Probleme cu semnalizarea

Postaţi aici probleme întâmpinate

Moderatori: Andy, Korben Dallas

Re: Probleme cu semnalizarea

Mesajde NoMaam pe Dum Mar 21, 2010 12:25 pm

Salutare.

Ieri am patit-o si eu. In timp ce mergeam prin oras, a inceput sa nu mai mearga semnalizarea, pe nici una din parti.
Butonul si tot ce e in capsula aia de pe ghidon abia a fost curatat cu spray, deci m-am gandit ca poate e o siguranta.

Mergand spre casa si tot incercand semnalizarea, au inceput sa... se aprinda becurile. Nu zic "sa mearga", pentru ca atunci cand semnalizez, becul ramane aprins si doar foarte rar clipeste (insa nu se aude si ţăcănitul din releu, doar palpaie becul). Se intampla la fel pe ambele parti.
Ma gandesc ca nu e vreo siguranta in cazul asta, si cel mai probabil e releul. Ideas? Mai verific ceva sau ma arunc la un releu de semnalizare nou? De unde pot lua unu de moto, nu as vrea de Dacie? :)
NoMaam
Cred ca stiu ...

Specimen: XL600
Vorba de duh: No Ma'am!
Kilometraj: 550

Mesajde Unchiu' pe Dum Mar 21, 2010 12:37 pm

NoMaam scrie:Salutare.

Ieri am patit-o si eu. In timp ce mergeam prin oras, a inceput sa nu mai mearga semnalizarea, pe nici una din parti.
Butonul si tot ce e in capsula aia de pe ghidon abia a fost curatat cu spray, deci m-am gandit ca poate e o siguranta.

Mergand spre casa si tot incercand semnalizarea, au inceput sa... se aprinda becurile. Nu zic "sa mearga", pentru ca atunci cand semnalizez, becul ramane aprins si doar foarte rar clipeste (insa nu se aude si ţăcănitul din releu, doar palpaie becul). Se intampla la fel pe ambele parti.
Ma gandesc ca nu e vreo siguranta in cazul asta, si cel mai probabil e releul. Ideas? Mai verific ceva sau ma arunc la un releu de semnalizare nou? De unde pot lua unu de moto, nu as vrea de Dacie? :)

Salutare, poti pune linistit de dacee... :Dejtu: ...ar fi culmea sa stai pe dreapta sau sa dai amenzi pentru un fleac ca releul de semnal.

Stima,

Liviu
Unchiu'
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: mmmm...e pe stanga
Kilometraj: 0

Mesajde NoMaam pe Lun Mar 22, 2010 12:23 pm

OK, azi mi-am luat releul de Dacia, 15 RON. Maine seara il montez, va tin la curent. :)
Din cei care ati mai pus, trebuie luat la pila, sau intra acolo? :)) E nevoie de alte adaptari?

10x.
NoMaam
Cred ca stiu ...

Mesajde NoMaam pe Mie Mar 31, 2010 5:00 pm

Merge parfum cu releul de Dacie. Nu dati banii pe altceva, ca nu merita. :)
NoMaam
Cred ca stiu ...

Mesajde vice pe Mar Apr 06, 2010 7:54 pm

Salut,
Dupa, cu parere de rau spun asta, ~ un an si ceva de cand vacutza nu s-a mai miscat din loc (diverse probleme de sanatate), am inceput s-o pregatesc de calarie. Doar ca m-am impotmolit la semnalizare. Merge doar dupa ~ 30 secunde dupa ce pun contactul dreapta sau stanga. Am curatat si am dat cu spray de contacte la butonul de semnalizare, dar nu s-a intamplat nimic. A ramas aceeasi intarziere... Releul de semnalizare l-am inlocuit in urma cu ~ 3 ani cu unul de Dacie, din acela tubular, electromecanic. Ma tot gandesc ca, daca am dat cu spray de contacte la butonul de semnalizare si nu s-a intamplat nimic, problema sa fie de la releu. Voi ce ziceti? Sa-l inlocuiesc cu unul electronic, tot de Dacie, ca banuiesc ca e vor pastra conectorii cu cel electromecanic si scap de problema?
Merci,
Vice.
http://www.OnLineSell.ro - Produse mai IEFTINE decat in magazinele clasice!
vice
Cum ii zice la ....

Kilometraj: 36000

Mesajde Korben Dallas pe Mar Apr 06, 2010 8:27 pm

Desfa semnalizatoarele si curata tot ce e acolo, soclurile din semnalizatoare respectiv duliile becurilor
Va functiona
moto-travel.ro cultură pe două roţi
Maimuţele s-au dovedit mai şmechere ca omul: n-au vorbit şi au scăpat de muncă.
Mona Latif-Ghattas

Imagine

Reguli de bază pe transalp.ro
Korben Dallas
Moderator

Vorba de duh: care e tasta infinit?
Kilometraj: 88888

Mesajde john pe Mie Apr 07, 2010 9:06 am

salut!
si eu am intampinat aceeasi problema... am curatat tot + schimbat becuri+curatat butonul de semnalizare+desfacut capacul de la releu si curatat cablajul, verificat contacte imperfecte... = aceeasi manifestare... n-am numarat cate secunde statea pana sa clipoceasca dar oricum de multe ori semnalizam schimbarea directiei cu mana... ca pe mobra 50 super :oops: :Nigar: oricum... cert este ca pana nu am schimbat releul nu am scapat de situatie...
eu am pus unul original dar, secandhend dintr-o dezmembrare.. !!!
have fun!
CARPE DIEM !
john
Iti pot arata si tie ...

Mesajde axius pe Mie Apr 14, 2010 2:03 pm

Salut, am si eu o posibila problema cu semanlizarea:

Cand dau semnal (stanga sau dreapta, nu conteaza), am o mica intarziere de cca 2 secunde pana incep sa clipoceasca, timp in care se aude un tzacanit rapid (cred ca de la releu). Dupa cele cca 2 secunde, tzacanitul se aude normal la fiecare aprindere/stingere a semnalelor.

Sa incerc aceeasi metoda cu desfacut contacte .. dat cu spray ? sau asa ar trebui sa se comporte ?

merci,
Stefan
axius
Cred ca stiu ...

Vorba de duh: to the be, to the best...
Kilometraj: 4000

Mesajde cornel turda pe Mie Apr 14, 2010 6:01 pm

Da,eu am dat cu spray pentru contact,dar mai Intai,am desurubat suruburile,si am distantat ,,nucile,,asta ca sa patrunda spray In contact.Nici macar,nu l-am demontat.Acum merge semnalizarea ok. Sa nu te feresti,si sa Ii dai spray suficient! ,,Nuca,,din partea de jos are un orificiu,banuiesc ca o fi pentru scurgerea apei care,patrunde acolo,din ploaie,cand o speli etc....Asa ca chiar daca dai mai mult spray,el v-a patrunde In toate cotloanele contactului,iar apoi se v-a scurge prin orificiul mai sus aratat. Bafta amice! :Salutare: :Salutare: :Salutare:
cornel turda
Cred ca stiu ...

Mesajde desertfox1943 pe Mar Iul 20, 2010 10:34 am

Noa de ieri sunt proprietarul unui transalp, pe care l-am luat cu semnalizarile moarte, adus din Italia.
Alpinu`.JPG

La mine se manifesta in felul urmator : cand dau sa semnalizez se aude un "ting" scurt si nu face nimic, o sa-l curat maine cu spray de contacte eventual si sa-i schimb releul cu unul de dacie daca voi ziceti ca merge, sa vedem.
desertfox1943
Cum ii zice la ....

Mesajde namaste pe Mie Iul 21, 2010 8:54 am

Vand releu de semnalizare original,sau il schimb cu 2 relee electronice de Dacie.
Eu mi-am pus semnalizari pe led, asa ca nu-l mai folosesc. Am trecut pe releu electronic de Dacie, dar problema este ca se arde cam repede.
De asemenea pentru cei care trec la releu de Dacie, trebuie modificate mufele si facut un suport pentru el, sau prins intr-un surub.

Toate cele bune.

Andrei..
Tel: 076 7718899
namaste
Iti pot arata si tie ...

Kilometraj: 0

Mesajde Korben Dallas pe Mie Iul 21, 2010 11:11 am

desertfox1943 scrie:La mine se manifesta in felul urmator : cand dau sa semnalizez se aude un "ting" scurt si nu face nimic, o sa-l curat maine cu spray de contacte eventual si sa-i schimb releul cu unul de dacie daca voi ziceti ca merge, sa vedem.

Verifica becurile din semnalizari, se oxideaza contactele
moto-travel.ro cultură pe două roţi
Maimuţele s-au dovedit mai şmechere ca omul: n-au vorbit şi au scăpat de muncă.
Mona Latif-Ghattas

Imagine

Reguli de bază pe transalp.ro
Korben Dallas
Moderator

Vorba de duh: care e tasta infinit?
Kilometraj: 88888

Mesajde Lutzifer pe Mie Iul 21, 2010 1:26 pm

Korben Dallas scrie:
desertfox1943 scrie:La mine se manifesta in felul urmator : cand dau sa semnalizez se aude un "ting" scurt si nu face nimic, o sa-l curat maine cu spray de contacte eventual si sa-i schimb releul cu unul de dacie daca voi ziceti ca merge, sa vedem.

Verifica becurile din semnalizari, se oxideaza contactele

Da , poate fi si asta ! Sau poate chiar s-a dus releul. Si eu am avut probleme cu releul chiar cand am cumparat motorul, era mancata tablita aia care face contact in releu. Am luat un releu universal din LOUIS cu 10 euro , trebuie sa ii pui tu masa si sa tai in doua acea mufa trasa in plastic alb in forma de L. De atunci merge perfect ! :Dejtu2:
Imagine
ImagineImagine
Imagine
Lutzifer
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Honda - The Power Of Dreams !
Kilometraj: 105431

Mesajde Lutzifer pe Mie Iul 21, 2010 2:30 pm

Lutzifer scrie: era mancata tablita aia care face contact in releu

Am revenit cu o poza , sa fiu mai explicit.
Asta ii poza cu releul meu vechi (cel original de pe moto) , exact asa a facut si la mine ... se auzea un "ting" cum vrea sa cupleze dar nu se intampla nimica. L-am desfacut si cand dadeam sa semnalizeze vedeam ca odata atinge si incepe sa se "zbata" dar fara sa faca bine contact (vezi: SAGEATA ROSIE).
Atunci eu i-am adus o inovatie , si anume i-am pus o bucatica de ceva metal sa faca mai usor contact (vezi: SAGEATA ALBASTRA). O vreme a tinut figura , dar pana la urma tot s-a defectat iara... asa ca am cumparat din LOUIS - ASTA!.

SL371131 mod sageti.jpg

:Salutare:
Imagine
ImagineImagine
Imagine
Lutzifer
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Honda - The Power Of Dreams !
Kilometraj: 105431

Mesajde desertfox1943 pe Mie Iul 21, 2010 6:12 pm

Noa, am rezolvat semnalizarea :bounce: , am desfacut releul si era nou-nout in interior, l-am dat cu spray de contacte dupa care l-am conectat si merge bine, cred ca a fost intr-o oarecare masura blocata lamela.
Desfacand plasticul din fata de la bord mai am legat un led la ceva fire si habar n-am ce rol are :shock: . Atasez o poza, ce-i drept facuta cu telefonul si nu prea clara, ca poate mai are cineva asa ceva sau poate a mai vazut la altii.
21072010(002).jpg
desertfox1943
Cum ii zice la ....

Anterior

Înapoi la Probleme electrice