Filtru de aer "HOME MADE" pentru modelul de 600 si 650!De ceva timp aveam de gand sa fac "modificarea" filtrului de aer ca m-am cam saturat sa dau 70-80 de lei pe o bucata de carton.
Avand filtru de aer vechi ce l-am schimbat si nu l-am aruncat, m-am pus sa-l modific, modificarea consta prin inlocuirea cartonului cu burete.
Modelul de 600!Pasul 1: M-am pus si am taiat cu un "catăr" cartonul tot dearoata.

Pasul 2: M-am pus cu o daltă de dimensiuni mici sa curăţ acel canal unde a fost prins cartonul cu ceva spumă/silicon. Pe ambele părţi.

Pasul 3: Am cumparat o bucata de burete special pentru motoare cu filtre de aer de acest gen, la care se poate taia forma dorita si inlocui buretele. In Arad am gasit cu 10 lei o bucata de aprox 40x50 cm.
Pasul 4: Am taiat o bucata din burete, apoape 10 cm/30 cm. Am lasat cativa mm mai mare ca sa intre stans la locul lui.

Pasul 5: Am cusut capetii buretelui, cu aţă si ac normal.

Pasul 6: Asa ca idee am dat cu putin silicon la capetii buretelui, cu toate ca nu este cazul... dar sa fiu eu mai linistit.

Cam in asta consta confectionarea si modificarea filtrului de aer la modelul de 600. Ce mai trebui sa-i fac inainte sa-l pun pe motor, este sa-l dau cu ceva spray uleios pentru a se prinde praful de el... asa se procedeaza la filtrele din burete.
Cu siguranta va scadea putin consumul pentru ca trece mult mai usor aerul prin burete de cat prin acel carton... si cu praful nu o sa fie probleme din moment ce o fi tratat cu ceva uleios.La modelul de 650!Pasul 1: Se taie/rupe afara cartonul.

Pasul 2: Se taie buretele dupa dimensiuni, este indicat lasat cu cate 1 cm mai mare de cat locul sa intre inghesuit buretele. Este suficient loc cat sa intre 2 randuri de burete una peste alta pentru o protectie mai buna, aerul oricum trece prin el.... inca mult mai usor ca si prin carton. De asemenea si in cazul de faţă trebuie dat cu ceva uleios pe burete pentru a opri trecea prafului prin el.

Am sa revin in viitorul apropiat cu detalii cum se comporta si daca scade consumul cu ceva sau nu. Maine o sa vad cu ce pot sa-l ung sa aibe protectie la praf si dupa o sa-l pun sus pe motor. Dupa cateva sute de km am sa-l desfac sa vad cum isi face treaba. Ne auzim!
Si mult succes si voua daca vreti sa faceti asaceva. In cazul in care nu sunt multumit de cum se comporta motorul sau cum arata locaşul filtrului dupa cateva sute de km, revin cu informatii!