CAUT URGENT cablu ambreiaj !!!

Moderatori: Andy, manach, B43XTM, Unchiu', Chrisss

Re: CAUT URGENT cablu ambreiaj !!!

Mesajde claudiuro pe Dum Apr 18, 2010 10:05 pm

Aveti grija cu improvizatiile la cablul de la ambreaj. Cele care presupun lipirea lui cu plumb sau cositor. L-am reparat si eu cu cositor. Mi s-a rupt jos chiar cum iese din camasa, la motor. Am pus unul de bicicleta, iar pastila care se fixeaza in suportul de la ambreaj am facut-o din cositor. Toate bune si frumoase, m-a tinut vreun an de zile, pana azi cand am fost cu el pe coclauri. Motorul s-a incins tare, suficient, nu ca sa topeasca, ci ca sa inmoaie cositorul. rezultatul: cand am tras de ambreaj, cablul a iesit din pastila de cositor. nu am avut la mine un cablu de rezerva si am ajuns sa improvizez cu un surub cu piulita o pastila.
Concluzia la care am ajuns eu, pe langa un cablu mai gros, cablul trebuie fixat cu pastila din fabrica jos la motor, iar sus, pastila home made. Acolo nu sunt probleme cu caldura. Parerea mea.
claudiuro
Merg pe o roata

Specimen: XL600
Vorba de duh: XL 600 VV (1997) PD10
Kilometraj: 56

Mesajde The_Mask pe Lun Apr 19, 2010 1:40 pm

claudiuro scrie:Aveti grija cu improvizatiile la cablul de la ambreaj. Cele care presupun lipirea lui cu plumb sau cositor. L-am reparat si eu cu cositor. Mi s-a rupt jos chiar cum iese din camasa, la motor. Am pus unul de bicicleta, iar pastila care se fixeaza in suportul de la ambreaj am facut-o din cositor. ... si am ajuns sa improvizez cu un surub cu piulita o pastila.

Cand va aud cum mesteriti voi cu plumbul si cositorul parca ati fi tiganii caldarari de la marginea satului.
Cu surub si piulita nu improvizezi. Aia e cea mai buna solutie cand nu ai cablu original. Aia cu cositoritul si cazangeritul este improvizatie. :Geek3:
"Exemplele au fost lăsate de Dumnezeu pe pămînt, pentru a fi percepute senzorial şi de către proşti!" Nae Ionescu.
The_Mask
Merg pe o roata

Vorba de duh: Esti prost?
Kilometraj: 34000

Mesajde edisone pe Lun Apr 19, 2010 3:07 pm

claudiuro scrie:Aveti grija cu improvizatiile la cablul de la ambreaj. Cele care presupun lipirea lui cu plumb sau cositor. L-am reparat si eu cu cositor. Mi s-a rupt jos chiar cum iese din camasa, la motor. Am pus unul de bicicleta, iar pastila care se fixeaza in suportul de la ambreaj am facut-o din cositor. Toate bune si frumoase, m-a tinut vreun an de zile, pana azi cand am fost cu el pe coclauri. Motorul s-a incins tare, suficient, nu ca sa topeasca, ci ca sa inmoaie cositorul. rezultatul: cand am tras de ambreaj, cablul a iesit din pastila de cositor. nu am avut la mine un cablu de rezerva si am ajuns sa improvizez cu un surub cu piulita o pastila.
Concluzia la care am ajuns eu, pe langa un cablu mai gros, cablul trebuie fixat cu pastila din fabrica jos la motor, iar sus, pastila home made. Acolo nu sunt probleme cu caldura. Parerea mea.

In niciun caz nu se cositoreste cablul nu va tine, mai bine se alameste sau se foloseste piesa cu surub pe care am postat-o mai sus :Salutare:
Imagine
edisone
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: 爱本田
Kilometraj: 0

Mesajde M a v e r i c k pe Dum Apr 25, 2010 11:20 pm

'na seara!
Asa cum se intampla mereu m-a lasat si al meu. Fix in mijlocul drumului, doar ca eram la o aruncatura de bad de Louis. Am ajuns sontac pana la ei.. dar idiotul ala de la piese mi-a dat cablul universal, cel de 2m. Am incercat eu sa-l montez dar nu am reusit. Am venit acasa, am pilit si am bibilit la cablul ala numai de s-ar potrivi.. dar fac ceva gresit, mai mult ca sigur pentru ca nu aluneca complet inapoi cand dau drumul manetei. Aluneca doar cat impinge ambreiajul ... cursa aia "libera" cand e tras doar de arc.. nu vrea in nici un fel. Banuiesc eu ca ar fi ceva legat de traseul cablului, poate ca faca un unghi mai nasol pe undeva.. Chestia e ca nu-mi mai amintesc pe unde era tras asa ca l-am tras eu pe unde am vazut ca e loc... dar poate am gresit.. poate cineva sa ma directioneze un pic? O sa iau si cablul care trebuie (multumesc Piccolino: luis-10037492) si o sa-i injur un pic pe nemtii aia incompetenti :).
Toate bune.
Be aware!
Be alert!
Be seen!
M a v e r i c k
Merg pe o roata

Specimen: XL650
Vorba de duh: Ridica-te si mergi!

Mesajde Doc pe Lun Apr 26, 2010 12:35 am

Am un cablu OEM Honda de TA XL650V nou. Daca are nevoie cineva de asa ceva ma gaseste la 0751 194 100.
Doc
Merg pe o roata

Kilometraj: 52000

Mesajde M a v e r i c k pe Lun Apr 26, 2010 12:52 am

Doc scrie:Am un cablu OEM Honda de TA XL650V nou. Daca are nevoie cineva de asa ceva ma gaseste la 0751 194 100.

daca stateai mai aproape acum veneam la tine. lol
Be aware!
Be alert!
Be seen!
M a v e r i c k
Merg pe o roata

Vorba de duh: Ridica-te si mergi!

Mesajde skonda pe Lun Noi 14, 2011 2:53 pm

Multumesc frumos tipului cu transalpu din 88 care m-a ajutat astazi . m-a lasat si pe mine cablul de ambreiaj.
Daca vezi mesajul iti multumesc frumos :)
Puteti sa imi dati si mie niste sfaturi ? unde gasesc si cam cat costa ?
Life is a journey not a destination
skonda
Cred ca stiu ...

Vorba de duh: just travel...
Kilometraj: 33900

Anterior

Înapoi la Intrumente si comenzi