GPS-uri - track-uri, POI-uri, speedcams & alte harti utile

Cum s-o facem să fie mai cu moţ

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

GPS-uri - track-uri, POI-uri, speedcams & alte harti utile

Mesajde Andy pe Mie Sep 03, 2008 4:24 pm

Am vazut ca multi din cei de pe acest forum folosesc GPS-uri. Am mai vazut ca multi din cei de pe acest forum ies des de pe asfalt si ajung in locuri deosebite, unele din ele greu accesibile si/sau ascunse.

Ar fi util pentru noi toti care vrem sa ajungem prin astfel de locuri daca am face "schimb de experienta" si aici ma refer la "experienta" inregistrate pe GPS-urile noastre, cea care se masoara in grade, minute si secunde de latitudine si longitudine.

Asadar, propun ca cei care sunt dispusi de un astfel de "schimb de experienta" sa share-uiasca tracuri, POI-uri, speedcans si locuri interesante pe unde au ajuns.

Fisierele pot fi incarcate aici sau la sectiunea download a forumului (de preferat si recomandat - transferul se poate face pe ftp - detalii despre user si parola AICI). Deci, ptr. cine vrea sa-si incarce datele GPS la sectiunea Download, exista locatia "GPS"

PS: as fi inceput eu locurile "stranse" de mine dar voi amana acest lucru pentru cateva zile datorita unei probleme tehnice pe care o voi expune mai jos.
Imagine Imagine
THE POWER OF DREAMS...

Reguli de baza pe acest forum.
Andy
Moderator

Specimen: XL650
Vorba de duh: unde sa nu stau acasa?
Kilometraj: 0

Re: GPS-uri - track-uri, POI-uri, speedcams & alte chestii utile

Mesajde Andy pe Mie Sep 03, 2008 4:25 pm

Datele problemei:

- hardware MyGuide 3100
- software MyGuide Navigator 6.1 (Nav N Go 2006)

- speedcam salvate in format *.txt
- POI/PDI (point of intrest/puncte de interes) salvate in format *.db

- am gasit "iGO POI Explorer" ptr. import/export POI.
- am gasit lista cu POI ptr. Romania (si nu numai) www.poiplaza.com si am descarcat-o in formatul acceptat de modelul meu de GPS (iGO-MioMap).

Problema identificata:

- dupa ce am importat POI-urile in format *.db (utilizand iGO POI Explorer) si am copiat fisierul pe GPS, am constatat ca unele puncte apar de 2 ori (unele din POI-urile descarcate de pe site-ul mai sus mentionat existau inaintea "update-ului" in lista cu POI pe GPS). Fiecare POI e caracterizat printre altele si de coordonate (latitudine & longitudine); la unele dintre POI-urile duplicate coincid coordonatele, la altele coordonatele sunt foarte apropiate, rezultand o distanta relativ mica (de ordinul catorva metri) intre cele 2 puncte care reprezinta in realitate/pe teren acelasi POI.

- trebuie precizat si faptul ca fisierul *.db il pot exporta (cu ajutorul programului iGO POI Explorer) si in formatele: Google Earth KML file (*.kml, *.xml), Google Earth KMZ file (*.kmz), GPS eXchange format (*.gpx, *.xml), TomTom POI Database (*.ov2), CSV POI file (*.csv, *.asc, *.txt) sau iGO database back-up (*.db).

Intrebare:

- cu ce program si in ce fel pot inlatura aceste puncte duplicate din fisierul meu cu POI, astfel incat sa raman cu o singura inregistrare ptr. fiecare punct de interes?

- de exemplu cred ca mi-ar fi util un program gen "POI Duplicate Finder - Remover" pe care insa nu l-am gasit pana acum... sau mai bine zis n-am gasit unul care sa accepte fisierele *.db pe care le foloseste GPS-u' meu...
Imagine Imagine
THE POWER OF DREAMS...

Andy
Moderator

Mesajde allvlad pe Mie Sep 03, 2008 9:40 pm

Andy scrie:
trebuie precizat si faptul ca fisierul *.db il pot exporta (cu ajutorul programului iGO POI Explorer) si in formatele: Google Earth KML file (*.kml, *.xml), Google Earth KMZ file (*.kmz), GPS eXchange format (*.gpx, *.xml), TomTom POI Database (*.ov2), CSV POI file (*.csv, *.asc, *.txt) sau iGO database back-up (*.db).

Intrebare:

- cu ce program si in ce fel pot inlatura aceste puncte duplicate din fisierul meu cu POI, astfel incat sa raman cu o singura inregistrare ptr. fiecare punct de interes?
[Vlad] iGO POI Explorer exporta datele din db in format CSV, care poate fi importat in ceva gen Excel (cu grija la separatori)... azi am facut chestia asta, insa fara sa tin seama de anumite caractere (gen grad, min, sec)... dar incerc sa parsez dracia si apoi dublurile se sterg rapid printr-o sortare simpla in XLS (ca sa nu mai zic ca se poate scrie un script care sa faca asta )

- de exemplu cred ca mi-ar fi util un program gen "POI Duplicate Finder - Remover" pe care insa nu l-am gasit pana acum... sau mai bine zis n-am gasit unul care sa accepte fisierele *.db pe care le foloseste GPS-u' meu...

[Vlad] Din pacate, asa ceva n-am gasit nici contra cost... se pare ca nimeni nu si-a pus pana acum problema eliminarii unui mare numar de duplicate intr-un mod automatizat... dar mai sapam
Mahatma Gandhi was once asked: "Mr Gandhi, what do you think of Western Civilization?"
He replied: "I think that it would be an excellent idea."
allvlad
Moderator

Specimen: XL600
Vorba de duh: to beer or not to beer...

Mesajde Andy pe Mie Sep 03, 2008 10:39 pm

allvlad scrie:[Vlad] Din pacate, asa ceva n-am gasit nici contra cost... se pare ca nimeni nu si-a pus pana acum problema eliminarii unui mare numar de duplicate intr-un mod automatizat... dar mai sapam

Exista programe care fac acest lucru: ex.: POI Duplicate Finder-Remover

... insa nu stiu din ce motive cand il rulez imi da o eroare...

Alt program care are aceasta functie este POI Verifier II... insa ptr. Garmin...

LE: HA HA ! Si cred ca am gasit solutia: GPS Babel... da' mai verific maine... deja e tarziu acu'. AICI sunt listate formatele recunoscute de programu' asta si functionalitatile lui... inclusiv "Remove Duplicates"
Imagine Imagine
THE POWER OF DREAMS...

Andy
Moderator

Mesajde fade2black pe Joi Sep 04, 2008 11:11 am

sal baieti,

eu folosesc Garmin 76CSX legat de moto cu un suport de bicicleta tot de la garmin. Pana acum a rezistat eroic (suportul), poate pe viitor o sa cumpar unu mai solid de la RAM.
Ca harti folosesc Harta digitala a romaniei ROAD 2006, harta detaliata la nivel topo, iti arata paduri,lacuri,etc.
La capitolul drumuri are pana la nivel judetean si unele comunale. Cele forestiere vor fi disponibile pe viitor, cica.
Am sa incarc si eu track-urile mele din plimbari poate se vor dovedi utile amatorilor.
Trackurile se pot incarca ca atasament si aici, direct pe topic.

Fade
Călătoria este mai importantă decât destinația.

Imagine
http://www.transalp.ro
http://www.transalpclub.ro
fade2black
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Merg unde nu-i semnal!
Kilometraj: 30000

Mesajde tazspy pe Dum Ian 04, 2009 1:51 pm

un gps bunicel la un pret rezonabil???am vazut garmin 550 zumo la 700 e redus, pe louis si nu cred ca merita.
tazspy
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: SI EU TOT OM,CRED

TRANSALP MEETING ROMANIA 2009

Mesajde vintze pe Dum Ian 25, 2009 3:41 pm

daca nu ati luat hartile de pe motociclism, pun eu aici numai harta cu obarsia lotrului. am tot pachetul si l-am pus aici http://s4.transfer.ro/storage/Cartog-e7db0.rar il recomand cu caldura. E vorba de catalotul ala 1:300.000 de care am discutat la jacks...
din pacate linkul e valabil 10 zile, dupa aia se sterge automat
Fişiere ataşate
harta_1_la_300.000.jpg
I am free of all prejudices. I hate everyone equally
http://psihedelica.wordpress.com
http://cabinet-psihologic-bucuresti.ro
vintze
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Speed Kills, Use Windows

Re: TRANSALP MEETING ROMANIA 2009

Mesajde Andy pe Dum Ian 25, 2009 5:41 pm

vintze scrie:daca nu ati luat hartile de pe motociclism, pun eu aici numai harta cu obarsia lotrului. am tot pachetul si l-am pus aici http://s4.transfer.ro/storage/Cartog-e7db0.rar il recomand cu caldura. E vorba de catalotul ala 1:300.000 de care am discutat la jacks...
din pacate linkul e valabil 10 zile, dupa aia se sterge automat

Am mutat mesajul tau aici.

Ptr. ca cei interesati sa avbe in permanenta acces la atlas l-am pus pe site la sectiunea "Download". Asadar:

- Romania - atlas turistic rutier (Topografia Militara)
- Cartographia 2008 - Atlas rutier si turistic

PS: sunt destul de mari asa ca e bine sa incercati sa nu le deschideti in browser ci sa le salvati in PC (click dreapta pe link si Save as...)
Imagine Imagine
THE POWER OF DREAMS...

Andy
Moderator

Mesajde piccolino pe Mar Ian 27, 2009 8:58 pm

tazspy scrie:un gps bunicel la un pret rezonabil???am vazut garmin 550 zumo la 700 e redus, pe louis si nu cred ca merita.

eu tocmai mi-am luat un Zumo 550 NOU cu 383 euro! faza e ca vine preinstalat cu harta SUA si la instalarea hartilor pentru europa face ceva talente. mi-am propus sa-i dau de cap si sunt convins ca o sa fac asta. l-am luat cu mine in germania si a mers impecabil, ca sa nu mai zic de toate giumbuslucurile pe care stie sa le faca. daca te intereseaza, da de veste sa te pun in legatura cu omul
piccolino
Iti pot arata si tie ...

Kilometraj: 27000

sisteme navigatie

Mesajde maddog pe Joi Feb 26, 2009 10:49 pm

Pentru orice problema legata de sistemele de navigatie bagati o intrebare pe mess: refugiatu

va ajut cu placere
maddog
Iti pot arata si tie ...

Re: GPS-uri - track-uri, POI-uri, speedcams & alte harti utile

Mesajde florad pe Joi Mar 05, 2009 7:27 pm

un gps bunicel la un pret rezonabil???am vazut garmin 550 zumo la 700 e redus, pe louis si nu cred ca merita.

BUNICEL ! ??? E cel mai TARE pt moto de la noi ;si mai ales ca e facut special pt moto - apa,praf,cazaturi,zdruncinaturi cat cuprinde etc ; e drept ca e scump ,dar face;si unde mai pui ca tine minte pe unde a fost si chiar poate face singur track-uri pe care le salvezi si le trimiti la altii ;il pui sa-ti calculeze si benzina din rezervor apoi te anunta din timp si-ti afiseaza benzinariile din calea ta ; il am de trei ani si e super bun ; si mai vine cu doua carkit-uri pt moto si pt masina(are incorporat difuzor) etc
si dupa ce il luati sa cautati la "www.screenprotect.ro" folia pl ecran - in teren praful depus poate zgaria ecranul ! Bafta !
Fişiere ataşate
forestier mini (495).JPG
Ciunget-Urdele (32).JPG
Cheile Sohodol pe DJ672c (5).JPG
florad
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: plutesc
Kilometraj: 80000

Mesajde Andy pe Vin Mar 06, 2009 2:02 am

florad scrie:Re: GPS-uri - track-uri, POI-uri, speedcams & alte chestii utile

BUNICEL ! ??? E cel mai TARE pt moto de la noi ;si mai ales ca e facut special pt moto - apa,praf,cazaturi,zdruncinaturi cat cuprinde etc ; e drept ca e scump ,dar face;si unde mai pui ca tine minte pe unde a fost si chiar poate face singur track-uri pe care le salvezi si le trimiti la altii ;il pui sa-ti calculeze si benzina din rezervor apoi te anunta din timp si-ti afiseaza benzinariile din calea ta ; il am de trei ani si e super bun ; si mai vine cu doua carkit-uri pt moto si pt masina(are incorporat difuzor) etc
si dupa ce il luati sa cautati la "www.screenprotect.ro" folia pl ecran - in teren praful depus poate zgaria ecranul ! Bafta !

Totusi mult... mult prea scump... Mai viabila e achizitionare unui GPS (PNA) care sa ruleze iGO. Hartile ptr. iGO ptr. RO am vazut ca sunt mai bune decat cele de la Garmin (repet: hartile rutiere ptr. RO). La diferenta de pret, intr-adevar, nu ai unele din functiile si accesibilitatile lui Zumo (bluetooth, import track, manevrabilitate) si nici rezistenta la vibratii, socuri si conditiile de utilizare. Insa, poate fi manevrat destul de facil (chiar si cu manusi), poti memora track-uri (pe care le poti exporta apoi in orice tip de fisier sau aplicatie GPS - inclusiv in GoogleEarth) si poti importa POI-uri pe baza carora iti poti stabili cu usurinta track-ul dorit. Garantia de 2 ani pe care o primesti la orice device GPS la achizitionare face inca odata sa fie mai potrivita alegerea unui dispozitiv iGO (pret de achizitie cu tot cu sistem de navigatie si harti EU este de cca. 500-600 RON). In conditiile astea as amortiza un Zumo in 10 ani (si in conditiile in care nu as actualiza hartile - ma refer la achizitionarea versiunilor aparute ulterior achizitiei si utilizarea softurilor licentiate).

Parerea mea... bazata pe niste calcule simple...
Imagine Imagine
THE POWER OF DREAMS...

Andy
Moderator

Mesajde tazspy pe Vin Mar 06, 2009 11:19 am

Multumesc Florin,stiu ca zumo ar fi cel mai bun si nu contest lucrul acesta ,problema era pretul,ce parere aveti de tomtom rider 2,are cineva?Am vazut ca are un pret mai bun. :Dejtu2:
tazspy
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: SI EU TOT OM,CRED

Mesajde Andy pe Vin Mar 06, 2009 1:58 pm

tazspy scrie:Multumesc Florin,stiu ca zumo ar fi cel mai bun si nu contest lucrul acesta ,problema era pretul,ce parere aveti de tomtom rider 2,are cineva?Am vazut ca are un pret mai bun. :Dejtu2:

Am citit in mai multe locuri ca hartile pe Europa de Esti sunt praf.
Imagine Imagine
THE POWER OF DREAMS...

Andy
Moderator

Mesajde maddog pe Vin Mar 06, 2009 7:03 pm

mai frate,da daca va luati voi un PNA pe la 4-5 milioane ce are?Se poate,,rezolva,, si sa aveti o super interfata pe el,cu player ptr filme si muzica...plus navigatie cu harti noi camere radar......

vorbiti de tomtom,garmin...etc
sunt lucruri total diferite unul fata de altul !

parerea mea....
maddog
Iti pot arata si tie ...

Următorul

Înapoi la Accesorii