Sisteme comunicatie motocicleta

Cum s-o facem să fie mai cu moţ

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

Re: Sisteme comunicatie motocicleta

Mesajde iulian pe Mie Mai 05, 2010 9:11 pm

B43XTM scrie:Mie daca imi spune cineva ca e ilegal sa folosesc niste statii, ma conformez. Nu vreau sa stau cu frica sau cu remuscari daca din cauza frecventei folosite a mai cazut un avion sau am perturbat canalele SRI.
Iar astia de la politie te repereaza imediat, ca au niste statii care pot emite cu nesimtire pe toate benzile: si CB si PMR si poate si GMRS.

Si mai ales daca eu as avea o singura statie care nu se pupa cu ce are lumea, cred ca as vinde-o in secunda 2.

Ai vazut mult prea multe filme politiste americane in care politistu Texan face ce vrea muschiu lui :)))).
iulian
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL650
Vorba de duh: Deci, cum ziceam ?
Kilometraj: 40000

Mesajde Korben Dallas pe Mie Mai 05, 2010 11:01 pm

Legea e lege si trebuie respectata
Cine are cat de cat habar despre alocarea frecventelor si despre problemele care pot aparea in cazul emisiei neautorizate in benzi destinate altor utilizatori decat cei publici, nu va folosi o statie de emisie neomologata in tara noastra
Nu e de joaca
Si nu pentru politistul texan, ci pentru serviciile carora li s-a alocat PRIN LEGE banda de 462 MHz
In Romania, banda libera de UIF este cea de 446 MHz
Punct
Korben Dallas
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XRV750
Vorba de duh: nu te pune cu prostu'
Kilometraj: 0

Mesajde ivanp pe Mie Sep 15, 2010 1:22 am

Salut,

Dupa cateva experiente de mers in grup mai mare sau mai mic consider in continuare ca existenta unui sistem de comunicatie pilot-piloti (pilot-pasager pt cine are) dubleaza placerea unei ture mai scurta sau mai lunga.
Este adevarat ca solutiile (walkie talkie sau CB) nu sunt ieftine insa merita! ... si ar fi fain sa fie mai populare aceste sisteme.
1. castile de montat in casca costa cam 80 lei
2. CB+antena (cam 550lei) sau walkie talkie cu limitari in distanta si tip de aparat (100lei/buc)
La CB mai e avantajul de info trafic (radare).
Adunate dau un minim de 50eu sau 150 pt varianta universala.
Nu e o suma mica insa e o chestie pe care o platesti o data si apoi te vei bucura de ea la fiecare iesire in 2,3 ...
Eu am un exemplar insa vorbesc eu cu mine ... cand e de iesit in mai multi parca dispare toata placerea mersului in grup cu exceptia celor cateva opriri de pe traseu ...
Nah ... am scris ca poate mai cugetati la asta in zilele cu ploaie ce vor urma.

Numai bine,
Paul
De vanzare statie mobila CB Intek HS520+antena Sunker CB108 - 120 eu
De vanzare scut Touratech - 130 eu
De vanzare sa joasa pt XL650 >2000 - 120 eu
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Ninja ... nu-i ca-n filme!!!

Mesajde Antony_WM pe Mie Sep 15, 2010 9:14 pm

Imi poate da cineva un sfat in legatura cu http://www.yaesu.it/index.aspx?m=53&did=190 complect cu antena costa 500 euro.
Cei de la magazin mia spus ca are raza de acoperire 5-8 Km. O monteaza pe moto si o regleaza ei Cadou.
Antony_WM
Cum ii zice la ....

Specimen: XL600
Vorba de duh: In aer nu sunt radare.
Kilometraj: 100

Mesajde ivanp pe Joi Sep 16, 2010 9:17 am

Salut,
Chiar modelul respectiv nu il stiu ... eventual de vazut niste reviewuri pe forumuri.
De yaesu in general am auzit de bine.
Faina scula: waterproof, functie intercom, intrare audio, bluetooth, putere mai mare decat clasicul 4W. Cu o antena buna cred ca vei acoperi mai mult de 5-8km desi nici nu e nevoie de asa mult.

Numai bine,
Paul

Antony_WM scrie:Imi poate da cineva un sfat in legatura cu http://www.yaesu.it/index.aspx?m=53&did=190 complect cu antena costa 500 euro.
Cei de la magazin mia spus ca are raza de acoperire 5-8 Km. O monteaza pe moto si o regleaza ei Cadou.
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Mesajde B43XTM pe Joi Sep 16, 2010 9:35 am

a avut un Yaesu (sau inca are) userul maddog de pe aici. Alt model, desigur. Era multumit de ea, dar nu era speciala pt moto.

Din pacate, eu nu inteleg exact pentru ce vrei statia respectiva, caci zice "Opera nelle bande dei 2m (144-146MHZ) e 70cm (430-440MHz). "
Cu alte cuvinte nu e pe banda nici cu statiile PMR (446MHz) si nici pe CB (27MHz). Deci o sa poti vorbi numai cu cei care mai sunt pe banda asta.
B43XTM
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Antony_WM pe Dum Sep 26, 2010 11:37 pm

Salut baieti si fete

Eram decis sa cumpar un model de statie Yaesu si tot am citit opiniile de pe mai multe forumuri din Italia si mam dezamagit putin :roll: .
Apoi ca sa ma conving ca este real am fost la magazin si am rugat un baiat care lucra acolo sami spuna sincer daca merita so cumpar,,, si mia spus clar NU ARUNCA BANI AIUREA" si tot el mia recomandat ptr moto o statie buna Midland Alan 42 Multi+ Antena Sirio Turbo 1000W (190Euro total :D ) mia spus ca o sa taie din antena :cry: cam 70 cm din cei 150 cm normali.
Acum am o mare rugaminte la voi : Cine dintre voi foloseste acest model de statie sami spuna adevarat daca merita bani?

Va multumesc anticipat
Antony_WM
Cum ii zice la ....

Vorba de duh: In aer nu sunt radare.
Kilometraj: 100

Mesajde ivanp pe Lun Sep 27, 2010 9:52 am

Salut,
Midland merita toti banii! ... din aceeasi clasa mai este si intek h520. Aceleasi performante, un pic mai mare, un pic mai eftina.
Antena ... uita-te dupa Sunker CB108 ... e de 60 cm si de buna calitate.
Iegzista un grup in brasov care foloseste intens statii cb pe moto ... iei poate sa ne spuna mai multe.

Numai bine,
Paul

Antony_WM scrie:Salut baieti si fete

Eram decis sa cumpar un model de statie Yaesu si tot am citit opiniile de pe mai multe forumuri din Italia si mam dezamagit putin :roll: .
Apoi ca sa ma conving ca este real am fost la magazin si am rugat un baiat care lucra acolo sami spuna sincer daca merita so cumpar,,, si mia spus clar NU ARUNCA BANI AIUREA" si tot el mia recomandat ptr moto o statie buna Midland Alan 42 Multi+ Antena Sirio Turbo 1000W (190Euro total :D ) mia spus ca o sa taie din antena :cry: cam 70 cm din cei 150 cm normali.
Acum am o mare rugaminte la voi : Cine dintre voi foloseste acest model de statie sami spuna adevarat daca merita bani?

Va multumesc anticipat
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Mesajde B43XTM pe Lun Sep 27, 2010 2:47 pm

Antony_WM scrie: tot el mia recomandat ptr moto o statie buna Midland Alan 42 Multi+ Antena Sirio Turbo 1000W (190Euro total :D ) mia spus ca o sa taie din antena :cry: cam 70 cm din cei 150 cm normali.

Sunt cativa pe aici care avem exact modelul asta. Probabil ca eu il am de cel mai putin timp.
(alan 42multi + antena Sirio de ~1m).

Cand am fost sa o cumpar si le-am zis celor de la magazin ca o cumpar pentru moto, mi-au zis din start ca nu o sa mearga si ca nu imi pot acorda garantie daca o folosesc pe moto. Explicatia lor a fost logica, in cateva cuvinte: daca nu ai camp de masa (tabla mare ca la masina, care sa radieze semnalul) exista un risc foarte mare sa arzi etajele finale. Am fost de acord cu conditiile si dupa ce am luat-o si am montat-o, am mers la ei sa regleze antena. Aici am avut prima surpriza: desi am facut masa buna cu cadrul, statia functiona la limita admisa. (e un indicator care nu imi amintesc acum cum se numeste, dar care varia intre 1=ideal si 3=limita in EU, 3.5 limita pt statiile din SUA - la mine era la 3).

Am zis ca ala isi bate joc de mine dar se pare ca nu a fost chiar asa. Statia merge perfect pentru receptie. Auzi tot ce vorbesc ceilalti, la o calitate suficienta, dar cu oarecare distorsiuni daca mergi repede (peste 100 deja ii cam auzi intrerupt). Intamplator am trecut pe langa 2 care vorbeau, si inca ii vedeam in oglinda cand semnalul incepuse sa se intrerupa. La emisie in schimb e buna daca vorbesti cu alti motociclisti, si ei destul de apropiati. Mie mi s-a intamplat de 2 ori sa se vorbeasca peste mine, fiindca nu ma receptiona nimeni.

Un exemlu de comunicatie cu un camionagiu care venea pe sensul opus a fost ceva de genul:
El: Salutare colegu cu numarul B*** (se referea la camionul pe care tocmai il depasisem). Cum e drumul spre Pitesti (eram aproape de C.de Arges)?. Eu ii raspund aproape imediat, si il vedeam inca in spate. Dupa o pauza de ~30s revine tot el: "Colegu' ma aude cineva? Cum e spre Pitesti?" In momentul asta mi-am dat seama ca am vorbit cam degeaba.

Cu minusurile pe care le-am enumerat, eu inca consider ca este o alegere buna.
B43XTM
Iti pot arata si tie ...

Anterior

Înapoi la Accesorii