Toba homemade(modificarea celei originale)

Din ciclul "De ce să strici ceva ce merge bine....?"

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

Toba homemade(modificarea celei originale)

Mesajde Unchiu' pe Sâm Mar 06, 2010 2:58 pm

Salutare,

Daca tot "modificam ceva ce merge bine" , as vrea sa va arat ceea ce am facut la capra mea.
Dupa operatia asta si dupa ce in prealabil am "dat un culbutor" si o carburatie+balansare de carburatoare, am reusit sa scot un consum de 5.15/100km...netinand cont de viteza caci la oras merg suficient de sportiv si la drum intins sunt destul de conservator si circul foarte regulamentar (ceva intre 110 si 170 :mrgreen: ).Consumul obtinut fiind unul mixt cam 50% cu 50%...(interbucurestean si extra)
Am sa incerc sa atasez cateva poze sper eu ca suficient de exemplificative.
Decupat toba pe partea interioara(orbeste caci nu stiam cum si in ce fel sunt facute "fumurile")
Imagine
Imagine
Extras separatorul numarul 2 de la st. la dr.impreuna cu teava groasa de trecea prin el(compartiment care impartea toba in 3 camere).
Pus capacul la locul lui, sudat , aplicat un strat de zinc,
Imagine

vopsit totul cu negru mat, aplicat inaca un strat de "antifon" pe partea interioara , montat pe motoreta si....la drum.
Imagine
Imagine

Ca rezultat final am obtinut asa:
1- Evacuare mai rapida a gazelor
2- Sunet mai puternic(mai "pe joase"...nu mai tare)
3-Consumul mai mic( influientat de evacuarea rapida, inainte era pe undeva la 6% )
Aviz amatorilor....este "marca inregistrata" :lol: :lol:
In categoria scule golosite:....nimic special, un flePs, un aparat de sudura(oxiacetilenic sau mig),o bormasina, neJte ciocane, dalti pentru metal, rabdare multa caci nu stiam ce mai "tzine" cand am desprins capacul, ceva vopsea...si ceva "skill-uri" intru ale lacatuseriei...
Multa bafta daca va decideti sa obtineti asa ceva.
Pentru nelamuriri va stau la dispozitie.

Stima,

Liviu
P.S.
Am optat pentru solutia asta deoarece nu vedeam rostul sa dau nejte banutzi cuiva care confectioneaza "special pentru Transalp) si nu ma omor dupa alte tipuri de forme futuriste, alte dimensiuni...(am pastrat forma exterioara intacta)
Carcotasii zic ca ar fi prea galagioasa :roll: :mrgreen:
Drumurile incep acolo unde se termina asfaltul...
Incepator in fiecare zi din saptamina/luna/an
Motocilist de forum (pe forum am accelerat prima motocileta si tot pe un forum mi-am luat A-ul)
Unchiu'
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL600
Vorba de duh: mmmm...e pe stanga
Kilometraj: 0

Re: Toba homemade(modificarea celei originale)

Mesajde ivanp pe Sâm Mar 06, 2010 4:26 pm

Salut,

Felicitari pentru modificare ... pentru sunetul de jos mai puternic si pentru costurile reduse.
Cu ce te ajuta ca se evacueaza gazele mai repde?
Personal (desi nu sunt din domeniu) nu prea ai cum sa scazi consumul cu o evacuare mai rapida ... insa daca ma faci sa inteleg dau o bere.
Dupa toba e model de 600 ... un consum de 6 e cam mare (cel de dinainte de modificare) chiar si la condus sportiv ... insa posesorii de 600 de pe aici pot sa zica mai multe ... poate ma insel eu,

Numai bine si succes cu mestereala,
Paul
De vanzare statie mobila CB Intek HS520+antena Sunker CB108 - 120 eu
De vanzare scut Touratech - 130 eu
De vanzare sa joasa pt XL650 >2000 - 120 eu
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL650
Vorba de duh: Ninja ... nu-i ca-n filme!!!
Kilometraj: 40000

Mesajde Unchiu' pe Sâm Mar 06, 2010 4:52 pm

ivanp scrie:Salut,

Felicitari pentru modificare ... pentru sunetul de jos mai puternic si pentru costurile reduse.
Cu ce te ajuta ca se evacueaza gazele mai repde?
Personal (desi nu sunt din domeniu) nu prea ai cum sa scazi consumul cu o evacuare mai rapida ... insa daca ma faci sa inteleg dau o bere.
Dupa toba e model de 600 ... un consum de 6 e cam mare (cel de dinainte de modificare) chiar si la condus sportiv ... insa posesorii de 600 de pe aici pot sa zica mai multe ... poate ma insel eu,

Numai bine si succes cu mestereala,
Paul

Salut, iti propun un test(neinvaziv)
Incearca sa pui u dop pe una dintre cele doua iesiri ale tobei(dop pe care sa il pot extrage ulterior) , in felul acesta ai sa ai o toba care evacueaza mai greu...fa macar 100 km asa si spune-mi te rog daca a crescut sau nu consumul.
Nu am afirmat ca mi-a scazut consumul datorita strict modificarii facute de mine ci si datorita acestui lucru.
Consumul dat de fabricant(cu totul stok si toate reglajele de fabrica) este situat in jurul valorii de 6.7/100 km.
Micsorarea acestuia fiind obtinuta cu diverse "artificii", 6.7 fiind un consum normal pentru un motor "pe carburatie" la puterea si capacitatea lui.
Din pacate vad ca sunt nevoit sa recurg la "adrese" din manualul fabricantului de cate ori exista neclaritati de genul acesta...
Consum pe tipurile de motoare XL...V
Imagine

OF topic treaba cu consumul, o putem aborda pe sectiunea dedicata consumului...

Stima,

Liviu
Motocilist de forum (pe forum am accelerat prima motocileta si tot pe un forum mi-am luat A-ul)
Unchiu'
Iti pot arata si tie ...

Mesajde fabian pe Dum Mar 07, 2010 12:33 am

O fi ceva si cu manualul asta.........eu nu am auzit pe nimeni sa consume XLV 650 8,5% average.
eu zic ca totusi e o greseala.
fabian
Iti pot arata si tie ...

Kilometraj: 15

Mesajde Unchiu' pe Dum Mar 07, 2010 12:50 am

fabian scrie:O fi ceva si cu manualul asta.........eu nu am auzit pe nimeni sa consume XLV 650 8,5% average.
eu zic ca totusi e o greseala.

Posibil, posibil sa fie traduse anapoda, dar asta este dat in el, daca urmaresti cifrele mai sunt si alte "neclaritati" le-am luat nu neaparat ca fiind "litera de lege" ci ca elemente de comparatie, ceea ce este in teren deobicei este altceva.
Invatam doara din experienta noastra , a altora....si ne bazam pe ceea ce ne ofera producatorii odata cu fiarele. :roll: :wink: bune, rele, gresite sau nu le luam de bune initial.
Bune si sondajele astea de ceva, mai greseste unul, mai afla celelat ceva, datorita diversitatii de situatii m-am hotarat si eu sa testez diverse, mai ales ca eu ma cam misc destul de mult pe doua roti, din placere, economie de timp si bani.

Stima,

Liviu

P.S.
Am deschis subiect nou caci dupa cat am frunzarit eu forumul asta nu prea s-a mai incumetat niciunul sa isi taie toba stok, sa incerce sa modifice si sa vada daca merita(sunetul...si toata pleiada de alte cele ce urmeaza dupa asta), multi au preferat sa dee cu banul si sa cumpere tobe after market de mai mare sau mai mic renume...eu nu vad rostul si deh, surubesc .
Unchiu'
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Korben Dallas pe Dum Mar 07, 2010 2:02 am

Unchiu' scrie:Daca tot "modificam ceva ce merge bine" , as vrea sa va arat ceea ce am facut la capra mea.
Dupa operatia asta si dupa ce in prealabil am "dat un culbutor" si o carburatie+balansare de carburatoare, am reusit sa scot un consum de 5.15/100km.....

Eu am consumul asta fara sa fac modificari, cu reglat corect jocul tachetilor / culbtorilor, schimbat la timp filtrul de aer, reglat corect carburatoare etc

Unchiu' scrie:Pus capacul la locul lui, sudat , aplicat un strat de zinc,

Ce inseamna aplicat strat de zinc? vopsit sau zincat electrolitic?
Daca electrolitic, unde?

In alta ordine de idei, daca as putea, eu as face exact opusul operatiunii facute de tine
Am "boala" motoarelor silentioase
Sa fie varsta de vina? :roll:
Korben Dallas
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XRV750
Vorba de duh: nu te pune cu prostu'

Mesajde Unchiu' pe Dum Mar 07, 2010 6:25 am

Korben Dallas scrie:Ce inseamna aplicat strat de zinc? vopsit sau zincat electrolitic?
Daca electrolitic, unde?

In alta ordine de idei, daca as putea, eu as face exact opusul operatiunii facute de tine
Am "boala" motoarelor silentioase
Sa fie varsta de vina? :roll:

Salve,

Nu iti raspund aici decat la treaba cu zincul(cealalta o sa o discutam intre 4 ochi la freo bere ceva la o ieseala deasta :Geek2: , trebe sa ne gasim cumva )
As fi vrut eu sa mai am accesul la o baie de galvan ca acum 20-25 de ani....din pacate vopsit (este o solutie aplicata in tinichigeria auto),as fi putut da numai pe "operatie" dar daca tot am dat, am acoperit totul.
Zgomotul nu se simte semnificativ mai tare,caci nici eu nu sunt adeptul galagiei, suna mai "plin" doar, nu de alta dar nu vreau sa dau exemplu prost altor utilizatori. :mrgreen:
Nu stiu la tine, dar la mine sigur este meteahna de virsta :lol:( ....ma doArE urechile. si suport destul de greu efectul de "tobe golite")

Stima,

Liviu
Unchiu'
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Belbody pe Vin Mar 19, 2010 11:56 am

Ha Ha Ha. Ce tare man!

Stii de cand ma gandeam eu sa fac asta la toba originala?
Ma bucur ca ai postat sa vada si ochiul nostru cum arata toba originala pe interior.
Mereu m-am intrebat.

Legat de scaderea consumului, e o chestie simpla inventata NU de mine care zice ca cu cat aerul/gazele circula mai usor prin motor cu atat consumul scade. Si cand zic circula ma refer de la gaura pe unde intra aerul in cutia filtrului de aer pana la gaura din toba.

Super tare Unchiule! You're the man!
http://www.ignitech.cz/english/aindex.htm - Aprinderi electronice (CDI, TCI), regulatoare
Imagine
Belbody
Moderator

Kilometraj: 30000

Mesajde Unchiu' pe Vin Mar 19, 2010 6:29 pm

Belbody scrie:Ha Ha Ha. Ce tare man!

Stii de cand ma gandeam eu sa fac asta la toba originala?
Ma bucur ca ai postat sa vada si ochiul nostru cum arata toba originala pe interior.
Mereu m-am intrebat.

Legat de scaderea consumului, e o chestie simpla inventata NU de mine care zice ca cu cat aerul/gazele circula mai usor prin motor cu atat consumul scade. Si cand zic circula ma refer de la gaura pe unde intra aerul in cutia filtrului de aer pana la gaura din toba.

Super tare Unchiule! You're the man!

Acum ma gandesc ca as mai fi putut scoate si primul separator....cel "sita" si dopul "sita" .
Ar fi sunat "oleaca" mai tare dar in rest nu se schimba foarte mult la zgomot, devine putin mai plin si ...cam atit.
Spor celor care vor a face treaba asta ...si daca aveti ceva nelamuriri va pot ajuta sa le clarificati.(ma refer la toba)

Stima,

Liviu
Unchiu'
Iti pot arata si tie ...

Mesajde iulian pe Lun Mar 22, 2010 3:47 am

Hai salut , arata ft bine toba dupa modificari . da din ce se vede din poze stii sa sudezi tata !! . ca sa ne facem si noi ce ai facut tu tre sa avem noroc cu caru cu sudorul , multi e prosti si habar nu au sa sudeze fac tziganeala .
iulian
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Deci, cum ziceam ?
Kilometraj: 40000

Mesajde Unchiu' pe Lun Mar 22, 2010 4:08 am

iulian scrie:Hai salut , arata ft bine toba dupa modificari . da din ce se vede din poze stii sa sudezi tata !! . ca sa ne facem si noi ce ai facut tu tre sa avem noroc cu caru cu sudorul , multi e prosti si habar nu au sa sudeze fac tziganeala .

As vrea eu sa pot spune ca este sudata de mine....sudez si eu , dar cand am pe unul mai artist pe linga mine....il las pe el sa faca treaba, am stresat un coleg(ca eu fac prostii mecanice nu tinichigerie, mai ales ca nu sunt sculele mele si "nu am voie sa lucrez acolo") :lol: :lol:

Stima,

Liviu
Unchiu'
Iti pot arata si tie ...

Mesajde sco pe Dum Ian 16, 2011 12:42 pm

de o vreme incoa ma tot bate gandul sa pun o toba sport .Acest gand a fost transformat in dorinta apriga de catalin (relith) care mi-a facut o vizita zilele trecute si mi-a turat un pic vick-ul la geam,drept pentru care nu am mai adorimt pana la 3 dimineata .
Am tot cautat o toba care sa-mi satisfaca nevoile - sa se auda BINEsi si sa fie si la un pret bun.
am gasit aici - http://www.accesoriiautosimoto.com/TobeSportmoto.html ceva care pare ok si ca pret si ca aspect.
intrebarea e urmatoarea : O merge minunatia pe ale noastre vacute?are sa mearga oare ca inainte sau sacrificam ceva cuplu pentru sunet ?
sco
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: live to ride !
Kilometraj: 50000

Mesajde reltih pe Dum Ian 16, 2011 1:28 pm

poti sa pui si burlan, daca iti face un meserias carbelitoarele nu ai de cat de castigat, oricum ti-am promis sa te vizitez si fara db-killer :high
YOU ONLY NEED TWO TOOLS IN LIFE - WD-40 AND DUCT TAPE. IF IT DOESN'T MOVE AND SHOULD, USE THE WD-40. IF IT SHOULDN'T MOVE AND DOES, USE THE DUCT TAPE
reltih
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: The Power of Cows !!!

Mesajde sco pe Dum Ian 16, 2011 5:49 pm

ca sa nu mai dorm deloc...
oricum trebuie sa-mi sincronizez carb-urile (imi da rateuri mici la relanti).Tocmai la fix se pupa ! :rockon
sco
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: live to ride !

Mesajde alecsness pe Joi Aug 11, 2011 2:41 pm

Daca imi permiteti intrebarea...inteleg ca ai modificat un TA de 650 la care aveai consumul mai mare de 6....eu am un TA de 600 an 2000..si nu mi-a sarit niciodata media consumului peste 5....indiferent de regim...ma refer autostrada...130..150...incarcat bagaje laterale topcase...si gagica in spate...in mod normal...cand merg singur..incarcat usor...obtin un consum de 3,8...4...dar fara sa depasesc viteza de 120 km la ora...nu inteleg cum ai reusit sa te plangi de consum la un transalp???
alecsness
Cum ii zice la ....

Kilometraj: 55000

Înapoi la Modificări la Transalp