Scottoiler ...

Din ciclul "De ce să strici ceva ce merge bine....?"

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

Scottoiler ...

Mesajde ivanp pe Dum Oct 18, 2009 8:49 pm

Salut,

Nah' ... de mult ma tot gandesc la sistemul asta ... nu sunt adeptul ungerii in exces si nici cu prea mult timp alocat pentru intretine lant si multumit de cat o tinut lantul standard cu ungere "manuala" insa vreau sa vad si pe propria-mi piele cat de util/comod e un sistem din asta.
Pentru inceput ... nu stiu unde sa il montez ... nu vreau sub shea pentru ca am nevoie de locul de acolo (alarma/sirena, trusa si alte marunthisuri) ....
Sunt cativa pe aici care deja au ... eu unul m-as bucura sa vad niste poze intai.

Numai bine,
Paul
De vanzare statie mobila CB Intek HS520+antena Sunker CB108 - 120 eu
De vanzare scut Touratech - 130 eu
De vanzare sa joasa pt XL650 >2000 - 120 eu
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL650
Vorba de duh: Ninja ... nu-i ca-n filme!!!
Kilometraj: 40000

Re: Scottoiler ...

Mesajde Belbody pe Mar Oct 20, 2009 12:03 pm

Vezi ca e ditamai topicul pe motociclism.ro, la sectiunea service, se numeste "intretinere lant" si sunt o multime de idei si proiecte acolo.

Am vrut si eu sa-mi fac dar am descoperit de curand un spray Valvoline ieftin mult si bun si m-am razgandit... Mie unul imi place sa bibilesc pe la moto din cand in cand si lantul e unul dintre lucrurile la care am ce bibili. Daca si pe ala il fac automat ma fac "user" definitiv...
http://www.ignitech.cz/english/aindex.htm - Aprinderi electronice (CDI, TCI), regulatoare
Imagine
Belbody
Moderator

Specimen: XL600
Kilometraj: 30000

Mesajde Nevermore pe Mar Oct 20, 2009 3:58 pm

Eu am o jucarie de genul. Simpla, fara rezervor extins si cu un singur injector.
Ajuta la intretinerea lantului dar nu o inlocuieshte complet. Dupa o iesire offroad clar trebuie sa te pui in genunchi si sa cureti frumos lantul.
Trebuie un pic de grije la reglajul debitului ca altfel umpre toata janta spate de ulei. De consumat ulei … cantitati neglijabile: 125 ml la 1000 km (poate si mai putin), iar uleiul pe care il poti folosi e gratis in majoritatea cazurilor.

E foarte utila la drumurile lungi cand chiar nu ai timp sa te ocupi de asha ceva.
Ex: la un drum de 1200 km cu viteza medie de 110 km/h ajungi catre 10 h + stat in sha efectiv. Daca la astea 10 h mai adaugi timp fizic pt mancat si alimentat cu benzina, cand mai ai timp si de uns lantul (considerand ca vrei sa ajungi la destinatie conra timp)?
Sau: dupa 700 km ajungi mort de obosit acasa noaptea si stii ca ai de plecat dimineatza iar la drum lung de 700-800 km. Nu ai chef, ai mainile inghetate, eshti ud fleashca si te faci ca porcul daca te mai bagi pe sub ea sa vezi de lant, fiind noapte nu ai nici lumina buna … Da ar fi varianta sa ma trezesc cu 15 min mai devreme dimineatza - NO WAY.

Eu sunt multumit de el. Nu stiu in ce masura e o chestie viabila economic (amortizarea in timp pare a fi destul de lunga dat fiing pretul mare de achizitie si preturile mici ale spayurilor ca alternativa), dar in mod cert e comfortabila.

P.S: Am auzit de la multi ca nici un surogat nu face treaba la fel de bine ca Scottoiler-ul original.
Nevermore
Merg pe o roata

Specimen: XL700
Vorba de duh: Calatorului ii sta bine
Kilometraj: 39000

Mesajde ivanp pe Mar Oct 20, 2009 4:17 pm

Nevermore scrie:Eu am o jucarie de genul. Simpla, fara rezervor extins si cu un singur injector.
Ajuta la intretinerea lantului dar nu o inlocuieshte complet. Dupa o iesire offroad clar trebuie sa te pui in genunchi si sa cureti frumos lantul.
Trebuie un pic de grije la reglajul debitului ca altfel umpre toata janta spate de ulei. De consumat ulei … cantitati neglijabile: 125 ml la 1000 km (poate si mai putin), iar uleiul pe care il poti folosi e gratis in majoritatea cazurilor.

Eu ma gandisem sa iau un injector dual head ... de la un singur injector ajunge si in oringurile de pe partea cealalta?
Multumesc,
Paul
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Mesajde ivanp pe Mar Oct 20, 2009 11:22 pm

Salut,

Montat si eu ungatorul ... destul de simplu. Deocamdata injector pe o singura parte ... sa speram ca o sa ajunga si pe partea cealalta uleiul.
Am inceput cu ulei de cutie automata ca asta am gasit prin garaj ... sa vedem cum s-o simti!

Numai bine,
Paul
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Belbody pe Mie Oct 21, 2009 2:23 pm

Eu zic ca ajunge pe toate partile chiar daca e picurat din avion... Nu ai de ce sa-ti faci griji.

Iar la capitolul "utilitate" imi mentin parerea, chiar la un drum de 800km, la o pauza de tigara intr-o benzinarie pe langa stersul vizierei, pipi si alte alea, nu e mare lucru sa dai un fas-fas cu un spray pe lant... fie el de care-o fi. Dureaza 5 min maxim, si trebuie sa o impingi de vreo 4 ori sa ungi tot.

Si la drumuri lungi chiar nu conteaza daca e plin de mizerie, poti sa-l spray-ezi si peste, oricum murdaria se duce pe partea exterioara mereu, unsoarea noua intra unde trebuie...
http://www.ignitech.cz/english/aindex.htm - Aprinderi electronice (CDI, TCI), regulatoare
Imagine
Belbody
Moderator

Mesajde ivanp pe Mie Oct 21, 2009 3:32 pm

Belbody scrie:Iar la capitolul "utilitate" imi mentin parerea, chiar la un drum de 800km, la o pauza de tigara intr-o benzinarie pe langa stersul vizierei, pipi si alte alea, nu e mare lucru sa dai un fas-fas cu un spray pe lant... fie el de care-o fi. Dureaza 5 min maxim, si trebuie sa o impingi de vreo 4 ori sa ungi tot.

Salut,

Ma enerveaza sa car spray-uri dupa mine(din motive de mizerie si din motive de zgomot la hartoape) si ma enerveaza sa fiu murdar pe maini (de obicei dupa ce curat lantul sunt super-jeg pe ambele maini!).
Daca scap de astea doua de mai sus ... o sa fiu mai fericit.
Numai bine,
Paul
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Belbody pe Mie Oct 21, 2009 4:57 pm

Eu de obicei cand calatoresc cam 600 - 400 - 800km imi iau bagaje, deci top-case si tankbag, unde intra bagaje intra si un amarat de spray, unde intra un spray intra si o carpa, plus ca la ungerea cu sprayul nu ai cum sa te murdaresti.

Daca e o calatorie mai scurta nu iau nimic si nici nu ung nimic.

Oricum, din experienta proprie am observat ca
CHIAR NU CONTEAZA CUM TRATEZI LANTUL, DACA E DE CALITATE REZISTA PESTE 20.000KM, DE PINIOANE NU MAI ZIC.

Acuma fiecare le stie pe ale lui, pentru mine lantul e chiar ultima grija la motocicleta...
Imagine
Belbody
Moderator

Mesajde ivanp pe Mie Oct 21, 2009 7:33 pm

Belbody scrie:Eu de obicei cand calatoresc cam 600 - 400 - 800km imi iau bagaje, deci top-case si tankbag, unde intra bagaje intra si un amarat de spray, unde intra un spray intra si o carpa, plus ca la ungerea cu sprayul nu ai cum sa te murdaresti.

Daca e o calatorie mai scurta nu iau nimic si nici nu ung nimic.

Oricum, din experienta proprie am observat ca
CHIAR NU CONTEAZA CUM TRATEZI LANTUL, DACA E DE CALITATE REZISTA PESTE 20.000KM, DE PINIOANE NU MAI ZIC.

Acuma fiecare le stie pe ale lui, pentru mine lantul e chiar ultima grija la motocicleta...

ok
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Mesajde ivanp pe Vin Oct 23, 2009 6:00 pm

Belbody scrie:Eu zic ca ajunge pe toate partile chiar daca e picurat din avion... Nu ai de ce sa-ti faci griji.

Iar la capitolul "utilitate" imi mentin parerea, chiar la un drum de 800km, la o pauza de tigara intr-o benzinarie pe langa stersul vizierei, pipi si alte alea, nu e mare lucru sa dai un fas-fas cu un spray pe lant... fie el de care-o fi. Dureaza 5 min maxim, si trebuie sa o impingi de vreo 4 ori sa ungi tot.

Si la drumuri lungi chiar nu conteaza daca e plin de mizerie, poti sa-l spray-ezi si peste, oricum murdaria se duce pe partea exterioara mereu, unsoarea noua intra unde trebuie...

Salut,

Am de ce sa imi fac griji ... cand am debit reglat sa unga si partea cealalta ... partea pe care e injectorul e uleioasa in exces -> vreau sa evit asta.
Dupa mine un lant uns cu sistemul asta nu se compara cu un lant uns cu spray din 500km in 500km ... si aici nu vreau sa zic ca o sa reziste lantul cu 15mii mai mult ...(ala standard a rezistat 25mii de m-a plictisit) vorbesc de un lant uns TOT TIMPUL.

Numai bine,
Paul
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Mesajde pista pe Vin Oct 23, 2009 8:27 pm

Cu scottoilerul am facut 16 de mii si cind am scimbat cauciucurile mam uitat mirat ca nu vad pe pinionul spate urma de uzura. este silentios tot timpul lantul nu ca inainte ca dupa o ploaie scirtia rau de tot.Cind ploua dau aproape la maxim dozatoru .Mi sa parut cam mult pretul de la uleiul original scottoiler,si folosesc ulei de cutie de viteza(nou) ,care o am de cind nu mai ma dau pe 2t deci ies in cistig. Am scris si pe topicul ungere lant ca nam vazut topicul sottoiler,scuze
:oops:

,
pista
Merg pe o roata

Vorba de duh: vazzeg
Kilometraj: 57000

Mesajde Belbody pe Sâm Oct 24, 2009 5:57 pm

am auzit ca daca nu folositi ulei original "Scotoiler" se strica divaisu... :o
Imagine
Belbody
Moderator

Mesajde ivanp pe Dum Oct 25, 2009 1:38 am

Belbody scrie:am auzit ca daca nu folositi ulei original "Scotoiler" se strica divaisu... :o

asa am auzit si eu ... de aia mi-am luat vre=o 10 litri. pot sa iti imprumut pentru testare.

ps ...esti tare!
stima,
paul
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Mesajde pista pe Mar Oct 27, 2009 8:25 pm

DSCF9930.JPG
Fişiere ataşate
DSCF9924.JPG
DSCF9929.JPG
DSCF9927.JPG
pista
Merg pe o roata

Vorba de duh: vazzeg
Kilometraj: 57000

Mesajde Belbody pe Mie Oct 28, 2009 12:43 am

Salut Pista,
1 in prima poza, mi se pare cam intins furtunul intre rezervor si bascula.. dupa un drum de 200km pe damburi cred ca nu mai ramane nimic din furtunul ala.
2 picuratorul merge cel mai bine instalat pe aparatoarea de jos a lantului (cea de care ai legat tu furtunul) si lasata sa frece pe pinion exact deasupra lantului, in felul asta uleiul se prelinge direct de pe pinion pe lant, nu trece prin aer deloc, deci e imposibil sa sara picaturi in alta parte decat pe lant. Asa am vazut scottoilerul montat la colegul Nevermore de pe forum de aici. L-as ruga sa bage o poza daca are timp... :P
Imagine
Belbody
Moderator

Următorul

Înapoi la Modificări la Transalp