Imi dai de lucru Paul ...

...
Ledcon /Pistol de 30 W e prea slab te chinui cu el ...incerc ala 100 W eu asta am pe acasa si merge bine...
In legatura cu fibra si chituri ma nu stiu poate sunt eu mai ghinionist ...da la prima iesire pe offroad de la vibratii au puscat una cate una tot ce a fost facut de la carena/urechi ...nimic nu a tinut, poate nu la prima iesire toate dar sau dus toate pe rand...metoda asta cu plasa vad ca tine la tavaleala...
Materiale necesare...
1.Pistol /Ledcon 100 W... aveti nevoie de 350 ~ 400 C
2.Baghete de ABS cum zicea si Paul se gasesc in Practiker un plic dinala ajunge mult si bine...
3.Plasa de inox ... da mai de pe sita de macaroane am luat-o

...sa aiba ochiuri cam de 1,5mmx1,5mm...tot la Practiker la raionu cu chestii pt bucatarie ...site dinalea mari.
4.Un cleste pt taiat plasa... merge super fain cu un Dremel care aveti .
5.Smirglu de diferite granulatii si un set de pile dinalea mici
Mod de lucru ...
1. Se curata zona care urmeaza a fi "sudata" ( ca asta facem defapt ) ...se inlatura resturi de chit/ fibra de sticla / vopsea...usor cu rabdare cureti pana cand ramane numai palsticul deoparte si cealalta a fisuri/rupturi cu circa 20 mm pe o parte si alta a zonei ...cu smirglu cu pila cu Dremelu' cu ce vreti voi numa curat sa fie...
2. Se ia plasa de inox si se taie intro forma ca sa acopere fisura la fel de o parte si de alta cu circa 15mm pe o parte si alta a zonei ( da putin mai mica decat ati curatat ca sa nu contaminati zona cu vopsea sau alte mizerii )
3. Prima faza daca e fisura...se face un canal mai mare de lungul fisurii...am folosit freza de la Dremel merge foarte fain ...daca nu aveti merge si cu pistolul incalzit sa "sapati" putin...sanfrenare...
4. Cu pistolul de lipit se topeste frumos DOAR parte din carena fara material de ados si se inchide fisura de la baza canalului care tocmai ati facuto.
5.Se ia o bagheta de ABS si topind reciproc si carena si bagheta se umple canalul facut "amestecand" in acelas timp plasticul din carena cu cel din bagheta ( usor de vazut bagheta neagra- carena alba )
6.Se ia plasa taiata si se pune PESTE zona cu fisura/ruptura...si se incepe imprimarea ei in carena ...pur si simplu apesi pe ea cu pistolul cald se imprima in carena se baga cam 0,5 mm efectiv IN carena cu grija sa nu ajungeti dincolo

)... sau sa afectati termic partea cealalta.
7. Se ia din nou bagheta de ABS si peste zona unde ati imprimat plasa se mai da un strat...pas cu pas cu rabdare...merge relativ repede ...cum plasa a fost imprimata prin gaurile ei au iesit fire mici in acesta faza retopiti aceste firicele + mai adaugati din bagheta putin.
Daca sunteti pretentiosi finisati cu smirglu sau cu ce doriti pe partea din interiorul carenei.
8.Pe partea din fata a carenei ( cea care se vede ) ...se curata si doar se adauga cu bagheta si pistolul de lipit...se finiseaza cu smirglu foarte usor...dupa care vopsiti daca doriti( kit daca considerati ca este necesar..."grund" dinala special de plastic si vopsea "
Am refacut bucati intregi de carena ...locul unde sta semnalizarea la mine era complet rupta si nu aveam bucatile...am facut cum scrie mai sus...am taiat forma din plasa de inox si dupa am pus pe ea cu pistol material din bagheta...la final remodelat cu smirglu/pila/dremel.
Refacut urechi tot de la carena ...urechile de la carenele laterale unde vin prinse cu srub de carena din fata...inca tine...in prealabil facut cu fibra + armatura tot din fibra dinaia care se pune peste fisuri la ziduri in constructii sau rupt.
Refacut acei "tumburusi" de la carene care intra in acele cerculete de cauciuc...originale sau rupt sau erau lipsa complet ...incercat super glue/poxipol /bizon( foarte bun dar nu aici ...) ...au tinut o perioada dar sau rupt...
Poze cand ajung acasa...