de f_zoltan pe Joi Feb 05, 2009 2:01 pm
Redau un scurt rezumat al unei discutii cu Fade2black, cu optiunile posibile sintetizate, pe care oricum am vazut ca le-ati amintit pe aici.
"Pai o solutie e Groapa Seaca, dincoace, pe partea hunedoareana. Locuri in camere ar fi destule, dar loc de cort nu este, pentru ca e la iesirea din defileul Jietului si la inceputul urcusului catre trecatoare. Jos la Obarsia Lotrului e cabana Obarsia(care cred ca are si ceva casute de camping), plus o multime de pensiuni destul de simandicoase. Dincolo de lac stiu ca mai sunt ceva moteluri active in complexul turistic proiectat pe vremea lui Ceausescu, cred ca sunt la pret decent. Locuri de cort sunt teoretic destule, atat ca zona e invadata de turistii de duminica in weekenduri. In weekend poti sa mergi kilometri si sa nu dai nici de pui de loc de campare. Trasee posibile: Transalpina, strategica catre Gorj sau Poiana Muierii-Sureanu catre Sebes.
Puteti sa va trageti catre Petrimanu, de la Voineasa spre sud, e o cabana acolo, inca nu stiu cate locuri are, dar ma pot interesa. Nu e mare distanta intre Petrimanu si Obarsia Lotrului, ba e chiar mai aproape pentru cei din Bucuresti. Zice-se ca acolo gratargii sunt mai putini. De se deschid cateva trasee faine de regim soft: trecerea muntelui catre Polovragi, deasemenea drumul strategic care trece pana in Transalpina, Transalpina in sine...
Mai puteati sa va ganditi sa trageti catre Campu lui Neag(aproape de Uricani, in capatul de vest al Vaii Jiului), acolo sunt ceva cabane si pensionuri, se gasesc si locuri de cort, si se poate face traseul Valea de Pesti-Defileul Sohodol-Runcu, dar si traseul catre Valea Cernei, cu iesire fie la Herculane, daca elibereaza astia surparea de la capatul lacului, fie inspre Baia de Arama. Astea doua pot fi combinate ca traseu tur-retur, la fel Polovragiul cu Transalpina. "
Am vazut ca pana la urma v-ati decis pe Obarsia Lotrului. Cu primul drum in zona as putea sa aflu detalii despre locurile de cazare si despre modul de rezervare. Cine stie, poate reusesc in weekendul asta sa merg pana la Petrimanu cu 4x4 si imi e in traseu si Obarsia.