Schimb ulei furca

Moderatori: Andy, manach, B43XTM, Unchiu', Chrisss

Schimb ulei furca

Mesajde pika pe Sâm Feb 14, 2009 1:36 am

salut,

avand in vedere ca se apropie sezonul ma gandesc sa schimb uleiul din furca.

nu pot sa zic ca stiu foarte multe si am nevoie de ajutor.

cine a facut schimbul acasa?
ce service din bucuresti recomandati, in caz ca nu pot sa fac schimbul acasa?

multumesc.
pika
Merg pe o roata

Specimen: XL600
Kilometraj: 0

Re: schimb ulei furca

Mesajde Korben Dallas pe Sâm Feb 14, 2009 3:11 pm

Daca dai click mai sus pe "Documente utile" vei gasi ceea ce cauti
Sunt 2 variante de furca fata si difera si modul de schimbare uleiului
Korben Dallas
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XRV750
Vorba de duh: nu te pune cu prostu'

Mesajde pika pe Sâm Feb 14, 2009 7:10 pm

multumesc.
pika
Merg pe o roata

Mesajde cristi001 pe Mar Mai 26, 2009 5:46 pm

Odata cu schimbarea cauciucurilor am planificat si schimbarea uleiului de furca.
Mi-am facut eu cat de cat temele..dar am comandat si un set de semeringuri, si nu prea imi vine sa dezmembrez de tot furca pentru a le schimba. Ce vreau sa stiu e daca trebuie neaparat sa scot si tija (damper rod), adica sa desfac si inbusul din parte cea mai de jos a furcii,
.Semeringul acela se pare ca iese afara daca trag de tub si cilindru; tija sa incurce cu ceva?
cristi001
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Mai aman-o,poate nu mai trebui
Kilometraj: 15000

Mesajde ivanp pe Mar Mai 26, 2009 10:07 pm

cristi001 scrie:Odata cu schimbarea cauciucurilor am planificat si schimbarea uleiului de furca.
Mi-am facut eu cat de cat temele..dar am comandat si un set de semeringuri, si nu prea imi vine sa dezmembrez de tot furca pentru a le schimba. Ce vreau sa stiu e daca trebuie neaparat sa scot si tija (damper rod), adica sa desfac si inbusul din parte cea mai de jos a furcii,
.Semeringul acela se pare ca iese afara daca trag de tub si cilindru; tija sa incurce cu ceva?

Salut,

Simeringul acela iese prin tragere. Tija daca nu o sa o desfaci ... nu o sa ai cursa suficienta la tragere incat sa poti scoate simeringul ... parca am mai citit undeva ca acel simering se poate scoate prin taiere cu un cutit bine ascutit introdus intre tija si jamba (sau cum s-o numi!). Eu am scos prin tragere cu tija desfacuta. Nu e mare filosofie ... nici la desfacut si nici la strans tija si te vei descurca cu siguranta. Cand tragi tija vei scoate si bucsa din teflon ce e fixata pe jamba ... sa tragi cu simt pentru a nu o distruge = lovituri multe si cu forta mai putina!
La inchidere se baga tija si apoi bucsa aceea fixata pe jamba (se bate simetric cu un dorn introdus intre tija si jamba!). La fel se bate si simeringul nou in lacas ... eventual pui peste el pe cel vechi si bati tot cu un dorn in locuri simetrice. Atentie sa nu il ciupi.
De asemenea mare atenti e la nivelul de ulei bagat in furca ... Daca tot desfaci poti sa bagi un ulei mai gros (7.5 sau 10w). Standard e 5w si mie mi se pare prea moale suspensia fata mai ales daca mergi predominant strada.
O sa simti diferenta cu uleiul schimbat!
Succes,
Paul
De vanzare statie mobila CB Intek HS520+antena Sunker CB108 - 120 eu
De vanzare scut Touratech - 130 eu
De vanzare sa joasa pt XL650 >2000 - 120 eu
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL650
Vorba de duh: Ninja ... nu-i ca-n filme!!!
Kilometraj: 40000

Mesajde cristi001 pe Mar Mai 26, 2009 10:22 pm

Multam de raspuns,

Semeringurile le-am luat dar inelele curatitorare (dust seal) , nu. La Honda ar fi 15 E/buc !!?? . Parca nu as da atatia bani, si nici nu mai am rabdare sa astept. Voi le-ati schimbat? la manual spune ca ar trebuie schimbate, dar.. oare gasesc si in comert asa ceva? bun si ieftin? sau mai bine nu imi mai bat capul si cu ele.

Uleiul deja l-am cumparat, e tot 5W, de la Motul. Pai sper sa simt diferenta; pe langa faptul ca e posibil sa fie foarte uzat uleiul de furca, e tare uzat si cauciucul, si am o bataie pe la 40-60 km/h , plus amortizare slaba..
cristi001
Iti pot arata si tie ...

Mesajde ivanp pe Mar Mai 26, 2009 10:37 pm

cristi001 scrie:Multam de raspuns,

Semeringurile le-am luat dar inelele curatitorare (dust seal) , nu. La Honda ar fi 15 E/buc !!?? . Parca nu as da atatia bani, si nici nu mai am rabdare sa astept. Voi le-ati schimbat? la manual spune ca ar trebuie schimbate, dar.. oare gasesc si in comert asa ceva? bun si ieftin? sau mai bine nu imi mai bat capul si cu ele.

Uleiul deja l-am cumparat, e tot 5W, de la Motul. Pai sper sa simt diferenta; pe langa faptul ca e posibil sa fie foarte uzat uleiul de furca, e tare uzat si cauciucul, si am o bataie pe la 40-60 km/h , plus amortizare slaba..

Eu nu le-am schimbat penrtu ca erau ok si am zis ca mai tin inca doi ani. Cred ca la asta ajuta foarte mult sa ai ciorapii antimizerie ...
Din auzite chestiile luate de la honda care sunt facute de ei ar fi de o calitate mai buna.

Numai bine,
Paul
De vanzare statie mobila CB Intek HS520+antena Sunker CB108 - 120 eu
De vanzare scut Touratech - 130 eu
De vanzare sa joasa pt XL650 >2000 - 120 eu
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Ninja ... nu-i ca-n filme!!!
Kilometraj: 40000

Mesajde Andy pe Mie Mai 27, 2009 2:04 am

E bine ca atunci cand schimbi uleiul in furca sa o desfaci si sa cureti componetele. Vei fi uimit de ce-ti va iesi de acolo. Simeringurile de praf le mai poti lasa daca nu sunt degradate/imbatranite.

Daca iti faci curaj si desfaci amortizoarele sa ai mare grija la ordinea in care scoti piesele din furca... in aceeasi ordine trbuie sa le pui inapoi. Si atentie mare si la cantitatea de ulei pe care o pui inapoi... sa fie ca in carte.
Imagine Imagine
THE POWER OF DREAMS...

Reguli de baza pe acest forum.
Andy
Moderator

Vorba de duh: unde sa nu stau acasa?

Mesajde Belbody pe Mie Mai 27, 2009 6:35 am

eu am schimbat ieri uleiul si am scos namol din ele, nu mai era ulei.... de desfacut nu am desfacut, nu am curaj.
http://www.ignitech.cz/english/aindex.htm - Aprinderi electronice (CDI, TCI), regulatoare
Imagine
Belbody
Moderator

Kilometraj: 30000

Mesajde pika pe Mie Mai 27, 2009 10:26 am

Belbody scrie:eu am schimbat ieri uleiul si am scos namol din ele, nu mai era ulei.... de desfacut nu am desfacut, nu am curaj.

cum schimbi doar uleiul?
pika
Merg pe o roata

Mesajde cristi001 pe Mie Mai 27, 2009 11:07 am

Schimbarea uleiului presupune doar demontarea telescoapelor de pe motor, se da capacul jos, etc...
Sa umbli prin componentele amortizoarelor e altceva, vezi manualul, se prezinta amanuntit in capitole separate.
cristi001
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Belbody pe Joi Mai 28, 2009 6:45 am

cristi001 scrie:Schimbarea uleiului presupune doar demontarea telescoapelor de pe motor, se da capacul jos, etc...
Sa umbli prin componentele amortizoarelor e altceva, vezi manualul, se prezinta amanuntit in capitole separate.

Schimbarea uleiului nu presupune demontarea a nimic.
Se pune motocicleta pe cricul central, se scot dopurile de sus cu o cheie de 17 si apoi cu un inbus de 8 se scot suruburile/dopuri de jos. Se scurge uleiul apoi se pune altul. 550 ml in fiecare. Se pun capacele la loc apoi pa. De ce le-ai scoate de pe motocicleta??
http://www.ignitech.cz/english/aindex.htm - Aprinderi electronice (CDI, TCI), regulatoare
Imagine
Belbody
Moderator

Kilometraj: 30000

Mesajde cristi001 pe Joi Mai 28, 2009 11:35 am

Belbody scrie:
cristi001 scrie:Schimbarea uleiului presupune doar demontarea telescoapelor de pe motor, se da capacul jos, etc...

Schimbarea uleiului nu presupune demontarea a nimic.
Se pune motocicleta pe cricul central, se scot dopurile de sus cu o cheie de 17 si apoi cu un inbus de 8 se scot suruburile/dopuri de jos. Se scurge uleiul apoi se pune altul. 550 ml in fiecare. Se pun capacele la loc apoi pa. De ce le-ai scoate de pe motocicleta??

Depinde de model
Modelele de dupa '96 nu au surub de drenaj.
Vezi Haynes.
cristi001
Iti pot arata si tie ...

Mesajde pika pe Joi Mai 28, 2009 12:29 pm

la modele dupa 97 cum se scurge uleiul?
pika
Merg pe o roata

Mesajde dan_motor2003 pe Joi Mai 28, 2009 12:56 pm

pika scrie:la modele dupa 97 cum se scurge uleiul?

Se dau jambele jos, adica trebuie sa demontezi furca de pe motor sa schimbi uleiul, ca nu mai au surub de golire(probabil s-au gandit italienii sa mareasca productivitatea si sa faca economie fara surubul de golire :HMM: :big2: )
:Salutare:
A fost odata ca-n povesti
A fost ca niciodata,
Din rude mari împaratesti,
O prea frumoasa fata.

Si era una la parinti
Si mândra-n toate cele,
Cum e Transalpu' între sfinti
Si Honda între stele.

Culbutorii si tachetii joaca hora ca baietii!!!
dan_motor2003
Merg pe o roata

Kilometraj: 60000

Următorul

Înapoi la Suspensie si cadru