Probleme cu semnalizarea

Postaţi aici probleme întâmpinate

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

Re: Probleme cu semnalizarea

Mesajde cornel turda pe Mie Apr 14, 2010 6:01 pm

Da,eu am dat cu spray pentru contact,dar mai Intai,am desurubat suruburile,si am distantat ,,nucile,,asta ca sa patrunda spray In contact.Nici macar,nu l-am demontat.Acum merge semnalizarea ok. Sa nu te feresti,si sa Ii dai spray suficient! ,,Nuca,,din partea de jos are un orificiu,banuiesc ca o fi pentru scurgerea apei care,patrunde acolo,din ploaie,cand o speli etc....Asa ca chiar daca dai mai mult spray,el v-a patrunde In toate cotloanele contactului,iar apoi se v-a scurge prin orificiul mai sus aratat. Bafta amice! :Salutare: :Salutare: :Salutare:
cornel turda
Cred ca stiu ...

Mesajde desertfox1943 pe Mar Iul 20, 2010 10:34 am

Noa de ieri sunt proprietarul unui transalp, pe care l-am luat cu semnalizarile moarte, adus din Italia.
Alpinu`.JPG

La mine se manifesta in felul urmator : cand dau sa semnalizez se aude un "ting" scurt si nu face nimic, o sa-l curat maine cu spray de contacte eventual si sa-i schimb releul cu unul de dacie daca voi ziceti ca merge, sa vedem.
desertfox1943
Cred ca stiu ...

Specimen: XL600
Vorba de duh: fuck the fucking fuckers
Kilometraj: 48500

Mesajde namaste pe Mie Iul 21, 2010 8:54 am

Vand releu de semnalizare original,sau il schimb cu 2 relee electronice de Dacie.
Eu mi-am pus semnalizari pe led, asa ca nu-l mai folosesc. Am trecut pe releu electronic de Dacie, dar problema este ca se arde cam repede.
De asemenea pentru cei care trec la releu de Dacie, trebuie modificate mufele si facut un suport pentru el, sau prins intr-un surub.

Toate cele bune.

Andrei..
Tel: 076 7718899
namaste
Iti pot arata si tie ...

Kilometraj: 0

Mesajde Korben Dallas pe Mie Iul 21, 2010 11:11 am

desertfox1943 scrie:La mine se manifesta in felul urmator : cand dau sa semnalizez se aude un "ting" scurt si nu face nimic, o sa-l curat maine cu spray de contacte eventual si sa-i schimb releul cu unul de dacie daca voi ziceti ca merge, sa vedem.

Verifica becurile din semnalizari, se oxideaza contactele
Korben Dallas
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XRV750
Vorba de duh: nu te pune cu prostu'

Mesajde Lutzifer pe Mie Iul 21, 2010 1:26 pm

Korben Dallas scrie:
desertfox1943 scrie:La mine se manifesta in felul urmator : cand dau sa semnalizez se aude un "ting" scurt si nu face nimic, o sa-l curat maine cu spray de contacte eventual si sa-i schimb releul cu unul de dacie daca voi ziceti ca merge, sa vedem.

Verifica becurile din semnalizari, se oxideaza contactele

Da , poate fi si asta ! Sau poate chiar s-a dus releul. Si eu am avut probleme cu releul chiar cand am cumparat motorul, era mancata tablita aia care face contact in releu. Am luat un releu universal din LOUIS cu 10 euro , trebuie sa ii pui tu masa si sa tai in doua acea mufa trasa in plastic alb in forma de L. De atunci merge perfect ! :Dejtu2:
Imagine
Imagine Imagine
Lutzifer
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Honda - The Power Of Dreams !
Kilometraj: 117602

Mesajde Lutzifer pe Mie Iul 21, 2010 2:30 pm

Lutzifer scrie: era mancata tablita aia care face contact in releu

Am revenit cu o poza , sa fiu mai explicit.
Asta ii poza cu releul meu vechi (cel original de pe moto) , exact asa a facut si la mine ... se auzea un "ting" cum vrea sa cupleze dar nu se intampla nimica. L-am desfacut si cand dadeam sa semnalizeze vedeam ca odata atinge si incepe sa se "zbata" dar fara sa faca bine contact (vezi: SAGEATA ROSIE).
Atunci eu i-am adus o inovatie , si anume i-am pus o bucatica de ceva metal sa faca mai usor contact (vezi: SAGEATA ALBASTRA). O vreme a tinut figura , dar pana la urma tot s-a defectat iara... asa ca am cumparat din LOUIS - ASTA!.

SL371131 mod sageti.jpg

:Salutare:
Imagine
Imagine Imagine
Lutzifer
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Honda - The Power Of Dreams !
Kilometraj: 117602

Mesajde desertfox1943 pe Mie Iul 21, 2010 6:12 pm

Noa, am rezolvat semnalizarea :bounce: , am desfacut releul si era nou-nout in interior, l-am dat cu spray de contacte dupa care l-am conectat si merge bine, cred ca a fost intr-o oarecare masura blocata lamela.
Desfacand plasticul din fata de la bord mai am legat un led la ceva fire si habar n-am ce rol are :shock: . Atasez o poza, ce-i drept facuta cu telefonul si nu prea clara, ca poate mai are cineva asa ceva sau poate a mai vazut la altii.
21072010(002).jpg
desertfox1943
Cred ca stiu ...

Mesajde Alex B pe Vin Oct 29, 2010 11:00 pm

Salutare oameni buni! Si eu am probleme cu semnalizarea de genul ca dureaza 25 sec. pana se aprinde semnalizarea stanga si 10 sec. cea din dreapta, dar ca si in celelalte cazuri intai ticae 3 sec. mai rapid si dupaia se aprinde si semnalul luminor.
Particularitatea e ca eu patesc asta numai cand afara temperatura e mai scazuta, gen sub 12 - 13 grade. Aceslasi lucru l-am obeservat si toamna trecuta. In rest merge absolut perfect.
Aveti vre-o explicatie?
Toate cele bune.
Alex B
Cum ii zice la ....

Vorba de duh: Treaba-i buna
Kilometraj: 10000

Mesajde B43XTM pe Sâm Oct 30, 2010 11:24 am

Asta e tot din ciclul "asa face toate cand e frig afara". Ai putea sa schimbi releul de semnalizare cu unul mai nou (unul de dacie se potriveste daca stii sa il conectezi, sau poti sa iei destul de ieftin de pe louis.de un releu nou), dar nu ai garantia ca va functiona.

Incearca totusi, inainte de a face orice schimbare sa dai cu spray de contacte sau macar WD40 pe langa butonul de semnalizare, ca se oxideaza contactele si nu mai face contact cum trebuie. As spune ca se comporta ca un condensator care trebuie sa se incarce inainte sa faca contact.
B43XTM
Iti pot arata si tie ...

Mesajde claudiuluchian pe Vin Mai 27, 2011 2:05 pm

Am avut aceasi problema timp de mai bine de un an...asteptam cu dor sa inceapa semnalizarea sa clipeasca, mai ales in cazul temperaturilor mai scazute.

Am desfacut contactul putin si am turnat din belsug WD40 iar apoi am desfacut fiecare bec din semnalizare (doar fata- ar trebui sa repet si pt spate), am curatat ca erau pline de calcar. apoi testul: merge la sfert:)

Recomand aceasi procedura pt a identifica daca e doar o problema de contact sau releu.

claudiu

Alex B scrie:Salutare oameni buni! Si eu am probleme cu semnalizarea de genul ca dureaza 25 sec. pana se aprinde semnalizarea stanga si 10 sec. cea din dreapta, dar ca si in celelalte cazuri intai ticae 3 sec. mai rapid si dupaia se aprinde si semnalul luminor.
Particularitatea e ca eu patesc asta numai cand afara temperatura e mai scazuta, gen sub 12 - 13 grade. Aceslasi lucru l-am obeservat si toamna trecuta. In rest merge absolut perfect.
Aveti vre-o explicatie?
Toate cele bune.
claudiuluchian
Cum ii zice la ....

Mesajde desertfox1943 pe Joi Aug 11, 2011 11:07 pm

noa` iar am probleme cu releul in sensul ca iar face "ting" si nu se mai intampla nimic si as vrea sa-l schimb cu unul de dacie, dar am o mica problema :
cum conectez firele ?????????????? :thunder
azi am cumparat un releu de dacie pe care scrie asa " releu semnalizare directie si avarie RS-O1U=12Vcc2(4)*21W+2W " made in Romania, pe care daca il intorc cu conectorii spre mine am patru lamele (atasez 2 poze) sus R, jos - , stanga+, iar dreapta C.
Va rog pe cei care ati mai pus sa-mi ziceti cum trebuie sa conectez firele si daca trebuie sa fac ceva improvizatie, eventual unde ar fi mai bine sa-l fixez. :inchinare

Multam`

11082011212.jpg
releu 1
11082011211.jpg
releu 2
desertfox1943
Cred ca stiu ...

Mesajde vandrash pe Vin Aug 12, 2011 5:13 am

desertfox1943 scrie:noa` iar am probleme cu releul in sensul ca iar face "ting" si nu se mai intampla nimic si as vrea sa-l schimb cu unul de dacie, dar am o mica problema :
azi am cumparat un releu de dacie pe care scrie asa " releu semnalizare directie si avarie RS-O1U=12Vcc2(4)*21W+2W " made in Romania, pe care daca il intorc cu conectorii spre mine am patru lamele (atasez 2 poze) sus R, jos - , stanga+, iar dreapta C.
Va rog pe cei care ati mai pus sa-mi ziceti cum trebuie sa conectez firele si daca trebuie sa fac ceva improvizatie, eventual unde ar fi mai bine sa-l fixez. :inchinare

Multam`

Fişierul ataşat 11082011212.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat 11082011211.jpg nu mai este disponibil

Poate te ajuta asta :

Schema semnalizare.docx
(Array KiB) Descărcat de 13 ori

Stima
George
Semper in motu !
vandrash
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: za...duh

Mesajde marius.roibu pe Vin Aug 12, 2011 9:49 am

Am si eu cate ceva de spus despre toate astea. Din ciclul asa fac toate, in ceea ce priveste intarzierea la semnalizare, problema nu este din releu.

In prima faza cand aveti probleme cu intarzierea la semnalizare, desfaceti toate cele 4 semnalizatoare si curatati contactele dintre bec si soclul becului din semnalizator, acolo sigur este oxid....curatati cu un smirgher fin si dati un strat subtire de vaselina, de preferat grafitata, daca nu merge si normala. Asta ar trebui sa rezolve problema cu semnalizarile intarziate.
In ceea ce priveste releul, releul de Transalp, ca si cel de Africana este un releu cu 3 pini tip RLE parca (asa sunt notati). Cumparati un releu de Tico (e cel mai mic releu RLE de acelasi tip, tot in 3 pini chiar mai mic si mai usor decat cel Honda) Nu terbuie decat sa va legati in papuci R la R, L la L si tot asa. Costurile sunt minime, releul find maxim 25 lei original GM.
Fata de releul Honda cel Daewoo are un clampanit metalic mai frumos si usor mai tare...deci e si un oarecare upgrade!

Drumuri bune!
Imagine
marius.roibu
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XRV750
Vorba de duh: Intreaba...si vei fi ajutat

Mesajde Chrisss pe Vin Aug 12, 2011 9:12 pm

desertfox1943 scrie:noa` iar am probleme cu releul in sensul ca iar face "ting" si nu se mai intampla nimic si as vrea sa-l schimb cu unul de dacie, dar am o mica problema :

Multam`

11082011212.jpg
11082011211.jpg

+ aduci plus de alimentare de oriunde poti lua preferabil baterie prin siguranta sau vezi care era plusul la vechiul releu
- il pui la masa
C vi cu firul care merge la becuri prin contactul stanga/drepta
R acolo legi alea mici din bord "becul martor" ca iti merge semnalizarea...parca asa erau...

Desfa si o iti vina inspiratia e usor nu prea ai ce sa gresesti la 4 fire :lol:
Chrisss
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: un fleac...m-au ciuruit..
Kilometraj: 41000

Mesajde desertfox1943 pe Vin Aug 12, 2011 9:33 pm

releul meu de dacia are 4 pini si un +, un -, un R, un C , iar releul original de honda are doar doi pini iar mufa este in L (o sa atasez 3 poze)
ca sa nu-mi 'prind urechile" :nono , pe acolo si sa mai stric ceva am renuntat sa-l mai pun.

in legatura cu releul de tico, daca cumpar unul la care dintre pini va trebui sa conectez eu mufa (mai precizez inca o data ca mufa are doar doi pini si este in forma de L pe care la "o adica" o pot desparti in doua si in care intra un fir negru si unul verde), banuiesc ca firul negru este legat de - sau masa iar cel verde de + baterie.

poze cu mufa si releu

12082011213.jpg
12082011214.jpg
12082011215.jpg

numai bine !!!
desertfox1943
Cred ca stiu ...

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Probleme electrice