Daca tot "modificam ceva ce merge bine" , as vrea sa va arat ceea ce am facut la capra mea.
Dupa operatia asta si dupa ce in prealabil am "dat un culbutor" si o carburatie+balansare de carburatoare, am reusit sa scot un consum de 5.15/100km...netinand cont de viteza caci la oras merg suficient de sportiv si la drum intins sunt destul de conservator si circul foarte regulamentar (ceva intre 110 si 170
Am sa incerc sa atasez cateva poze sper eu ca suficient de exemplificative.
Decupat toba pe partea interioara(orbeste caci nu stiam cum si in ce fel sunt facute "fumurile")
Extras separatorul numarul 2 de la st. la dr.impreuna cu teava groasa de trecea prin el(compartiment care impartea toba in 3 camere).
Pus capacul la locul lui, sudat , aplicat un strat de zinc,
vopsit totul cu negru mat, aplicat inaca un strat de "antifon" pe partea interioara , montat pe motoreta si....la drum.
Ca rezultat final am obtinut asa:
1- Evacuare mai rapida a gazelor
2- Sunet mai puternic(mai "pe joase"...nu mai tare)
3-Consumul mai mic( influientat de evacuarea rapida, inainte era pe undeva la 6% )
Aviz amatorilor....este "marca inregistrata"
In categoria scule golosite:....nimic special, un flePs, un aparat de sudura(oxiacetilenic sau mig),o bormasina, neJte ciocane, dalti pentru metal, rabdare multa caci nu stiam ce mai "tzine" cand am desprins capacul, ceva vopsea...si ceva "skill-uri" intru ale lacatuseriei...
Multa bafta daca va decideti sa obtineti asa ceva.
Pentru nelamuriri va stau la dispozitie.
Stima,
Liviu
P.S.
Am optat pentru solutia asta deoarece nu vedeam rostul sa dau nejte banutzi cuiva care confectioneaza "special pentru Transalp) si nu ma omor dupa alte tipuri de forme futuriste, alte dimensiuni...(am pastrat forma exterioara intacta)
Carcotasii zic ca ar fi prea galagioasa

News