rubrica de SFATURI

Aici se discută despre orice treabă care nu se încadrează în altă categorie

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

rubrica de SFATURI

Mesajde belea pe Sâm Apr 25, 2009 12:25 am

desi toate discutiile sunt pline de sfaturi mai bune sau mai proaste sper ca aceasta rubrica sa ajunga sa le uneasca laolalta (sper eu folositoare).Ar fi indicat sa scrieti din experienta sau din sursa sigura si mai putin din categoria ,,sa-mi dau si eu cu parerea''.Pe linga multe sfaturi pe care le-as putea da si pe care le cunoaste-ti majoritatea am sa incep cu unul pe care l-am experimentat.

Daca va cazut ceva ( surub, saiba,piulita,sirma,etc.) in zona motorului nu plecati de pe loc pina nu o (il) gasiti.

Cind mi-am montat bateria am scapat o piulita in zona motorului.Desi aveam rezerva am inceput sa o caut.Dupa 20 minute eram transpirat si gata sa abandonez si sa plec.Nu am facut-o si am continuat sa caut uitinduma din toate pozitiile contorsionate. Dupa inca 20 minute am gasit-o: era in interiorul unei zale a lantului si bloca dintele pinionului sa intre in za.Poate nu s-ar fi intimplat nimic grav dar poate da, nu se stie niciodata.
belea
Cred ca stiu ...

Specimen: XL600
Kilometraj: 0

Re: rubrica de SFATURI

Mesajde robokid pe Lun Apr 27, 2009 11:35 pm

Patit aceeasi problema cu un surub(ala de la carena dreapta/spate), l-am gasit infipt in lant :(
robokid
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Cand ramurile-mi bat in geam,
Kilometraj: 30000

Mesajde iulian pe Mar Apr 28, 2009 2:50 pm

Eu am patit o chestie destul de ciudata dupa ce am spalat lantul m-a prins noaptea si am bagat motoru in garaj m-am dus in casa m-am spalat pe maini m-am echipat si am iesit cu motoru , merg eu ce merg si imi vine miros de fum .... am zis ca e de afara mai merg ....opresc la un amic in fata casei. Scot telefonul sa sun si cand ma uit in jos spre rezervor iesea un fum gros tare ca la fumigena , m-am speriat tare am luat contactu m-am dat jos de pe motor si cand am vaz ... era carpa cu care spalasem lantu uitata pe cotu de la esapament care tocmai se incalzise si carpa ardea mocnit. :))
iulian
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL650
Vorba de duh: Deci, cum ziceam ?
Kilometraj: 40000

Mesajde valdemar pe Mie Apr 29, 2009 1:16 pm

Tot din seria scapat chestii micute (suruburi, piulite, saibe), eu am avut in general noroc sa gasesc cam tot ce am scapat in scut. :Salutare:
If it ain't broken, don't fix it!
valdemar
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: O dau pe 2 roti

Mesajde vintze pe Mie Apr 29, 2009 2:34 pm

valdemar scrie:Tot din seria scapat chestii micute (suruburi, piulite, saibe), eu am avut in general noroc sa gasesc cam tot ce am scapat in scut. :Salutare:

eu am scapat ascutitoarea. si e acolo. imi aminteste cand e motorul subturat :Nigar:
I am free of all prejudices. I hate everyone equally
http://psihedelica.wordpress.com
http://cabinet-psihologic-bucuresti.ro
vintze
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Speed Kills, Use Windows

Mesajde B43XTM pe Mie Apr 29, 2009 5:05 pm

nu vreau sa fiu rau dar.. daca pana acum zambeam timid citind acest topic, acum m-a luat rasul pe bune :D
ce naiba cautai cu ascutitoarea acolo? ai biroul langa motor? vanai soareci/pisici? :lol:
B43XTM
Iti pot arata si tie ...

Mesajde valdemar pe Lun Mai 04, 2009 4:20 pm

Chestie patita azi:
Am oprit utilajul la facultate si dadea cu benzina pe afara....pe scurt: verificati (strangeti) piulita mare (19-20 cred) dintre rezervor si robinet...la mine se slabise si am facut o baltoaca frumoasa.
If it ain't broken, don't fix it!
valdemar
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: O dau pe 2 roti

Mesajde belea pe Mar Mai 05, 2009 2:26 pm

Alex stiu ca te apuca rasu dar nu strica cu nimic sa-si spuna fiecare pataniile ciudate care pot fi eventual prevenite pe viitor de altii.
belea
Cred ca stiu ...

Mesajde mandeamarcu pe Joi Mai 07, 2009 2:13 pm

Daca vi se va intampla vreodata sa va inecati cu un cub de gheata,
nu va panicati, doar toarna-ti un vas de apa clocotita pe gat si....gata, cubul se va topi.
Feriti-va de oamenii lipsiti de pasiuni sau de vicii, contactul cu ei e molipsitor, poate sa duca la pierderea pasiunilor sau viciilor voastre
mandeamarcu
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: tk cinel system

Mesajde mandeamarcu pe Joi Mai 07, 2009 2:21 pm

Esti neindemanatic?
Te tai des atunci cand toci legume?
Cea mai buna rezolvare a acestei probleme este sa iti rogi un prieten sa tina el legumele in timp ce le toci
Feriti-va de oamenii lipsiti de pasiuni sau de vicii, contactul cu ei e molipsitor, poate sa duca la pierderea pasiunilor sau viciilor voastre
mandeamarcu
Iti pot arata si tie ...

Mesajde mandeamarcu pe Joi Mai 07, 2009 2:23 pm

Ai tensiunea arteriala in crestere???? tai un pic in vene si o sa vezi ca in 2 minute va scadea instant!
mandeamarcu
Iti pot arata si tie ...

Mesajde adrianc pe Mar Mai 26, 2009 3:59 pm

Salut!

imi pare rau ca trebuie sa opresc seria de sfaturi :Dejtu: cu niste intrebari, de data asta "pe bune".
Tinand cont ca e primul meu post pe forum cred ca ar fi frumos sa ma prezint: Adrian, 25 ani, Bucuresti (de vreo 6-7 ani), inginer (programator). Posesor de permis de conducere categ. B de 6 ani, mai am putin si termin scoala pentru categ. A la Cristi Bratovici (cine e din Bucuresti il stie cu siguranta).

Buun....cu scoala aproape am rezolvat-o (nu imi fac mari probleme la examen...in fine). Ca si tip de motocicleta ma intereseaza enduro/touring : Transalp, V-strom, Bmw f650gs + care mai sunt, fiecare cu avantajele si dezavantajele ei. Am pretentia ca-s un tip responsabil si cu simt de raspundere; mai practic activitati de-astea care implica adrenalina (catarat, mers cu bicicleta prin Buc :mrgreen: ) dar ma stiu cu capul pe umeri. Nu ma mira absolut deloc faptul ca mor motociclistii ca mustele cand vad gramada de "rideri" in pantaloni scurti si tricou cu 1000RR accelerand printre sinele de tramvai sau altele de gen.

Echipamentul l-am luat deja, mai putin casca (la care trebuie sa ma hotarasc): pantaloni si geaca din textil SPIDI, manusi si cizme, toate de la magazinul MotorTeam. Nu m-am zgarcit la bani, omul de la magazin m-a intrebat toate detaliile despre cum, unde si cand o sa merg cu motorul si astfel zic eu ca am ales ce trebuia.
Acu marea mea problema e ca as vrea Transalp :D . Sfaturile pe care le cer despre asta sunt: cat de potrivit e Transalpul pentru un incepator de 1.76 70 kg? Stiu ca este o motoreta destul de grea, din pacate nu am apucat sa urc pe ea. Vreau sa dau pe ea intre 2000-2500 euro, in functie de ce si cum gasesc. Am colegi de serviciu care stiu cu ce se mananca motoarele, are cine sa-si exprime o parere obiectiva asupra starii motocicletei cand o fi sa o cumpar. Pana una-alta eu apelez la ajutorul vostru... credeti ca e ok Transalpul pentru mine sau mai bine sa ma orientez spre altceva? Nu prea ma intereseaza vitezane, choppere, enduro si alte astea...vreau sa fac drumuri in general lungi (de weekend, concedii) pe asfalt si eventual cate un drum forestier.

Multumesc de pe acum pentru ajutor!
adrianc
Cum ii zice la ....

Mesajde vintze pe Mar Mai 26, 2009 4:59 pm

adrianc scrie:Salut!

imi pare rau ca trebuie sa opresc seria de sfaturi :Dejtu: cu niste intrebari, de data asta "pe bune".
Tinand cont ca e primul meu post pe forum cred ca ar fi frumos sa ma prezint: Adrian, 25 ani, Bucuresti (de vreo 6-7 ani), inginer (programator). Posesor de permis de conducere categ. B de 6 ani, mai am putin si termin scoala pentru categ. A la Cristi Bratovici (cine e din Bucuresti il stie cu siguranta).

Buun....cu scoala aproape am rezolvat-o (nu imi fac mari probleme la examen...in fine). Ca si tip de motocicleta ma intereseaza enduro/touring : Transalp, V-strom, Bmw f650gs + care mai sunt, fiecare cu avantajele si dezavantajele ei. Am pretentia ca-s un tip responsabil si cu simt de raspundere; mai practic activitati de-astea care implica adrenalina (catarat, mers cu bicicleta prin Buc :mrgreen: ) dar ma stiu cu capul pe umeri. Nu ma mira absolut deloc faptul ca mor motociclistii ca mustele cand vad gramada de "rideri" in pantaloni scurti si tricou cu 1000RR accelerand printre sinele de tramvai sau altele de gen.

Echipamentul l-am luat deja, mai putin casca (la care trebuie sa ma hotarasc): pantaloni si geaca din textil SPIDI, manusi si cizme, toate de la magazinul MotorTeam. Nu m-am zgarcit la bani, omul de la magazin m-a intrebat toate detaliile despre cum, unde si cand o sa merg cu motorul si astfel zic eu ca am ales ce trebuia.
Acu marea mea problema e ca as vrea Transalp :D . Sfaturile pe care le cer despre asta sunt: cat de potrivit e Transalpul pentru un incepator de 1.76 70 kg? Stiu ca este o motoreta destul de grea, din pacate nu am apucat sa urc pe ea. Vreau sa dau pe ea intre 2000-2500 euro, in functie de ce si cum gasesc. Am colegi de serviciu care stiu cu ce se mananca motoarele, are cine sa-si exprime o parere obiectiva asupra starii motocicletei cand o fi sa o cumpar. Pana una-alta eu apelez la ajutorul vostru... credeti ca e ok Transalpul pentru mine sau mai bine sa ma orientez spre altceva? Nu prea ma intereseaza vitezane, choppere, enduro si alte astea...vreau sa fac drumuri in general lungi (de weekend, concedii) pe asfalt si eventual cate un drum forestier.

Multumesc de pe acum pentru ajutor!

hm. intreband pe un forum de translapisti, vei gasi numai pareri pro. :) sunt si vreo trei bmwisti pe aici, si mai nou un tdm-ist ( :Salutare: ) dar ei sunt doar transalpisti care trec printr-o perioada de confuzie sau chiar de negare, firesca la adolescentii cu tendinţe EMO.
din motocicletele asupra carora te-ai oprit, cam toate joaca in aceeasi catorgorie deci e greu de spus. eu personal, vad v-storm-ul ca pe o motocicleta frumoasa cu care mi-ar fi mila sa ma dau prin noroaie. bmw-ul in schimb este un monocilindru care iti poate da senzatii placute, dar ca incepator s-ar putea sa te suprasolicite. daca vrei sa te simti bine pentru tine si nu-ti pasa de nimeni, daca nu vrei sa fii cool e bine sa-ti iei transalp. parerea mea proprie si personala (si aici multi imi vor da castane) este ca TA nu-i o motocicleta frumoasa, dar nu te va trada niciodata. pentru nimic in lume nu as renunţa la ea. mai am si un dr350, mi-as lua si un vulcan de 1500 (chopperul meu preferat) - mi-ar placea sa ma dau mare din cand in cand si cu un bking, dar nu cu preţul transalpului meu. nu as da transalpul pentru nimic.
I am free of all prejudices. I hate everyone equally
http://psihedelica.wordpress.com
http://cabinet-psihologic-bucuresti.ro
vintze
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Speed Kills, Use Windows

Mesajde reltih pe Mie Mai 27, 2009 12:14 am

de acord cu Vintze cu mici completari!
TRANSALP ESTE o motoreta frumoasa ! F650 cele fara aripa ridicata pana in 99 - 2000 sau cat o fi sunt de-a dreptul hidoase fata de transalp ! si monocilidru ala nu mi-a dat nicio senzatie ( am mers cu una din 98 ), e mai mica si aproape la fel de grea ( cu pasager nu stai asa comod )
V-stromu, intradevar o motoreta frumoasa ( nu la fel de frumoasa ca transalpul :P ) un motor super, V la 90 de grade, vreo 65 - 70 de cai si foarte fiabil, dar cum zice si vintze nu o vad prin namoale, iar preturile sunt destul de mari !
And the winner is ? Honda TransAlp ! Ea este ''mica'' noastra legenda, nu exceleaza la nimic, dar le face al dracu' de bine pe toate ! daca-ti iei 3-4 melci si un cdi s-ar putea sa se bucure si copii tai de ea !
Iar daca as avea eu bani mi-as mai lua un transalp ( a lui Korben Dallas de preferat ) si inca unu de prin 2008 de fitze,..........aaaa si inca unu asa sa fie,.............. hai bine si inca unu asa de-al dracu' ca-mi place mie motoreta asta :D
bafta multa iti doresc si dupa permis ti-o dau o tura daca vrei....... ca sa faci alegerea potrivita nu de alta :Salutare:
YOU ONLY NEED TWO TOOLS IN LIFE - WD-40 AND DUCT TAPE. IF IT DOESN'T MOVE AND SHOULD, USE THE WD-40. IF IT SHOULDN'T MOVE AND DOES, USE THE DUCT TAPE
reltih
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: The Power of Cows !!!
Kilometraj: 50000

Mesajde Korben Dallas pe Mie Mai 27, 2009 12:34 am

adrianc scrie:Acu marea mea problema e ca as vrea Transalp :D . Sfaturile pe care le cer despre asta sunt: cat de potrivit e Transalpul pentru un incepator de 1.76 70 kg? Stiu ca este o motoreta destul de grea, din pacate nu am apucat sa urc pe ea. Vreau sa dau pe ea intre 2000-2500 euro, in functie de ce si cum gasesc.

Pai eu am 176 kg si 96 cm
Pardon, invers :D , m-am pierdut, ca m-a facut vintze adolescent EMO
In plus, mai am si un TA de vanzare, dar oricat de caine as fi, tot nu pot cere pe el mai mult decat cer, 1850 euro, prietenii stie de ce
Cu restul pana la 2000-2500 faci ce vrei
Singura problema ar fi ca TA al meu e din acela bun, japonez, din 1991
Te las sa salivezi privind pozele AICI
Korben Dallas
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XRV750
Vorba de duh: nu te pune cu prostu'

Următorul

Înapoi la Discuţii generale