Rulmenti Roata spate

Aici se discută despre orice treabă care nu se încadrează în altă categorie

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

Re: Rulmenti Roata spate

Mesajde cristi001 pe Lun Oct 26, 2009 7:17 pm

Sunt de acord ca sunt rulmenti cu 6 lei pe piata, chiar si mai ieftini am vazut, dar dupa ca am cautat mai bine, in cataloagele de rulmenti al firmelor de prestigiu ( cred ca la SKF) am vazut ca aveau la aceleasi dimensiuni si rulmenti de 10 Euro/buc. Doar ca avea un C2 sau C3 in coada, ceea ce dupa parerea mea cred ca se refera la un otel mult mai bun. Nu cred ca rulmentii din kiturile de pe wemoto,etc ii face Honda, banuiesc ca ii produc tot firme de rulmenti specializate , dar sunt dintre cei mai cu pretentii.
Eu cautam rulmenti obisnuiti din comert, si mi-a zis un tip, ca au mai facut si altii chestia asta, dar nu a durat mult pana a trebuit sa-i schimbe iar.
cristi001
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL600
Vorba de duh: Mai aman-o,poate nu mai trebui
Kilometraj: 15000

Mesajde Chrisss pe Lun Oct 26, 2009 8:07 pm

Honda face multe dar nu cred ca are fabrica de rulmenti ...

SKF e firma seriosa de rulmenti daca sunt de la mama lor si nu facuti pe vreun vapor undeva ^_^ orice ce ai face nu ii schimbi in 2 3 sapt. E si normal sa aiba aceleasi dimensiuni cei de 6 lei cu cei de 10 euro pentru ca rulemntii sunt standardizati si terminatiile din coada pot sa insemna o gramada de chestii ( capsati /necapsati....capsati pe o parte si tot felul de alte mici diferente, tot felul de caneluri pe carcase...etc etc) CE AU cei de la SKF in plus sunt materialul de calitate nu OL branza cum gaseti la altele si seria de tratamente termice/imbunatatiri ale suprafetelor de contact facute cum trebe.

FAG sunt alta firma buna de rulmenti da nu prea am lucrat cu ei .La noi tot ce e rulment la poduri, la reductoare si la cei de la vagoane Arad unde am vazut o camera de montare rulmenti pe boghiuri de am ramas mut...toata lumea costume albe temperatura/umiditate controlata sau folosit rulmenti SFK .

NU LOVI rulmentul in camasa interioara sub nici o forma cand il bagi la locul lui , am mai vazut tot felu de "badea Gheo' " prin service-uri care daca nu intra iau un ciocan mai mare...la rulmenti nu merge asa ...usor cu grija curata bine si poti ciocani USOR pe camasa exterioara foloseste o bucata de lemn ceva...incerca sa eviti sa ii supui unor eforturi "nenaturale"( rulment radial sa il lovesti cu ciocanu axial in inelul interior...vei introduce uzura prematura prin marirea campurilor de toleranta=batai si de aici un pas pana e papa rulmentu, un rulment chiar si de calitate montat prost nu doar ca pozitie ci si ca modalitate de montaj poate ceda foarte repede) .
Chrisss
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: un fleac...m-au ciuruit..
Kilometraj: 41000

Mesajde Belbody pe Mar Oct 27, 2009 10:20 am

cristi001 scrie:Sunt de acord ca sunt rulmenti cu 6 lei pe piata, chiar si mai ieftini am vazut, dar dupa ca am cautat mai bine, in cataloagele de rulmenti al firmelor de prestigiu ( cred ca la SKF) am vazut ca aveau la aceleasi dimensiuni si rulmenti de 10 Euro/buc. Doar ca avea un C2 sau C3 in coada, ceea ce dupa parerea mea cred ca se refera la un otel mult mai bun. Nu cred ca rulmentii din kiturile de pe wemoto,etc ii face Honda, banuiesc ca ii produc tot firme de rulmenti specializate , dar sunt dintre cei mai cu pretentii.
Eu cautam rulmenti obisnuiti din comert, si mi-a zis un tip, ca au mai facut si altii chestia asta, dar nu a durat mult pana a trebuit sa-i schimbe iar.

Eu unul nu cred ca exista rulmenti de la aceeasi firma, unii cu otel prost si unii cu otel bun. Pur si simplu nu exista asa ceva.
Codurile se refera la cu totul altcceva, cum zicea colegul mai sus, in nici un caz nu la calitatea otelului..
http://www.ignitech.cz/english/aindex.htm - Aprinderi electronice (CDI, TCI), regulatoare
Imagine
Belbody
Moderator

Kilometraj: 30000

Mesajde alex99 pe Dum Mar 07, 2010 10:22 pm

Ce se afla scris dupa seria rulmentului, U,UU, A ,C2,C3 ,este clasa de precizie a rulmentului, cat despre montarea lor,nici gand ca sa bati in ei.
Spun asta fiindca toata ziua lucrez cu asa ceva la servici. Folosesc prese si dispozitive si pentru extras si pentru montaj. Bine a punctat si Chrisss problema la montarea lor. Toate cele bune :Salutare:
alex99
Cum ii zice la ....

Kilometraj: 0

Anterior

Înapoi la Discuţii generale