Schimb ulei furca

Moderatori: Andy, manach, B43XTM, Unchiu', Chrisss

Re: schimb ulei furca

Mesajde Chrisss pe Joi Ian 06, 2011 11:39 pm

Unchiu' scrie:Exceptind lipsa catorva scule aifacut o treaba foarte buna, tot asa se schimba simeringurile oriunde(la service-uri ma refer), foarte bun cu inelele teflonate care daca au uzuri mari freaca interiorul jambei si uzeaza uleiul contaminandul cu pilitura de aluminiu atunci cand nu mai au teflon pe ele....
Sa inteleg ca ti-a "mutat nasul" cand ai golit de ulei ? :mrgreen:
Foarte tare tutorialul pentru cei care nu au mai facut treaba asta si mai ales isi doresc sa lucreze singuri la capre!
Daca spui ca seibile sunt numai la modelele mai vechi ...asta nu este o treaba foarte ok....dar ma rog...fabricantii stiu mai bine din ce cauza de economie nu le-au mai pus acolo .
Ce mai , una peste alta BRAVO! :beer

Stima,

Liviu

P.S.
Nu vinzi dulapul ala de scule? :coolrider (glumeam ofcourse)

Scule cum ar fi...+ o cheie dinamometrica...
Picture051.jpg

forkoiltool1-300x225.jpg
forkoiltool1-300x225.jpg (Array KiB) Vizualizat de 446 ori

Daca le foloseam mai des si consideram ca nu se poate fara... le aveam deja :P...aceste scule doar te-ar ajuta sa termini mai repede...

Dulapul nu e dulap :) ... e defapt un banc de lucru mobil pe care vara il scot in curte ...a fost facut in garaj vara trecuta :Geek3:...si nu e de vanzare :lol: ...
Chrisss
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL600
Vorba de duh: un fleac...m-au ciuruit..
Kilometraj: 41000

Mesajde robert pe Vin Ian 07, 2011 4:13 am

felicitari pentru filmulet.....de un real folos pentru nestiutorii care vor sa-si schimbe singuri uleiul, adica si pentru mine......multumesc frumos
robert
Iti pot arata si tie ...

Kilometraj: 0

Mesajde Chrisss pe Lun Ian 10, 2011 11:01 am

Bobinat ~200 Km in weekend

Concluzii:

Muchile/gropile mici si mijlocii /fisuri /marcaj rezonator si alte chestii de genu nu se mai simt asa de "ascutite" impactul e mult mai " moale" si nu mai scutura ghidonul un plus la confort...viraje in care am intalnit denivelari si cand dadeam in ele la o viteza mai mare directia intra ca si intrun mic voblaj nu ceva periculos dar se simtea ...aceleasi curbe ( fac zilnic drumul ...e naveta le iau legat la ochi :lol: ) acest fenomen nu se mai intampla...

Si ...

Asta e pentru cei care ati mai avut simptomul "pogo stick" la 50~ 65 km pe drum perfect fata incepe sa faca sus-jos sus -jos si fenomenul se amplifica ...parca intra in rezonanta la un momenta dat tot mai tare si trebe ori sa reduci or sa accelerezi putin...da stiu ... o sa ziceti nu e de acolo...roata nu e echilibrata... e uite ca nu e chair asa... roata CENTRATA bataile radiale si axiale sub ~1mm ... si ECHILIBRATA si nu DOAR DE MINE a fost dusa si in alta parte si mi-a data inpoi au zis " nu am ce sa ii fac e OK " in DOUA locuri ...cauciuc nou repetat toate operatiile ... nu am reusit sa scap de acest fenomen...schimbarea uleiul a eliminat COMPLET acest lucru.

Regret doar ca nu am facut mai repede operatia asta...si pe viitor va fi facuta la fiecare inceput de sezon...merita, la schimbarea uleiului ma refer...pt ~10 12 suruburi si maxim 2 ore de lucru.
Chrisss
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: un fleac...m-au ciuruit..
Kilometraj: 41000

Mesajde vice pe Lun Ian 10, 2011 9:25 pm

Salut,
Acum ca atatia ati schimbat uleiul, nu face cineva lista completa a consumabilelor se s-au inlocuit cu aceasta ocazie?
M-ar interesa cu tot cu cod de Honda (daca sunt originale) si de unde le-ati luat.
Ca prea laudati Transalpul cu ulei nou in furca...
Merci,
Vice.
Vand alimentator auto notebook Dell nou.

http://www.onlinesell.ro OnLineSell.ro - Your Dell & HP spare parts online ordering & info site
vice
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: aha

Mesajde adris pe Mie Ian 12, 2011 1:03 am

Foarte tare tutorialul! Felicitari si La mai multe! :beer

Acum, c-am ajuns si eu la partea cu furca, am o dilema: am de ales intre arcurile stock aproape noi =598mm fata de 599,4 din manual si un set de arcuri WP, ceva mai scurte, de 570mm. Nu-mi dau seama ce efect vor avea arcurile WP. A facut cineva pana acum schimbarea asta? Cam la ce ar trebui sa ma astept?
adris
Iti pot arata si tie ...

Localitate: unde Fanel Babanu' l-a babardit pe bunicu' lu' Tarkan
Specimen: XL650
Vorba de duh: Doamne-ajuta

Mesajde reltih pe Mie Ian 12, 2011 4:13 am

sigur nu ti-au dat arcuri pt pd06 pana-n 94 ? eu stiu ca alea au 570 sau 571 ceva de genu
YOU ONLY NEED TWO TOOLS IN LIFE - WD-40 AND DUCT TAPE. IF IT DOESN'T MOVE AND SHOULD, USE THE WD-40. IF IT SHOULDN'T MOVE AND DOES, USE THE DUCT TAPE
reltih
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: The Power of Cows !!!
Kilometraj: 50000

Mesajde asilindean pe Mie Ian 12, 2011 1:20 pm

Salut,

foarte tare filmuletzul!

multumim :)
Adrian
asilindean@yahoo.com

Oh, the wind, the wind is blowing,
Through the graves the wind is blowing,
Freedom soon will come;
Then well come from the shadows.
asilindean
Iti pot arata si tie ...

Kilometraj: 45000

Mesajde Stefan_snake pe Mie Ian 12, 2011 10:56 pm

Da bun filmulet !
Daca are cineva nevoie de scula pentru introducere simeringuri de mai jos o imprumut cu placere in Bucuresti.
Este facuta special pentru diametrul jambei de Transalp.
Fişiere ataşate
IMG_0704.JPG
IMG_0708.JPG
Stefan_snake
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: ''ai dracu cu melcii vostri''
Kilometraj: 29

Mesajde adris pe Joi Ian 13, 2011 12:43 am

reltih scrie:sigur nu ti-au dat arcuri pt pd06 pana-n 94 ? eu stiu ca alea au 570 sau 571 ceva de genu

Dom'le, asa am mostenit-o, dar acum, daca tot am la dispozitie si un set stock, mi-e greu sa fac alegerea, ca n-am indicii.
Am vazut si eu in manual ca WP mai degraba-s pentru 600 (dupa lungime), dar ele au fost montate pe 650, de s-a mers asa cu ele. Chiar mi-e greu sa aleg!
Pana la urma le pun, si daca nu-mi place cum se simte, le schimb cu cele originale.
Dar mi-ar fi fost de folos niste pareri avizate.
adris
Iti pot arata si tie ...

Localitate: unde Fanel Babanu' l-a babardit pe bunicu' lu' Tarkan
Vorba de duh: Doamne-ajuta

Mesajde vice pe Joi Ian 13, 2011 4:13 pm

vice scrie:Salut,
Acum ca atatia ati schimbat uleiul, nu face cineva lista completa a consumabilelor se s-au inlocuit cu aceasta ocazie?
M-ar interesa cu tot cu cod de Honda (daca sunt originale) si de unde le-ati luat.
Ca prea laudati Transalpul cu ulei nou in furca...
Merci,
Vice.

Salut,
Hai ca vine primavara si pana atunci vreau sa-mi iau piesele ce sa le schimb odata cu uleiul.
Imi spune cineva, pe schema atasata, ce trebuie inlocuit?
Merci,
Vice.
Fişiere ataşate
F__0800.jpg

http://www.onlinesell.ro OnLineSell.ro - Your Dell & HP spare parts online ordering & info site
vice
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Unchiu' pe Joi Ian 13, 2011 11:51 pm

"Salut,
Hai ca vine primavara si pana atunci vreau sa-mi iau piesele ce sa le schimb odata cu uleiul.
Imi spune cineva, pe schema atasata, ce trebuie inlocuit?
Merci,
Vice."
Salut,

Ai avea de schimbat asa, simeringurile de praf, simeringurile pr.zise(sub cele de praf) si daca este necesar si/sau iti permiti cuzinetul mare si segmentul de pe pistonul interior...si sa nu uit uleiul :cofee
Atasez o imagine poate putin mai exemplificativa :

Imagine

Ca reper ar fi urmatoarele:
1-no. 15 obligatoriu(poz. 16 img. ta)
2-no. 13 ar fi foarte bine sa fie nou(dar mai poate fi folosit si cel vechi daca iese bine)poz.(16 img. ta)
3- slider bushing(daca prezinta uzura stratului de teflon)(poz. 6 img. ta)
4- tube busing (daca prezinta uzura stratului de teflon)(7 img. ta)
5- arcurile daca sunt sub limita service(poz.3 img ta)
6- uleiul(cel mai important)
Spor !

Stima,

Liviu
Drumurile incep acolo unde se termina asfaltul...
Incepator in fiecare zi din saptamina/luna/an
Motocilist de forum (pe forum am accelerat prima motocileta si tot pe un forum mi-am luat A-ul)
Unchiu'
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: mmmm...e pe stanga

Mesajde vice pe Mie Ian 19, 2011 8:06 pm

Merci mult.
Am cerut preturi in mai multe locuri si... manca-ti-as ce mari sunt pt chestiile astea...

"1 -pozitia 16; -25.11 euro/buc, fara tva
2 - pozitia 13; -3.27 euro/buc, fara tva
3 - pozitia 6; -5.99 euro/buc, fara tva
4 - pozitia 7; -7.56 euro/buc, fara tva
5 - pozitia 3; -48.91 euro/buc, fara tva
6 - pozitia 19. -37.64 euro/buc, fara tva - aici trebuie sa ne dati codul de culoare, deoarece sunt 14 culori diferite
" (n.m. astea sunt mansoanele alea de cauciuc peste telescoape).
"Termenul de livrare este de 12-15 zile de la achitarea unui avans de 50% sau 100%."

Am comandat in alta parte semeringurile si (nu are legatura cu operatiunea asta un pinion de fata cu 16 dinti... poate o fac sa mearga ceva mai repede... prietenii au vitezane si m-am saturat sa stau mereu in urma lor... oricum nu merg mai deloc pe alte drumuri decat cele asfaltate). Alte chestii... sper sa mai comand pana in primavara.

Ce ulei imi recomandati sa pun, daca merg doar pe asfalt? 10W sau 15W sau sa fac o combinatie intre astea si sa fie un 12.5W?

Chiar, de unde se pot lua mansoane din alea de cauciuc peste telescop la preturi mai omenesti? Pe louis.de nu par a se potrivi la dimensiuni, si, oricum, si acolo sunt cam scumpe... la o adica e un cauciuc amarat, ca un furtun... 100 lei mi se pare un pret decent pt o pereche...

vice
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Unchiu' pe Joi Ian 20, 2011 5:33 pm

vice scrie:Merci mult.
Am cerut preturi in mai multe locuri si... manca-ti-as ce mari sunt pt chestiile astea...

"1 -pozitia 16; -25.11 euro/buc, fara tva
2 - pozitia 13; -3.27 euro/buc, fara tva
3 - pozitia 6; -5.99 euro/buc, fara tva
4 - pozitia 7; -7.56 euro/buc, fara tva
5 - pozitia 3; -48.91 euro/buc, fara tva
6 - pozitia 19. -37.64 euro/buc, fara tva - aici trebuie sa ne dati codul de culoare, deoarece sunt 14 culori diferite
" (n.m. astea sunt mansoanele alea de cauciuc peste telescoape).
"Termenul de livrare este de 12-15 zile de la achitarea unui avans de 50% sau 100%."

Am comandat in alta parte semeringurile si (nu are legatura cu operatiunea asta un pinion de fata cu 16 dinti... poate o fac sa mearga ceva mai repede... prietenii au vitezane si m-am saturat sa stau mereu in urma lor... oricum nu merg mai deloc pe alte drumuri decat cele asfaltate). Alte chestii... sper sa mai comand pana in primavara.

Ce ulei imi recomandati sa pun, daca merg doar pe asfalt? 10W sau 15W sau sa fac o combinatie intre astea si sa fie un 12.5W?

Chiar, de unde se pot lua mansoane din alea de cauciuc peste telescop la preturi mai omenesti? Pe louis.de nu par a se potrivi la dimensiuni, si, oricum, si acolo sunt cam scumpe... la o adica e un cauciuc amarat, ca un furtun... 100 lei mi se pare un pret decent pt o pereche...

Salve,
Haida sa incerc cumva sa te lamuresc...
Intrebare: iti curge ulei din jambe?...daca da, trebuie sa schimbi simeringurile si eventual pe cele de praf...nu e dracul asa de negru ca sa trebuiasca schimbate neaparat si cele de praf decat daca nu le scoti intregi(desi ma indoiesc sa nu le poti scoate bine)
Celelalte repere nu sunt neaparat de schimbat....decat daca au uzuri foarte mari.
Ulei...noi(eu si inca cativa care am adoptat sa punem arcuri progresive)folosim ulei de viscozitate mai mare10, 15, sau combinat12,5...asta pentru a respecta indicatiile producatorilor de arcuri si pentru mai multa stabilitate pe sosea...poate aparea o oarecare tendinta de rigidizare a furcii....adica ceva mai dura la gropi...dar asta dispare atunci cand ai pasager si bagaje...si plus de asta stabilitatea creste semnificativ(roata fata ramine "lipita" de soasea in viraje)
Daca vrei sa respecti ce spune manualul(pe componente noi as spune eu) foloseste 5w...dar revin la treaba cu arcurile...Hyperpro(spre ex.) recomanda pretensionare cu pina la 15mm a arcului si 15W uleiul care insoteste arcurile in kitul livrat...
Ca si o concluzie...daca nu iti curg jambele...nu le desface, schimba doar uleiul desfacind surubul de jos dupa ce in prealabil ai scos arcul, pus capacul la loc si miscat in sus si in jos, cu mina energic de cateva ori ,jamba.
Daca curg...parerea mea este sa demontezi mai intii si apoi sa faci comanda de piesele neaparat necesare.
Bafta si spor!

Stima,

Liviu
Drumurile incep acolo unde se termina asfaltul...
Incepator in fiecare zi din saptamina/luna/an
Motocilist de forum (pe forum am accelerat prima motocileta si tot pe un forum mi-am luat A-ul)
Unchiu'
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: mmmm...e pe stanga

Mesajde vice pe Joi Ian 20, 2011 5:58 pm

Nu imi curg deloc.
Motorul il am de ~ 5 ani si nu am umblat deloc la ele. La viteza constanta (undeva la 60-70km/h) apare un usor efect de barca (se balanseaza fata - spate f usor) si parca sunt ceva cam moi (comparativ cu un XL650 ceva mai nou; eu avand XL600).
Nu prea le am cu mecanica, asa ca... voi merge la service-ul unde ma duc uzual sa vedem cum sunt dupa ce schimb doar uleiul din ele. Dar asta la primavara, ca motorul nu e pe langa mine...
Merci,
Vice.

vice
Iti pot arata si tie ...

Mesajde hobo pe Mie Ian 26, 2011 9:51 pm

Am schimbat si eu uleiul.Am bagat Repsol 5W.Simeringurile sunt OK,nu curg deloc,insa cand am dat jos uleiul, spre stupoarea mea, a iesit apr 40-50 g de apa si pe urma ulei :HMM: .Mentionez ca am modelul PD04 care are surub de golire
hobo
Iti pot arata si tie ...

Kilometraj: 130000

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Suspensie si cadru