Transformare Transalp pt drum lung

Din ciclul "De ce să strici ceva ce merge bine....?"

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

Transformare Transalp pt drum lung

Mesajde vice pe Dum Iun 05, 2011 2:21 pm

Salut,
Pe la sf verii, inceputul toamnei, vreau sa fac o plimbare mai lunga prin Europa. Asa ca, am inceput sa modific unele lucruri la motoreta:
- modificat saua la Darian exact dupa pozitia si dimensiunea fundului :P;
- pus ungator de lant (Loobman - nu va mai certati ca trebuie sa fie electronic, cu tot felul de senzori. Asta e perfect, apesi o data la cateva sute de km (100-200-300km), cand faci alimentarea si e de ajuns);
- baterie noua;
- astept sa ajunga mansoane incalzile (sper sa nu fie cazul sa le folosesc);
- priza 12V;
- suport GPS (sper sa nu faca figuri, ca voi folosi un telefon cu GPS, Asus P320 cu IGO);
- modificarea si adaugarea unui buton pt luminile de avarii;
- montarea unui pinion fata cu 16 dinti (zilele acestea) pt un plus de viteza si, poate, un consum mai bun (cu toate ca, pana acum, la drum lung, fara pasager, imi ia in medie 4.4l);
- schimbat ulei in furca (10W) si semeringuri noi.
Vor urma crash bar-uri si un set de proiectoare auto ce le voi prinde de crash bar-uri, la care voi inlocui becurile cu unele pe LED / SMD. Asa am facut la toate becurile din bord si cel de pozitie pt a avea suficient curent (am castigat undeva la 25W). Chiar am ramas surprins cat de puternice sunt astea SMD. Am probleme in strainatate daca montez Xenon, ca preturile chiar sunt acceptabile acum? Logic ca voi regla farul sa nu bata in balarii.
Cauciucurile sunt relativ noi, maxim 700km, puse in toamna trecuta (Mitas E08 si pe fata si pe spate).
Parbrizul este touring, inalt (asa a venit mobra).
Vor mai urma si un set de suporti de bagaje (voi lua unele din textil, ca nu sunt bani pt unele metalice sau tipul ala de plastic).
Calatoria implica mers pe drumuri normale, incerc sa nu intru pe autostrazi.
Ce mi-ar mai trebui? Bineinteles schimbul de consumabile il voi face inainte de plecare.
Nu ma intrebati unde voi merge, ca inca nu stiu...
Vand alimentator auto notebook Dell nou.

http://www.onlinesell.ro OnLineSell.ro - Your Dell & HP spare parts online ordering & info site
vice
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL600
Vorba de duh: aha
Kilometraj: 0

Re: Transformare Transalp pt drum lung

Mesajde B43XTM pe Dum Iun 05, 2011 3:46 pm

Xenonul nu ar trebui sa iti faca probleme decat daca ai avea motocicleta inregistrata in tara in care te opreste (asta daca intr-adevar nu bate in balarii).

Ti-ar mai trebui o camera de rezerva, vreo doua leviere si un sistem de umflat rotile (pompa, CO2, compresor, etc.). Nu de alta, dar pe aici sunt destul de scumpe interventiile si e posibil sa o urci pe platforma pentru o amarata de pana.

In functie de cat de mult vrei sa mergi pe zi, ia-ti macar un plic cu pudra de talc, sa nu-ti fiarba curu' :big2:
B43XTM
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Lutzifer pe Lun Iun 06, 2011 1:10 am

Orice modificare i-ai aduce eu zic sa incerci sa bagi niste kilometrii inainte de a pleca. Niciodata sa nu schimbi lucruri si sa pleci asa, fara sa ai macar un 1000-2000 km facuti. Ca pot aparea suprize si de nou la unele lucruri. Manere incalzite, etc. Nu se stie cand dintr-o chestie "improvizata" sa se duca ceva pe motor. Asta e parerea mea... :inchinare
Imagine
Imagine Imagine
Lutzifer
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Honda - The Power Of Dreams !
Kilometraj: 117602

Mesajde florin_bgdn pe Lun Iun 06, 2011 8:49 am

vice scrie:- pus ungator de lant (Loobman - nu va mai certati ca trebuie sa fie electronic, cu tot felul de senzori. Asta e perfect, apesi o data la cateva sute de km (100-200-300km), cand faci alimentarea si e de ajuns);

Poze... :inchinare vreau poze cu ungatorul. Cum l-ai pus pe motoreta, etc.
Am primit si eu unul si sta prin portbagajul masinii de cateva luni bune.
Am auzit si bune si rele despre el, baga si o parere despre el.

Merci,
Florin
... da-i ca merge...
florin_bgdn
Merg pe o roata

Mesajde vice pe Lun Iun 06, 2011 9:03 am

Salut,
Nu sunt zilele astea pe langa motor. L-am luat prin iarna si mi-au oferit posibilitatea sa aleg intre versiunea normala si Loobman AB. Ca diferente: rezervorul nu mai este din plastic maleabil, ci este tare si are un mic buton de dozare a uleiului. Aici (http://www.stromtrooper.com/v-strom-mod ... -*ab*.html) este descris. Ca ulei, folosesc un ulei de cutie de viteze (80W-90), ce l-am gasit prin casa. In diminetile reci, e destul de vascos si curge greu, dar pe caldura e ok. Am inteles ca poti folosi orice tip de ulei; merge si ala de la cartofi prajiti :P
L-am pus de putin timp si pana acum am apasat de vreo 4-5 ori (la inceput mai mult). In perioada asta, lantul a devenit curat (nu exagerez cand spun ca luceste), cu toate ca a fost nespalat si uns tocmai din toamna, inainte sa intre la iernat. Merita banii.

http://www.onlinesell.ro OnLineSell.ro - Your Dell & HP spare parts online ordering & info site
vice
Iti pot arata si tie ...

Mesajde vice pe Vin Iun 10, 2011 4:25 pm

Asta e si ungatorul:
Picture 002.jpg

Picture 003.jpg

Picture 004.jpg

Nu va luati de mizeria de pe janta din spate, ca nu spal motorul decat de o data sau doua ori pe sezon. Vacii ii place mizeria si... parca arata mai bine asa. Nu sare ulei pe bascula sau janta / cauciuc.

Azi am montat si Xenon (montare-xenon-t1396.html) si luminile de avarie (montare-lumini-de-avarie-t1397.html).

Urmeaza manerele incalzite (de fapt sunt niste placute ce se incalzesc si se monteaza sub gripuri. Au 10W. Nu stiu daca insumat sau fiecare. Oricum, alimentate in casa, la redresor, in ~ 5 secunde frig in mana. Astept sa vina si gripurile si le fac si pe astea.
Vine si pinionul fata cu 16 dinti.
Mai urmeaza inlocuirea becurilor din semnalizare cu unele pe led / SMD (inca nu al gasit la pret cat de cat ok si sa fie suficient de luminoase). Voi inlocui si releul de semnalizare (acum e unul de Dacia, din ala electromecanic, ce in mod sigur nu suporta cunsumul infim al becurile pe LED / SMD). Si nu fac nicio branza daca montez in paralel cu ele rezistente pt simularea consunului, ca eu vreau sa nu mai am acel consum. Am gasit unul prin casa, luat de cativa ani de pe louis, dar nu stiu cum sa fac transformarea intre cel de pe motor, ce e cu 3 pini si acesta, ce e cu 4:
2026571_1274191298.jpg
2026571_1274191298.jpg (Array KiB) Vizualizat de 714 ori

Asa arata cel de pe motor

4832191_1295251158.jpg
4832191_1295251158.jpg (Array KiB) Vizualizat de 714 ori

Cam asa arata cel cu 4 pini din sertar.

Mai urmeaza charsh bar-uri si un set de proiectoare atasat de ele. Nu m-am decis daca proiectoarele vor fi cu bec SMD sau xenon. Oricum, ambele vor fi de auto, luate cred ca din Vitan si inlocuiesc becul. Vom vedea pretul...
Aaaaa, si un cric central, dar la asta inca ma mai gandesc.
Ce sa mai fie?

vice
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Andry pe Sâm Iun 25, 2011 12:16 am

Salutari .

Peste toate modificarile si accesoriile adaugate, tin sa te felicit pentru incercarile de a reduce pe cat se poate solicitarea sistemului electric; pe acelasi aspect ma axez si eu.
Interesat fiind de proiectoarele acestei motociclete, care a ajuns intre timp in Brasov, o sa iti trimit poze mai detaliate cu prinderile acestora.
Peste vreo saptamana ar trebui sa ma redresez pe partea financiara dupa jaful cumparare+inmatriculare si am sa comand una bucata led si una bucata kit xenon pentru a le testa pe ambele, fara sa ma arunc cu capul inainte catre o singura varianta ( am vorbit despre cele 2 optiuni aici upgrade-sistem-electric-hta-xl650v-t61-30.html#p20953 ). Revin evident cu rezultate pe timp de zi/noapte, pentru ambele tipuri de iluminare.
Acum legat de a ta motocicleta : priza de 12v si manerele, de unde si la ce preturi ? Iar la sa nu este cam inalta pozitia pasagerului ?
Andry
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Vând fân!
Kilometraj: 4300

Mesajde vice pe Dum Iun 26, 2011 5:59 pm

Salut,
Pozitia pasagerului este f buna pe acea sa, doar ca nu merge nimeni cu mine. Am ridicat acea parte din sa pt a crea un fel de spatar.
Priza e de pe louis.de (vreo 10 euro), iar manerele vreo 5$ de pe ebay. Nu stiu cat de ok sunt, dar la proba se incalzesc suficient (cred ca au undeva la 15W, ca isi iau pe la 1,2-1,3A).
Inca mai caut becuri de semnalizare pe led, dar nu am gasit la pret decent (cele mai ieftine pe la 5$ / buc pe ebay). Nu cred ca se merita ~20$ + un nou releu, ca cel de pe ea e din ala de Dacia, electromecanic, si nu merge cu consumul infim al ledurilor.
Zilele astea vreau sa cumpar proiectoare (voi cauta unele de masina, de dimensiuni cat mai mici) la care voi pune totusi becuri tot pe LED / SMD. Cred ca xenonul pe proiectoare e ceva cam mult.
Astept poze cu sistemul de prindere a acestora.
Merci,
Vice.

vice
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Andry pe Dum Iun 26, 2011 7:38 pm

Salut.

La priza ma gandeam ca ai gasit ceva mai ieftin, inca nu ma simt psihic in stare sa dau 50lei pentru o priza de 12v. Manerele nu sunt graba in cazul meu, o sa mai astept pana la sfarsitul verii oferte noi pe piata.
Pentru LEDurile de semnalizare, eu iti pot trimite cu 7lei/bucata ( poate gasesti si mai ieftin, fiind din Bucuresti ) in soclu T10, cred ca merita o adaptare simplista, pentru ca nu sunt genul de becuri care sa se duca un-doi. ( in locul soclului BAY9s , care este acum pe TA ). Legat de releu, ai incercat cu relee pentru semnalizari scuter? Costa 15 lei, gasesti in configuratii cu 2-3-4 borne, iar fiind electrice ( condensator si ceva neam de tiristor/triac parca ) nu ai nevoie de consum sporit pentru a-l pune in miscare.
Proiectoarele mele sunt identice cu acestea, desi cred din ce le-am vazut ca-s mai zdravene. O sa le pozez cand mai ajung pe la motocicleta, acum e garata langa RAR, asteapta programarea pentru autentificare. Valabil si viceversa, te rog sa trantesti 1-2 poze, pret si locatie de achizitie pentru noile proiectoare.
Andry
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Vând fân!
Kilometraj: 4300

Mesajde vice pe Dum Iun 26, 2011 7:58 pm

Becuri SMD T10 pot sa iau la pret ok de pe ebay, doar ca nu am gasit P21W la pret decent. Probabil tot la o adaptare voi ajunge pana la urma. Sper ca saptamana viitoare sa-mi fac timp sa ajung pana prin targul din Vitan sa caut ceva proiectoare.
Iti voi arata cum sunt.

vice
Iti pot arata si tie ...

Mesajde vice pe Vin Iul 01, 2011 10:30 am

Salut,
Au existat cazuri cand masinile de pe contrasens sau cele din fata au aruncat pietricele ce au ajuns in parbriz, casca, etc. Mi-e ca daca ajunge una mai maricica in far, va sparge acel geam. Vreau sa fac o protectie din plexic sau alt plastic transparent ce s-o prind in fata farului. De montat nu pare a fi greu (cu 3 - 4 suruburi ce sa-l prinda la vreo 5 - 10mm fata de carena (sa existe racire pt bec si oglinda si sa se scurga si apa). Doar ca nu gasesc o sursa de plexiglass si nu stiu cum as putea sa-l tai sa arate decent.
Sfaturi?
Merci,
Vice.

P.S. Aici e o colectie de modificari din care ma inspir:
http://www.flamesonmytank.co.za/Article ... sories.htm
http://www.flamesonmytank.co.za/Article ... 20road.htm
Am ajuns la punctul 9 din primul link si altele pe sarite.

vice
Iti pot arata si tie ...

Înapoi la Modificări la Transalp