Problema la down shift

Moderatori: Andy, Belbody

Problema la down shift

Mesajde marius.roibu pe Mar Iul 12, 2011 9:18 am

Apelez la expertiza voastra, pentru ca, de data asta nu prea am idei :)....

Este vorba de surioara mai mare, o Africa Twin rd07 din 93. Ulei schimbat acum 200 km Motorex Formula 15w50, filtre si cam tot ce se mai putea schimba.
Simptomul este unul ciudat....Cutia pare sa agate si schimba cu zgomot in jos!
Plecand de pe loc, schimba fara nici un fel de problema din 1 in 2...din 2 in 3 ....3 in 4 samd. Este fara cusur, nici cea mai mica agatare, ezitare zgomot samd.
Insa in mers fiind cand incerc sa retrogradez...4 in 3 ...si mai pregnant 3 in 2....simt ca, folosind aceiasi forta ca la o schimbare superioara....nu schimba. Trebuie apasat mai tare pe levier (nu va inchiputiti ca tre sa te lasi cu calcaiul in el, dar in mod sigur nu e chiar normal) si atunci cand schimba produce un zgomot gen clanc. .....DE RETINUT...DOAR LA SCHIMBARI INFERIOARE. La trecerea din 2 pe liber....merge perfect.

Precum spuneam:
- ulei si filtru proaspat schimbate Motorex 15w50 si filtru Mann
- cablu de ambreiaj schimbat de curand si ambreiaj reglat corect.
- lantul e praf...tre schimbat zilelel astea (poate o avea vreo importanta.). De asemenea foaia spate are un joc axial de cca 1 cm, nu am desfacut sa vad ce are inca pt ca stiam ca atunci cand schimb lantul schimb si rulmentii si tot ce mai e pe acolo.
- ambreiajul nu da semne sa patineze....cel putin nu am onservat eu.

Motorul in general merge superb...asta e singura buba. As dori ceva sugestii...de unde ar fi si cum as putea rezolva problema asta ca ma scoate din minti.
Imagine
marius.roibu
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XRV750
Vorba de duh: Intreaba...si vei fi ajutat
Kilometraj: 0

Re: Problema la down shift

Mesajde marius.roibu pe Mie Iul 13, 2011 9:25 am

Am mai studiat cumva problema, se pare ca pe retrogradare cam in toate tine....insa asa cum spuneam, cel mai pregnant intre 3 si 2
Imagine
marius.roibu
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Chrisss pe Mie Iul 13, 2011 8:54 pm

Daca lantul ala e praf nu cumva ai o sageata mai mica decat trebe la el ...fiind dus poate ai avut tendinta sa il strangi prea mult...si cei cu jocul ala de 1cm :HMM: ...rezolval :P

Vezi cat e sageata ...
Chrisss
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL600
Vorba de duh: un fleac...m-au ciuruit..
Kilometraj: 41000

Mesajde iulian pe Joi Iul 14, 2011 1:11 am

nush cat de mult te ajuta dar daca nu ai nici o solutie merita incercat: pune motocicleta pe cricu central cu roata spate in aer si dai drumu sa mearga si schimba vitezele si vezi cum face . facand asa eu cred ca poti sa iti dai seama daca e din cutie sau de la lant/foaie etc.
iulian
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL650
Vorba de duh: Deci, cum ziceam ?
Kilometraj: 40000

Mesajde marius.roibu pe Joi Iul 14, 2011 9:13 am

Jocul se va rezolva zilele astea atunci cand voi schimba lantul si cauciucurile. Dang jos roata spate am sa schimb si cei 3 rulmenti de acolo
Imagine
marius.roibu
Iti pot arata si tie ...

Mesajde marius.roibu pe Joi Iul 14, 2011 9:15 am

iulian scrie:nush cat de mult te ajuta dar daca nu ai nici o solutie merita incercat: pune motocicleta pe cricu central cu roata spate in aer si dai drumu sa mearga si schimba vitezele si vezi cum face . facand asa eu cred ca poti sa iti dai seama daca e din cutie sau de la lant/foaie etc.

Din pacate nu am central. Dar posiblitatea lant/pinioane, rulmenti spate o voi rezolva zilele astea cand am sa le schimb. Pe de alta parte, nu cred sa fie de acolo pt ca dc ar fii asa, ar trebui sa faca bube si pe schimbare superioara. Am verificat azi...scurt, decat de vreo 2 ori, si se pare ca, cu rev maching, schima mai bine.
Imagine
marius.roibu
Iti pot arata si tie ...

Mesajde ACHIMOTO pe Mar Iul 19, 2011 11:17 pm

marius.roibu scrie:
iulian scrie:nush cat de mult te ajuta dar daca nu ai nici o solutie merita incercat: pune motocicleta pe cricu central cu roata spate in aer si dai drumu sa mearga si schimba vitezele si vezi cum face . facand asa eu cred ca poti sa iti dai seama daca e din cutie sau de la lant/foaie etc.

Din pacate nu am central. Dar posiblitatea lant/pinioane, rulmenti spate o voi rezolva zilele astea cand am sa le schimb. Pe de alta parte, nu cred sa fie de acolo pt ca dc ar fii asa, ar trebui sa faca bube si pe schimbare superioara. Am verificat azi...scurt, decat de vreo 2 ori, si se pare ca, cu rev maching, schima mai bine.

Dupa cum ti-am explicat si la telefon , parerea mea este ca daca inainte sa schimbi in jos acelerezi , putin , dupa care schimbi treapta inferioara , si totul decurge excelet , poate sa fie doar din tipul de uzura care se regaseste pe pinioanele / pe muchiile pinioanelor , in directia de schimbare in jos .

- Eu doar asa conduc , cand schimb inferior la 98 % din cazuri , trag prima data de gaz , dupa care schimb in inferior , si daca cel dinaintea ta , a facut la fel , muchiile pinioanelor s-au uzat doar , cele din sensul spre urcare in treapta superioara , si muchiile spre treptele inferioare , nu sunt uzate , si de aici , simti o asa zisa ,, fortare '' cand schibmi inferior - simplu fara sa accelerezi inainte .

---- daca ai avea o problema la cutie , de pinioane / rulmenti / ax , asta ar insemna ca in toate treptele ar tebuii sa faca problema asta , atat la schimbare in trepte superioare cat si inferioare .

Africa twin are o problema la axul principal , de la iesirea din cutie . Este subdimensionat , si se rupe sau se fisureaza . Cand acela se uzeaza ( sa speram ca nu ) vei simtii in toate treptele o problema ...si atunci vei sti motivul .

-- Daca mai aveti nevoie de orice sfat care tine de probeleme mecanice , la orice motocicleta , doar dati un telefon , si va ajut cu tot ce pot , si daca chiar nu stiu , intrebam la atelier in germania unde am facut scoala de mecanica moto , si sigur gasim o rezolvare la orice problema !
.
PIESE MOTO - ACCESORII - CONSUMABILE
_______Probabil cele mai bune preturi din Romania !!!_______
http://www.ACHIMOTO.ro sau pe mail : achimoto_ro@yahoo.com ,
__Incercam sa raspundem in maxim 24 ore ___Mobil : 0040.728290701 _

.
ACHIMOTO
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: RESPECT
Kilometraj: 380

Înapoi la Motorul, transmisia și sistemele conexe