Moderatori: Andy, manach, B43XTM
adrian scrie:un suport orizontal pt. cdi-uri stiti unde gasim?eu am in picioare adica vertical...
Belbody scrie:N-am pomenit inca asa ceva si nici probleme la TCI (TA 650 are TCI nu CDI) la un TA650. TCI este aprindere Inductiva iar CDI este aprindere capacitiva.
TCI - Transistor controlled ignition,
CDI - Capacitive discharge ignition.
Cel mai probabil e o problema de carburatie, ai benzina proasta, .. nu stiu ce sa zic.
jerlo scrie:Belbody scrie:N-am pomenit inca asa ceva si nici probleme la TCI (TA 650 are TCI nu CDI) la un TA650. TCI este aprindere Inductiva iar CDI este aprindere capacitiva.
TCI - Transistor controlled ignition,
CDI - Capacitive discharge ignition.
Cel mai probabil e o problema de carburatie, ai benzina proasta, .. nu stiu ce sa zic.
Poate sa apara in cateva ore asa problema de carburatie? Stand pe loc? Adica dimineata sa mearga cum trebuie, si seara deloc? Nu dadea semne de oboseala intai?
Belbody scrie:E posibil in proportie de 99.9% sa fi montat ceva aiurea la loc.
N-am experienta la modelele de 650, ce e sub rezervor difera ff mult fata de modelul 600.. dar mai mult ca sigur ca au facut o bulibaseala pe acolo.
Diferenta de timp e prea mica ca sa poti spune ca e coincidenta iar cum bine stim ca un lucru nu se strica SINGUR niciodata .. sigur are legatura cu montare/demontarea rezervorului.
Te sfatuiesc sa mergi inapoi la ei si sa le explici ca de cand au demontat rezervorul se intampla ce se intampla si ca ii rogi sa verifice inca odata daca nu au bulibasit furturne de benzina, galerii de aer pe-acolo..
De obicei cand se manifesta asa - ba trage ba nu trage.. si da sa fuga de sub tine problema este din alimentarea cu benzina, adica benzina nu curge in carburi cu un debit suficient incat sa acopere consumul normal: Cand nivelul scade moto da in nas.. apoi pe masura ce camerele de nivel constant se umplu iar motorul iar "prinde viata" si smuceste de sub tine.
Pot fi mai multe cauze dar cel mai probabil:
1 - au sugrumat furtunul de benzina cand au pus rezervorul la loc, efectiv au asezat ceva peste el si-l sugruma
2 - au obturat (tot prin pozitionare proasta) (daca va uitati la mobrele japoneze exista in manuale descrisa rutarea tuturor firelor si furtunelor, nimic nu e pus la intamplare, totul e calculat si asezat incat sa nu se frece un furtun de cadru, un furtun de altul, un fir de un furtun etc.. in mers de la vibratii, sa nu se stranguleze, etc) (asa e si la masini de fapt) vreun furtun de compensare a presiunii atmosferice in carburi sau furtunul (daca exista) prin care se echilibreaza presiunea atmosferica in rezervor pe masura ce curge benzina - daca ala e obturat pe masura ce benzina curge si aer in loc nu poate intra in rezervor se formeaza vacuum si la un moment dat benzina nu va mai curge (exact ca atunci cand incerci sa faci sa curga apa dintr-o sticla cu gat f subtire intoarsa cu fundul in sus - apa nu va curge)
3 - cand au scos/pus rezervorul au antrenat de pe fundul acestuia mizeria acumultata, au "tulburat mizeria" care a infundat sita din rezervor aflata exact in zona scurgerii - pe unde curge benzina pe furtun.
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori