Sondaj despre consum

Aici se discută despre orice treabă care nu se încadrează în altă categorie

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

Re: Sondaj despre consum

Mesajde Andy pe Lun Iul 05, 2010 8:29 pm

Hai sa va povestec cum ma distrez io de cca. 2 luni pe tema consumului... Am gasit pe net un programete - Fuel Consumption V1.01, programete care ruleaza pe telefoane mobile cu OS Symbian in care bagi de cate ori alimentezi urmatoarele informatii: date, odometer, fuel (liters), cost (RON/l). Dupa care programul cu pricina iti calculeaza o gasca de informatii.

La mine acu' arata asa (02-May-2010 - 03-Jul-2010):

Total fuelings: 20
Total Km: 4922.0
Total fuel (L): 304.7
Total cost: 1378.12
Avg L/100km: 6.22
Avg Km/L: 16.34
Avg Cost/km: 0.28
Avg Km/month: 2895.2
Avg Cost/month: 810.66

Enjoy ! :Limboc:

:bounce: :belitu':
Imagine Imagine
THE POWER OF DREAMS...

Reguli de baza pe acest forum.
Andy
Moderator

Specimen: XL650
Vorba de duh: unde sa nu stau acasa?
Kilometraj: 0

Mesajde Lutzifer pe Lun Iul 05, 2010 11:41 pm

Is foarte faine programele/site-urile astea pe net unde ţi evidenta consumului. Eu mi-am facut aici cont http://www.spritmonitor.de/en/detail/398569.html

Consum: 5,25 l/100km la 2.461 km and 129 l

Costuri: 5,64 EUR/100km si la 2.461 km and 139 EUR
Imagine
Imagine Imagine
Lutzifer
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL600
Vorba de duh: Honda - The Power Of Dreams !
Kilometraj: 117602

Mesajde Andy pe Lun Iul 05, 2010 11:55 pm

Lutzifer scrie:Is foarte faine programele/site-urile astea pe net unde ţi evidenta consumului. Eu mi-am facut aici cont http://www.spritmonitor.de/en/detail/398569.html

Am incercat si eu cu sprintmonitor.de... da' am constatat un punct slab... in general nu am un calculator la indemana la benzinarie, motiv ptr. care am optat ptr. softul asta pe mobil.

Mai sunt si alte softuri ptr. mobil pe care le-am gasit AICI... daca tot am trecut in partea asta de discutie. :carte:
Imagine Imagine
THE POWER OF DREAMS...

Andy
Moderator

Mesajde Lutzifer pe Mar Iul 06, 2010 12:10 am

Andy scrie:
Lutzifer scrie:Is foarte faine programele/site-urile astea pe net unde ţi evidenta consumului. Eu mi-am facut aici cont http://www.spritmonitor.de/en/detail/398569.html

Am incercat si eu cu sprintmonitor.de... da' am constatat un punct slab... in general nu am un calculator la indemana la benzinarie, motiv ptr. care am optat ptr. softul asta pe mobil.

Mai sunt si alte softuri ptr. mobil pe care le-am gasit AICI... daca tot am trecut in partea asta de discutie. :carte:

Nu iti trebuie sa ai calculator landemana , toata treaba ii sa iei bonul din benzinarie si sa iti treci undeva km facuti cu acel plin (eu asa fac , din plin in plin). Daca nu il faci plin sa treci tot timpu cati km ai facut cu cati litri ai bagat. Si acasa numa completezi acolo pe site si el calculeaza tot.
Eu m-am obisnuit cu el si imi place :D Poate la altii le place mai mult ce zici tu , fiecare cu ale lui ... oricum sunt chestii faine. Macar vezi si ce cheltuiala tragi anual numa pe benzina. Sa nu vorbim de alte treburi schimbate pe parcursul anului... pe care poti sa le treci in lista daca doresti. :Salutare:
Imagine
Imagine Imagine
Lutzifer
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Honda - The Power Of Dreams !
Kilometraj: 117602

Mesajde Andy pe Mar Iul 06, 2010 12:18 am

Lutzifer scrie:...
Macar vezi si ce cheltuiala tragi anual numa pe benzina. Sa nu vorbim de alte treburi schimbate pe parcursul anului... pe care poti sa le treci in lista daca doresti.

Pe mine atea ma sperie cel mai rau... :Palidu': da' se vede ca-s masochist... :Nigar:
Imagine Imagine
THE POWER OF DREAMS...

Andy
Moderator

Mesajde Belbody pe Vin Aug 13, 2010 4:31 pm

Miercuri ... facut plimbare la Viena cu topcase si pasager, mers normal - 100 - 110 un pic de 130 140 pe autostrada.
Facut plin la Iesire din Brno, am intrat pe rezerva la intoarcerea acasa, la cativa metri de casa.
Total KM parcursi.. 276.
La mine intra pe rezerva dupa ce consum 12L.. fix.. rezulta un consum onorabil de 4,3478260869565217391304347826087 L/100km.
Onorabil, nu? :Nigar:
Si o poza facuta in viteza de LucianGGG.
Imagine
(ignorati data, LucianGGG avea aparatul cu data setata aiurea, in nici un caz nu era 4 ianuarie :Mos4: )
http://www.ignitech.cz/english/aindex.htm - Aprinderi electronice (CDI, TCI), regulatoare
Imagine
Belbody
Moderator

Kilometraj: 30000

Mesajde Schumy pe Lun Aug 16, 2010 11:31 am

Acum 2 saptamani am fost in tura pe Valea Sadului - Valea Frumoasei - Transalpina, singur si cu bagaje.

Consum pana la Sibiu intr-un trafic aglomerat(multe accelerari pentru depasiri), iar in oras blocaj(slalom printre coloane): 4.94%. Se putea si mai bine, dar trebuia sa fie traficul normal.

Consum pe ~120km de offroad(multe opriri si mers mult in treptele 1 si 2) + drumul Novaci-Baia de Fier-Bumbesti Jiu - Petrosani: 5.34% . E acceptabil cand ma gandesc de la cei 120km facuti in 6 ore.
Schumy
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Apa, paie si bataie
Kilometraj: 37600

Mesajde namaste pe Mie Aug 18, 2010 9:53 am

De cand cu toba noua (un Marving) nu mai stiu ce sa cred despre turatia ideala. Am impresia ca merg aiurea cu ea.

Inainte nu tineam foarte mult de turatie pentru ca nu auzeam toba asa puternic.

Care e turatia ideala pentru un consum cat mai redus?

1 - Ce turatie in regim de mers constant? nu conteaza viteza sau treapta
2 - Ce turatie in a 5-a, pe autostrada?
3 - Ce inseamna subturat, atat ca si schimb de treapta cat si ca mers constant?
4 - Ce inseamna supraturat, atat ca si schimb de treapta cat ca si mers constant?

Incerc sa caut o turatie ideala astfel incat sa am un mers cat mai economic la drum lung si foarte lung.

Am impresia ca am inceput sa merg cam turat, pentru ca simt ca acolo e puterea mai mare (schimb la peste 4500- 5000 de ture).

Sunt bulversat.

Andreii...
Tel: 076 7718899
namaste
Iti pot arata si tie ...

Mesajde manach pe Mie Aug 18, 2010 10:18 am

va rog sa nu ignorati intrbarile lui andrei. si eu mi le pun de cand m-am urcat in sa.
as mai adauga: cam la ce turatie trebuie tinut motorul prin oras?
manach
Moderator

Mesajde Chrisss pe Mie Aug 18, 2010 10:22 am

namaste scrie:De cand cu toba noua (un Marving) nu mai stiu ce sa cred despre turatia ideala. Am impresia ca merg aiurea cu ea.

Conteaza viteza si treapta :) ...50 km/h Vit 3 ~ 3500 rot/min ...
5500rot/min ...6000 poate
Sub 2300 rot/min in Vit 2
Sub 3000 rot/min in Vit 3
Sub 4000 rot/min in Vit 4 si 5 in mers constant

4 - Ce inseamna supraturat, atat ca si schimb de treapta cat ca si mers constant?
Vit 1 mai mult de 4000 rot/min
Vit 2 /3 mai mult de 5000 rot /min
Vit 4/5 mai mult de 6000 ~ 6500 rot/min

Incerc sa caut o turatie ideala astfel incat sa am un mers cat mai economic la drum lung si foarte lung.

1/2 schimbat la peste 3000 rot/min da nu mai mult de 4000 rot/min

3 urcat pana in 4500~ 5000 rot min astfel incat la trecerea in treapta 4 sa fi in jurul a 4000 rot/min

5 la croaziera 4800~ 5300 rot/min zona ideala

Am impresia ca am inceput sa merg cam turat, pentru ca simt ca acolo e puterea mai mare (schimb la peste 4500- 5000 de ture).

Sunt bulversat.

Andreii...

Parerea mea :wink: mai degraba stilul meu de mers...exclus exceptiile cand vrei putin mai mult .

Consum de la 4,3 % la 5,2 % ca si variabile ...incarcat/neincarcat solo/pasager oras/afara.

O singura data am avut 6,6 % la o singura alimentare mers in oras ...ajuns acasa schimbat filtrul de aer si totul a revenit la normal , filtrul era plin de praf si mizerie.

Consumul il fac la fiecare plin folosind acel TRIP KM din bord si incercand sa alimentez cat de cat la acelas nivel atat timp cat iasa la sub 20km/L nu imi bat capu , alimentez resetez la zero ...trec de 250 KM caut pompa ...de la 260 ~ 280 Km ma astept sa ceara rezerva .
Chrisss
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: un fleac...m-au ciuruit..
Kilometraj: 41000

Mesajde vintze pe Mie Aug 18, 2010 11:54 am

la consum conteaza cat de sportiv conduci, cat de mult tragi de gaz la accelerare si cat de des folosesti frana de motor... mai ales consumul de oras. cat despre consumul la drum lung... la a mea cam 5k, 5,3 k la turatii mi se pare optim. dupa aia creste exponential. nici nu ma agit prea tare. atata vreme cat ma incadrez in bugetul lunar, sunt multumit deci nu fac calcule 'la sange'. iar cand depasesc prea tare... iau bicicleta :Nigar:
I am free of all prejudices. I hate everyone equally
http://psihedelica.wordpress.com
http://cabinet-psihologic-bucuresti.ro
vintze
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Speed Kills, Use Windows

Mesajde reltih pe Mie Aug 18, 2010 1:10 pm

namaste scrie:De cand cu toba noua (un Marving) nu mai stiu ce sa cred despre turatia ideala. Am impresia ca merg aiurea cu ea.

Sunt bulversat.

Andreii...

pai hai sa-ti raspund cu o intrebare, in regimul asta 4500-5000rpm ce consum ai scos ?
e normal regimul ala din punctul meu de vedere, avand in vedere ca motorul asta dezvolta cuplul maxim la 6000, asta nu se cheama mers turat ci mers normal, mergeai inainte subturat, eu foarte rar schimb la 4000 in rest, de la 4500 in sus.
sub 4000 doar daca e motoru rece, primele 5 - 10 minute in functie de vreme
la 4000 schimb cand vin seara acasa sa nu deranjez lumea cu burlanu meu
la 4600 - 5000 cand merg normal
la 6000 - 7000 cand ma enerveaza vreun cocalar si am chef de pus vaca la exercitii fizice ( din pacate cam des )
in semnatura daca dai click pe consumul meu o sa vezi ca cel mai mare a fost cand mergeam in 6000 - 7000, dar nu mi se pare exorbitant, mai ales ca a fost mixt cu tot cu oras
pe alta parte daca-s stii ca-mi scade consumul cu 1l /100 mergand in 3000 - 3500 de ture tot n-as face-o, mi-as lua tico si gata, nu am nici o rezerva de putere la turatia aia, absolut nimic
cel mai bun consum l-am scos la intrunirea de anu trecut am mers numa 4000 - 4500 rpm in treapta a 5-a, tot drumu' 4.2 % si acum, weekendul ce-a trecut tot acolo o sa vezi 4.49% cu bagaje full mers in acelasi ritm
YOU ONLY NEED TWO TOOLS IN LIFE - WD-40 AND DUCT TAPE. IF IT DOESN'T MOVE AND SHOULD, USE THE WD-40. IF IT SHOULDN'T MOVE AND DOES, USE THE DUCT TAPE
reltih
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: The Power of Cows !!!
Kilometraj: 50000

Mesajde namaste pe Mie Aug 18, 2010 2:56 pm

Din ce spuneti voi se pare ca merg mai mult subturat decat supraturat. :lol:
Sigur toba e de vina, pentru ca imi modifica perceptia asupra turatiei.
Mai mult decat atat, ma face sa trag de maneta brusc, pentru ca se aude grozav in cuplu.

O sa fac vreo 3000 de km prin Turcia, unde au cea mai scumpa benzina din lume: 2-2.5 euro.
Cert e ca o sa schimb toba la drum lung. Si din cauza zgomotului si a consumului..

Andrei..
Tel: 076 7718899
namaste
Iti pot arata si tie ...

Mesajde reltih pe Mie Aug 18, 2010 3:44 pm

fa-i un dbkiller e mai sanatos decat sa schimbi toba cand vrei liniste, e destul de simplu, ti-l dau pe al meu ca model
YOU ONLY NEED TWO TOOLS IN LIFE - WD-40 AND DUCT TAPE. IF IT DOESN'T MOVE AND SHOULD, USE THE WD-40. IF IT SHOULDN'T MOVE AND DOES, USE THE DUCT TAPE
reltih
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: The Power of Cows !!!
Kilometraj: 50000

Mesajde Belbody pe Mie Aug 18, 2010 3:58 pm

Chrisss a descris foarte bine plaja de turatii si vitezele.. asa merg si eu, si am adoptat stilul asta de mers din experienta si din "feelingul" ca asa se simte motocicleta bine.
Bine, cu mici variatiuni, uneori merg si mai nervos.
Cat despre croaziera, in functie de tipul de drum in viteza 5 se poate merge lejer de la 4000 la 6500 rpm..

Namaste, legat de senzatia de putere, din ce am mai citit cica asa se manifesta, cand pui o toba mai permisiva creste cuplul la turatii mari dar scade la turatii mici. (nu stiu de ce, or fi niste explicatii stiintifice cu siguranta)
http://www.ignitech.cz/english/aindex.htm - Aprinderi electronice (CDI, TCI), regulatoare
Imagine
Belbody
Moderator

Kilometraj: 30000

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Discuţii generale