vice scrie:Merci mult.
Am cerut preturi in mai multe locuri si... manca-ti-as ce mari sunt pt chestiile astea...
"1 -pozitia 16; -25.11 euro/buc, fara tva
2 - pozitia 13; -3.27 euro/buc, fara tva
3 - pozitia 6; -5.99 euro/buc, fara tva
4 - pozitia 7; -7.56 euro/buc, fara tva
5 - pozitia 3; -48.91 euro/buc, fara tva
6 - pozitia 19. -37.64 euro/buc, fara tva - aici trebuie sa ne dati codul de culoare, deoarece sunt 14 culori diferite" (n.m. astea sunt mansoanele alea de cauciuc peste telescoape).
"Termenul de livrare este de 12-15 zile de la achitarea unui avans de 50% sau 100%."
Am comandat in alta parte semeringurile si (nu are legatura cu operatiunea asta un pinion de fata cu 16 dinti... poate o fac sa mearga ceva mai repede... prietenii au vitezane si m-am saturat sa stau mereu in urma lor... oricum nu merg mai deloc pe alte drumuri decat cele asfaltate). Alte chestii... sper sa mai comand pana in primavara.
Ce ulei imi recomandati sa pun, daca merg doar pe asfalt? 10W sau 15W sau sa fac o combinatie intre astea si sa fie un 12.5W?
Chiar, de unde se pot lua mansoane din alea de cauciuc peste telescop la preturi mai omenesti? Pe louis.de nu par a se potrivi la dimensiuni, si, oricum, si acolo sunt cam scumpe... la o adica e un cauciuc amarat, ca un furtun... 100 lei mi se pare un pret decent pt o pereche...
Salve,
Haida sa incerc cumva sa te lamuresc...
Intrebare: iti curge ulei din jambe?...daca da, trebuie sa schimbi simeringurile si eventual pe cele de praf...nu e dracul asa de negru ca sa trebuiasca schimbate neaparat si cele de praf decat daca nu le scoti intregi(desi ma indoiesc sa nu le poti scoate bine)
Celelalte repere nu sunt neaparat de schimbat....decat daca au uzuri foarte mari.
Ulei...noi(eu si inca cativa care am adoptat sa punem arcuri progresive)folosim ulei de viscozitate mai mare10, 15, sau combinat12,5...asta pentru a respecta indicatiile producatorilor de arcuri si pentru mai multa stabilitate pe sosea...poate aparea o oarecare tendinta de rigidizare a furcii....adica ceva mai dura la gropi...dar asta dispare atunci cand ai pasager si bagaje...si plus de asta stabilitatea creste semnificativ(roata fata ramine "lipita" de soasea in viraje)
Daca vrei sa respecti ce spune manualul(pe componente noi as spune eu) foloseste 5w...dar revin la treaba cu arcurile...Hyperpro(spre ex.) recomanda pretensionare cu pina la 15mm a arcului si 15W uleiul care insoteste arcurile in kitul livrat...
Ca si o concluzie...daca nu iti curg jambele...nu le desface, schimba doar uleiul desfacind surubul de jos dupa ce in prealabil ai scos arcul, pus capacul la loc si miscat in sus si in jos, cu mina energic de cateva ori ,jamba.
Daca curg...parerea mea este sa demontezi mai intii si apoi sa faci comanda de piesele neaparat necesare.
Bafta si spor!
Stima,
Liviu