Prindere topcase cu probleme

Cum s-o facem să fie mai cu moţ

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

Prindere topcase cu probleme

Mesajde valdemar pe Sâm Mar 21, 2009 12:09 pm

Salutare.

Admit posibilitatea ca topcase-ul care mi-a venit cu motocicleta (dar ne-prins/fixat/etc) sa nu fi fost construit vreodata pt Transalp, dar vreau totusi sa incerc sa-l pun. Problema este prinderea suportului de la topcase pe suportul de pe coada transalpului.
Scuze de poze, dar sunt facute la mobil care nu stie sa faca poze. Cam asa arata suportul de pe moto:

IMAG0023.jpg
IMAG0022.jpg

Imi lipseste cumva ceva de pe acest suport? Suportul topcase-ului este trapezoidal cu colturile rotunjite, si practic n-am cum sa-l prind in nici o modalitate civilizata de moto.
Help pls!
If it ain't broken, don't fix it!
valdemar
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL600
Vorba de duh: O dau pe 2 roti
Kilometraj: 0

Re: Prindere topcase cu probleme

Mesajde tm95for pe Sâm Mar 21, 2009 3:12 pm

Transalpul are suport de topcase original de la givi pentru prindere monokey, avea si motorul tau dar cine ti la vandut sa zgarcit la 20 euro si ti la dat jos de pe motor, in principiu nu prea merge pe alt model de motocicleta. Uite de asta ai nevoie
Fişiere ataşate
suport_topcase.jpg
suport_topcase.jpg (Array KiB) Vizualizat de 594 ori
tm95for
Cred ca stiu ...

Mesajde RomiC pe Sâm Mar 21, 2009 3:18 pm

peste 'PORTBAGAJUL' de la moto trebuie sa ai prinsa o placa care seamana cu cea de la topcase, dar are mai multe gauri de prindere si abia dupa aia prinzi placa care o ai tu.La nevoie se poate confectiona acasa din tabla de aluminiu sau plastic ceva mai gros
oare ... sa fie de la explozia solara ?
RomiC
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL650
Vorba de duh: 'vreau o tara ca afara'

Mesajde valdemar pe Sâm Mar 21, 2009 3:52 pm

Aha, multzam de info.
Pana fac rost de ce-mi trebuie, o sa prind ce am cu 2 gauri aditionale in cadru si soricei foarte multi.
Unless are vreunul din voi de vanzare, se poate comanda de la Honda ce-mi lipseste? :D
Asfalt uscat!
valdemar
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Belbody pe Mar Mar 24, 2009 8:57 pm

RomiC scrie:peste 'PORTBAGAJUL' de la moto trebuie sa ai prinsa o placa care seamana cu cea de la topcase, dar are mai multe gauri de prindere si abia dupa aia prinzi placa care o ai tu.La nevoie se poate confectiona acasa din tabla de aluminiu sau plastic ceva mai gros

Da, iti lipseste placa. Exact ca mai sus.
http://www.ignitech.cz/english/aindex.htm - Aprinderi electronice (CDI, TCI), regulatoare
Imagine
Belbody
Moderator

Kilometraj: 30000

Mesajde Korben Dallas pe Mar Mar 24, 2009 11:49 pm

tm95for scrie:Transalpul are suport de topcase original de la givi pentru prindere monokey,

Fals
Transalpul are placa pe care scrie HONDA
GIVI a facut o placa compatibila cu suportul placii originale Honda, adica se demonteaza placa de Honda si se pune cea de Givi
Desigur, la Honda lui valdemar lipseste cu desavarsire placa, cel care i-a vandut motoru' l-a aburit cumva
Concluzia: nu toti posesorii de transalp poseda si obraz
Korben Dallas
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XRV750
Vorba de duh: nu te pune cu prostu'

Mesajde B43XTM pe Mar Mar 24, 2009 11:59 pm

si eu urmaresc cu interes subiectul pentru ca placa aceea pe care scrie HONDA s-a rupt in 4 bucati.
Pe ea era un adapterplate GIVI, care e intreg, dar nu se poate prinde de suportul metalic ramas.

Am vazut la Louis o placa de-aia Givi (substitut de HONDA) dar desi avea cele 6 gauri laterale, nu se vindea "compatibila" transalp, ci alte modele.

Ma gandesc sa iau o placa metalica simpla pe care sa o prind de motor, si pe ea sa prind acel adaptor pt GIVI
B43XTM
Iti pot arata si tie ...

Mesajde tm95for pe Mie Mar 25, 2009 10:28 am

Da, ciudat la astia de la Louis, pentru ca placa din poza este exact placa de care este nevoie pentru Transalp. :HMM:
tm95for
Cred ca stiu ...

Mesajde Korben Dallas pe Mie Mar 25, 2009 10:58 am

tm95for scrie:Da, ciudat la astia de la Louis, pentru ca placa din poza este exact placa de care este nevoie pentru Transalp. :HMM:

Nu e ciudat, ci e chiar normal, ca doar sunt nemti (sau italieni, ce saracia lor or fi...), nu-i asa?
Si eu, daca as fi GIVI, as produce o placa compatibila cu fiecare motocicleta
Asta inseamna concurenta reala intr-o economie capitalista reala, necontaminata de 50 ani de economie planificata centralizat
Placa originala de Transalp se poate desface si se poate inlocui cu cea compatibila de la Givi
Korben Dallas
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XRV750
Vorba de duh: nu te pune cu prostu'

Mesajde cristi001 pe Mie Mar 25, 2009 12:56 pm

valdemar scrie:Salutare.

Imi lipseste cumva ceva de pe acest suport? Suportul topcase-ului este trapezoidal cu colturile rotunjite, si practic n-am cum sa-l prind in nici o modalitate civilizata de moto.
Help pls!

Sunt doua tipuri de prinderi monokey si monoloc. Probabil ai luat un topcase cu un suport care nu se potriveste la TA.
Eu am facut aceeiasi greseala, si am fost nevoit sa vand topcase-ul (cu tot cu suportul trapezoidal), decat sa fac o "tiganie".
Culmea e ca eu aveam suportul original TA, pe motor, dar nu am fost atent la ce cumpar... credeam ca suporturile sunt universale, iar monokey si monolock se refera la incuetoare , nu la prinderi..
Eu ma gandeam sa pun suportul trapeziodal peste cel original, dar mi s-a parut nesigur si inestetic.
Tu neavand nici suportul original, in caz ca reusesti sa faci o prindere, nu cred ca ai cum sa ascunzi fiarele (cadrul motorului), si daca pasagerul da un genunchi din intimlare acolo.. :betivanu:
cristi001
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Mai aman-o,poate nu mai trebui
Kilometraj: 15000

Mesajde tm95for pe Mie Mar 25, 2009 1:37 pm

Eu am vandut acu ceva timp asa ceva:
vand-topcase-givi-nou-t344.html
Am cumparat-o pentru mine dar avea prindere monolock, se potrivea perfect pentru Transalp, dar intre timp am gasit un topcase cu prindere monokey si, cum aveam placa pt monokey deja pe motocicleta, sa potrivit fara alte modificari!
tm95for
Cred ca stiu ...

Mesajde JohnnyD pe Dum Mar 29, 2009 5:33 pm

Salutare tuturor! :Salutare:
Ajutati-ma si pe mine va rog cu o dilema.Sunt nou in domeniu si nu ma pricep.Spuneti-mi si mie ce tip de prindere are acest suport si ce topcase imi trebuie ptr el(daca se poate si cateva poze).MULTUMESC ANTICIPAT !!
Imagine
JohnnyD
Cum ii zice la ....

Mesajde florincotofana pe Dum Mar 29, 2009 8:34 pm

sal, nici eu nu ma prea pricep, dar cred ca am acelasi sistem de prindere si eu. Eu am supotul de GIVI, si o cutie de 40 de litri, in partea de sus, o pot prinde si pe laterale, e la fel, parerea mea, este ca iti trebe cutii, cam din aceeasi marca cu suportul pe care il ai. Sunt cam scumpe, o pereche de noi, undeva la 300 de EURO. Si eu caut la mana a doua ceva
florincotofana
Cum ii zice la ....

Mesajde valdemar pe Dum Mar 29, 2009 9:19 pm

Salutare.

Eu am rezolvat problema pana la urma intr-un mod mai putin ortodox :P
2 gauri de surub in cadrul existent pe partea dinspre sa , si in spate 6 soricei...a tinut azi la o tura de rallyride, asa ca nu pot fi decat multumit :D

:Salutare:
valdemar
Iti pot arata si tie ...

Mesajde JohnnyD pe Mar Mar 31, 2009 1:52 pm

Bine,bine....
Dar nu m-a lamurit nimeni si pe mine care este diferenta intre sistemele de prindere si de care am eu.
Rugamintea mea este ca in cazul in care cineva are un topcase prins pe un suport ca al meu sa posteze cateva poze.
Multumesc! :Dejtu:
JohnnyD
Cum ii zice la ....

Următorul

Înapoi la Accesorii