TransPlant motor VV(97) pe model VM(91)

Postaţi aici probleme întâmpinate

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

TransPlant motor VV(97) pe model VM(91)

Mesajde duda pe Mie Apr 07, 2010 8:31 pm

Dupa cum stiti, trebuie sa schimb motorul de pe caprita mea cu un altul mai in mintea lui. Am gasit un motor din 97', modelul cu un singur CDI.
Acum intrebarea este daca va merge noul motor cu instalatia mea...

Modelul 91', cu un singur CDI are 4 fire care ies din motor (de la PULSE GENERATOR COILS) din care 2 intra fiecare intr-un CDI si celelalte 2 (albe) se leaga de inpamantare:
Imagine

Modelul 97' are un singur CDI si din motor ies doar 2 fire, amandoua fiind legate la CDI:
Imagine

Eu ma gandesc ca daca as lega cele 2 fire de la noul motor la cele doua fire care erau legate la vechiul motor si care merg la CDI uri ar trebui sa mearga...

Ce parere aveti?
"-Alcohol is poison.
-If it's poison, then why do you drink it?
-Because there are things inside of me that I need to kill..." C.S.
duda
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL600
Kilometraj: 0

Re: TransPlant motor VV(97) pe model VM(91)

Mesajde reltih pe Joi Apr 08, 2010 1:42 pm

man eu sunt praf la electronica, dar pot sa-ti spun atat, modele dupa 96 + nu au CDI ci TCI !
ideea e ca tu schimbi doar motoru ( fieru ) bobinele raman ale tale asadar, nu vad unde-i problema, noi avem 4 bobine si 96+ au doar 2
deci pui motoru nou cu bobinele tale ci cdi-urile tale, gresesc undeva ? nu stiu cu tps-ul ala care-i treaba dar eu l-as da jos :D
YOU ONLY NEED TWO TOOLS IN LIFE - WD-40 AND DUCT TAPE. IF IT DOESN'T MOVE AND SHOULD, USE THE WD-40. IF IT SHOULDN'T MOVE AND DOES, USE THE DUCT TAPE
reltih
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: The Power of Cows !!!
Kilometraj: 50000

Re: TransPlant motor VV(97) pe model VM(91)

Mesajde duda pe Joi Apr 08, 2010 9:19 pm

problema e cu acele pulse generator coils, se pare ca sunt diferite si acelea dau feedback TCI ului/CDI urilor din partea motorului
m-am hotarat sa trec la instalatia motorului din 97' deoarece sunt slabe sanse sa mearga (motorul din 91 are 2 pulse generator coils si cel din 97 are una singura) si ar fi la ghici... asta inseamna ca vand cele 2 CDI-uri si bobinele de pe asta al meu si le inlocuiesc cu TCI ul si cele 2 bobine
"-Alcohol is poison.
-If it's poison, then why do you drink it?
-Because there are things inside of me that I need to kill..." C.S.
duda
Iti pot arata si tie ...

Kilometraj: 0

Înapoi la Probleme electrice