Moderatori: Andy, manach, B43XTM, Unchiu', Chrisss
cristi001 scrie:Odata cu schimbarea cauciucurilor am planificat si schimbarea uleiului de furca.
Mi-am facut eu cat de cat temele..dar am comandat si un set de semeringuri, si nu prea imi vine sa dezmembrez de tot furca pentru a le schimba. Ce vreau sa stiu e daca trebuie neaparat sa scot si tija (damper rod), adica sa desfac si inbusul din parte cea mai de jos a furcii,
.Semeringul acela se pare ca iese afara daca trag de tub si cilindru; tija sa incurce cu ceva?
cristi001 scrie:Multam de raspuns,
Semeringurile le-am luat dar inelele curatitorare (dust seal) , nu. La Honda ar fi 15 E/buc !!?? . Parca nu as da atatia bani, si nici nu mai am rabdare sa astept. Voi le-ati schimbat? la manual spune ca ar trebuie schimbate, dar.. oare gasesc si in comert asa ceva? bun si ieftin? sau mai bine nu imi mai bat capul si cu ele.
Uleiul deja l-am cumparat, e tot 5W, de la Motul. Pai sper sa simt diferenta; pe langa faptul ca e posibil sa fie foarte uzat uleiul de furca, e tare uzat si cauciucul, si am o bataie pe la 40-60 km/h , plus amortizare slaba..
Belbody scrie:eu am schimbat ieri uleiul si am scos namol din ele, nu mai era ulei.... de desfacut nu am desfacut, nu am curaj.
cristi001 scrie:Schimbarea uleiului presupune doar demontarea telescoapelor de pe motor, se da capacul jos, etc...
Sa umbli prin componentele amortizoarelor e altceva, vezi manualul, se prezinta amanuntit in capitole separate.
Belbody scrie:cristi001 scrie:Schimbarea uleiului presupune doar demontarea telescoapelor de pe motor, se da capacul jos, etc...
Sa umbli prin componentele amortizoarelor e altceva, vezi manualul, se prezinta amanuntit in capitole separate.
Schimbarea uleiului nu presupune demontarea a nimic.
Se pune motocicleta pe cricul central, se scot dopurile de sus cu o cheie de 17 si apoi cu un inbus de 8 se scot suruburile/dopuri de jos. Se scurge uleiul apoi se pune altul. 550 ml in fiecare. Se pun capacele la loc apoi pa. De ce le-ai scoate de pe motocicleta??
pika scrie:la modele dupa 97 cum se scurge uleiul?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori