de namaste pe Dum Iul 25, 2010 12:55 pm
Acele claxoane care sunt formate dintr-un mini-compresor si o goarna sau 2 sunt mari consumatoare de curent.
Dupa cum se stie, Transalpul nu are un alternator de mare capacitate. De asemenea, instalatia electrica la acest tip de motocicleta este relativ fragila, in special releul de incarcare. Nici bateria nu detine un numar prea mare de amperi.
Am avut un astfel de claxon (cu o singura goarna) tot sezonul trecut. Intr-o joi in bikers un tip imi spune ca o sa ard statorul. O iau ca pe o gluma, pentru ca ceea ce spunea el mi se parea un non sens.
Dupa 2 luni, in drum spre Transalpina (trebuia sa fac grup cu Lutzifer si multi altii) mi-a murit complet partea electrica.
Initial am crezut ca e releul, dar s-a dovedit a fi statorul.
L-am reparat, am luat unul de rezerva si am aruncat acel claxon.
Nu sunt sigur ca de la el a aparut problema, dar prefer sa nu ma mai risc.
Nu am mai avut probleme cu statorul de atunci, desi e cel vechi, reparat de mine (ca toti electricienii imi spuneau ca e compromis). Il car pe cel nou dupa mine, pentru orice eventualitate.
Eu te-as sfatui sa cumperi acelasi model de claxon, luat de la dezmembrari, de la un Volvo, sau unul de moto BMW.
Eu sunt multumit de cel original, cu toate ca faceam furori cu cel vechi.
De montat, daca te decizi ca merita, il montezi cu un releu. In general primesti releu odata cu claxonul. Daca nu, iei un simplu releu de far cu 4 pini. O sa ai 2 intrari + si - de la vechiul tau claxon, o intrare de plus de la baterie si o iesire a aceluiasi +. Legi - -ul claxonului la masa, + la iesirea din releu si gata.
Succes.
Andrei..
Tel: 076 7718899