Surubul buclucas

Postaţi aici problemele întâmpinate

Moderatori: Andy, manach, B43XTM, Unchiu', Chrisss

Surubul buclucas

Mesajde cristi001 pe Mie Feb 04, 2009 7:52 pm

Hei, dragii mei, am fost hotarat ca in pauza dintre sezoane sa mai imi pun la punct TA-ul, printre altele sa-mi schimb kit-ul de lant, cu un kit cu lant "endless", adica fara acea za cu siguranta. Deci in concluzie trebuie sa dau bascula jos. Dar din cauza oboselii, sau a nerabdarii , am "reusit" sa distrug capul unui surubel de 8, adica acel surubel are acum capul aproape rotund,si nu il mai pot actiona cu nici un fel de cheie.. Acest surubel tine un suport pentru furtun de bascula, dar daca nu dau suportul acesta jos nu pot scoate boltul amortizorului. :HMM: (vezi imaginea).
Asa ca m-am cam blocat, solutii sunt putine dupa parerea mea , sau a posibilitatilor de lucru.
O posibilitate ar fi sa tai capul acelui surub, desi e super nasoala pozitia, si imi pare o munca similara cu a unuia ce sapa un tunel sa evadeze din puscarie.. (si apoi ce fac??)
A doua ar fi sa las surubul acolo si sa scot o za la lant si sa-i pun o za cu siguranta ,(tip ZJ . parca), dar asta doar daca ar fi ultima solutie..
Fişiere ataşate
Surubul buclucas..jpg
cristi001
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL600
Vorba de duh: Mai aman-o,poate nu mai trebui
Kilometraj: 15000

Re: Surubul buclucas

Mesajde Korben Dallas pe Mie Feb 04, 2009 8:05 pm

Furtunul duce la rezervorul si/sau pompa de frana spate
Desfa furtunul la capatul dinspre pompa de frana, pierzi un pic de lichid de frana si vine bascula cu tot cu furtun
Oricum, lichidul de frana trebuie schimbat la 2 ani, asa ca nu e mare scofala
Bafta!
Si alta data foloseste spray din ala special pentru degripat suruburi
Korben Dallas
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XRV750
Vorba de duh: nu te pune cu prostu'
Kilometraj: 0

Mesajde cristi001 pe Mie Feb 04, 2009 8:16 pm

Mai e si chestia ca ma incurca chiar suportul, nu pot trage boltul afara , dar ma duc sa ma uit ,poate ma orientez catre alt bolt sa rup legatura cu amortizorul..
cristi001
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Korben Dallas pe Mie Feb 04, 2009 11:17 pm

Boltul? :HMM:
Ai schitele astea? sunt la sectiunea "download" pe situl nostru, dar aste 2 te interezeaza acum;
Korben Dallas
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XRV750
Vorba de duh: nu te pune cu prostu'

Mesajde ivanp pe Joi Feb 05, 2009 2:13 am

cristi001 scrie:Hei, dragii mei, am fost hotarat ca in pauza dintre sezoane sa mai imi pun la punct TA-ul, printre altele sa-mi schimb kit-ul de lant, cu un kit cu lant "endless", adica fara acea za cu siguranta. Deci in concluzie trebuie sa dau bascula jos. Dar din cauza oboselii, sau a nerabdarii , am "reusit" sa distrug capul unui surubel de 8, adica acel surubel are acum capul aproape rotund,si nu il mai pot actiona cu nici un fel de cheie.. Acest surubel tine un suport pentru furtun de bascula, dar daca nu dau suportul acesta jos nu pot scoate boltul amortizorului. :HMM: (vezi imaginea).
Asa ca m-am cam blocat, solutii sunt putine dupa parerea mea , sau a posibilitatilor de lucru.
O posibilitate ar fi sa tai capul acelui surub, desi e super nasoala pozitia, si imi pare o munca similara cu a unuia ce sapa un tunel sa evadeze din puscarie.. (si apoi ce fac??)
A doua ar fi sa las surubul acolo si sa scot o za la lant si sa-i pun o za cu siguranta ,(tip ZJ . parca), dar asta doar daca ar fi ultima solutie..

Salut,
As incerca cu wd40 peste el si lasat un pic apoi as incerca cu o tubulara fixa mai mica decat a fost surubul initial .... sa fortezi acea tubulara mai mica peste (prin bataie cu ciocan!) si poate ai noroc sa prinda cat sa il desfaci ... daca nu merge nici asa ... as cauta sa ii sudez o alta piulita peste.
altii mai dadeau si varianta cu dat o gaura cu burghiu prin interior si apoi in acea gaura bagat un din ala de facut filet cu pas invers (nu-mi amintesc cum se numeste!)... evident la diametrele potrivite....
personal cred ca varianta cu dat un punct de sudura si o piulita mai mare peste ar rezolva problema cu siguranta.

spor,
Paul
De vanzare statie mobila CB Intek HS520+antena Sunker CB108 - 120 eu
De vanzare scut Touratech - 130 eu
De vanzare sa joasa pt XL650 >2000 - 120 eu
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL650
Vorba de duh: Ninja ... nu-i ca-n filme!!!
Kilometraj: 40000

Mesajde Belbody pe Joi Feb 05, 2009 8:28 am

Am desfacut N suruburi buclucase cu metoda ghiolbaneasca (dar cu eficacitate 100% din cazuri, din nefericire nu si pentru surub) (operatie reusita, pacientul mort) surubelnita dreapta si ciocan. Se foloseste surubelnita (una de calitate of course) drept dalta si se bate la un unghi de 45gr fata de planul florii surubului in cantul lui in sensul de desfacere. Initial se poate bate zdravan perpendicular pentru a forma o adancitura de sprijin, apoi odata formata tesitura de sprijin pt surubelnita se bate usor inclinat in sesnsul de desfacere. E imposibil sa nu mearga. Se strica surubul, dar macar iese. La mine a dat rezultate cu orice fel de surub, doar sa ai spatiu sa bati.
http://www.ignitech.cz/english/aindex.htm - Aprinderi electronice (CDI, TCI), regulatoare
Imagine
Belbody
Moderator

Kilometraj: 30000

Mesajde cristi001 pe Joi Feb 05, 2009 12:23 pm

Se vede in poza pe care am atasat-o ce bolt(surub) am vrut sa scot, e cel pe care il tine meseriasul ala din Haynes in mana, sau poz. nr 9, in pozele atasate de Korben,
Dar nu cred ca e batut in cuie sa-l scot pe ala , chiar daca asa zice manualul, o sa-l scot pe nr . 10, si voi desface furtunul din pompa, ca trebuie sa invat sa schimb si lichidul de frana.
Apoi cu bascula in casa voi putea aplica si alte metode mai mult sau mai putin "ghiolbanesti", poate reusesc sa-l scot de acolo (surubelul blocat).

referitor la schimbarea lichidului de frana, la manual recomanda, sa nu scada niciodata nivelul sub cel limita in vas, daca voi scoate furtunul cred ca voi avea ceva pierdere de fluid in sistem, dar sper eu ca voi reusi sa scap de bulele de aer dupa ce bag lichid nou.

Multam de raspunsuri.
cristi001
Iti pot arata si tie ...

Mesajde BH 83 FOC pe Mie Feb 18, 2009 9:47 pm

Belbody scrie:Am desfacut N suruburi buclucase cu metoda ghiolbaneasca (dar cu eficacitate 100% din cazuri, din nefericire nu si pentru surub) (operatie reusita, pacientul mort) surubelnita dreapta si ciocan. Se foloseste surubelnita (una de calitate of course) drept dalta si se bate la un unghi de 45gr fata de planul florii surubului in cantul lui in sensul de desfacere. Initial se poate bate zdravan perpendicular pentru a forma o adancitura de sprijin, apoi odata formata tesitura de sprijin pt surubelnita se bate usor inclinat in sesnsul de desfacere. E imposibil sa nu mearga. Se strica surubul, dar macar iese. La mine a dat rezultate cu orice fel de surub, doar sa ai spatiu sa bati.

Uite ca mi-a luat-o inainte Belbody si ti-a dat el solutia. Eventual daca ai un spray de deblocat suruburi nu strica sa il lasi vreo 2 sau 3 minute sa actioneze. Probabil ca a fost dat cu pasta de blocat pe surubul ala. Dalta si ciocanul sunt in prima faza cele mai la indemana. Sa ai o dalta bine ascutita sau o surubelnita calita. In general da rezultate metoda asta. Nu merge cu orice surubelnita, daca e una din aia amarata la care bati cu ciocanul direct pe coada, amortizeaza socul si nu dai rezultate
Sa improvizam tot ce se poate !
BH 83 FOC
Cred ca stiu ...

Vorba de duh: Trazni-le-ar Ilie pe toate !!!
Kilometraj: 36000

Mesajde cristi001 pe Joi Feb 19, 2009 12:51 pm

Am rezolavat-o pana la urma cum ati spus cu dalta si ciocanul. A venit un nene si a dat cateva ciocane, ca mi-e imi era mila sa o lovesc.
Am scos boltul swingarmului, cu cateva lovituri de ciocan, am uns rulmentii cu ace cu o vaselina rosie, si aseara am montat lantul si swingarmul pe pozitie. Sunt aproape gata, mai am sprocketul pe roata spate , si roata de pus .
cristi001
Iti pot arata si tie ...

Mesajde claudiuro pe Sâm Mai 30, 2009 4:06 pm

Dat fiind ca am o problema mai mult sau mai putin similara, m-am decis sa postez aici. Intr-o calatorie, nu stiu care, am pierdut un surub, unul ornamental,, care tine scutul de plastic..... Stie careva unde pot sa gasesc unul identic....?
claudiuro
Merg pe o roata

Vorba de duh: XL 600 VV (1997) PD10
Kilometraj: 56

Mesajde Andy pe Sâm Mai 30, 2009 5:26 pm

claudiuro scrie:Dat fiind ca am o problema mai mult sau mai putin similara, m-am decis sa postez aici. Intr-o calatorie, nu stiu care, am pierdut un surub, unul ornamental,, care tine scutul de plastic..... Stie careva unde pot sa gasesc unul identic....?

Pai spune si tu care surub. Poate o poza cu locul din care a "fugit" surubul...

PS: si ar fi util sa-ti completezi profilul... ptr. ce model de Transalp iti trebuie surubul ala? :HMM:
Imagine Imagine
THE POWER OF DREAMS...

Reguli de baza pe acest forum.
Andy
Moderator

Specimen: XL650
Vorba de duh: unde sa nu stau acasa?

Mesajde claudiuro pe Sâm Mai 30, 2009 6:03 pm

Am un Transalp din 97. Este vorba de unul dintre acele suruburi din inox de pe lateralele scutului de protectie. Sunt in numar de trei si sunt mai late si au un cap in cruce....
claudiuro
Merg pe o roata

Mesajde Belbody pe Dum Mai 31, 2009 8:12 am

Sunt la kilogram la magazine de fiare si suruburi. In Cehia sunt de-alea la magazine gen Hornbach, Bauhaus, etc... Poti pune orice surub de 6 acolo.
http://www.ignitech.cz/english/aindex.htm - Aprinderi electronice (CDI, TCI), regulatoare
Imagine
Belbody
Moderator

Mesajde claudiuro pe Dum Mai 31, 2009 10:21 pm

Belbody scrie:Sunt la kilogram la magazine de fiare si suruburi. In Cehia sunt de-alea la magazine gen Hornbach, Bauhaus, etc... Poti pune orice surub de 6 acolo.

Stiu... Asta am si facut deocamdata, dar vroiam sa pun unul identic... de asta am intrebat... Se gasesc in Cehia suruburi identice cu cele de pe Transalp ???
claudiuro
Merg pe o roata

Mesajde Belbody pe Lun Iun 01, 2009 7:23 am

Da, eu am gasit la magazin de suruburi identice. Cele cu floare lata si stea.
Imagine
Belbody
Moderator

Înapoi la Probleme mecanice