Moderatori: Andy, manach, B43XTM
Duta Marius-Razvan scrie:ceva din poze cu regulatorul de tensiune si voltmetru
Duta Marius-Razvan scrie:aaaaaaaaaa da nu am specificat , prima poza este dupa vacuta mea, celelalte sunt prietenului meu (urmeaza si detaliile pt regulator)
Duta Marius-Razvan scrie:aaaaaaaaaa da nu am specificat , prima poza este dupa vacuta mea, celelalte sunt prietenului meu (urmeaza si detaliile pt regulator)
Korben Dallas scrie:Voltmetre, de fapt kituri, se gasesc pe la magazinele de hobby electronice
Dar de ce doua, aia numai el stie...
Si care e problema cu releul regulator original? s-a ars?
Duta Marius-Razvan scrie:salutare, un prieten a avut aceasi problema cu regulatorul de tensiune (releu de incarcare), nu a avut sa dea bani pe unul nou si bine inteles ca am cautat sa facem unul, am gasit tot ce trebuie, schita electronica, componente electronice etc. intr-o seara la o bere l-am facut si merge de minune
,este un pic mai mare de cit original dar si mult mai puternic(punte diode tifazata 35A 1600V, tiace 60A etc). este montat pe vacuta de o luna si totul este OK bine inteles cu supraveghere (voltmetru montat pe moto),o sa existe si un topic pe tema asta cind o sa am timp sa le postez , pina atunci numai bine si drum uscat
Duta Marius-Razvan scrie:salutare,pai nu stiu daca am timp dar daca vrei ne auzim la un telefon (0722927415)si iti spun ce sa faci si cum sa faci (daca chiar nu te bagi vii pina la mine si stam intr-o seara si il rezolvam)pina atunci trebuie sa comandam piesele(triacele si puntea sunt scumpe, restul sunt infime) apropo eu stau in Bucuresti
ne auzim![]()
ps: uitam sa va spun ce sunt firele:
-cele trei fire albe sunt comanda catre triace
-cel albastru este masa(alimentare montaj)
-cel maro este cel care citeste tot timpul ce curent intra in baterie(14-14,2)
dan_motor2003 scrie:Pelerinul scrie:Am pus pe releu un cooler mic de placa video - cred. Ideea e ca merge la 12 V si nu cred ca-i face bine sa fie tinut mult la 14-15V. Solutia eleganta este un integrat stabilizator 7812, care are 3 picioare: intrare+, iesire+ si masa; la mine urmeaza sa fie aplicat.
Un fan ( ventilator , cooler e racitor = radiator) de 12 V merge lejer la cei 14 V din mers..creste un pic turatia...si nimic mai mult , te complici cu sursa LM7812 , eu mi-am pus ventilator de la o sursa de PC pe releu si termostat bimetalic 250v/10A de 50 de grade Celsius:
si montat pe o placa de inox cu distantatoare cu 1 mm mai mari decat inaltimea releului si suruburi M5 cu contrapiulite :
Salutari
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori