Tooltube - home made

Cum s-o facem să fie mai cu moţ

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

Re: Tooltube - home made

Mesajde patraullea pe Joi Aug 04, 2011 12:25 am

Deci sunt mai rapid ca un spermatozoid :D
Dupa cum v-am promis, revin cu imagini cu tooltube-urile pe care le-am construit
Pana la urma am facut doua bucati, ambele de lungime aprox 400 mm, ca 450 mi s-au parut cam lungi. Dtub 110
Testul de etanseitate s-a efectuat in seara asta in incinta laboratorului cu cada si a constat in introducerea in tooltube a electronicelor mici care mi-au venit la indemana: statie walkie talkie, fata de la casetoton, cartile de joc cu fete (Hi hi hihi), telecomanda de la mobra, pagerul de la telecomanda, GPS-ul, ceasul, o frontala, am vrut sa bag un feon dar n-a incaput… aaa, si telefonul.
A urmat infiletarea capacului si scufundarea tooltube-ului in cada. Un pic de balaceala si inapoi pe mal ca era apa rece (din motive de economie apometrica n-am facut testul cu apa calda :D).
La desfacerea capacului toate obiectele erau uscate, testul fiind trecut cu succes.
Mentionez ca pentru etanseitate cat mai buna trebuie strans bine capacul.
Video cu testul aici : http://www.youtube.com/watch?v=VhPAe1HZhYo (va fi disponibil doar cateva zile)
Scorul la vanzare a iesit 85 RON per bucata.
Cele doua prototipuri sunt disponibile commercial, poarta seriile 001 si 002, data si semnatura lui “moi”.
Pentru mine nu le pastrez ca inca nu am suporti de case-uri laterale pe unde sa le plasez.
Asadar daca le vrea careva, amanoua la oferta 155 RON.

PS: fetele care se zaresc pe acolo fac parte din strategia de marketing si da, e si Gina Pistol printre ele :D
IMG_4711.jpg
IMG_4712.jpg
"Gasesc hotelul. E fantoma, dar central. Dau peste un domn undeva la intrare, pazind un ghiseu. “Do you speak English?”. “Yes”. Si atat, de-aici incolo nu ne-am mai inteles." Mihai Barbu, Vand kilometri
patraullea
Cred ca stiu ...

Specimen: XL600
Vorba de duh: muuuuuu
Kilometraj: 6000

Mesajde florin_bgdn pe Joi Aug 04, 2011 6:02 pm

patraullea scrie:... si da, e si Gina Pistol printre ele :D

9 de trefla? :D
... da-i ca merge...
florin_bgdn
Merg pe o roata

Kilometraj: 0

Mesajde patraullea pe Vin Aug 05, 2011 12:25 am

5 % reducere pentru cine ghiceste cine sunt toate gagicile sin carti ;)
"Gasesc hotelul. E fantoma, dar central. Dau peste un domn undeva la intrare, pazind un ghiseu. “Do you speak English?”. “Yes”. Si atat, de-aici incolo nu ne-am mai inteles." Mihai Barbu, Vand kilometri
patraullea
Cred ca stiu ...

Vorba de duh: muuuuuu
Kilometraj: 6000

Mesajde Piramidon pe Joi Apr 12, 2012 12:28 am

Salutare, am facut si eu un model de toolbox... deocamdata am facut un model mai mic, ca pentru excursii scurte, plecari rapide unde nu e nevoie de mare deranj.
O sa pun cateva poze si lista cu ce am folosit eu, lista poate sa difere in functie ce ce are fiecare la mobra si unde le va pune, la mine locul deocamdata este la fel ca la Adrian Silindean, la el am vazut prima data si tot am zis sa-mi fac si eu.
Sa purcedem deci :D :ride
Lista piese folosite :
-> Imbinari PVC diam 75 mm = 4 buc
-> Teava PVC diam 75 mm lungime 30 cm = 2 buc
-> Coliere pentru teava de 75 mm cu garnitura de cauciuc = 4 buc
-> Capace PVC 75 mm = 4 bucati
Produsul final arata ca in poza 1 si o sa va descriu si pasii urmati de mine pentru cei care vor sa-si faca din asa ceva, sincer dupa umila mea parere este cel mai safe anti apa sistem si usor ca greutate precum si dece sa nu fim realisti..... easy to do :D.
Sistemul ales de mine permite alegerea lungimii care o vrem la final pentru toolbox.
1-> Taiat teava la dimensiunea aleasa de mine ( 21 cm, cei care vor detalii dece si cum o sa va rog sa vb pe privat ca nu vreau sa fac roman aici).
2-> Inbinarile se introduc pe teava una spre cealata -> ====== <- , bine ar fii sa verificati care piesa merge mai usor si care mai greu si cea care merge mai greu sa fie bagata prima, pentru probele de pozitionare, taiere, fixare SA SCOATETI GARNITURILE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! altfel a-ti muncit degeaba, sistemul nu pre te lasa sa mai scoti tzeava afara.
3-> Dupa taiere si introducerea imbinarilor, capatul care se vrea fix se poate fixa cu ceva holsuruburi mici sau chiar lipit cu un epoxi ceva.
4-> Montarea pe moto o sa o arat in poze sa nu mai pierdem timpul.

Probabil o sa pun toate pozele cu fiecare pas cand fac si al 2-lea tub pe cartea fetzei ( facebook ) si o sa va las link-ul. Acolo o sa detaliez.... macar e la mine pe plantatie si am voie :P
Bafta si sper ca va ajute pe cei care vreti asa ceva.

P.S.
O sa fac si un set pe varianta de 110 dar in mare pasii sunt fix aceeasi din cate -mi dau seama :) :wheelie
Fişiere ataşate
moto 007.jpg
moto 008.jpg
moto 003.jpg
Piramidon
Merg pe o roata

Vorba de duh: lasa coaie... sanatosi sa fim!

Mesajde Piramidon pe Mie Apr 18, 2012 7:04 pm

"Proba" daca o pot numi asa s-a facut acuma cu ploile astea cand am lasat-o mai in drum sa ploua bine pe ea.
99% waterproof, singurele picaturi au intrat cand am desfacut pentru ca se face un pic de vacuum la scoaterea capacului.
Montajul pe motor s-a facut cu mici inconveniente, a trebuit sa dau 2 gauri in plus si a trebuit sa tai 4 urechi de la codita din aluminiu, in rest nu am avut probleme, pentru siguranta am folosit piulite autoblocante, sunt acelea care au o mica garnitura de plastic.
Poze mai pun doar daca cineva considera ca e nevoie sau daca vrea in mod expres.
Piramidon
Merg pe o roata

Mesajde vice pe Joi Apr 19, 2012 8:00 am

Eu mi-am luat doua cutii metalice de masti de gaze, le-am sablat si vopsit electrostatic la un domn din Timisoara si arata incredibil. Inca nu le-am montat pe motor, ca acum e in revizie capitala (totul, in afara de motor, ce nu are probleme). Sunt mari, incap o groaza de lucruri in ele si par a inchide destul de bine. O sa pun si poze, dar zilele viitoare.
Vand alimentator auto notebook Dell nou.

http://www.onlinesell.ro OnLineSell.ro - Your Dell & HP spare parts online ordering & info site
vice
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: aha

Mesajde Piramidon pe Joi Apr 19, 2012 10:22 am

cutiutele aste de plastic intradevar nu sunt cele mai frumoase, dar sunt facute din piese care sunt la indemana oricui si ieftine, intradevar alea metalice arata mai sexy :D
Cat despre cat loc ai in ele eu de aia am dat 2 variante, sunt unii care mai au si trusa originala si poate nu am plimbari lungi sau nu cred ca au nevoie de atatea scule, fiecare face cum crede, noi ne-am facut datoria sa expunem ideile noastre si fiecare face cum crede mai bine :) :ride
Piramidon
Merg pe o roata

Anterior

Înapoi la Accesorii