Schimb ulei furca

Moderatori: Andy, manach, B43XTM, Unchiu', Chrisss

Re: schimb ulei furca

Mesajde Belbody pe Joi Mai 28, 2009 7:55 pm

cristi001 scrie:
Belbody scrie:
cristi001 scrie:Schimbarea uleiului presupune doar demontarea telescoapelor de pe motor, se da capacul jos, etc...
Sa umbli prin componentele amortizoarelor e altceva, vezi manualul, se prezinta amanuntit in capitole separate.

Schimbarea uleiului nu presupune demontarea a nimic.
Se pune motocicleta pe cricul central, se scot dopurile de sus cu o cheie de 17 si apoi cu un inbus de 8 se scot suruburile/dopuri de jos. Se scurge uleiul apoi se pune altul. 550 ml in fiecare. Se pun capacele la loc apoi pa. De ce le-ai scoate de pe motocicleta??

Depinde de model
Modelele de dupa '96 nu au surub de drenaj.
Vezi Haynes.

Sorry, nu stiam... uite asa mai afla omul cate ceva. Au facut economie de o gaura.
http://www.ignitech.cz/english/aindex.htm - Aprinderi electronice (CDI, TCI), regulatoare
Imagine
Belbody
Moderator

Specimen: XL600
Kilometraj: 30000

Mesajde cristi001 pe Joi Mai 28, 2009 11:29 pm

am demontat amortizorul stanga, si l-am si dezasamblat. Dar nu chiar ca la carte.
Am gasit si un distantier care nu stiu ce cauta acolo (vezi poza), chiar sub dop, care pretensioneaza arcul..!?, sau poate asa e modelul din ,97.

Si partea a doua, mai delicata, la scoaterea cilindrului din camasa, mai aveam un pic pana sa iasa semeringul si s-a intepenit, am tras mai tare, si am ramas ca cilindrul in mana, dar cu bucsele , saiba, si semerigul in buza camasii..
am scos eu semeringul , iar bucsele, au iesit usor. Dar in carte zice sa nu demontez bucsa inferioara ,daca nu o inlocuiesc. Cine mai asteapta acum la Honda? ce o fi va fi?.
Bucsa inferioara a iesit un pic mai stramba dar am refacut-o cu pantentul.

Maine demontez si amortizorul dreapta, deocamdata m-a incurcat un colier care tine cablul de kilometraj, nu vrea sa iasa surubul deloc, sa pot desface colierul.
Fişiere ataşate
piesa surpriza.JPG
cristi001
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Mai aman-o,poate nu mai trebui
Kilometraj: 15000

Mesajde pika pe Joi Mai 28, 2009 11:40 pm

cristi001 ca sa schimbi uleiul la transalp de dupa 97 trebuie sa demontezi asa cum ai demontat tu?

apropo ce ulei ati bagat eu am luat castrol 10w40.
pika
Merg pe o roata

Kilometraj: 0

Mesajde cristi001 pe Vin Mai 29, 2009 12:02 am

pika scrie:cristi001 ca sa schimbi uleiul la transalp de dupa 97 trebuie sa demontezi asa cum ai demontat tu?

apropo ce ulei ati bagat eu am luat castrol 10w40.

10W40, e ulei de motor, nu de furca.

Eu am bagat 5W, motul expert, un ulei de furca Light, cum e recomandat pentru TA. ex http://www.motozone.ro/magazin-online/u ... lei-furca/

Eu am ajuns sa demontez tot pentru ca am vrut neaparat sa schimb un nenorocit de semering.
Ca sa schimbi doar uleiul , doar le dai jos de pe cadru, si desfaci dopul, dar cu mare atentie , caci arcul este tensionat de acel dop..
cristi001
Iti pot arata si tie ...

Mesajde pika pe Vin Mai 29, 2009 12:09 am

da scuze 10w am luat.
dopul este cel care are o sageata pe el sau cel imediat dupa el?

daca vrei baga ean_paul2000@yahoo.com
pika
Merg pe o roata

Mesajde ivanp pe Vin Mai 29, 2009 2:05 am

cristi001 scrie:Am gasit si un distantier care nu stiu ce cauta acolo (vezi poza), chiar sub dop, care pretensioneaza arcul..!?, sau poate asa e modelul din ,97.

Distantierul acela a fost pus de unul din fostii proprietari ... nu pretensioneaza arcul ci pur si simplu inalta fata motocicletei cu cm respectivi ai bucsei. Ai o pozitie mai buna in sa, garda la sol mai inalta cu dezavantajul ca se modifica ciclistica si pot aparea voblaje la viteza mare.

Si partea a doua, mai delicata, la scoaterea cilindrului din camasa, mai aveam un pic pana sa iasa semeringul si s-a intepenit, am tras mai tare, si am ramas ca cilindrul in mana, dar cu bucsele , saiba, si semerigul in buza camasii..
am scos eu semeringul , iar bucsele, au iesit usor. Dar in carte zice sa nu demontez bucsa inferioara ,daca nu o inlocuiesc. Cine mai asteapta acum la Honda? ce o fi va fi?.
Bucsa inferioara a iesit un pic mai stramba dar am refacut-o cu pantentul.

Suprafata interioara a jambei si materialul bucsei imi par destul de sensibile ... mare atentie sa calce bine.

Maine demontez si amortizorul dreapta, deocamdata m-a incurcat un colier care tine cablul de kilometraj, nu vrea sa iasa surubul deloc, sa pot desface colierul.

O sa fie mai usor de demontat al doilea telescop ...

Spor,
Paul
De vanzare statie mobila CB Intek HS520+antena Sunker CB108 - 120 eu
De vanzare scut Touratech - 130 eu
De vanzare sa joasa pt XL650 >2000 - 120 eu
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL650
Vorba de duh: Ninja ... nu-i ca-n filme!!!
Kilometraj: 40000

Mesajde Belbody pe Vin Mai 29, 2009 6:27 am

Si eu am distantiere in amortizoare, au cam 8cm lungime, si se vede ca au fost adaugate, sunt home-made. Am incercat sa montez fara ele, motocicleta arata exact ca o baba... e joasa tare de fata. Le-am pus la loc, daca m-am invatat cu ele asa, asa le-am lasat.
Eu am bagat ulei care intareste la maxim, 15w. Aveam de ales intre 5, 10 si 15, cei de la magazin au zis ca 15 va face furca mai tare si intr-adevar, se cunoaste. Nu ma mai afund cu fata asa rau la franare. (bine, acum nu ma mai afund deloc, ca motorul e bucati in casa :D )
http://www.ignitech.cz/english/aindex.htm - Aprinderi electronice (CDI, TCI), regulatoare
Imagine
Belbody
Moderator

Mesajde cristi001 pe Vin Mai 29, 2009 10:53 am

Belbody scrie:Si eu am distantiere in amortizoare, au cam 8cm lungime, si se vede ca au fost adaugate, sunt home-made. Am incercat sa montez fara ele, motocicleta arata exact ca o baba... e joasa tare de fata. Le-am pus la loc, daca m-am invatat cu ele asa, asa le-am lasat.
Eu am bagat ulei care intareste la maxim, 15w. Aveam de ales intre 5, 10 si 15, cei de la magazin au zis ca 15 va face furca mai tare si intr-adevar, se cunoaste. Nu ma mai afund cu fata asa rau la franare. (bine, acum nu ma mai afund deloc, ca motorul e bucati in casa :D )

Distantierul este din fabrica la modelele mai vechi.
Fişiere ataşate
Distantier.JPG
cristi001
Iti pot arata si tie ...

Mesajde cristi001 pe Mar Iun 09, 2009 11:39 am

Gata, am terminat de schimbat uleiul furca , plus semeringurile. Am cauciucuri noi , tot Anakee, roti echilibrate. Roata spate are o suta grame de plumb pentru echilibrat.

Am mers 300 km in weekend, nici nu mi-am mai recunoscut motocicleta, se simte mult mai bine, fata mult mai "teapana" , nu se mai simt socurile in partea dorsala,
stabilitate crescuta. A fost ceva munca , dar a meritat.

Care mai umblati prin amortizoare, va recomand sa va procurati din timp inelele din teflon, pentru ca la ale mele stratul de teflon era cam pe duca.
cristi001
Iti pot arata si tie ...

Mesajde pika pe Mar Iun 09, 2009 2:46 pm

si eu am umblat la furca am schimbat doar uleiul, cel vechi era foarte uzat si era si insuficient, aveam 0,45 l intr-unul dintre brate.
se simte mult mai bine la franare si la gropi.
uleiul pus este 10w, nu am umblat la simeringuri,m-am rezumat doar la schimbul de ulei.
pika
Merg pe o roata

Mesajde Belbody pe Mar Iun 09, 2009 2:55 pm

Eu am pus ulei 15W, cica face furca cea mai rigida.
Stie cineva cum sa pui piulita de inchidere in caz ca ai distantiere care nu intra complet fara sa comprimi arcul?
Mi se pare destul de greu sa presez si sa rotesc si sa prind filetul in acelasi timp... :HMM:
Imagine
Belbody
Moderator

Mesajde Korben Dallas pe Mar Iun 09, 2009 3:14 pm

cristi001 scrie:Care mai umblati prin amortizoare, va recomand sa va procurati din timp inelele din teflon, pentru ca la ale mele stratul de teflon era cam pe duca.

Nu inteleg la care inele de teflon te referi
La schita postata de Belbody sunt numerotate reperele, care reper este?
Korben Dallas
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XRV750
Vorba de duh: nu te pune cu prostu'

Mesajde Belbody pe Mar Iun 09, 2009 3:39 pm

Korben Dallas scrie:
cristi001 scrie:Care mai umblati prin amortizoare, va recomand sa va procurati din timp inelele din teflon, pentru ca la ale mele stratul de teflon era cam pe duca.

Nici eu nu stiu la ce teflon se refera... Nu eu am postat schema.
Zi nenea Korben, cum tin arcurile alea comprimate sa pot pune piulitele-capac mai usor? Trebuie sa stii..
Imagine
Belbody
Moderator

Mesajde ivanp pe Mar Iun 09, 2009 5:58 pm

Belbody scrie:Eu am pus ulei 15W, cica face furca cea mai rigida.
Stie cineva cum sa pui piulita de inchidere in caz ca ai distantiere care nu intra complet fara sa comprimi arcul?
Mi se pare destul de greu sa presez si sa rotesc si sa prind filetul in acelasi timp... :HMM:

Nu e asa complicat pe cat pare ... eu am reusit tinand apasat cu mana dreapta (degetul mare pe cap la piulita) si in mana stanga cheie inelara fixa si cu atentie merge. La al doilea telescop a mers din prima incercare. Operatia de montare s-a desfasurat cu telescoapele pe moto si fata suspendata. Mare atentie sa calce bine filetul ca cred ca se beleste destul de usor fiind din aluminu. E adevarat ca eu am distantier doar de 3 cm.

Spor,
Paul
De vanzare statie mobila CB Intek HS520+antena Sunker CB108 - 120 eu
De vanzare scut Touratech - 130 eu
De vanzare sa joasa pt XL650 >2000 - 120 eu
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL650
Vorba de duh: Ninja ... nu-i ca-n filme!!!
Kilometraj: 40000

Mesajde cristi001 pe Mar Iun 09, 2009 6:21 pm

Korben Dallas scrie:

Pozitiile 10 si 17, sunt de fapt doua bucsi, care au un strat de teflon pe ele (rectific nu sunt din teflon).

@ Belbody- manualul recomanda sa prinzi capacele la amortizoare cu o cheie cu clichet (eu asa am facut).
Nici mie nu mi-a iesit din prima, e cam ca la loto, dar pana la urma trebuie sa o nimeresti. apasam cheia cu podul palmei chiar in dreptul arcului.
cristi001
Iti pot arata si tie ...

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Suspensie si cadru