme pe asfalt, insa tin pe jumatea la unele sintetice/standard.
As vrea sa incerc si BREMBO care sunt cam la acceasi bani (07KA1705-fata - 07H02711-spate). Din cate am citit pe forum, Dillypoint+MyMoto au cele mai mici preturi.
Imagine
cristyle
Cred ca stiu ...

Vorba de duh: Imaginează-ţi! iar eu voi crea
Kilometraj: 50000

Mesajde Chrisss pe Mar Mai 10, 2011 10:35 pm

cristyle scrie:As vrea sa incerc si BREMBO care sunt cam la acceasi bani (07KA1705-fata - 07H02711-spate). Din cate am citit pe forum, Dillypoint+MyMoto au cele mai mici preturi.

07KA17 TT Carbon Ceramic/Semimetalic ...daca ai putintica rabdare o sa ai si o parere de la mine in zilele urmatoare...puse aseara pe motor + discuri noi Lucas ( ...super oferta la Louise...la bani astia merita incercate = 160~170E perechea parca...am incercat sau iau BRAKING ~ 100 E /buc dar mi-a fost amanat termenul de livrare de vreo 3 ori din Feb...a ajuns in august si am renuntat la comanda inca nu au dealer oficial pe RO ...cei listati pe site sunt incompetenti ) .

Pe fata am avut SBS...cu astea a venit motorul ...eram multumit pot spune de frane...dar sau terminat ...tot asa luat prin surprindere ca franam cu partea metalica deja ...am pus niste Lucas Organice ceva bla bla... NU!!! le recomand sub nici o forma de nici un fel la inceput am zis hai treaca merga poate nu s-au calcat...si de aia nu merg...frana tot asa a ramas si acuma cand le-am dat jos periculos de moale cel putin pt gustul meu .Ieri am patito...sa spart semeringul care tine carcasa melcului ...si toata vaselina de acolo a ajuns pe disc pe placute pe cauciuc...in ultimele curbe spre casa nu stiam de ce nu mai am frane.Asa ca a trebuit sa pun discurile noi plus placute BREMBO 07KA17 TT ...chiar si cu discurile necalcate si cu placutele noi la fel ...diferenta fata de placutele Lucas este semnificativa...mult superioare Brembo cel putin la prima impresie nu am apucat sa pun doar vreo 50 Km pe ele si prind foarte bine deja vedem cum se comporata dupa vreo cateva sute de km .Nissin pe fata nu am avut...inca...doar pe spate...unde au deja 23.000 Km si mai au carne pe ele mult si bine...in ritmul asta trec de 30.000 km cu ele lejer.
Chrisss
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: un fleac...m-au ciuruit..
Kilometraj: 41000

Mesajde Chrisss pe Joi Iun 09, 2011 2:26 pm

Am ramas dator cu o parere despre placutele Brembo 07KA17 TT Carbon Ceramic/Semimetalic...sunt foarte multumit de cum franeaza .Foarte usor de dozat frana si nu necesita un efort mare ca sa comprimi suspensia fata si fara sa vrei ...intentionam sa schimb si conductele de frana cu unele cu insertie de la Venhill ( sau ceva de genu) dar acum nu mai gasesc justificarea lor ...imi ajunge cum sunt acuma.

Discurile sunt de la Lucas... nu cele OEM ...sa vedem cati KM rezista pana acuma au ~ 3500km si nu vad semne de uzura.

Ca termen de comparatie am doar SBS si Lucas...cele din urma fiind mult depasite la capitolul franare de cele de la Brembo...cel putin dupa gustul meu.
Chrisss
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: un fleac...m-au ciuruit..
Kilometraj: 41000

Mesajde deathu pe Mar Aug 30, 2011 11:34 am

Salutare,

In urma cu 10-12.000 km am schimbat si eu placutele pe fata, cu unele Nissin semimetalice (practic cele OEM din cate am inteles), pe baza recomandarilor postate aici... Am observat insa ca nu se uzeaza la fel placutele pe cele 2 discuri. Discul stanga e cel OEM, cel din dreapta a fost schimbat de fostul proprietar cu unul aftermarket. Practic, pe discul din dreapta placutele sunt aproape terminate, am depasit limita de uzura, pe cand pe stanga unde e discul OEM sunt abia pe la jumate cu uzura.

In acelasi timp, si discul din dreapta s-a uzat foarte repede.... cred ca discul asta are maxim 30.000km, si l-a ajuns din urma, daca nu chiar depasit la uzura pe cel OEM care are aproape dublu ca si numar de KM.

Si acum vin intrebarile.... ce ar fi de facut in situatia asta? Are cineva idee ce tip de placute se potrivesc pentru discul din imagine? Este OK sa merg cu tipuri diferite de placute (si de disc) pe stanga/dreapta?
Intreb in ideea ca e pacat sa stric placute Nissin daca nu "se pupa" cu tipul de disc care-l am eu pe dreapta... si mai uzeaza si discul foarte repede...
Fişiere ataşate
disc.jpg
deathu
Iti pot arata si tie ...

Kilometraj: 46000

Mesajde marius.roibu pe Mie Aug 31, 2011 1:36 pm

Din poza discut tind sa cred ca e un Lucas TRW...poti incerca TRW placute. Oricum in opinia mea ce e acolo nu e bine. Discurile ar fi trebuit schimbate impreuna!...Poate recomandarea ar fii sa schimbi ambele discuri si apoi sa pui placute corespunzatoare.
Imagine
marius.roibu
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XRV750
Vorba de duh: Intreaba...si vei fi ajutat

Mesajde vice pe Mar Sep 06, 2011 2:34 pm

Daca vreti sa franati ca autobozul (ma refer la sunet), luati-va placute Ferodo cu discul OEM...
Oricum, e ok, ca la stop, cand franez, se uita cu groaza in retrovizoare, sa nu dea camionul peste ei :lol:
De franat franeaza f bine, pot sa dozez mai bine franarea cu ele, astfel ca anul asta am reusit sa nu mai blochez vreo roata cu ele. Cu cele de dinainte, au fost cazuri cand m-am duc sanie.
http://www.onlinesell.ro OnLineSell.ro - Your Dell & HP spare parts online ordering & info site
vice
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: aha

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Roti si frane