Rezervor XXL pt. xl650...

Din ciclul "De ce să strici ceva ce merge bine....?"

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

Rezervor XXL pt. xl650...

Mesajde ivanp pe Sâm Iun 19, 2010 1:14 am

Colegi (de suferinta) ...
Cum facem sa avem autonomie mai mare de 300km la transalp? Rezervoare after-market care costa o avere? Decupat si adaos de tabla la asta existent?
Clasicul pet de 2l in bagaje? canistra prinsa pe suportii de genti laterale pe interior?
Ma tot bate gandul ca se poate decupa rezervorul standard si inaltat/latit/rotunjit in zona dinspre motorist cu adaos de tabla cu mult simt. Nu vreau sa deviem in discutii despre consum aici ...
Idei de luat in seama?

Numai bine,
Paul
De vanzare statie mobila CB Intek HS520+antena Sunker CB108 - 120 eu
De vanzare scut Touratech - 130 eu
De vanzare sa joasa pt XL650 >2000 - 120 eu
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL650
Vorba de duh: Ninja ... nu-i ca-n filme!!!
Kilometraj: 40000

Re: Rezervor XXL pt. xl650...

Mesajde reltih pe Sâm Iun 19, 2010 12:25 pm

din fericire la noi cei cu pd06 se potrivesc cele de AT rd04, din nefericire un prea se gasesc, la modelul de 650 s-ar putea sa se potriveasca cel de rd07 pt. ca aveti filtru de aer sub rezervor daca nu ma insel, cu putina documentatie poti afla, userul cstelia pe motociclism.ro vinde un rezervor de rd07 la 50 de euri, il poti contacta si poti afla in cate suruburi se prinde, masuratori s.a.m.d, eu zic ca e mai elegant decat sa-l maresti pe al tau.
iar ca o parere personala, pt ca ma batut si pe mine gandul chiar la rezervor de african, iti pot spune ca am renuntat din simplul motiv ca in romania si tarile chiar si mai putin civilizate nu ajungi nici macar la 150 de km fara benzinarie(in romania mult mai putin), pe probate. desigur daca daca planuiesti un tur al lumii sau o calatorie prin siberia, africa sau cine stie ce alt loc uitat de lume iti poate fi de folos, chiar vorbeam cu un coleg transalpist zilele trecute si am ajuns la concluzia ca un merita, acu tu stii mai bine :Salutare:
YOU ONLY NEED TWO TOOLS IN LIFE - WD-40 AND DUCT TAPE. IF IT DOESN'T MOVE AND SHOULD, USE THE WD-40. IF IT SHOULDN'T MOVE AND DOES, USE THE DUCT TAPE
reltih
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL600
Vorba de duh: The Power of Cows !!!
Kilometraj: 50000

Mesajde ivanp pe Sâm Iun 19, 2010 3:04 pm

Salut,
Zici tu ceva. Intr-adevar e mai elegant cu unul de african decat cu cel standard modificat ... forma aceea e destul de inchegata cu restul motocicletei ... daca acum arata ca o vaca probabil cu rezervorul modificat ar arata ca o camila.
gasesti benzinarii insa de multe ori gasesti benzina de calitate indoielnica sau la preturi mult diferite de la o zona la alta (afara) sau cateodata nu vreau sa ma opresc pentru alimentare sau vreau sa evit sa devin stresat ca raman fara benzina la mama naibii spre capatul celor 300km.
Insa da, trebuie gandit de doua ori (sau mai multe ori) daca intr-adevar merita modificarea.
Multumesc,
Paul

reltih scrie:din fericire la noi cei cu pd06 se potrivesc cele de AT rd04, din nefericire un prea se gasesc, la modelul de 650 s-ar putea sa se potriveasca cel de rd07 pt. ca aveti filtru de aer sub rezervor daca nu ma insel, cu putina documentatie poti afla, userul cstelia pe motociclism.ro vinde un rezervor de rd07 la 50 de euri, il poti contacta si poti afla in cate suruburi se prinde, masuratori s.a.m.d, eu zic ca e mai elegant decat sa-l maresti pe al tau.
iar ca o parere personala, pt ca ma batut si pe mine gandul chiar la rezervor de african, iti pot spune ca am renuntat din simplul motiv ca in romania si tarile chiar si mai putin civilizate nu ajungi nici macar la 150 de km fara benzinarie(in romania mult mai putin), pe probate. desigur daca daca planuiesti un tur al lumii sau o calatorie prin siberia, africa sau cine stie ce alt loc uitat de lume iti poate fi de folos, chiar vorbeam cu un coleg transalpist zilele trecute si am ajuns la concluzia ca un merita, acu tu stii mai bine :Salutare:
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Mesajde hobo pe Mie Iun 23, 2010 10:25 pm

Daca montezi rezervor de africana, iti apare o noua problema:trebuie sa montezi si o pompa de benzina fiindca o sa ramai cu 8 litri de benzina mereu in rezervor .Nu stiu cum se comporta carburatorul daca primeste benzina prin pompa,cu totul ca am vazut TA astfel modificat.Dar te intreb, merita?
hobo
Iti pot arata si tie ...

Kilometraj: 130000

Mesajde ivanp pe Mie Iun 23, 2010 10:50 pm

hobo scrie:Daca montezi rezervor de africana, iti apare o noua problema:trebuie sa montezi si o pompa de benzina fiindca o sa ramai cu 8 litri de benzina mereu in rezervor .Nu stiu cum se comporta carburatorul daca primeste benzina prin pompa,cu totul ca am vazut TA astfel modificat.Dar te intreb, merita?

Salut,
Modificarea cu alt rezervor implica si modificari la carene/prinder ... nu vreau sa ajung acolo.
Insa da, imi doresc autonomie mai mare(500km) la care probabil o sa ajung cu doua bidoane/canistre plate prinse pe partea interioara a lateralelor suportului de bagaje.
Mai ramane sa gasesc containerele potrivite.
Numai bine,
Paul
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Mesajde hobo pe Mie Iun 23, 2010 11:28 pm

Da, asta e o optiune mai practica.Se foloseste si la motoarele de rally raid.Spor la lucru si poze vrem.
hobo
Iti pot arata si tie ...

Kilometraj: 130000

Mesajde florad pe Mar Apr 19, 2011 8:09 am

Am vazut la Picolino rezerva de benzina si am adaptat solutia la mine :ceaun
doua bidoane de la Louis de cate 2L fiecare .
Fişiere ataşate
Lepsa2010 (23).jpg
DSC00094.jpg
DSC00092.jpg
DSC00091.jpg
florad
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: plutesc
Kilometraj: 80000

Înapoi la Modificări la Transalp