TRANSALP Club Romania

Aici gasiti detaliile legale despre ONG

Moderatori: Andy, allvlad

Re: TRANSALP Club Romania

Mesajde B43XTM pe Joi Ian 22, 2009 4:28 am

cred ca desi lumea prefera bucuresti, am impresia ca va fi in orasul celui care va sari cu un sediu social.
iar partea cu actele se va rezolva cu stat la cozi (varianta ieftina - de catre unii din noi)
partea cu banii, daca 6 mil pare mult, sa zicem chiar 10, cei care cotizeaza isi pot lua banii inapoi din cont dupa constituirea asociatiei
Ultima oară modificat de B43XTM pe Sâm Ian 24, 2009 8:30 pm, modificat 1 dată în total.
B43XTM
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL600
Kilometraj: 0

Mesajde tazspy pe Joi Ian 22, 2009 5:07 pm

Trebuie sa supunem la vot ,care va fi taxa de intrare in club si cotizatia lunara,eu sunt dispus sa dau taxa de intrare inainte pentru a infiinta clubul si cred ca nu are nici un rost sa ma gandesc ca o sa o iau inapoi.Daca nu sunt dispusi prea multi de treba asta si nu ne ajung banii pentru infiintare mai cotizam in plus cei care suntem dispusi.O SA VORBIM VINERI CEI CARE NE ADUNAM LA BIKERS POATE VINE CINEVA CU O IDEE MAI BUNA.EU VREAU SA IL INFIINTAM CAT MAI REPEDE DAR NU TREBUIE SA NE GRABIM CA FATA LA !!!!!!!??? MARITAT. :Salutare: :Dejtu2:
tazspy
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: SI EU TOT OM,CRED

Mesajde Dorumaster pe Joi Ian 22, 2009 8:10 pm

Ramane valabila intalnirea de VINERI 23.01.2009 ora 19.30 de la Bikers Otopeni ??? .... daca da voi veni si eu ( cu permisiunea
voastra ) cu mare drag.
Dorumaster
Cum ii zice la ....

Mesajde edisone pe Joi Ian 22, 2009 8:36 pm

:Salutare:
daca nu pot ajunge, vineri, in Bikers Otopeni, va rog hotarati voi ce, cat si cum. voi contribui si eu in avans daca este necesar.
toate cele bune,
edisone
Imagine
edisone
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: 爱本田

Mesajde allvlad pe Joi Ian 22, 2009 9:44 pm

citat dintr-o cunostinta avocata (care ne-ar putea ajuta cu toate actele contra unei sume de 6-700 ron): "pentru infiintare asociatie sunt necesare certificate cazier fiscal asociati.La asociatie patrimoniul egal un salariu minim brut pe economie, iar scopul infiintarii este realizarea unor activităţi în interes general, al unor colectivităţi sau, după caz, în interesul lor personal nepatrimonial." io sunt descalificat din start din potentialul statut de membru fondator (dat fiind ca fiscul roman va avea ceva comentarii... :D )
in alta ordine de idei... chiar nu se gaseste un sediu social??? :O
Mahatma Gandhi was once asked: "Mr Gandhi, what do you think of Western Civilization?"
He replied: "I think that it would be an excellent idea."
allvlad
Moderator

Vorba de duh: to beer or not to beer...

Mesajde tazspy pe Joi Ian 22, 2009 9:52 pm

RAMANE VALABIL PENTRU VINERI 23.01. BYKER OTOPENI.ORA19.30 :Dejtu2:
tazspy
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: SI EU TOT OM,CRED

Mesajde mandeamarcu pe Joi Ian 22, 2009 11:45 pm

tazspy scrie:Trebuie sa supunem la vot ,care va fi taxa de intrare in club si cotizatia lunara

io propun sa dam cate 100 de ron/peroana :idea: sa infintam mai repede, sa acopere toate taxele si cheltuielile, asta avand in vedere numarul mare de doritori iar cotizatia sa fie pe an, nu lunara sa fie mai putina birocratie :carte:
Feriti-va de oamenii lipsiti de pasiuni sau de vicii, contactul cu ei e molipsitor, poate sa duca la pierderea pasiunilor sau viciilor voastre
mandeamarcu
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: tk cinel system

Mesajde Korben Dallas pe Joi Ian 22, 2009 11:46 pm

allvlad scrie:io sunt descalificat din start din potentialul statut de membru fondator (dat fiind ca fiscul roman va avea ceva comentarii... :D )
in alta ordine de idei... chiar nu se gaseste un sediu social??? :O

Daca pana in 16 februarie nu gasiti sediu social in Bucuresti, il fac la Arad

@mandeamarcu & ceilalti:
Evident membrii fondatori vor plati parti egale din capitalul social
Iar cotizatia membrilor (a tuturor membrilor) va fi in cel mai rau caz semestriala, dar cel mai indicat e sa fie anuala
Korben Dallas
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XRV750
Vorba de duh: nu te pune cu prostu'

Mesajde Andy pe Vin Ian 23, 2009 3:09 am

prioritatile urmatoare:
1. Nominalizari ptr. membrii fondatori si responsabili in cadrul asociatiei.
2. Cine poate ajuta cu un contract de comodat ptr. sediul social al asociatiei?
3. Cine ne poate ajuta cu latura contabila si eventual cu latura juridica?
4. Cat costa, la cine strangem banii si cat vine de caciula (ptr. asta tre' sa vedem... a.s.a.p.... cati suntem)?
5. Cine are dpdv fizic timp ptr. formalitati?

Comentarii, shmenuri, shushanele:
A. referitor la pct. 1 & 2: pana acu' si-au arata interesul si de a se auto-nominaliza ca membrii fondatori in viitoarea asociatie (oarecum in ordine cronologica): Vlad (allvlad) care vrea da' nu poate din motive independente de vointa lui, Sorin (vintze) care a zis ca "s-ar baga", Lucian (AKA) care a zis ca sa-l anuntam cand ajungem la un pas important (din cauza timpului pe care-l are la dispozitie ptr. treaba asta), Nicu (Korben Dallas) care s-a oferit sa ne ajute cu sediul social in cazul in care noi nu gasim solutia in Bucale, si subsemnatu' (incerc s-o rezolv cu sediu' social da' nu promit nimic pe treaba asta datorita timpului care-mi e necesar ptr. asta... dupa cum am povestit si la bere vinerea trecuta). Florin (tazspy), John, edisone, Alex (B43XTM), claudiuro, ursupolar, Imih si Marius (mandeamarcu), Dorumaster si-au arata disponibilitatea si interesul... insa nu pe niste probleme punctuale/specifice...
COMENTARIU: nr. de membrii fondatori nu este conditionat de nicio prevedere legala... deci putem fi si 100 de membrii fondatori (am vazut mai sus ca Imih a tras concluzia ca trebuie sa fie numai 3.... probabil datorita formatului actului constitutiv - acolo am lasat loc ptr. un nr. oarecare de persoane... nu avea rost sa las spatii ptr. 1000 de persoane).

B. referitor la pct. 3: Cu contabilul avem deja o promisiune din partea lui Sorin.

C. referitor la pct. 4: rezolvarea e legata de stabilirea si definitivarea clarificarii situatiei de la pct. 1

D. referitor la pct. 5: Vlad si-a aratat disponibilitatea ptr. treaba asta. Si chiar daca nu indeplineste conditiile de "eligibilitate" ptr. membru fondator poate fi mandatat sa se ocupe de formalitatile de inregistrare a asociatiei. Sau daca nu. [utem apela la "cunostinta avocata".

CONCLUZII (23.01.2009):
- tot mai sunt cateva aspecte care-s nu-s inca clare :carte:
- pan'acu' nu exista comentarii la cele 2 documente pe care le-am propus (in special la statut care reglementeaza activitatea asociatiei)... si refuz sa cred ca sunt perfecte - complete si adaptate in totalitate la necesitatile infintarii asociatiei noastre.

PS: daca toata lumea ar fi disponibila ptr. o intalnire mai devreme maine as putea ajunge si eu - pe la un 17.30-18. Daca nu, voi afla de aici ce subiecte s-au dezbatut si le ce concluzii s-a ajuns. :wink:
Imagine Imagine
THE POWER OF DREAMS...

Reguli de baza pe acest forum.
Andy
Moderator

Specimen: XL650
Vorba de duh: unde sa nu stau acasa?

Mesajde Korben Dallas pe Vin Ian 23, 2009 10:21 am

Andy scrie:- pan'acu' nu exista comentarii la cele 2 documente pe care le-am propus (in special la statut care reglementeaza activitatea asociatiei)... si refuz sa cred ca sunt perfecte - complete si adaptate in totalitate la necesitatile infintarii asociatiei noastre.

Dupa ce m-am chinuit juma' de ora sa editez comentarii la cele 2 documente, am pierdut tot pentru ca sesiunea a expirat
Fade, sa faci ceva ca sa nu pierdem ce am scris
Am dat Back, dar fara folos

Acum, comentariile:
comentarii la actul constitutiv:
patrimoniul fiind constituit prin contribuţia integrală a membrilor fondatori. - integrala si egala

la statut am cateva observatii:

ART.5. SCOPUL ASOCIAŢIEI
Scopul Asociaţiei TRANSALP CLUB ROMÂNIA este:
5.1. De a promova şi încuraja achiziţionarea, utilizarea şi conservarea motocicletelor Honda Transalp în România,
Nu cred ca e cazul sa promovam gratuit vanzarile firmei Honda in Romania

ART. 6. OBIECTIVELE ASOCIAŢIEI TRANSALP CLUB ROMÂNIA
....
6.2. Să promoveze imaginea Asociaţiei pe plan naţional, comunitar şi internaţional, astfel încât să crească numărul proprietarilor şi utilizatorilor de motociclete Honda Transalp, - acelasi comentariu ca mai sus

7.9. Realizarea unei pagini web, cu adresa www.transalp.ro - cred ca mai bine ar fi www.transalpclub.ro

In alta ordine de idei nici nu ma gandesc sa NU fiu membru fondator. Voi imputernici pe cineva sa ma reprezinte. As prefera sa fie unul dintre voi
Korben Dallas
Iti pot arata si tie ...

Mesajde vintze pe Vin Ian 23, 2009 10:23 am

Andy scrie:
B. referitor la pct. 3: Cu contabilul avem deja o promisiune din partea lui Sorin.

C. referitor la pct. 4: rezolvarea e legata de stabilirea si definitivarea clarificarii situatiei de la pct. 1

D. referitor la pct. 5: Vlad si-a aratat disponibilitatea ptr. treaba asta. Si chiar daca nu indeplineste conditiile de "eligibilitate" ptr. membru fondator poate fi mandatat sa se ocupe de formalitatile de inregistrare a asociatiei. Sau daca nu. [utem apela la "cunostinta avocata".

CONCLUZII (23.01.2009):
- tot mai sunt cateva aspecte care-s nu-s inca clare :carte:
- pan'acu' nu exista comentarii la cele 2 documente pe care le-am propus (in special la statut care reglementeaza activitatea asociatiei)... si refuz sa cred ca sunt perfecte - complete si adaptate in totalitate la necesitatile infintarii asociatiei noastre.

PS: daca toata lumea ar fi disponibila ptr. o intalnire mai devreme maine as putea ajunge si eu - pe la un 17.30-18. Daca nu, voi afla de aici ce subiecte s-au dezbatut si le ce concluzii s-a ajuns. :wink:

am contactat contabila, o sa te sun ca sa-ti dau numarul de telefon la care sa o contactezi. i-am trimis,deja actele pe care le deplangeai ca ignorate :) dar probabil va ajunge sa se uite pe ele mai pe seara
I am free of all prejudices. I hate everyone equally
http://psihedelica.wordpress.com
http://cabinet-psihologic-bucuresti.ro
vintze
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Speed Kills, Use Windows

Mesajde Andy pe Vin Ian 23, 2009 1:00 pm

Korben Dallas scrie:
Andy scrie:- pan'acu' nu exista comentarii la cele 2 documente pe care le-am propus (in special la statut care reglementeaza activitatea asociatiei)... si refuz sa cred ca sunt perfecte - complete si adaptate in totalitate la necesitatile infintarii asociatiei noastre.

Dupa ce m-am chinuit juma' de ora sa editez comentarii la cele 2 documente, am pierdut tot pentru ca sesiunea a expirat
Fade, sa faci ceva ca sa nu pierdem ce am scris
Am dat Back, dar fara folos

Acum, comentariile:
comentarii la actul constitutiv:
patrimoniul fiind constituit prin contribuţia integrală a membrilor fondatori. - integrala si egala OK - s-a adaugat

la statut am cateva observatii:

ART.5. SCOPUL ASOCIAŢIEI
Scopul Asociaţiei TRANSALP CLUB ROMÂNIA este:
5.1. De a promova şi încuraja achiziţionarea, utilizarea şi conservarea motocicletelor Honda Transalp în România,
Nu cred ca e cazul sa promovam gratuit vanzarile firmei Honda in Romania Partial ai dreptate. Motivul ptr. care am introdus chestia asta tine de faptul ca ne va pune intr-o pozitie favorabila cand vom negocia unele avantaje cu factorii interesati de vanzarile Honda in RO. Le putem garanta prin asta ca facem mai mult decat sa le promovam imaginea. Si in afara de asta... oricum am auzit de 1000 de ori pe cate unul dintre noi recomandand altora acest model de motocicleta... asa ca promovam chestia asta chiar daca nu e scries in statut. - propun sa remana deschis dezbaterii

ART. 6. OBIECTIVELE ASOCIAŢIEI TRANSALP CLUB ROMÂNIA
....
6.2. Să promoveze imaginea Asociaţiei pe plan naţional, comunitar şi internaţional, astfel încât să crească numărul proprietarilor şi utilizatorilor de motociclete Honda Transalp, - acelasi comentariu ca mai sus acelasi comentariu ca mai sus

7.9. Realizarea unei pagini web, cu adresa http://www.transalp.ro - cred ca mai bine ar fi http://www.transalpclub.ro OK - s-a adaugat

In alta ordine de idei nici nu ma gandesc sa NU fiu membru fondator. Voi imputernici pe cineva sa ma reprezinte. As prefera sa fie unul dintre voi :Dejtu: prima nominalizare clara si raspicata :hainoroc: Ma ofer eu sa-ti reprezint interesele in cazul in care se face treaba in Bucuresti :wink:
Imagine Imagine
THE POWER OF DREAMS...

Andy
Moderator

Mesajde Korben Dallas pe Vin Ian 23, 2009 10:03 pm

Andy scrie: Partial ai dreptate. Motivul ptr. care am introdus chestia asta tine de faptul ca ne va pune intr-o pozitie favorabila cand vom negocia unele avantaje cu factorii interesati de vanzarile Honda in RO. Le putem garanta prin asta ca facem mai mult decat sa le promovam imaginea. Si in afara de asta... oricum am auzit de 1000 de ori pe cate unul dintre noi recomandand altora acest model de motocicleta... asa ca promovam chestia asta chiar daca nu e scries in statut. - propun sa remana deschis dezbaterii ]
Da, privind astfel lucrurile iti dau dreptate. La urma urmei nu avem nimic de pierdut
Andy scrie:As prefera sa fie unul dintre voi :Dejtu: prima nominalizare clara si raspicata :hainoroc: Ma ofer eu sa-ti reprezint interesele in cazul in care se face treaba in Bucuresti :wink:
Conform principiulu primul venit primul servit, te-ai pricopsit cu inca o sarcina :Limboc: Te voi suna sa vedem ce acte trebuie sa facem
Korben Dallas
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Andy pe Sâm Ian 24, 2009 7:02 pm

Ne-am intalnit aseara la Bikers si am pus la punct ultimele aspecte legate de pasii pe care tre' sa-i facem, deadline-uri, responsabili si prioritati. Am facut si o lista scurta cu "membrii initiali" (lista e inca deschisa) din care vom satabili membrii fondatori care vor aparea in acte.

Ca aspecte f importante am stabilit:
- sa mergem pe solutia externalizarii responsabilitatii legate de formalitatile cu actele... angajam pe cineva sa se ocupe (pan' acu' cea mai buna oferta o are Vlad - 600 RON).
- prima functie ocupata: Claudiu (doctoril) care de ieri este TREZOLIERUL nostru :carte: .
- ca fiecare din membrii initiali sa participe cu o suma de intrare in "joc" de 100 RON... trezolierul se ocupa de colecta.
- sa cumparam domeniul http://www.transalpclub.ro
- sa inregistram marca "Transalp Club Romania" la OSIM... da' acu' am vazut AICI ca-i scump ca draq (3.8720 RON ptr. a inregistra o marca combinata - alcatuita din litere,cifre si reprezentari grafice)... mai vedem

Doru a propus ca vicepresedintii sa fie alesi din tara, din diverse zone, ptr. a acoperi cat mai multe regiuni.

Ca rezumat, am identificat pan'acu' in jur de 17 membrii (Nicu, Gheza si Marius... nu v-am mai sunat ptr. confirmarea includerii numelor voastre in lista... ati intrat din oficiu :Wink: ... si puteti contesta acest lucru in prima adunare generala :Geek3: ). Avem momentan un "patrimoniu" de 700 RON. Costurile estimative totale cu infiintarea sunt in jur de 1200-1300 RON (600 RON ptr. formalitati si 650 RON in cont la momentul infiintarii)

Cine mai doreste sa intre in joc trebuie sa-l contacteze pe Claudiu sau pe mine (pana vom stabili procedura standard de aderare).

Lista detaliata cu actiunile, responsabilii si planificarea acestora si lista cu membrii initiali o va pune Lucian pe forum... cat de curand.

LE: m-a pus Sorin in legatura cu cineva care ne poate ajuta cu formalitatile. A zis ca se ocupa cu tot ceea ce trebuie facut, vine sa ia actele de la unul din noi si tinem legatura pe parcurs pe mail. Comisionul este de 500 RON la care se adauga cheltuielile cu taxele & stuff. Pana acu'i cea mai ieftina oferta.

Va trebui sa-i dam si Actul constitutiv si Statutul ptr. a se uita pe ele. Asa ca mai vedeti daca aveti comentarii si alte propuneri la ultima forma a acestor documente.
Imagine Imagine
THE POWER OF DREAMS...

Andy
Moderator

Mesajde Korben Dallas pe Sâm Ian 24, 2009 10:10 pm

M'na seara!
Number one: din moment ce asociatia va avea personalitate juridica nu cred ca avem nevoie de inregistrare la OSIM
Dva: amu mi-a picat fisa ca fiind non profit am putea sa luam domeniul transalpclub.org, nu punct ro
Tri: dupa ce se infiinteaza asociatia, daca nu sunt alte preferinte sau oferte, putem deschide cont la o sucursala (din Bucuresti) a unei anume banci, prietenii stiu de ce
Korben Dallas
Iti pot arata si tie ...

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Legislatie, Statut, Obiective