S-a dus naibii kilometrajul... "melcul magic"

Moderatori: Andy, manach, B43XTM, Unchiu', Chrisss

Re: S-a dus naibii kilometrajul

Mesajde ivanp pe Joi Iun 26, 2008 8:41 am

MensSana scrie:HA! Ce stupid ... pana nu te loveste frontal, nu crezi ca ti se poate intampla! Deci mi-a murit melcu :D
Acu vreau sa va intreb ceva: as vrea sa scot cablul sa-l curat putin, sa-i torn ulei pe camasa in jos, ma rog, chichite de om batran. Trebe sa demontez carena? Nu am apucat inca sa ma ocup de problema asta si nu stiu daca pot baga pe undeva mana pana sub bord sa desurubez celalalt capat ... pot?

Salut,
Mie mi se pare ca spatiul este acolo destul de putin generos insa un om zicea pe aici ca se poate:

dan_motor2003 scrie:Eu sunt un fericit(deocamdata), azi cand am vrut sa vad ce si cum e cu kilometrajul care nu merge am vazut cablul de kilometraj atarnat de nebun sub bord :D deci am dat jos placa de sub bord, bagat manuta acolo si infiletat cablul la loc in kilometraj , strans un pic mai gospodareste asa sa nu mai fac ca trenu' langa ea ca nu merge kilometrajul , pus totul la loc si merge perfect din nou...
:lol: :lol: :lol:

Spor,
Paul
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL650
Vorba de duh: Ninja ... nu-i ca-n filme!!!
Kilometraj: 40000

Mesajde Valentin25de pe Joi Iun 26, 2008 4:28 pm

Demonteaza cablul, pui pe camasa o pilnie si o etansezi cu banda adeziva, speli bine cu gaz(adica cherosen sau ce ai tu la indemina), usuci bine cu aer comprimat apoi lubrefiezi cu ceva bun care nu devine cleios in timp. Repeti chestia asta in fiecare primavara si nu o sa mai fie nevoie sa cumperi piesa cod nr.: 44806-KF0-000, sau de la XL500R (metalica) si suta de RON-i care ati ramine in buzunar o poti folosi sa cumperi niste placute de frina bune si anvelope de calitate- investesti doar pt. siguranta ta.
Succes!
Greselile gramaticale si de ortografie din text sint facute intentionat, asa ca cine le descopera poate sa le pastreze, sa le vinda sau sa le liciteze pe EBAY!
Valentin25de
Merg pe o roata

Vorba de duh: !
Kilometraj: 49000

Mesajde pika pe Vin Iun 27, 2008 1:14 am

nu prea sunt cunoscator in ale mecanicii dar problema cu melc-ul am avut-o si eu si vad ca pe aici se spun cateva aberatii, asa ca vreau sa va corect putin si daca gresesc eu sa ma corectati voi.

sa incep cu punctul 1 ca asa se incepe.

1. daca pica kilometrajul ( adica viteza nu este indicata sau nu se inregistreaza km parcursi ) problema poate avea 2 cauze: cablul sau melcul.ca sa ne dam seama care merge trebuie sa facem o proba astfel: desfacem surubul de langa melc scoatem cablu apoi cu ajutorul unei "bormasini" si a unui cap de surubelnita drept incercam cablul, daca merge vitezometrul problema este cu melcul, care trebuie schimbat pentru ca dintii lui sunt distrusi, o ungere si o curatare nu rezolva problema deoarece melcul este din plastic si este facut sa cedeze, ungerea poate functiona la inceputul sezonului pentru a preveni distrugerea melcului.

2. nu stiu daca varianta cu melc de metal merge, poate merge o perioada pana se imbacseste si apoi posibil sa nu mai mearga deloc. aici nu sunt sigur, dar daca era ok nu cred ca producatorii se zgarceau la un melc de metal, au fost generosi cu restul motorului si se zgarceau chiar la melc.

In concluzie in caz ca se buseste daca nu este cablul de vina este melcul care costa vreo 90 de lei la honda.
pika
Merg pe o roata

Specimen: XL600
Kilometraj: 0

Mesajde coach pe Vin Iun 27, 2008 8:03 am

Am schimbat cauciucul pe fata la Ta unui prieten. Motorul e din 93. Kilometrajul mergea. Dupa montare km nu mai merge. Am scos cablul din roata si chestia aia mica din roata se invarte. Cablul este bun ca e nou. Unde sa mai verific ca sa vad ce e buba? L-am scos si din ceas si apoi l-am bagat la loc si tot nu merge.
coach
Merg pe o roata

Kilometraj: 23

Mesajde B43XTM pe Mar Iul 01, 2008 11:02 pm

dupa zeci de incercari cu cablul de kilometraj al unui prieten am presupus ca e stricat.
Ce se intampla: a luat motorul SH, a dat o tura, mergea kilometrajul; l-a transportat pe remorca si cand a ajuns era scos din ceasul de bord.
La o prima vedere de amatori am crezut ca ii lipseste un fir dinauntru (are vreun fir inauntru care s-ar fi putut rupe?)
Apoi am tot incercat sa il infiletam la loc, lovindu-ne mereu de aceeasi problema: mai raman vreo 5mm de filet neacoperit.
Am incercat si cu patentul si tot degeaba; se pare ca acea "camasa" din interiorul cablului nu se misca mai mult spre interior,
ca sa permita o infiletare completa. Ce e de facut? Se schimba cablul? Stiti unde poate gasi altul?
B43XTM
Iti pot arata si tie ...

Mesajde tm95for pe Mie Iul 02, 2008 2:35 pm

yanchee scrie:Si eu am patit faza cu melcul:) Daca gasiti un strungar ca lumea face el dupa model asa am facut si eu. Nu cred ca e ceva prea complicat ca mie mi-a facut gratis, orcum iesit mult sub 90Ron:) Bafta!

Prietene spune si la noi ce strungar ti-a facut melcul, sau zi omului sa mai faca cateva ca is oameni interesati, daca tu spui ca l-ai montat pe motor si merge, fa colet cu piesa si platim cu ramburs.

Si inca ceva, inainte de schimbarea ROTII DINTATE de plastic care se uzeaza, ma gandesc ca trebuie curatat melcul de vaselina (eu va recomand asta ca la al meu dintii erau acoperiti cu bucati de plastic din roata dintata) apoi trebuie uns, intrebarea mea este cu ce si cat trebuie sa pui acolo (vaselina!?)
tm95for
Cred ca stiu ...

Mesajde shaman pe Vin Iul 04, 2008 1:01 pm

salutare, ma alatur si eu celor carora le-a cedat kilometrajul, asa ca scormonesc sa vad daca-i melcu sau cablul iesit din ceas...
o intrebare: la voi tot asa greu iese piulita din ceas?
niciodata sa nu spui niciodata
shaman
Cred ca stiu ...

Mesajde tm95for pe Vin Iul 04, 2008 3:10 pm

shaman scrie:salutare, ma alatur si eu celor carora le-a cedat kilometrajul, asa ca scormonesc sa vad daca-i melcu sau cablul iesit din ceas...
o intrebare: la voi tot asa greu iese piulita din ceas?

Eu va recomand sa dati carena fata jos cand desfaceti cablul din bord, e mai usor de lucrat si nu te enervezi !
In alta ordine de idei, eu am dat jos roata dintata de plastic care era evident defecta (dintii mancati) si am dat-o unui strungar bun (zice el), nu a reusit sa faca o copie fiindca nu stiu ce inclinare este intre 0.8 si 0.9 si ei nu aveau uneltele pt a o face decat de la 1 . Mi-au recomandat totusi sa incerc la Arad la fabrica de ceasuri cica se fac piese care sunt socotite de mecanica fina.
Asa ca daca sunt colegi trasplantisti din Arad care au o roata dintata schimbata sa mearga ei cu piesa pe acolo poate rezolva ceva, sunt sigur ca sunt mai multi doritori pe forum.
tm95for
Cred ca stiu ...

Mesajde john pe Mar Iul 22, 2008 9:42 am

tm95for scrie:
yanchee scrie:Si eu am patit faza cu melcul:) Daca gasiti un strungar ca lumea face el dupa model asa am facut si eu. Nu cred ca e ceva prea complicat ca mie mi-a facut gratis, orcum iesit mult sub 90Ron:) Bafta!

Prietene spune si la noi ce strungar ti-a facut melcul, sau zi omului sa mai faca cateva ca is oameni interesati, daca tu spui ca l-ai montat pe motor si merge, fa colet cu piesa si platim cu ramburs.
subscriu si eu la melc ... eventual daca se poate sa le aduca la intalnirea de la golomos !!!
sa faca si nenea strungaru' un pret la el si o sa fie bine si pentru el si pentru noi, cei care suntem bolnavi de ...kilometraj!!
CARPE DIEM !
john
Iti pot arata si tie ...

Mesajde john pe Mar Iul 22, 2008 9:45 am

daca e de acord si poate face macar cateva bucati sa ne spui pe forum ca sa nu mai ajungem la Honda...!!!
CARPE DIEM !
john
Iti pot arata si tie ...

Mesajde shaman pe Dum Aug 17, 2008 9:08 pm

Intradevar si eu intai am montat melcul nou si am mers vreo 2 zile fara sal fi curatat bine pe cel de metal :oops:
dupa care am dat roata din noou jos, asa trebe la astia care nu gandesc - muncesc, si sa vezi ce de bucatele de plastic am scos de acolo
noroc ca am facut repede treaba si nu am produs daune la melcul cel nou.
chiar, de curiozitate cum iese melcul de metal din angrenajul acela unde intra cablul de la km? ca eu lam curatat acolo cu motorina cat mai temeinic posibil fara sa-l pot scoate afara
shaman
Cred ca stiu ...

Mesajde shaman pe Lun Aug 18, 2008 7:32 am

aha, asta e, nu vrea, nu vrea. merci.
shaman
Cred ca stiu ...

Mesajde Ramirez pe Mie Sep 24, 2008 3:21 pm

Ramirez
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: las o asheaaaaaa
Kilometraj: 72000

Mesajde illuminatipriest pe Mie Noi 05, 2008 12:35 pm

pika scrie:Am schimbat melcul cu unul nou original Honda.
Dar tot mi se pare ca nu merge bine.Cand indica km/h acul pulseaza sau are o miscare de oscilatie, ma gandesc ca este posibil sa fie de la cablu, in plus parca dupa 60 km/h merge mai greu au pulsatiile sunt mai mari.
Credeti ca poate sa fie de la cablu sau doar mi se pare mie, si asa trebuie sa fie normal?

Multumesc.

Desfa si curata repede cablul pana nu ti se f*** iara melcul de plastic
Am patit-o eu la fel dupa ce am facut greseala sa mi ung cu vaselina din sprei cablul. Poti sa ungi cablul cu ulei de motor si e ok.
Arata-mi un motor mai tare ca Transalpu :)
illuminatipriest
Cum ii zice la ....

Kilometraj: 70000

Mesajde illuminatipriest pe Mie Noi 05, 2008 12:40 pm

Unde ati gasit melcul ala de plastic la 90 lei ca eu am gasit doar la 250 lei
Arata-mi un motor mai tare ca Transalpu :)
illuminatipriest
Cum ii zice la ....

Kilometraj: 70000

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Intrumente si comenzi