Reparatii carene ...

Postaţi aici problemele întâmpinate

Moderatori: Andy, manach, B43XTM, Unchiu', Chrisss

Re: Reparatii carene ...

Mesajde piccolino pe Lun Iul 11, 2011 12:21 am

deathu scrie:
ivanp scrie:acolo in spate ai doi tzamburushi de plastic care se infig prin doua garnituri de cauciuc

Am patit si eu sa fie intepenit sistemul asta de prindere - in cazul meu a ajutat ceva lubrifiant pt cabluri si lanturi, pulverizat exact la locul cu pricina. Iese destul de greu si asa, dar fara lubrifiere cred ca rupeam tzamburusul de tot...

ivanp scrie:Da, aripa fata e aia de deasupra rotii din fata ...:D
aia nu e dn abs ...merge lipita cu abs dar tre' rabdare multa.
restul merge lipit cu abs.

Chrisss scrie:Cum zice si Paul ...aripa fata = cea de deasupra rotii....ce zici tu e CARENA FATA...cea de la far care e ABS 100% ...dai numa ca merge cu ABS foarte bine.

Ok, am cumparat baghete de ABS si restul dudelor necesare. Sa vedem acuma cum iese treaba, e spatiu foarte foarte stramt dar trebuie sa inchid fisurile pentru a evita ulterioare rupturi..

De unde ai cumparat baghete ABS? Am si carena de la far sparta si o prindere la far. Trebuie sa le dau de cap pana la intrunire sa nu vin c ea lipita cu duck tape
piccolino
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL650
Kilometraj: 27000

Mesajde mmario pe Lun Iul 11, 2011 10:17 am

Am eu baghete ABS de la Hornbach. Le-am luat anu" trecut pentru aceeaşi operaţie.
Din păcate nu m-am înţeles cu ele, că temperatura de topire al baghetei 350 grade C, este net superioară temperaturii de topire a carenei.
Drept urmare, nu am făcut mare lucru.
Vezi poza de mai jos cu ce mai am din aceeaşi gamă. Spune de care vrei, şi le aduc de la birou în cartier :Nigar:

Rezultate peste nota de trecere la lipit carene le-am avut doar cu Super Glue Power Gel. :bandit
Fişiere ataşate
11072011078m.jpg
(parerea mea)
mmario
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL600
Vorba de duh: Dă-i oţet !
Kilometraj: 30000

Mesajde deathu pe Lun Iul 11, 2011 11:41 am

piccolino scrie:De unde ai cumparat baghete ABS? Am si carena de la far sparta si o prindere la far. Trebuie sa le dau de cap pana la intrunire sa nu vin c ea lipita cu duck tape

Din Hornbach am luat si eu baghetele de ABS, sunt la "scule si unelte", sunt exact cele mentionate de mmario.

Pentru ca la mine ar fi prima incercare/operatiune de genul asta, si pe carena noua, am zis sa testez intai, asa ca am lipit niste cioburi din vechea carena si mi s-a parut OK rezultatul. Bine, asta a fost asa sa-mi fac mana, sa nu fac vreo greseala idioata pe carena noua.
deathu
Iti pot arata si tie ...

Kilometraj: 46000

Mesajde Chrisss pe Mar Iul 12, 2011 7:34 am

Carena tot la 350 C se topeste :big2: tot ABS e ...mai exerseaza :P ...super glue la prima iesire off a puscat TOT nu rezista deloc la vibratii.

Eu am gasit baghetele in Practiker...
Chrisss
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: un fleac...m-au ciuruit..
Kilometraj: 41000

Mesajde mmario pe Mar Iul 12, 2011 8:49 am

Acu io ce să zic, dacă la mine Super glue power gel (nu super glue "obişnuit") îmi tine împreună carena dreaptă de vreo 2 ani ?
Probabil depinde de locul unde-i lipitura, de cum e pregătit materialul înainte, de alt material tampon între două părţi de ABS ... şi alţi factori care nu-i vedem noi acum.
O să zic că a mers metoda la mine.
Despre metoda cu topirea barelor de ABS n-o să zic că e imposibilă. O să zic doar că mie nu mi-a reuşit... :escape
Important e să găseşti soluţia bună pentru tine. :carte:
(parerea mea)
mmario
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Dă-i oţet !
Kilometraj: 30000

Mesajde piccolino pe Mar Iul 12, 2011 9:05 am

mmario scrie:Acu io ce să zic, dacă la mine Super glue power gel (nu super glue "obişnuit") îmi tine împreună carena dreaptă de vreo 2 ani ?
Probabil depinde de locul unde-i lipitura, de cum e pregătit materialul înainte, de alt material tampon între două părţi de ABS ... şi alţi factori care nu-i vedem noi acum.
O să zic că a mers metoda la mine.
Despre metoda cu topirea barelor de ABS n-o să zic că e imposibilă. O să zic doar că mie nu mi-a reuşit... :escape
Important e să găseşti soluţia bună pentru tine. :carte:

Domnu' vreau si eu din bunatatile alea de baghele ce le ai dumneavoastra. Am incercat sa te sun, dar ai telefonul inchis!
piccolino
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL650
Kilometraj: 27000

Mesajde Chrisss pe Joi Oct 20, 2011 9:01 pm

Salut!

In urma accidentului de luna trecuta am trecut la reparat carene...ca tot lipseau imagini cu repratii care NU se pot face decat cu ABS am zis sa fac niste poze.

1.Urechiile care nu se vad lisesc cu desavarsire nu le-am mai gasit la locul faptei.
Imagine

2.
Imagine

3.
Imagine

4.Sudare pe spate inainte de inglobarea armaturii
Imagine

5.Inglobare plasa de inox - suportul pe care va fi refacuta bucata lipsa + modelarea sa dupa forma initiala a carenei.
Imagine

6.Plasa inglobata urmeaza incarcarea
Imagine
7.
Imagine

8.Incarcare partiala
Imagine

9.
Imagine

10.Sablon facut orientativ dupa o bucata de la urechea vecina ca sa arate cat de cat ca inainte
Imagine

11
Imagine

12.Taiat excesul de material si completat in continuare unde mai trebe.
Imagine

13.O finisare mai bruta la interior ca nu prea ma intereseaza cum iasa in interiorul carenei+ completarea pe toata suprafata plasei cu inca un strat de ABS
Imagine

14
Imagine

15Rezultat
Imagine
16
Imagine
17
Imagine
18
Imagine

Poze de la carena frontala care a avut TOATE prinderile rupte nu am mai avut rabdare sa fac ^_^...dar acolo nu au fost bucati asa mari lipsa si nu mai prezenta nimic nou ...la carena laterala au fost cele mai multe bucati refacute.
Chrisss
Iti pot arata si tie ...

Mesajde B43XTM pe Joi Oct 20, 2011 9:45 pm

frumos nenea, bine au iesit. :bandit
Inteleg ca zmecleul ala alb vine din baghetele de ABS, nu?
B43XTM
Iti pot arata si tie ...

Kilometraj: 0

Mesajde Chrisss pe Joi Oct 20, 2011 10:04 pm

ALB = carena
Negru = bagheta

Ce intelegi tu prin smecleu? Urmele ramase de la pistol cum am bagat plasa in carena?...sau?
Chrisss
Iti pot arata si tie ...

Mesajde deathu pe Joi Oct 20, 2011 11:26 pm

Frumoasa lucrare! Imi place cum au iesit urechile de prindere.

Scuze de off-topic, dar nu pot sa nu ma intreb, cum a ajuns carena laterala in halul ala? Nu aveai crash-bar?

In alta ordine de idei, cum/cu ce gen de cap ai rectificat surplusurile de material dupa lipire?
Alta intrebare ar fi de ce ai lasat partea din jurul semnalului prinsa doar in niste puncte? Ai vrut sa minimizezi impactul asupra infatisarii carenei, sau la partea din jurul semnalului consideri ca inca e provizorie/neterminata treaba?
deathu
Iti pot arata si tie ...

Kilometraj: 46000

Mesajde Chrisss pe Vin Oct 21, 2011 8:16 am

A ajuns asa cand am intrat intre roata spate si platforma unui tractor care mi-a virat in fata acum o luna si ceva...depaseam eu si el nimeni altcineva pe drum cand am ajuns la ~15m de el a virat stanga brusc in fata mea FARA semnalizare cel care conducea FARA carnet tractorul NEINMATRICULAT...nu am patit nimic extrem de grav contuzii mai mult...genunchiera dreapta sunt mai mult ca sigur ca mi-a salvat genunchiul pantalonul are o taietura de sub genunchi pana peste rotula cum am dat cu piciorul intrun tirant de la tractor inainte sa imi iau un pic zborul...restul echipamentul si-a facut datoria ZERO zgarieturi doar contuzii...schiop vreo 3~4 zile dar nimic grav.Cei de la salvare tot intrebau daca sigur nu am nimic ca nu prea le venea sa creada ca nu am nimic rupt si nici o zgarietura...doar tensiune 175/120 nu m-au lasat sa fac nimic vreo 40 min pana nu a scazut putin au zis ca e foarte mare...dar trece in cateva ore.Durerile nu incep decat dupa cateva ore si a doua zi dimineata :lol: ...atunci poti face un "damage report mai corect"

Crashbar-ul era in garaj ...dont ask :headeache

Ceva similar cu primele doaua din drepata ... cu discul tai plasa si conturul si cu o piatra dinaia de polizat treptat polizezi si dai o forma cate putin pt ca se topeste daca te grabesti si se incarca piatra si mai rau faci ...rabdare :) ...si la sfarsit cu smirghel la mana pt finisarea finala .
images.jpg
images.jpg (Array KiB) Vizualizat de 65 ori

Prinderea in puncte era provizorie sa vad ce lipseste ce trebe refacut...era o faza intermediara am inceput cu urechile si cu prinderea pe spate doar in unele locuri ca aici e mai mult de lucru...

Acuma mie ciudata ca nu am facut poze si la carena frontala :tinhead ... nu stiu cum is alti da nu am tot timpul starea necesara sa ma opresc sa fac o poza iara sa fac ceva iara sa fac o poza...ma apuc de ce am de facut si stau acolo pana urla foamea...sau vine mandra in garaj cu ..."tu sti cat e ceasul?tie nu tie foame?...ai mancat azi ceva?...mai stai mult?( asta asa x10) "...
Chrisss
Iti pot arata si tie ...

Anterior

Înapoi la Probleme mecanice