Nu sunt vreun veteran, dar am citit mult, m-am uitat la tutoriale ( ca doar pentru asta sunt facute ) si am aplicat sa vad cum ma simt.
Cand iti cumperi cal cum faci, iti reglezi saua, scaritele si haturile ( nu stiu cum e cand iti cumperi cal, nu am fost niciodata la echitatie, dar ma gandesc ca asa ar trebui sa fie, nu? ).
Asadar regleazati coarnele, comezile in cazul in care ai renuntat la bolturile alea de plastic care se fixeaza in ghidon si manetele. Trebuie sa ajungi cu usurinta la manete. Daca mana ta dreapta dreapta este tensionata inseamna ca ai maneta cam departe de ghidon. Eu in oras merg cu doua degete ( stangi ) pe ambreiaj ( TA-ul nu se poate lauda cu o cutie foarte elastica si te cam obliga sa mesteci in cutie, o placere de altfel ) si doua degete ( drepte ) pe frana, in oras este foarte important sa ai comenzile la INDEMANA.
La pedala de frana nu poti sa ii ajustezi pozitia, mai sus sau mai jos, ii ajusteszi puterea de franare, nu trebuie sa ai o frana foarte fina, cum este la masina nu ai avea de ce. Fiindca oricum nu este recomandat sa blochezi roata spate ar fi de preferat sa ajustezi frana astfel incat sa apesi cu incredere ca sa ti se blocheze roata, ci nu din greseala in consecinta daca o sa atingi frana nu o sa ai probleme, desi sa stii ca e mai simpla varianta cu picioru sub frana caci pentru a frana nu trebuie sa ridici piciorul din scarita.
Cu timpul o sa capeti si siguranta si nu o sa te mai simti nesigur daca stai mai aplecat.
Vanzoleala este fireasca, cu cat o sa mergi mai mult cu atat o sa te vanzolesti mai putin.
Citeste link-ul cu parbrize, o sa gasesti detalii despre confortul pe care il ofera un parbriz inalt in functie de inaltimea pe care o ai. Fiindca daca ai peste 1.80m este posibil sa nu rezolvi nimic cu un parbriz inalt.
Pozitia pe motocicleta este: spatele drept, bratele usor indoite, cam ca aici:
http://cycle-ergo.com/ Poate ti-am fost de folos, sau poate nu, cert este ca am incercat.