Placute frana

Moderatori: Andy, manach, B43XTM, Unchiu', Chrisss

Re: Unde gasesc Placute Frana Transalp

Mesajde Korben Dallas pe Mar Aug 19, 2008 11:42 pm

nu e optionala
lichidul de frana are un maxim permis in recipient, nu e bine sa fie depasit
Korben Dallas
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XRV750
Vorba de duh: nu te pune cu prostu'
Kilometraj: 0

Mesajde cristi001 pe Vin Sep 05, 2008 11:46 am

Cand am dat jos plasticul de pe partea dreapta a motocicletei, si m-am uitat la borcanelul cu lichid de frana, nu vedeam nivelul lichidului de frana. Mi-am zis ca ori e plin, ori nu mai e lichid acolo. Am dat jos capacul, iar borcanelul era plin. Am mai scos putin lichid de frana, si acum e corect.
cristi001
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL600
Vorba de duh: Mai aman-o,poate nu mai trebui
Kilometraj: 15000

Mesajde BH 83 FOC pe Lun Oct 13, 2008 11:25 pm

claudiuro scrie:
mandeamarcu scrie:http://www.motociclism.ro/forum/index.php?showuser=3278
de la el am luat pentru spate cu 65 ron set

Placutele Ferodo sunt mai ieftine dar sunt "sintered" -ce a primit eu- si dupa umila mea parere foarte, foarte naspa. Acum trei zile am schimbat placutele Nissin de pe spate, cu unele Ferodo sintered si sa vezi surpriza. La inceput discul se incingea foarte tare cu toate ca i-am scos din ulei, si astazi am facut o tura de vreo 100 km si cand ajung acasa ce sa vezi....?? Discul meu arata de parca a mers cu "frana trasa"........ uzura pronuntata. Cautand pe forumuri, toti care folosesc genul asta de placute, se plangeau de exact acelasi lucru........ uzura pronuntata a discului....... Deci..........

Am avut si eu placute Ferodo, in 2 luni s-au uzat complect. Nu m-am mirat cand am gasit la taica-meu in portbagaj la dacia 1310 placute de frana tot marca FERODO
Sa improvizam tot ce se poate !
BH 83 FOC
Cred ca stiu ...

Vorba de duh: Trazni-le-ar Ilie pe toate !!!
Kilometraj: 36000

Mesajde BH 83 FOC pe Lun Oct 13, 2008 11:33 pm

Eu am cumparat o data cu 80 ron placute de frana FERODO pt spate. Sa le ia dracu de cacaturi. S-au uzat in 2 luni. M-am dus la un atelier care se ocupa cu lipirea ferodourilor si mi-au sinterizat la cald placutele de frana. M-a costat 30 Ron perechea. Am facut vreo 3000 de km cu ele. Se comporta foarte bine. Nu uzeaza discul. Cate zile traiesc, si indiferent ce motor voi avea alta solutie de schimbare a placutelor de frana nu voi mai cauta. :twisted:
BH 83 FOC
Cred ca stiu ...

Mesajde reltih pe Dum Feb 15, 2009 3:59 am

motorteam suks :( sunt in criza financiara astia nu gluma, am fost la ei pt un set de placute spate si mi-au zis ca mai aduc peste o luna, doua, poate chiar 3 !!! am ramas socat, yo ce fac pana atunci ? alte idei de unde pot lua Nissin ? in afara de intermotorcycle !
YOU ONLY NEED TWO TOOLS IN LIFE - WD-40 AND DUCT TAPE. IF IT DOESN'T MOVE AND SHOULD, USE THE WD-40. IF IT SHOULDN'T MOVE AND DOES, USE THE DUCT TAPE
reltih
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: The Power of Cows !!!
Kilometraj: 50000

Mesajde B43XTM pe Dum Feb 15, 2009 3:42 pm

am inteles ca mai e cineva in cautare de placute de frana (gigel). a fost pe la mai multe magazine si nu a gasit pe nicaieri cand m-a sunat pe mine. nu stiu daca a gasit, dar daca a gasit poate ne spune si noua unde.
B43XTM
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Andy pe Dum Feb 15, 2009 7:52 pm

Andy scrie:La Honda RO is fff scumpe... 42.25 iepuroi perechea (si fata si spate) => 42.25 x 3 = 126.75 euro = 465 RON ... exagarat de mult in pana mea ptr. niste placute de frana.

Cele mai ieftine care le-am gasit pana acu' (... desi n-am cautat in mod deosebit placute, ci doar m-am interesat de preturi) sunt la un tip de la care mi-am luat kitul de lant. Datele lui sunt:

Dynamic Intl Transport Srl
Daniel Mandita
tel/fax: +(40) (21) 413 2969
mobil: +(40) 728 01 96 01
e-mail: mandita.dynamic@gmail.com

Si preturile la el sunt urmatoarele:
- placute fata: 24 euro perechea * 2
- placute spate: 22 eur pereckea

=> 70 euro = 255 RON... nu-s ieftine nici aici, da' macar is preturile mai suportabile...

Eu am luat de aici dupa cum scriam si mai sus... intre timp mi-am si luat de la el. Insa nu sunt f. incantat de Ferodo.
Imagine Imagine
THE POWER OF DREAMS...

Reguli de baza pe acest forum.
Andy
Moderator

Specimen: XL650
Vorba de duh: unde sa nu stau acasa?

Mesajde mihai m pe Dum Feb 15, 2009 9:42 pm

mai, pe voi va dau banii afara din casa?

eu am luat de la autonet placute de frana TRW Lucas (organic compound) cu 50 ron setul

am deja 7000 km cu ele si n-am ce sa reprosez...lucreaza ok
mihai m
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: sa se dea numa' cate una...

Mesajde belea pe Mar Feb 17, 2009 12:26 am

Domnilor, placutele se uzeaza in timp nu instantaneu asa ca aveti timp sa observati sa va informati si sa cumparati.Bineinteles ca Nissin sau Brembo sut foarte bune dar si pretul este pe masura insa si Lucas , Saito, GoldFren, Ferrodo sunt suficient de bune.Ce trebuie sa retineti nu este firma ci tipul de placute.Placutele cu insertie metalica sunt eficiente pentru viteze mari cind forta de frecare este mai mare si sistemul se incalzeste peste o anumita temperatura.Pentru asta este necesar ca si discul sa fie dintrun aliaj care sa suporte astfel de placute altfel se v-a uza mult mai rapid.Ca sa nu mai vb de transferul de caldura care este mult mai rapid prin etrier si care duce si la uzarea garniturii de piston.Deci nu fiti mai destepti decit cei care le-au construit.Pentru TA sunt dedicate in primul rind placutele organice care sunt mai moi si functioneaza la temperaturi mai scazute, nu uzeaza discul si au transfer de caldura redus.Inconvenientul este ca se uzeaza mai rapid dar nu pentru ca sunt proaste ci datorita compozitiei moi care avantajeaza pe teren cu apa praf si noroi. Cele cu insertie sunt de regula pentru competitii (racing)in special circuit viteza dar se folosesc cum am mai spus pe sisteme care lucreaza la alte temperaturi.Sper ca ati inteles ceva si sa va fie de ajutor ca sa nu mai prapaditi discuri.
belea
Cred ca stiu ...

Mesajde BH 83 FOC pe Mar Feb 17, 2009 5:55 pm

Probabil ca asta e natura omului sa isi creeze probleme si dificultati din orice lucru banal. De la Eminescu in coace tot cautam perfectiunea. Nu condamn pe nimeni ca si eu pana sa imi invat fiecare lectie inghit cate o galusca. Poate ca placutele Nissin sunt marfa, dar la pomul laudat nu te duci cu sacul. Ce daca placutele sunt sinterizate la cald sau sunt prinse in nituri, sau mai stiu si eu ce alt procedeu o fi existand. Sunt proceduri standard de fabricare a placutelor de frana, poti sa soliciti tu cum sa ti le faca mai moi sau mai dure. Oricum nici pt autovehicule nu reconditioneaza nimeni placute in bataie de joc, sau care sa manance discul.

Sa iti dau exemplu concret cu bateriile: sunt miununate alea cu gel dar una de 12V 12Ah costa 360 ron si mai mult de 5 ani nu ma tine, pe cand una cu electrolit 12V 12Ah costa 160 ron si 3 ani tot ma descurc cu ea. In 6 ani ma descurc cu 2 baterii cu acid si ies mult mai avantajos financiar ca le cumpar in 2 rate si poate si mai ieftin.
Asa si cu placutele: fie iti cumperi originale care sunt de calitate neindoielnica, sunt garantate multi km si sunt foarte scumpe si care oricum nu sunt scutite de posibilitatea sa iti intre o pietricica de nisip intre placuta si disc si sa poti zgaria si asa discul; sau le reconditionezi pe astea pe care le ai, poate faci jumate din km cat ai face cu cele originale te costa simbolic si nu te opreste nimic sa le reconditionezi iar. Nu scrie nicaieri ca nu o sa ai frane bune sau ca ti se va uza discul mai repede. Etrierul trebuie sa fie bine intretinut si pistonasul sa lucreze cum trebuie. Marca se plateste cam scump in zilele noastre.
Acuma la ce sfat te poti astepta din partea mea ca eu oricum sunt taran pana in maduva oaselor nici adidasi originali nu am prefer sa imi iau 2 perechi naspa din piata ca ies mai ieftin. :Geek3:
BH 83 FOC
Cred ca stiu ...

Mesajde metamorphosis pe Vin Feb 20, 2009 4:51 pm

La importatorul Yamaha ( sos.Pipera nr.48 ) au placuta frana fata la 80 ron si spate la 85 ron , marca GoldFren. Eu am cumparat saptamana aceasta si mai aveau 5-6 perechi pe stoc. Gigel :Salutare:
metamorphosis
Cum ii zice la ....

Kilometraj: 39000

Mesajde Belbody pe Sâm Feb 21, 2009 1:49 am

De banii astia mi-am luat nissin in vara.
http://www.ignitech.cz/english/aindex.htm - Aprinderi electronice (CDI, TCI), regulatoare
Imagine
Belbody
Moderator

Kilometraj: 30000

Mesajde Andy pe Sâm Feb 21, 2009 9:39 am

Belbody scrie:De banii astia mi-am luat nissin in vara.

Si acum tot la pretul asta le gasesti? Ca poate ne ajuti si pe noi cu niste placute... :Dejtu2:
Imagine Imagine
THE POWER OF DREAMS...

Reguli de baza pe acest forum.
Andy
Moderator

Specimen: XL650
Vorba de duh: unde sa nu stau acasa?

Mesajde Belbody pe Sâm Feb 21, 2009 4:33 pm

Ma interesez si va zic.

Deocamdata am gasit din astea:

Fata:
Carbone Lorraine - la 739KC setul - 110 lei
GOLDFREN - 439kc setul - 65,8 lei

Spate:
Carbone Lorraine - 539Kc - 80,8 lei
GOLDFREN - 439Kc - 65,8 lei

http://motokseftbrno.motonet.cz/motocyk ... 6&rok=1991

O sa ma interesez si de Nissin, am dat in jur de 120lei fata si 800 lei spatele.
http://www.ignitech.cz/english/aindex.htm - Aprinderi electronice (CDI, TCI), regulatoare
Imagine
Belbody
Moderator

Kilometraj: 30000

Mesajde cristi001 pe Lun Feb 23, 2009 12:51 pm

Eu am luat Nissin NS
120 lei spate
100 lei fata x2 seturi (pentru model >97' ) = 200 lei.

un set pentru fata e mai ieftin , dar pentru ca modelele >97' folosesc doua seturi, sunt si mai subtirele in carne.
Acum nu imi dau seama cum au facut calculul
- sa se uzeze si fata si spatele in acelasi timp,
- sau ca volumele de material si implicit de lichid de frana , sa fie la fel si pentru fata si pentru spate.
cristi001
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Mai aman-o,poate nu mai trebui
Kilometraj: 15000

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Roti si frane