Incarcarea ....

Postaţi aici probleme întâmpinate

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

Re: Incarcarea ....

Mesajde Chrisss pe Joi Aug 12, 2010 9:30 am

Ce zici tu acolo nu prea are sens...

Or avea ele alt cod care poate se refera la forma :) ...dar principial sunt la fel atat parte de generare a curentului cat si redresarea .

Ale tale la tine >>> 18 V

Ale tale la colegu >>> OK

Al pretenului tau la tine >>> OK

Al prietenului tau la el >>> nu incarca :) ...

Singurul lucru care are logica in toate astea sunt contactele imperfecte undeva pe traseu atat la tine cat si la el si cum ati umblat pe acolo acel contact imperfect a disparut...

O fi mesterit honda dar cum drac releul original din 92 merge perfect pe 97 si invers cand ele sunt diferite :mrgreen: ...ceva pute in Danemarca...
Chrisss
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL600
Vorba de duh: un fleac...m-au ciuruit..
Kilometraj: 41000

Mesajde tazspy pe Vin Aug 13, 2010 10:03 am

ROMI, ai idee daca se potriveste la T.A.-1999,nu mai stiu din ce an este T.A.-ul tau. :Dejtu2: asta apropo de cele spuse de Lucifer :roll:
tazspy
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: SI EU TOT OM,CRED
Kilometraj: 0

Mesajde RomiC pe Vin Aug 13, 2010 1:09 pm

Eu l-am cumparat pentru un cumnat care are modelul tau si merge ok .Ai toata increderea in baiatul de la Cluj ca nu-i "GEAMBAS"de ciurucuri .
Ma rog ,... acum cata incredere poti sa ai in mine ? :mrgreen:
oare ... sa fie de la explozia solara ?
RomiC
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: 'vreau o tara ca afara'

Mesajde tazspy pe Vin Aug 13, 2010 10:50 pm

Mersi mult.Despre incredere :HMM: :hainoroc: :Dejtu2: :Dejtu: :Dejtu2: :Dejtu2: :Dejtu: :soarele:
tazspy
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: SI EU TOT OM,CRED

Mesajde Lutzifer pe Mie Aug 18, 2010 11:37 pm

Se pare ca releu de la Seby din CJ nu luam, cel putin o vreme! Am vb cu el pe mail si e plecat in Austria , dupa care merge in Grecia si revine in RO doar in 6 sept.

Deci eu caut in continuare releul de incarcare. Ala care l-am luat la schimb cu cel de pe model 97 se pare ca totusi baga prea putin, dupa cateva ture mi-a terminat bateria.

Daca mai stiti pe altundeva ceva releul care sa bage maxim 14,5V si se poate pune pe transalp... de preferat la bani buni ca numai dau multi bani pe asaceva! Imi ajunge unu "pe stoc" :D
Imagine
Imagine Imagine
Lutzifer
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Honda - The Power Of Dreams !
Kilometraj: 117602

Mesajde RomiC pe Joi Aug 19, 2010 12:30 am

Si cand am luat eu era plecat in Austria , da' a sunat-o pe prietena lui si i-a zis ce sa-mi dea .
Ia vorbeste si cu Pedros (ala cu Africana aia alba ),vezi el ce zice . :Salutare:
RomiC
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Lutzifer pe Joi Aug 19, 2010 12:33 am

RomiC scrie:Si cand am luat eu era plecat in Austria , da' a sunat-o pe prietena lui si i-a zis ce sa-mi dea .
Ia vorbeste si cu Pedros (ala cu Africana aia alba ),vezi el ce zice . :Salutare:

Mi-a zis ca numai are pe stoc , cand revine in tara o sa mai duca.

Mersi de sfat!
Imagine
Imagine Imagine
Lutzifer
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Belbody pe Joi Aug 19, 2010 9:40 am

Lutzi, ce zici tu acolo nu are nici o noima si nici o legatura.
Nu exista nici o diferenta intre relee regulatoare, fie ele de transalp 89, 92 , 2000, 2014, honda africa twin sau oricare motocicleta cu generator cu stator cu 3 infasurari si magnet permanent.

La voi, la tine si la colegul altceva e putred in danemarca.

Orice releu-regulator e format din 2 parti - redresorul si partea de comanda sau regulatorul.

Redresorul este efectiv o punte redresoare, care face din tensiune alternativa trifazata tensiune continua. Cand tensiunea obtinuta dupa redresare depaseste 14,5 V atunci regulatorul comanda un tiristor care pune una din cele 3 infasurari (sau 2, in functie de cat de mult creste tensiunea) la masa, si astfel tensiunea pe intrare scade - scade si tensiunea obtinuta la iesire.
Asta e principiul de functionare!
Ca idee - pe cele trei faze generatorul produce o tensiune alternativa undeva intre 20v si 60V in functie de turatia motorului.. iar regulatorul "compenseaza" variatie a tensiunii cu turatia si face redresorul sa scoata 14-15V pe iesire curent continuu..
Asta e tot.

Dupa cum observi singurul element care leaga regulatorul de un model anume de motocicleta este tensiunea trifazata alternativa de intrare ... dar.. culmea.. la toate japonezele aceasta este 20-60V CA..

Acuma zi si mie.. cu ce difera un releu de altul? :HMM:
http://www.ignitech.cz/english/aindex.htm - Aprinderi electronice (CDI, TCI), regulatoare
Imagine
Belbody
Moderator

Kilometraj: 30000

Mesajde RomiC pe Joi Aug 19, 2010 10:08 am

Si Pedros sustinea cam acelasi lucru la Lepsa cand am dicutat cu el , mai mult a zis ca in principiu se poate pune cam orice fel de releu cu conditia sa fie de moto si nu auto , binenteles cu mici modificari la mufe (fire ) daca este cazul .nu conteaza daca e de honda , cagiva sau yamaha . Probabil de aia se potrivesc alea de Linhai
Banuiesc ca stie el ceva de vorbeste , nu? (eu nu ma pricep si nu pot sa contest ce zice ) :Salutare:
RomiC
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Chrisss pe Joi Aug 19, 2010 11:25 am

Chrisss scrie:Ce zici tu acolo nu prea are sens...

Or avea ele alt cod care poate se refera la forma :) ...dar principial sunt la fel atat parte de generare a curentului cat si redresarea .

...ceva pute in Danemarca...

Iecsact :lol: tot asta aberam si eu ...

CARE AVETI MAI NISTE MUFE???????? ...mama lor de mufe am un releu facut si nu pot sa il scot la drum :big2: ... in garaj cu firele legate prin papuci direct in mufele vechi MERGE totul e ok atat partea de reglare cat si redresarea...e FOARTE stabil pot tine 14,2V fara probleme din reglaj...dar vreau sa il scot la drum sa il las sa mearga mai mult timp si asa cu fire doar sigur iasa de la vibratii...
Chrisss
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: un fleac...m-au ciuruit..
Kilometraj: 41000

Mesajde Lutzifer pe Joi Aug 19, 2010 12:06 pm

Belbody scrie:Lutzi, ce zici tu acolo nu are nici o noima si nici o legatura.

Da crezi ca mie imi place situatia asta ? Da numai stiu ce d-zo sa fac cu el. Ca ma nerveaza! :x Crezi ca poate fi lipsa de contact la una din faze? Ca din cei ai zis tu am inteles ca tentiunea in plus o scoate pe acele faze. Chriss imi zicea sa verific asta , ca posibil sa fie aia. Mufele nu par sa nu faca contact da o sa le dau spray. Si de ce la mine si la model de 94 scoate mai multi volti si ala din 97 mai putin. Lasa ca vine acasa baiatu cu TA din 97 si mai verific odata!

Cacuma-n ele relee si cine le-o facut :bounce: Nu pot sa merg niciunde asa ca imi fierbe dracu bateria ! :shock:

Imi luam un releul dinala de la Seby din CJ da numai are acuma , second vad ca nu gasesc. Sute de lei numai dau pe unu asta ii clar... trebe sa ma mai interesez de ala de Linhay. :roll: Da numai am curaj sa i-au nimic pe neincercate! Ca daca nu-i bun dai in cap la om daca poti. Cum am patit si cu releul asta ce il am acuma, da poate ca ii bun , numa nu la mine. Da cum ai zis si tu nu are nici o legatura si nici o logica. Dracu sa le i-a pe toate :mrgreen:
Imagine
Imagine Imagine
Lutzifer
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Lutzifer pe Mie Aug 25, 2010 3:37 pm

Intr-un final si dupa cateva saptamani de mancat nervii cu relee de incarcare, am rezolvat problema.

Multumita lui Crivat care m-a indrumat spre un mecanic din Iasi , Marius ... am dat ieri comanda de la el la un releu de Linhay. Azi mi-a ajuns cu curierul , i-am modificat mufele , l-am pus sus si baga ca la carte. 14,40 fara far si 14 V cu far aprins. Releul are 5 fire , 3 faze si un plus , un minus! I-am schimbat mufele, 2 papuci si gata.

Sper sa tina , ma bate gandul sa imi pun un ventilator dinala mic de placa video de la comp :D Dar daca Crivat zice ca ii merge de aproape 2 ani si inca ii incarca bine , atunci il las asa! :Dejtu2:

Asa arata releul!
SL372745.JPG

Asa arata mufa lui!
SL372747.JPG

Aici am pus eu deja mufa de pe releul de TA pentru acele 3 faze , si a trebuit sa schimb papucii aia "tata" in doi papuci "mama" si le-am bagat in mufa mare de la releul de TA
SL372748.JPG

Si mai trebuie pus ceva distantier cand vine prins sus la locul lui. El potriveste la gauri dar ii mai subtire prinderea... trebuie pus ceva. Eu am bagat 2 piulite ca distantier. In rest totul bine si frumos! :Salutare:
Imagine
Imagine Imagine
Lutzifer
Iti pot arata si tie ...

Mesajde pedros pe Joi Aug 26, 2010 8:50 am

Acum cred ca sa lamurit problema ca nu mere al releu, decit cel original.
Mai acum ceva timp , facusem citeva masuratori la diferite mobre.
Yama Viroaga=13.7, cu sau fara lumini.
Suz Dr =13,8 cu sau fara lumini.
Honda Domi=Idem
Suz gs 500= idem.
In concluzie 13,8 cu lumini este suficient, dupa anul 2000, au venit cu 14,4.
Linhai este licenta Yamaha.
Pe principiul Honda-i Honda, eu mi-am luat Yamaha.(releu) :lol:
La adunarea Lepsa, adusesem un rel de suzu gs, sa demonstrez, dar nimeni nu mi-a dat atentie, asa ca mi-am vazut de treaba.
MA LAS DE MOTORETE SI O IAU DE LA CAPAT.
pedros
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XRV750
Vorba de duh: Paci mie drumu
Kilometraj: 50000

Mesajde RomiC pe Joi Aug 26, 2010 9:05 am

Pe principiul Honda-i Honda, eu mi-am luat Yamaha.(releu) :lol:
La adunarea Lepsa, adusesem un rel de suzu gs, sa demonstrez, dar nimeni nu mi-a dat atentie, asa ca mi-am vazut de treaba.[/quote Pedros]
:Palidu':
Adica eu sunt nimeni ? :HMM: Ia vezi ca ti-am facut "reclama "mai sus :Salutare:
RomiC
Iti pot arata si tie ...

Mesajde asilindean pe Joi Mar 17, 2011 5:49 pm

Salut Lutzifer,

ce ai facut pana la urma cu cele 2 punti de incarcare care bagau 18 la a ta si 14 la a colegului cu mobra din 97?

Ca am si eu o asemenea punte de la Romimoto Cluj, care baga 18 Volti, ea fiind cumparata de noua. Romimoto nu a vrut sa o schimbe cu acelasi argument ca sa vin cu hartie de la service etc...

Daca e bun la cineva asta cu modele dupa 97, asta care il am eu e de maritat. Daca nu, nu...:)

Eu pana la urma am luat de la Dilly si merge bine pana acum.
Adrian
asilindean@yahoo.com

Oh, the wind, the wind is blowing,
Through the graves the wind is blowing,
Freedom soon will come;
Then well come from the shadows.
asilindean
Iti pot arata si tie ...

Kilometraj: 45000

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Probleme electrice