prezoane de la ax roata fata

Moderatori: Andy, manach, B43XTM, Unchiu', Chrisss

Re: prezoane de la ax roata fata

Mesajde asilindean pe Mie Sep 22, 2010 10:17 pm

Salut,

am reusit si eu sa rup un surub de la roata fata. Am citi metodele de extractie, am sa incerc sa le aplic.

Intrebarea este: fiind vorba de unul din cele doua suruburi de sus, cat de safe e sa merg cu mobra pana rezolv problema?

mersi
Adrian
Adrian
asilindean@yahoo.com

Oh, the wind, the wind is blowing,
Through the graves the wind is blowing,
Freedom soon will come;
Then well come from the shadows.
asilindean
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL600
Kilometraj: 45000

Mesajde vandrash pe Mie Sep 22, 2010 11:03 pm

asilindean scrie:Salut,

am reusit si eu sa rup un surub de la roata fata. Am citi metodele de extractie, am sa incerc sa le aplic.

Intrebarea este: fiind vorba de unul din cele doua suruburi de sus, cat de safe e sa merg cu mobra pana rezolv problema?

mersi
Adrian

Daca vorbesti de prezoanele de la placa aia de tine axul fata si mai ai inca trei bine stranse , poti merge mult si bine .

Garantez, eu ...am experimentat faza :)

Cu stima

George
Semper in motu !
vandrash
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: za...duh
Kilometraj: 0

Mesajde asilindean pe Joi Sep 23, 2010 4:48 pm

Salut,

mersi de raspuns. Sper sa ma tina ca vreau sa merg vreo 600 km cu pasager in we.

alte opinii? :D
Adrian
asilindean@yahoo.com

Oh, the wind, the wind is blowing,
Through the graves the wind is blowing,
Freedom soon will come;
Then well come from the shadows.
asilindean
Iti pot arata si tie ...

Kilometraj: 45000

Mesajde Chrisss pe Joi Sep 23, 2010 10:23 pm

Din ciclul am facuto de cacao...si am distrus capul srubului..."cotetul" a necesitat un upgrade :big2: la capitolul scule ...60lei ...ai mai jos poza...port-tarodul l-am avut da cred ca poti folosi si o cheie fixa sa le intorci...

DE CE? le-am luat...pt ca rahatul a intalnit elementul rotitor intrun loc unde nu puteam folosi sudura , alte metode au esuat...dalti ...srubelnita mai mare cruce batuta putin...si altele.

Se da frumos o gaura in srub cu diametrul X ( functie de diametrul srubului ) dupa care se infileteaza in gaura unul din elementele care se potrivesc .

Sruburile cu probleme au fost cele de la rezervorul lichidului de frana fata ...amandoua extrase cu succes , nr 2 si 3 au fost folosite ca sa iti faci o imagine cam ce diametre pot fi extrase cu o trusa dinasta.

Imagine
Chrisss
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: un fleac...m-au ciuruit..
Kilometraj: 41000

Mesajde Korben Dallas pe Joi Sep 23, 2010 11:11 pm

asilindean scrie:mersi de raspuns. Sper sa ma tina ca vreau sa merg vreo 600 km cu pasager in we.

Una sanatoasa:
Fa tot posibilul, daca nu poti tu cauta un meserias adevarat care sa scoata prezonul si sa pui altul in loc
Si cauta si o cheie dinamometrica
Nu esti nici primul nici ultimul care rupe acolo un prezon din cauza ca s-a strans "cu simt"
Korben Dallas
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XRV750
Vorba de duh: nu te pune cu prostu'

Mesajde Belbody pe Joi Sep 23, 2010 11:18 pm

mersi de raspuns. Sper sa ma tina ca vreau sa merg vreo 600 km cu pasager in we.

Alte opinii =

Eu de obicei sunt genul mai "las-o ca merge" dar in cazul de fata iti zic sa faci pe dracu in patru si sa nu pleci asa.
Daca e un meserias bun iti extrage porcaria de-acolo in 10 min, pui un surub si ai scapat de belea.

Nu te juca, mai ales ca e surubul de sus, suruburile de sus se strang la maxim si cele de jos cat permite..asa e regula de strangere. Jumatate din greutatea motocicletei o sa stea in acel surub si la o frana puternica o sa muti toata greutatea pe el.. si o sa patesti ca baiatul cu bmw caruia i s-a rupt furca fata in mers.. :Nigar:

Nu te juca!
http://www.ignitech.cz/english/aindex.htm - Aprinderi electronice (CDI, TCI), regulatoare
Imagine
Belbody
Moderator

Kilometraj: 30000

Mesajde nibucu pe Mar Apr 19, 2011 2:19 pm

Salutare!
Am un Transalp din 2003. Am montat roata fata si am strans unul din prezoane cu prea mult simt de raspundere asa ca s-a rupt. Am desfacut menghina ce vine peste ax si prezoane dar mi se pare ca prezoanele sunt turnate pe furca. Asa este sau trebuie sa incerc cu un mops sau patent sa desurubez prezonul rupt ca sa il schimb?
Am pierdut si piulita in cauza, asa ca o sa urmez sfaturile de aici si o sa cumpar 4 piulite noi autoblocante.
Prezonul rupt era cam ruginit pote si d-asta a cedat. La fel sunt si celelalte 3, le-am uns nitel cu Balistol (sunt proprietarul vacutei abia din toamna trecuta).

Cele bune,
Nicu
nibucu
Cum ii zice la ....

Specimen: XL650
Vorba de duh: Acum ori niciodata!
Kilometraj: 23000

Mesajde Chrisss pe Mar Apr 19, 2011 9:20 pm

Nu sunt turnate pune patentul sau mopsul si desfale ...sau sudezi o piulita pe "ciotul" care a ramas..sau faci forma cu o pila pt a prinde cu o cheie...cum poti...de iesit iasa sigur.
Chrisss
Iti pot arata si tie ...

Mesajde deathu pe Mar Mai 10, 2011 8:06 pm

In urma cu 2 zile, am reusit si eu performanta de a rupe unul din prezoanele de la axul rotii fata. Pentru ca metoda de extragere prin sudarea unei piulite nu mi-era la indemana, am apelat la banala pila, dupa cum a descris cineva in acest thread. Am pilit pe 2 laturi paralele, dupa care am desurubat restul de prezon cu o cheie reglabila cu falcile ceva mai late. A mers neasteptat de usor, total cam o ora de munca pentru extragere (initial mi-era frica sa nu se "sficuiasca" forma pilita de mine).

Acum vine intrebarea pentru cei care au mai inlocuit un astfel de prezon... ati folosit ceva pasta de blocat la infiletarea surubului inlocuitor in bratul furcii? Eu nu am pus, si acum ma gandesc daca nu cumva am facut rau, poate se desface in timp.
Fişiere ataşate
prezon.JPG
deathu
Iti pot arata si tie ...

Kilometraj: 46000

Mesajde nicu pe Mar Mai 10, 2011 9:33 pm

Salut
Am patit si eu acelasi lucru cu ceva vreme in urma
Gandeste-te ce insemna daca prezonul scos avea pasta de fixat , cum il mai scoteai? Nu se fixeaza cu nimic, opinia mea.
Singura problema este sa nu strangi foarte tare piulitele, si sa le mai verifici din cand in cand.
Numai bine
nicu
Cred ca stiu ...

Vorba de duh: decat o viata cioara mai bine
Kilometraj: 2000

Mesajde Korben Dallas pe Mar Mai 10, 2011 10:08 pm

Cuvantul magic (si scula magica) este "cheie dinamometrica" si strans la cuplul indicat de manual
Korben Dallas
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XRV750
Vorba de duh: nu te pune cu prostu'

Mesajde reltih pe Mar Mai 10, 2011 10:21 pm

sunt si nu sunt de acord cu aceasta afirmatie :nana
eu am rupt unu din ele cu dinamometrica setata la 12nm dar nici macar nu ajunsese la cuplul ala, si nu, nu era decalibrata :nana
depinde si la ce a fost supus prezonu ala in trecut, depinde si cat de ruginit era, factori pot fi mai multi desigur :beer
YOU ONLY NEED TWO TOOLS IN LIFE - WD-40 AND DUCT TAPE. IF IT DOESN'T MOVE AND SHOULD, USE THE WD-40. IF IT SHOULDN'T MOVE AND DOES, USE THE DUCT TAPE
reltih
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: The Power of Cows !!!
Kilometraj: 50000

Mesajde Chrisss pe Mar Mai 10, 2011 11:22 pm

deathu scrie:... ati folosit ceva pasta de blocat la infiletarea surubului inlocuitor in bratul furcii? Eu nu am pus, si acum ma gandesc daca nu cumva am facut rau, poate se desface in timp.

NU!!! nu e nevoie sa pui Loctite fara nimic doar il infiletezi normal.Eu nu am pus si am 3 reparatii la activ din fericire nici una la mine ...multi cred ca gresesc si ordinea la strangere si felul in care strang....Da e fain cu cheie dinamometrica daca ai acces la asa ceva.

Strangi prima data cele doua de SUS...si NU strangi unul pana la capat si dupa celalat...strangi putin in drepta...putin in stanga putin in drepta putin in stanga 3~4 cicluri dinastea cate putin si cu bun simt nu haiduceste...si dupa la fel si JOS.
Chrisss
Iti pot arata si tie ...

Anterior

Înapoi la Roti si frane