S-a dus naibii kilometrajul... "melcul magic"

Moderatori: Andy, manach, B43XTM, Unchiu', Chrisss

Intrebare kilometraj...

Mesajde Pedross_pdo pe Mie Dec 24, 2008 8:40 pm

Si-a trait traiul si-a mancat malaiul... s-a dus pinionul melcat din plastic ... am confectionat altul din teflon , l-am montat, bucurie mare... dar surpriza , dupa 300 de km a cedat :| probabil teflonul a fost prea slab....am verificat surubul melcat ce face legatura cu cablul de kilometraj si totul era in ordine..... apoi am urmarit topicul referitor la problema kilometrajului ... dar as dori sa stiu daca cineva si-a montat respectivul pinion din metal si daca a avut probleme cu el ....astept raspuns.... multumesc anticipat
Imagine
Pedross_pdo
Merg pe o roata

Specimen: XL600
Vorba de duh: Hai noroc si la mai mare!
Kilometraj: 30000

Re: S-a dus naibii kilometrajul

Mesajde illuminatipriest pe Lun Mai 11, 2009 10:27 am

Am ajuns la concluzia ca trebuie obligatoriu curatat bine, bine, bine. Si cat mai des. Stiu ca nu prea sunt motive sa dai jos roata toata ziua dar macar la un schimb de ulei, poti sa cureti si melcul de la kilometraj.
Arata-mi un motor mai tare ca Transalpu :)
illuminatipriest
Cum ii zice la ....

Kilometraj: 70000

Re: S-a dus naibii kilometrajul... "melcul magic"

Mesajde reltih pe Mar Mai 26, 2009 1:13 am

desi am curatat si gresat totul cum spui tu Korben, tot a cedat dupa 1000 de kilometri cel original :D, am mai luat unul, o sa fie si ultimul !!!
YOU ONLY NEED TWO TOOLS IN LIFE - WD-40 AND DUCT TAPE. IF IT DOESN'T MOVE AND SHOULD, USE THE WD-40. IF IT SHOULDN'T MOVE AND DOES, USE THE DUCT TAPE
reltih
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: The Power of Cows !!!
Kilometraj: 50000

Mesajde dan_motor2003 pe Mar Mai 26, 2009 2:09 am

reltih scrie:desi am curatat si gresat totul cum spui tu Korben, tot a cedat dupa 1000 de kilometri cel original :D, am mai luat unul, o sa fie si ultimul !!!

Verifica daca cablul de kilometraj se invarte usor , sa aiba toate curbele cat mai line si sa fie gresat corespunzator ( atentie la cele teflonate cu cele le ungeti) .
:Salutare:
A fost odata ca-n povesti
A fost ca niciodata,
Din rude mari împaratesti,
O prea frumoasa fata.

Si era una la parinti
Si mândra-n toate cele,
Cum e Transalpu' între sfinti
Si Honda între stele.

Culbutorii si tachetii joaca hora ca baietii!!!
dan_motor2003
Merg pe o roata

Kilometraj: 60000

Mesajde Chrisss pe Vin Iun 26, 2009 1:47 pm

Ai Ta e clar ai si "boala" kilometrajului...

Aceasi poveste nu mergea kilometrajul :
- facut comanda la honda pentru melcul din plastic
- dat jos roata desfacut :Surprins: ma asteptam sa gasesc un melc distrus ...dar nimic era gol
Incerca sa pun la loc si ce sa vezi nu se invarte...melcul din metal se blocheaza...poze ca sa nu vorbesc atata :P( Le-am pus in ordine inversa :( asa ca va rog luatio de jos in sus cand va uitati ca sa aiba un sens...)
-scos cablu pus ulei , merge foarte usor
Pus tot la loc si............acul km imi pulseaza cu amplitudine de 3 ~4 mmm dupa atata bibilit :Greata2:

80 km la activ totul merge...la 300km DACA rezista il deschid sa analizez uzura si ce si cum se intampla acolo...

Intrebarea acum :

DE LA CE MAMA NAIBI MAI PULSEAZA??? :HMM: ( melc nou, cablu uns, totul merge fooooarte usor...da na a venit cu "pulsu" la pachet )
Fişiere ataşate
DSC00923.JPG
Rezultat final :D .
DSC00919.JPG
Material pt o saiba , melcul metalic a mancat piesa de aluminiu in care sta tot ansamblul cam 1 mm in adancime asa ca imi trebuia ceva destul de gros si rezistent la uzura , gasitt niste cuzineti mai vechi la un amic. :)
DSC00918.JPG
Material pt capac am gasit o bucata de alama. :)
DSC00915.JPG
Melcul metalic si partea de sus "macelarita", cel putin l-am scos...
DSC00912.JPG
A doua incercare am gaurit partea de sus de aluminiu , pentru ca oricum ansamblu era compromis decat sa stea pe raft aruncat ...asa macar am incercat sa fac ceva ...
DSC00911.JPG
Prima tentativa sa il scot gaura in partea de jos si sa incerca sa il bat cu un fel de dorn( cui de la un injector ) .FAILED nu a mers...
DSC00904.JPG
In partea de "jos" a melcului metalic ( stanga imagini ) acesta se impana in pozitia de functionare, daca il tineam orizontal totul mergea cum il ridicam la verticala dupa 2 3 rotatii se impana.
Chrisss
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: un fleac...m-au ciuruit..
Kilometraj: 41000

Mesajde Chrisss pe Lun Iun 29, 2009 1:36 am

Facut peste 400 de km cu improvizatia de la melcul metalic ...inca rezista ,nu am avut timp sa ma ocup de el am facut un mic buff si alte reparatii erau mai importante ramane pe vinerea viitoare :) .
Chrisss
Iti pot arata si tie ...

Mesajde mandeamarcu pe Mar Iun 30, 2009 11:55 pm

Korben Dallas scrie:
illuminatipriest scrie:Unde ati gasit melcul ala de plastic la 90 lei ca eu am gasit doar la 250 lei
Va trebui sa iei legatura cu Lutzifer (de fapt se numeste Berti), el stie cine e Adi din Micalaca

am luat io 107 ron plus taxe transport, rapid, serios, no problem, merci lutzifer :Salutare:
Feriti-va de oamenii lipsiti de pasiuni sau de vicii, contactul cu ei e molipsitor, poate sa duca la pierderea pasiunilor sau viciilor voastre
mandeamarcu
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: tk cinel system
Kilometraj: 0

Mesajde mandeamarcu pe Mie Iul 01, 2009 12:57 pm

Korben Dallas scrie:
mandeamarcu scrie:am luat io 107 ron plus taxe transport, rapid, serios, no problem

Recomand cu deosebită căldură verificarea/schimbarea SIMERINGULUI care protejează melcul
În caz contrar, anul viitor veţi schimba din nou melcul

am desfacut cablul curatat, uns, am scos aschiile de plastic, curatat locul, uns, verificat daca se invarte usor, montat verificat azi dimineta pe strasse, merge ceas, semeringul era intreg si prezenta bine.
Feriti-va de oamenii lipsiti de pasiuni sau de vicii, contactul cu ei e molipsitor, poate sa duca la pierderea pasiunilor sau viciilor voastre
mandeamarcu
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: tk cinel system

Mesajde Chrisss pe Lun Iul 06, 2009 9:48 am

Melcii mei ( metalic + plastic) is cata dusi cu pluta ...

Dupa ~700 km am vrut sa deshid sa vad de la ce pulseaza si de ce fac pe nebunii operatiune programata pentru vineri dupa masa , dar pentru ca mi-am facut comanda si la cauciucuri am zis sa astept si cauciucurile si dau jos roata atunci( nu am cric central si e un pic mai dificil :( , se rezolva si asta cricul central e in constructie :big2: promit sa pun poze cand termin si schita de la el o sambata sa dus muncind la el mai una si cred ca il dau gata :Rege: ...fara model e mai dificil un pic).

Azi dimineata venind spre servici ( ~ 35 km ) de la 95 km/h in sus acul NU mai pulseaza :bounce: cum coboara sub 90 95 km/h iara pulseaza cu o amplitudine de 2 ~ 3 mm...nu mai inteleg nimic.In mod normal merge lin >>>pulseaza>>>se duce naibi la mine e invers :HMM: ...
Chrisss
Iti pot arata si tie ...

Mesajde B43XTM pe Lun Iul 06, 2009 9:54 am

s-ar putea ca melcul sa fie in apele lui :)
asa era si al meu desi indica 0 pe bord. s-ar putea sa il ocoleasca din cand in cand saiba care il angreneaza. cand scoti roata uita/te ca acea saiba sa calce bine pe picioarele melcului, dar sa nu o aplatizezi de tot ca altfel nu mai incape melcul deloc. :Salutare:
B43XTM
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Belbody pe Dum Iul 12, 2009 12:36 am

1991 a fost an bun pentru melci. Al meu are 85600km si inca merge.. . :Renu: :Salutare: :bounce:
http://www.ignitech.cz/english/aindex.htm - Aprinderi electronice (CDI, TCI), regulatoare
Imagine
Belbody
Moderator

Kilometraj: 30000

Mesajde darkriver pe Joi Feb 11, 2010 10:56 am

Dupa 2 ani fara vitezometru, am decis si io sa vad anu' asta cu ce viteza ma plimb...:)
Asa ca o sa dau o fuga pana la Honda in Debrecen sa-mi comand piesa.
Ca sa nu ma duc ca boul sa nu stiu ce piesa sa cer, vreau sa ma asigur ca cer piesa buna: 44806-KF0-000. Asta e reperul la melcul magic?
darkriver
Iti pot arata si tie ...

Kilometraj: 95000

Mesajde darkriver pe Joi Feb 11, 2010 2:21 pm

:) Pai tocmai ca am bagat ochii acolo, sunt 2 posturi cu 2 coduri diferite, unul postat de dan_motor, 44806-KF0-000, la el la profil scrie ca are XL600, si postul la care m-ai trimis tu, al lui Andy (codul 44806-MV1-003), la Andy zice ca are XL650... De asta am intrebat, ca nu-mi era clar, am crezut ca-s repere diferite in functie de anul de fabricatie, voi care ati cumparat trebuie sa stiti exact, nu sa faceti presupuneri ca mine:)...
Pana la urma sa inteleg ca pentru XL600, fabricatie '91, e bun 44806-MV1-003?
darkriver
Iti pot arata si tie ...

Mesajde darkriver pe Vin Feb 12, 2010 8:10 pm

mda :) O sa iau un amic care mai grangureste ceva maghiara, ca eu nu stiu o iota, ma duc saptamana viitoare. Daca va mai trebuie la careva melcul magic, dati-mi de stire pana pe miercuri.
darkriver
Iti pot arata si tie ...

Mesajde reltih pe Mie Mar 17, 2010 12:13 pm

mda, iata cum din nou contribui la acest topic cu ceva randuri, inutil dupa parerea mea dar inca mai sper la o solutie si vreo idee din partea voastra :confused:
deci sunt la al treilea melc primele 2 au tinut un pic peste 700 de km, de data asta cu ajutor din partea lui Lutzifer care mi-a donat tot ansamblu ala negru pe care l-am curatat, gresat suflat si ce mai vreti voi + schimbat semering si saiba aia cu doua urechi + evident melcu de plastic, am ajuns la uimitoarea performanta de de aproape 2000 de km.
M-am hotarat sa mai cumpar un melc, daca nici cu asta nu reusesc, am 2 variante, ori cumpar si eu acel melc de metal negru care vreo 100 de euri sau nu mai pun niciodata :evil:
p.s. cablul a fost spalat si gresat si el iar melcu metalic se invartea extrem de usor fara sa agate pe undeva. Astept pareri si impresii in continuare :Salutare:
YOU ONLY NEED TWO TOOLS IN LIFE - WD-40 AND DUCT TAPE. IF IT DOESN'T MOVE AND SHOULD, USE THE WD-40. IF IT SHOULDN'T MOVE AND DOES, USE THE DUCT TAPE
reltih
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: The Power of Cows !!!
Kilometraj: 50000

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Intrumente si comenzi