Modificari (jiclor, evacuare, filtru aer)

Din ciclul "De ce să strici ceva ce merge bine....?"

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

Modificari (jiclor, evacuare, filtru aer)

Mesajde ivanp pe Joi Ian 17, 2008 12:16 pm

Salut,
... si la cat mai multa informatie pe acest forum.
Intentionez sa fac urmatoarele modificari la motoreta mea (din seria "De ce sa strici ceva daca merge bine ..."):
- jicloare mai mici #125
- catalizator (sau pseudocatalizator) dat jos/taiat
- aport de aer mai bun: KN sau gauri in cutia de plastic in care sta filtrul de aer.
Eu initial m-am gandit la jicloare mai mici dupa ce am vazut ca carburatoarele lucreaza un pic cu amestec prea bogat. Apoi am gasit siteul de mai jos:
http://techtransalp.co.uk/tech.html

Unii zice ca s-ar imbunatati consumul (cu pana la 1L/100km ... in jos sper! :D ), raspuns la acceleratie mai bun, ceva catari in plus, sunet mai rotund :D.
Dezavantaje: ciopartitul evacuarii prin eliminarea catalizatorului.

Momentan astept sa imi vina jicloarele (2 x 30 RON) de la honda bucuresti.
... Va tin la curent.

Vreme buna,
Paul
Ultima oară modificat de ivanp pe Mie Ian 23, 2008 9:08 am, modificat de 2 ori în total.
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL650
Vorba de duh: Ninja ... nu-i ca-n filme!!!
Kilometraj: 40000

Bine ai venit

Mesajde fade2black pe Joi Ian 17, 2008 12:24 pm

Salut,

Bine ai venit!
Sper sa-ti iasa cu modificarea, si mie mi se pare un pic cam mare consumul la TA. Dintre TA de 600, 650 si toate africanele TA de 650 are consumul cel mai mare :lol:

Gheza
fade2black
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Merg unde nu-i semnal!
Kilometraj: 30000

Modificari (continuare)

Mesajde ivanp pe Mie Ian 23, 2008 8:52 am

Salut,

A venit si ziua de surubarit mult asteptata.
- Jicloare #125 part number 99101 4431250 45lei ambele - Honda bucuresti
- taiat "catalizator" si sudat (argon) - nenea Cristi - 30lei
- vre-o sase ore de desfacut/facut in care mi-am amintit de bancul acela cu medicul ginecolog la examenul de recalificare pentru postul de mecanic auto ce a primit 11+ pentru ca a reusit sa schimbe bujiile prin tzeava de esapament :lol:

Cel mai mult m-am chinuit la montat cutia filtrului de aer - conductele de conexiune la carburator ... inca nu m-am prins daca furtunele alea le fixezi intai pe carburatoare si apoi te chinui sa le fixezi si pe cutie sau intai le fixezi pe cutia filtrului si apoi te chinui sa le fixezi si pe carbratoare - pana la urma am rezolvat in prima varianta :D
Cu ocazia aceasta am schimbat si bujia mai greu accesibila de pe fiecare piston (nu vad amplasamentul ciudat al numitelor bujii pe fiecare cilindru decat din dorinta proiectantului de a ne vedea mai des in service!)
Am avut emotii la ansamblarea carburatoarelor dupa schimbarea jicloarelor - nu am avut garnituri de schimb si le-am folosit pe cele vechi - dat fiind riscul as fi preferat sa le am - voi sta o perioada cu ochii pe carburator sa nu curga cumva!!! :roll:

Rezultate asteptate:
- o usoara crestere de putere pana in 6000 de ture
- consum semnificativ mai mic ~ 1l/100km
- raspuns mai bun la acceleratie in plaja de mai sus
- sunet rotund, mai jos, NU mai tare

Rezultate obtinute:

- raspuns in acceleratie mai bun - daca tragi de acceleratie raspunsul este mai rapid ca pana acum
- cresterea de putere - nu am simtit-o
- sunet = la relanti aproape ca nu o mai auzi - turata e mult mai sanatos sunetul adica daca pana acum vvvrum vvrum vrum - acum dddum ddum dum... sper ca intelegeti :lol:
- consum - va tin la curent (daca amestecul o sa fie in continuare bogat o sa ii dau mai mult aer!) apropos - un filtru hilofilter pentru transalp costa 150lei :shock: un KN pentru xl650v costa vreo 60eu din cate imi amintesc eu si m-am hotarat ca data viitoare clar kn - acum am apucat sa il comand pe asta de la hilofilter (in romanica cred ca ar trebui schimbat si filtrul de aer la fiecare 6mii km ca si uleiul!)
- alte rezultate - febra musculara la spate de la pozitia de lucru, maini julite, vre-o trei beri minus in frigider

Mare realizare - nu a ramas nici un surub dupa operatie - pana acum dupa chestii de genul la auto - aveam mari dubii la sfarsit ca de unde dracul or fi shaibele si suruburile ramase - deh mare om - mare talent :D

Sa ne auzim de bine,
Paul
De vanzare statie mobila CB Intek HS520+antena Sunker CB108 - 120 eu
De vanzare scut Touratech - 130 eu
De vanzare sa joasa pt XL650 >2000 - 120 eu
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Barbarossa pe Mie Ian 23, 2008 2:26 pm

daca ai fitru sport pe ea atunci o sa compeseze cu evacuarea rapida, alfel evacuarea e gandita ca sa creeze o presiune a gazelor in tobe. cum ai facut tu e posibil sa strici un pic acel echilibru.

eu am filtru kn si sunt multumit de el, se simte mai ales la turatie mare dar va trebui sa fac ce ai facut tu la tobe pentru a lucra optim.
Enjoy!
Barbarossa
Cred ca stiu ...

Mesajde ivanp pe Vin Ian 25, 2008 2:10 pm

Barbarossa scrie:daca ai fitru sport pe ea atunci o sa compeseze cu evacuarea rapida, alfel evacuarea e gandita ca sa creeze o presiune a gazelor in tobe. cum ai facut tu e posibil sa strici un pic acel echilibru.

eu am filtru kn si sunt multumit de el, se simte mai ales la turatie mare dar va trebui sa fac ce ai facut tu la tobe pentru a lucra optim.

Nu am filtru sport (KN) pentru ca tocmai il comandasem pe cel standard (fara sa stiu pretul la cel standard!) - si m-am ars singur - asta standard e 150RON ...kn e 60 de eu din cate stiu eu ... nu e mare diferenta de pret si merita clar cheltuiala! ...In plus ... de necrezut ... rama de la asta standard (hilofilter) avea o zona pe lungime in care era mai ingust astfel incat a trebuit inchisa fortata cutia in care sta filtrul ... pana mea.

Am incercat sa compenzez evacuarea rapida cu cateva gauri de 10 mm diametru in cutia filtrului de aer. In timp o sa vad cum arata bujiile!

Multumesc,
Paul
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Re: Modificari (continuare)

Mesajde ivanp pe Vin Feb 08, 2008 2:00 pm

ivanp scrie:Salut,

A venit si ziua de surubarit mult asteptata.
- Jicloare #125 part number 99101 4431250 45lei ambele - Honda bucuresti
- taiat "catalizator" si sudat (argon) - nenea Cristi - 30lei
- vre-o sase ore de desfacut/facut in care mi-am amintit de bancul acela cu medicul ginecolog la examenul de recalificare pentru postul de mecanic auto ce a primit 11+ pentru ca a reusit sa schimbe bujiile prin tzeava de esapament :lol:

Rezultate asteptate:
- o usoara crestere de putere pana in 6000 de ture
- consum semnificativ mai mic ~ 1l/100km
- raspuns mai bun la acceleratie in plaja de mai sus
- sunet rotund, mai jos, NU mai tare

Rezultate obtinute:

- raspuns in acceleratie mai bun - daca tragi de acceleratie raspunsul este mai rapid ca pana acum
- cresterea de putere - nu am simtit-o
- sunet = la relanti aproape ca nu o mai auzi - turata e mult mai sanatos sunetul adica daca pana acum vvvrum vvrum vrum - acum dddum ddum dum... sper ca intelegeti :lol:
- consum - va tin la curent (daca amestecul o sa fie in continuare bogat o sa ii dau mai mult aer!) apropos - un filtru hilofilter pentru transalp costa 150lei :shock: un KN pentru xl650v costa vreo 60eu din cate imi amintesc eu si m-am hotarat ca data viitoare clar kn - acum am apucat sa il comand pe asta de la hilofilter (in romanica cred ca ar trebui schimbat si filtrul de aer la fiecare 6mii km ca si uleiul!)
Paul

... se pare ca s-a modificat si consumul ... adica ma inscriu in 5% ... fara sa imi modific stilul de condus...sau chiar schimbat insa in rau ... ca trec prin perioada in care ma manca palma dreapta destul de tare :D .

Stima,
Paul
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Jicloare #125

Mesajde vest pe Sâm Feb 09, 2008 12:12 am

sal,

Ai adus anumite modificari,ma intereseaza in special modificarile aduse la alimentare.Am citit rezultatele obtinute.Parerea mea este ca nu poti obtine putere mai mare cu un amestec mai sarac e o chestie aproape invers proportionala.Din contra de la 53 caluti ai putea ajunge la doar 50-51.Te poate salva insa scoaterea catalizatorului si un filtru Kn dar care costa 76 euroi(louis).Astept sa-l testezi la drum si sa ne povestesti.

vest
vest
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Nu fii pork

Mesajde Barbarossa pe Sâm Feb 09, 2008 1:53 am

eu as scoate catalizatorul dar problema e la ITP...
Enjoy!
Barbarossa
Cred ca stiu ...

Mesajde ivanp pe Sâm Feb 09, 2008 7:25 am

Barbarossa scrie:eu as scoate catalizatorul dar problema e la ITP...

Io stiam ca la ITP pentru moto nu iti verifica gazele!!! ....hmmm ... tre' sa ma documentez ... daca da - o sa imi dovedesc proasta inspiratie de a face o chestie fara sa ma documentez.
Spor,
Paul
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Re: Jicloare #125

Mesajde ivanp pe Sâm Feb 09, 2008 7:44 am

vest scrie:sal,

Ai adus anumite modificari,ma intereseaza in special modificarile aduse la alimentare.Am citit rezultatele obtinute.Parerea mea este ca nu poti obtine putere mai mare cu un amestec mai sarac e o chestie aproape invers proportionala.Din contra de la 53 caluti ai putea ajunge la doar 50-51.Te poate salva insa scoaterea catalizatorului si un filtru Kn dar care costa 76 euroi(louis).Astept sa-l testezi la drum si sa ne povestesti.

vest

Salut,
De acord cu tine si cred ca posturile mele anterioare nu sustin altceva - am amintit la rezultate asteptate acea crestere de putere pe baza modificarii evacuarii chiar in conditiile de amestec saracit insa la rezultate obtinute am zis ca cresterea de putere nu am simtit-o (de pus pe test dyno mai greu in romanica!). Filtru kn (parca 60 eu la lordradhoo de pe motociclism ro) nu mi-am luat ca tocmai imi comandasem fara sa stiu pretul un filtru standard(150 lei)... data viitoare va fi kn tinand cont de diferenta minima de pret. Momentan aportul de aer a fost imbunatatit prin adaugarea unor gauri de 1cm diametru in cutia filtrului de aer (deasupra filtrului evident) pentru a compensa evacuarea mai rapida acum.
Scopul modificarii mele a fost in principal scaderea consumului in aceleasi conditii de putere - inainte nu am reusit consum sub 6 nicicum - conduc destul de turat in oras (vit schimbata la 4.5k-5k rot) si la drum lung unde se poate - cat se poate in limita bunului simt legat de exploatarea motorului(nu mai mult de 7k rot); acum dupa primele masuratori ma inscriu in 5l/100 insa tre sa mai verific pentru siguranta celor spuse.
Spor,
Paul
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Re: Modificari (jiclor, evacuare, filtru aer)

Mesajde Pelerinul pe Dum Mai 25, 2008 3:11 pm

SalutPaul,
de cand ai inceput tu sa te joci de-a jiglerele, am capatat si eu bicicleta lui Barbarossa si fara sa vad cefacusi am comandat si primit jiglere de 125 la Honda; fierul are deja KN de la ex propitar, dar inca am bujiile afumate. Acum intrebarea: ai verificat culoarea bujiilor de cand cu schimbarea? iar consumul este pe la 5 unde spuneai? apropopopo, eu scot o medie de 5,11 dar am senzatia ca merg mai potolit ca tine (croaziera de 100-110 cu pasager si bagaje).
Pace voua!
Pelerinul
Cred ca stiu ...

Vorba de duh: Pace voua!
Kilometraj: 25500

Mesajde stanalexro pe Mie Mai 28, 2008 6:35 pm

eu mi-am pus o evacuare Leo Vince,noua-noutza,a trebuit putin modificata pentru modelul meu de 97(toba fiind de 2001),dar m-am descurcat...acuma intrebarea este...stiu ca daca am evacuare sport tre sa am si filtru sport,dar dupa schimbarea de toba kiar asa sa imi creasca consumul? inainte aveam cam 4,5l/100km...si acuma am 6l/100km...
RIDE HARD OR STAY HOME!!!
stanalexro
Cred ca stiu ...

Mesajde virgilile pe Joi Iun 26, 2008 9:45 pm

Eu am un Ta xl650 si imi consuma cam 6,5 fara nici o modificare.Am sesizat ca la relanti tzacane putin tachetii.Daca a incercat cineva sa regleze tachetii sami zica si mie cum se face.si ce as putea sai fac sa consume mai putin?
Merci
virgilile
Cum ii zice la ....

Mesajde Korben Dallas pe Vin Iun 27, 2008 12:04 am

virgilile scrie:Eu am un Ta xl650 si imi consuma cam 6,5 fara nici o modificare.Am sesizat ca la relanti tzacane putin tachetii.Daca a incercat cineva sa regleze tachetii sami zica si mie cum se face.si ce as putea sai fac sa consume mai putin?
Merci

Eu am un pdf cu copie dupa manualul lui Haynes
Dar parca era si pe aici pe undeva, cauta bine pe forum
Sau imi dai o adresa de mail si incerc sa ti-l trimit
Korben Dallas
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XRV750
Vorba de duh: nu te pune cu prostu'
Kilometraj: 0

Mesajde iulian pe Vin Iun 27, 2008 12:42 am

dar daca scot numai catalizatoru fara nici o modificare la carburatoare si filtru de aer , risc sa imi consume mai mult sau sa imi afume bujiile ? si cu ITP-ul cum ramane ?
iulian
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Deci, cum ziceam ?

Următorul

Înapoi la Modificări la Transalp