Idei pentru tura prin Romania

Aventura incepe aici. Planificare, harti, camarazi de drum.

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

Idei pentru tura prin Romania

Mesajde brujaandrei pe Joi Apr 07, 2011 8:09 pm

Salutare, daca tot anul asta mi-am indeplinit visul si mi-am luat un transalp, se cade sa facem si o tura prin tara.
Prin urmare , pe data de 18 iunie voi pleca cu sotia pe transalp 2 sapt. prin Romania, un mic concediu.
Momentan suntem noi, dar sunt convins ca vor fi si alti doritori pana atunci - oricine pe motor este binevenit.
In alta oridine de idei, avand in vedere ca pe forum sunt oameni din toata tara,
Si ca e important sa ai informatii corecte si recente cand mergi prin Romania,

Astept propuneri de la voi : locuri de vazut, locuri de dormit la cort-prin tara, sau pensiuni decente( pret - conditii), locuri unde se mananca bine, etc - fiecare ce mai stie de prin ture sau din zonele unde locuiti.
Mentionez ca de principiu o sa o iau spre Nord Vest prima data, apoi cobor pe granita de vest a RO, intrarea Dunarii in tara, mers pe cursul Dunarii, 2-3 zile la mare, urcat in nord pana la granita cu Ucraina,si desigur Muntii Rodnei pasul Prislop cu intoarcere in Targu Mures.Dar nu e nimic batut in cuie, functie de ce locuri imi indicati schimb traseul.Va raman recunoscator.
PS.: Chiar si locuri, nr. de tel., unde poti repara cate ceva la motor in caz de buba pe drum.
Safe ride , si ne vedem pe 1 mai la Brasov-Codlea.
brujaandrei
Cred ca stiu ...

Specimen: XL650
Vorba de duh: Fash Ши
Kilometraj: 35

Re: Idei pentru tura prin Romania

Mesajde Schumy pe Vin Apr 08, 2011 12:25 am

Sa incepem cu inceputul...

Nu stiu pe unde vrei sa mergi spre nord-vest, dar 2 locuri care mi-au atras atentia in mod deosebit sunt:
1)Cetatea Coltesti - inca nu am apucat sa o vad, dar astept sa inverzeasc locurile. Pozele de pe acest blog: http://www.moldo.ro/2010/09/10/aiud-remetea-buru/
m-au convins ca trebuie sa o vizitez. Locatie: la 1-2km de comuna Coltesti de pe drumul judetean dintre Buru si Aiud(DJ107M)

2)Gradina Zmeilor - am fost si mi-a placut. Preferabil e sa ai timp(o ora sau doua) sa vizitezi intreg locul. Cateva imagini ce le-am surprins acolo: http://schumyeplecatcumoto.blogspot.com ... eilor.html . Locatie: Galgau Almasului pe drumul dintre Sanmihaiu Almasului si Jibou(DN1G)

Si mai sunt puncte de interes, trebuie doar sa sti ce ai vrea sa vezi.
Schumy
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Apa, paie si bataie
Kilometraj: 37600

Mesajde manach pe Vin Apr 08, 2011 8:33 am

pentru numere de telefon, ne gasesti la "localizare mebri" si in topicul "noi"
ia de acolo contactele care iti vor fi in drum.
manach
Moderator

Specimen: XL600
Kilometraj: 0

Mesajde brujaandrei pe Mar Iun 14, 2011 6:36 pm

Ok si se facu iunie, sambata plecam , am facut ceva ture de incalzire ultimele 2 sapt. una in Calimani si una mai prin sud Buc. Targoviste, Brasov etc.
Am hotarat sa o luam asa: sambata mergem pana in Braila prin Onesti , Tecuci, dormim acolo si apoi traversam cu bacul Dunarea si mergem prin muntii Dobrogei pana la Marea Neagra, unde vom poposi 2 zile probabil la Hanul Piratilor in Navodari la cort. De acolo, vom hotara in seara zilei de 21, insa cel mai probabil o luam prin Muntenia spre Dubova langa Orsova sa vedem intrarea Dunarii in tara.
Prin urmare, care vrea sa vina, sa ni se alature, sa bea seara o bere cu noi, un dans in jurul focului, sau o baie in mare ciocan de beti,
telefon 0740311284, suntem 2 motoare, si bucurosi de companie cu alti motociclisti.
hey-ho, safe ride, si ne auzim/vedem pe drum.
brujaandrei
Cred ca stiu ...

Vorba de duh: Fash Ши
Kilometraj: 35

Înapoi la Planificare ture