Rulmenti Roata spate

Aici se discută despre orice treabă care nu se încadrează în altă categorie

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

Rulmenti Roata spate

Mesajde reltih pe Dum Mai 10, 2009 3:52 pm

a venit timpul sa schimb rulmentii pe spate, cum nu sunt dispus sa cumpar originali, v-as ruga sa-mi dati si mie codurile sau cotele rulmentilor, pt a gasi in magazinele autohtone specializate.
Va multumesc !
YOU ONLY NEED TWO TOOLS IN LIFE - WD-40 AND DUCT TAPE. IF IT DOESN'T MOVE AND SHOULD, USE THE WD-40. IF IT SHOULDN'T MOVE AND DOES, USE THE DUCT TAPE
reltih
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL600
Vorba de duh: The Power of Cows !!!
Kilometraj: 50000

Re: Rulmenti Roata spate

Mesajde dan_motor2003 pe Lun Mai 11, 2009 1:25 am

reltih scrie:a venit timpul sa schimb rulmentii pe spate, cum nu sunt dispus sa cumpar originali, v-as ruga sa-mi dati si mie codurile sau cotele rulmentilor, pt a gasi in magazinele autohtone specializate.
Va multumesc !

La modelele cu tambur pe spate sunt 2 rulmenti 6204U si 6203UU ...Nu stiu daca la cele cu disc sunt la fel si nici care sunt diferentele ( daca exista asa ceva ) intre 6204 standard si 6204U sau 6203 standard si 6203UU.
Salutari :Salutare:
A fost odata ca-n povesti
A fost ca niciodata,
Din rude mari împaratesti,
O prea frumoasa fata.

Si era una la parinti
Si mândra-n toate cele,
Cum e Transalpu' între sfinti
Si Honda între stele.

Culbutorii si tachetii joaca hora ca baietii!!!
dan_motor2003
Merg pe o roata

Kilometraj: 60000

Mesajde Andy pe Lun Mai 11, 2009 9:21 am

reltih scrie:a venit timpul sa schimb rulmentii pe spate, cum nu sunt dispus sa cumpar originali, v-as ruga sa-mi dati si mie codurile sau cotele rulmentilor, pt a gasi in magazinele autohtone specializate.
Va multumesc !

Salut. Daca esti bun, te rog sa-ti completezi profilul... cei care te-ar putea ajuta cu un sfat nu pot vedea ce model de TA ai... :HMM:

Referitor la rulmenti, cauta la sectiunea download si vei gasi un document cu reperele de la TA 650. Nu am vreme sa caut acum, dar daca nu te descurci da un semn sa te ajut sa-l gasesti.
Imagine Imagine
THE POWER OF DREAMS...

Reguli de baza pe acest forum.
Andy
Moderator

Specimen: XL650
Vorba de duh: unde sa nu stau acasa?
Kilometraj: 0

Mesajde reltih pe Lun Mai 11, 2009 5:44 pm

mersi de informatie!
referitor la profil, era deja selectat la specimen XL600v, nu stiu daca mai trebuie si in alta parte, este vorba de anul 1994 si parca stiam ca sunt 3 rulmenti pe spate, am gasit kit de rulmenti originali + cele doua semeringuri la 100 de lei
YOU ONLY NEED TWO TOOLS IN LIFE - WD-40 AND DUCT TAPE. IF IT DOESN'T MOVE AND SHOULD, USE THE WD-40. IF IT SHOULDN'T MOVE AND DOES, USE THE DUCT TAPE
reltih
Iti pot arata si tie ...

Mesajde dan_motor2003 pe Lun Mai 11, 2009 9:07 pm

reltih scrie:mersi de informatie!
referitor la profil, era deja selectat la specimen XL600v, nu stiu daca mai trebuie si in alta parte, este vorba de anul 1994 si parca stiam ca sunt 3 rulmenti pe spate, am gasit kit de rulmenti originali + cele doua semeringuri la 100 de lei

Unde ai gasit? Zi-ne si noua.....
:Salutare:
A fost odata ca-n povesti
A fost ca niciodata,
Din rude mari împaratesti,
O prea frumoasa fata.

Si era una la parinti
Si mândra-n toate cele,
Cum e Transalpu' între sfinti
Si Honda între stele.

Culbutorii si tachetii joaca hora ca baietii!!!
dan_motor2003
Merg pe o roata

Kilometraj: 60000

Mesajde reltih pe Mar Mai 12, 2009 12:10 pm

http://shop.wemoto.com/pictures.dyn?u=25357qqq5828348 si aduce http://dillypoint.ro/ la pretul afisat pe site fara comision in maxim o saptamana :D
aduce orice omul, absolut orice piesa care inca se fabrica de honda, nu doar ce e pe wemoto, iar preturile garantat sunt cu cel putin 30% mai mici decat la honda, am luat melc de la el cu 60 ron original !
reltih
Iti pot arata si tie ...

Mesajde reltih pe Mar Mai 12, 2009 12:13 pm

inca un exemplu ar fi membrana vacumatica de la carburator, Honda mi-a dat pret 575 roni fara tva (684 roni cu tva) si el aduce la 120 de euro :D
reltih
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Imih pe Lun Aug 03, 2009 12:02 pm

Cum ati schimbat rulmentii de la roata de spate si ce scule/ prese ati folosit? Ati incalzit roata pt a intoriduce rulmentii?
Imih
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Be Free Live for Ever
Kilometraj: 42600

Mesajde B43XTM pe Lun Aug 03, 2009 1:32 pm

Am asistat la un schimb de rulmeti si am vazut ca se pot scoate si batuti, fara presa speciala sau incalzire.
Cand ii pui, poti sa folosesti un lemn sau un ciocan de cauciuc, dar musai sa ii pui orizontal ca sa intre bine.

Se pare ca se poate si mai ieftin. Intrebati pe Ramirez cum a dat pe 2 rulmenti pt spate 6 lei.
Cred ca bate orice raport calitate/pret de pana acum.
B43XTM
Iti pot arata si tie ...

Mesajde reltih pe Lun Aug 03, 2009 5:42 pm

de acord cu tine, dar daca ai nevoie si semeringuri se schimba treaba, de aia am preferat kitul, e drept ca se gasesc si ei dar cand vine vorba de semeringuri prefer originale!
referitor la schimbarea lor, nu-ti tre nicio presa, ies batuti, iar cand ii pui pe cei noi... ii bati cu cei vechi... simplu :D
reltih
Iti pot arata si tie ...

Mesajde B43XTM pe Lun Aug 03, 2009 11:17 pm

da, ok, japonezul a pus semeringuri cu un scop: sa nu intre praf/apa/mizerie la rulmenti.

insa de atunci pana azi au aparut si rulmenti gata izolati (incastrati cred ca se numesc) in care nu intra praf, asadar nu e musai nevoie de semeringuri. si daca sa presupunem ca aceasta izolare a rulmentilor tine de 10 ori mai putin decat un semering, tot ies mai ieftin la 60 de lei fata de cei 100 de lei!!! :Salutare:
B43XTM
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Imih pe Mar Aug 04, 2009 9:19 am

Ok ! dar cand ii bati nu rist sa-i bati stramb ca dupa cate stiu eu janta sau acel loc are o toleranta foarte mica si este facut dintr-un material nu tocma foarte sold(duralumini) ! Cat despre Simeringuri, parerea mea este ca si pe vremea acea erau rulemnti capsati ca sa n intre praful iar japonezul a pus simeringurile cu un anumit scop si bine intemeiat!
Imih
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Be Free Live for Ever
Kilometraj: 42600

Mesajde reltih pe Mar Aug 04, 2009 4:16 pm

B43XTM scrie:da, ok, japonezul a pus semeringuri cu un scop: sa nu intre praf/apa/mizerie la rulmenti.

insa de atunci pana azi au aparut si rulmenti gata izolati (incastrati cred ca se numesc) in care nu intra praf, asadar nu e musai nevoie de semeringuri. si daca sa presupunem ca aceasta izolare a rulmentilor tine de 10 ori mai putin decat un semering, tot ies mai ieftin la 60 de lei fata de cei 100 de lei!!! :Salutare:

daca tu ai impresia ca punand rulmenti ''incastrati'' nu mai ai nevoie de semeringuri, te inseli amarnic. Ca sa te convingi, iti pot arata acel rulment '' incastrat '' dat jos de pe motoreta mea care era ruginit si nu mai avea pic de vaselina pe el, asa cum zici tu, poate nu intra praful, dar apa iti garantez ca intra fara nici o greata. Semeringul meu era praf si astfel a patruns apa la rulment facand-ul sa rugineasca, si ulterior sa macine 2 bile !
daca tine de 10 ori mai putin, sa presupunem ca in varianta care o spun eu te tine rulmentul 3 ani, in varianta cu 40 de lei mai ieftina te va tine 0.3 ani, daca pt. 40 de lei crezi ca merita efortul de a schimba rulmenti de 3-4 ori pe an, be my guest !
reltih
Iti pot arata si tie ...

Mesajde B43XTM pe Mar Aug 04, 2009 6:40 pm

eu am zis ca nu e musai nevoie sa pui semeringuri. admit, poate am gresit si e musai.
dar rulmentii poti sa ii cumperi cu 6 lei perechea, si sa iei semeringuri originale, si sigur iesi mai ieftin. Ca pana la urma fierul e fier. :Dejtu:
B43XTM
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Belbody pe Mar Aug 04, 2009 9:36 pm

eu am luat de curand un rulemnt cu 6 lei, 6023... si ambele semeringuri sunt varza... o sa va spun cat ma tine...
http://www.ignitech.cz/english/aindex.htm - Aprinderi electronice (CDI, TCI), regulatoare
Imagine
Belbody
Moderator

Kilometraj: 30000

Următorul

Înapoi la Discuţii generale