Moderatori: Andy, manach, B43XTM
silviu scrie:in primul rand salut si bine v-am gasit.am si eu un of:nu mai imi merge acul de la turometru; de fapt nu mai indica turatia, dela ce sa fie oare?
stie cineva? vaca mea este din '90.
Andy scrie:Din experientele altora de p-aci s-ar putea sa fie contactele imperfecte de la CDI. Incearca sa misti/cureti mufele si vezi ce zice.
silviu scrie:in primul rand salut si bine v-am gasit.am si eu un of:nu mai imi merge acul de la turometru; de fapt nu mai indica turatia, dela ce sa fie oare?
stie cineva? vaca mea este din '90.
Belbody scrie:E un contact imperfect.
Semnalul de la CDI vine de la una din bobine, nu de la CDI, este impropriu sa zici ca vine de la CDI, adica CDI-ul nu are un pin special pt asta, are pentru fiecare bobina in parte iar de la o bobina e legat firul spre turometru.
Cum zice si Korben, daca la faza asta CDI-ul ar fi defect, cilindrul din spate ar merge numai intr-o bujie.
Belbody scrie:Pai nu bobina, bobina este doar un receptor ca si turometrul...semnalul vine de la CDI.
dan_motor2003 scrie:Belbody scrie:Pai nu bobina, bobina este doar un receptor ca si turometrul...semnalul vine de la CDI.
Da ....stiu asta ...dar daca bobina e in scurt , de unde mai ajunge semnal la turometru????
Belbody scrie:dan_motor2003 scrie:Belbody scrie:Pai nu bobina, bobina este doar un receptor ca si turometrul...semnalul vine de la CDI.
Da ....stiu asta ...dar daca bobina e in scurt , de unde mai ajunge semnal la turometru????
good point! iote la asta nu m-am gandit... deci bobina poate fi un ciot in drum
![]()
Belbody scrie:Da stiu, eu nu ma gandisem la faptul ca se poate defecta bobina...
Belbody scrie:dar nu cred ca e buba asta in cazul de fata, cel mai probabil acum e un contact imperfect, am patit si eu... si era chiar pinul din CDI, la mers nu se simtea absolut deloc...
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori