Este vorba de surioara mai mare, o Africa Twin rd07 din 93. Ulei schimbat acum 200 km Motorex Formula 15w50, filtre si cam tot ce se mai putea schimba.
Simptomul este unul ciudat....Cutia pare sa agate si schimba cu zgomot in jos!
Plecand de pe loc, schimba fara nici un fel de problema din 1 in 2...din 2 in 3 ....3 in 4 samd. Este fara cusur, nici cea mai mica agatare, ezitare zgomot samd.
Insa in mers fiind cand incerc sa retrogradez...4 in 3 ...si mai pregnant 3 in 2....simt ca, folosind aceiasi forta ca la o schimbare superioara....nu schimba. Trebuie apasat mai tare pe levier (nu va inchiputiti ca tre sa te lasi cu calcaiul in el, dar in mod sigur nu e chiar normal) si atunci cand schimba produce un zgomot gen clanc. .....DE RETINUT...DOAR LA SCHIMBARI INFERIOARE. La trecerea din 2 pe liber....merge perfect.
Precum spuneam:
- ulei si filtru proaspat schimbate Motorex 15w50 si filtru Mann
- cablu de ambreiaj schimbat de curand si ambreiaj reglat corect.
- lantul e praf...tre schimbat zilelel astea (poate o avea vreo importanta.). De asemenea foaia spate are un joc axial de cca 1 cm, nu am desfacut sa vad ce are inca pt ca stiam ca atunci cand schimb lantul schimb si rulmentii si tot ce mai e pe acolo.
- ambreiajul nu da semne sa patineze....cel putin nu am onservat eu.
Motorul in general merge superb...asta e singura buba. As dori ceva sugestii...de unde ar fi si cum as putea rezolva problema asta ca ma scoate din minti.

News