Antony_WM scrie: tot el mia recomandat ptr moto o statie buna Midland Alan 42 Multi+ Antena Sirio Turbo 1000W (190Euro total

) mia spus ca o sa taie din antena

cam 70 cm din cei 150 cm normali.
Sunt cativa pe aici care avem exact modelul asta. Probabil ca eu il am de cel mai putin timp.
(alan 42multi + antena Sirio de ~1m).
Cand am fost sa o cumpar si le-am zis celor de la magazin ca o cumpar pentru moto, mi-au zis din start ca nu o sa mearga si ca nu imi pot acorda garantie daca o folosesc pe moto. Explicatia lor a fost logica, in cateva cuvinte: daca nu ai camp de masa (tabla mare ca la masina, care sa radieze semnalul) exista un risc foarte mare sa arzi etajele finale. Am fost de acord cu conditiile si dupa ce am luat-o si am montat-o, am mers la ei sa regleze antena. Aici am avut prima surpriza: desi am facut masa buna cu cadrul, statia functiona la limita admisa. (e un indicator care nu imi amintesc acum cum se numeste, dar care varia intre 1=ideal si 3=limita in EU, 3.5 limita pt statiile din SUA - la mine era la 3).
Am zis ca ala isi bate joc de mine dar se pare ca nu a fost chiar asa. Statia merge perfect pentru receptie. Auzi tot ce vorbesc ceilalti, la o calitate suficienta, dar cu oarecare distorsiuni daca mergi repede (peste 100 deja ii cam auzi intrerupt). Intamplator am trecut pe langa 2 care vorbeau, si inca ii vedeam in oglinda cand semnalul incepuse sa se intrerupa. La emisie in schimb e buna daca vorbesti cu alti motociclisti, si ei destul de apropiati. Mie mi s-a intamplat de 2 ori sa se vorbeasca peste mine, fiindca nu ma receptiona nimeni.
Un exemlu de comunicatie cu un camionagiu care venea pe sensul opus a fost ceva de genul:
El: Salutare colegu cu numarul B*** (se referea la camionul pe care tocmai il depasisem). Cum e drumul spre Pitesti (eram aproape de C.de Arges)?. Eu ii raspund aproape imediat, si il vedeam inca in spate. Dupa o pauza de ~30s revine tot el: "Colegu' ma aude cineva? Cum e spre Pitesti?" In momentul asta mi-am dat seama ca am vorbit cam degeaba.
Cu minusurile pe care le-am enumerat, eu inca consider ca este o alegere buna.