Ungator de lant simplu si ieftin?

Cum s-o facem să fie mai cu moţ

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

Ungator de lant simplu si ieftin?

Mesajde vice pe Lun Ian 24, 2011 11:38 pm

Am tot cautat pe net un ungator de lant la un pret... mai romanesc... dar se pare ca nu exista. Mai toate ce le-am vazut sunt cu cine stie ce senzori de temperatura, de viteza, de timp de la ultima picurare, etc. Nu cred ca in folosinta normala (ceva drumuri prin oras sau o plimbare pe luna la munte / mare) sunt atat de necesare toti acesti senzori. M-as baga la... cumparat, ca de construit nu prea le am cu surubaraia, la un ungator de lant "manual". Adica apesi pe un buton sau rotesti de un mic robinet cand iti amintesti (sa zicem cand ai plecat deja de la benzinarie, ca tot se face plinul pe la ~250km) si esti in miscare, sa curga cateva picaturi pe lant.
Ar fi greu de construit asa ceva? Ar intra niste furtune de acvariu, un rezervor pt ulei (cred a 100-200ml e mai mult decat suficient), ceva fire, un intrerupator de tip "push", o pompita electrica (posibil sa mearga una tot de la acvarii) sau o electrovalva ce lasa sa curga uleiul doar prin grevitatie si niste soricei sa prinzi totul pe motor. Ca ulei, cred ca ar merge f bine cel de transmisie.

Hai, demontati-mi ideea...

P.S. Ma gandesc la asta pt ca nu am cric central si e mia greu de uns lantul asa.
Vand alimentator auto notebook Dell nou.

http://www.onlinesell.ro OnLineSell.ro - Your Dell & HP spare parts online ordering & info site
vice
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL600
Vorba de duh: aha
Kilometraj: 0

Re: Ungator de lant simplu si ieftin?

Mesajde Chrisss pe Mar Ian 25, 2011 12:48 am

Salut!

Nu esti singurul care isi bate capul cu un ungator mai "de criza"...si care sa isi faca treaba cum trebe ...ce gasesti pe piata sunt as spune nesimtit de scumpe Scotoiler/Prooiler si mai stiu eu care ...150 ~ 200 E ... a nebunit lupul pe bune...

Spray de lant sunt bune dar la un Kit de lant il cumperi inca o data cu Spray de curatat/uns...desi am renuntat la cel de curatat am ramas la motorina si doar la sfarsit asa putin cu spray-ul si asta doar pt ca mai aveam ...ca altul nu mai iau ...dar 40/50 lei un tub ... :baseball ...cand un litrul de ulei ar fi poate 10 ~15 lei si ar tine toata viata lantului...plus cate ore ai economisi intr-un an cu 20.000 km ...cu curatarea /ungere ( asta daca o faci cum trebe) .Lantul actual are ~30.000 cred si inca merge ...dar in timpul asta l-am cumparat inca o data cu intretinerea...chestia asta trebe sa se schimbe...

Problema la cele vacuamtice ... nu imi place dependenta de temperatura il reglezi dimineata la un nivel dupa masa nu mai e valabil si sa tot stai cu ochii pe el nu imi palce...cand mergi in oras e una cand mergi afara e alta..."Picatura de ulei " ca functie de timp nu ma multumeste...daca tot e sa faci ceva prefer "Picatura de ulei " ca funtie de cat se invarte roata...e foarte usor de facut ... magneti neodim sunt ieftini si vin in toate formele la fel si senzori care sa iti dea impulsurile...unde "ne-am " ( pt ca suntem o echipa de prieteni ei cu electronica eu cu mataraiele si ce vreau sa faca ) impotmolit e la o pompa de 12v... de debite mici si foarte mici cu care se poate doza uleiul .Pompele ce le-am gasit veneau doar la 100~ 1000 de bucati , alti nu discutau doar cu persoane juridice...si mai multe .

De construit vointa este "pasarica pe creier " e acolo dar ciuciu pompa si asa am abandonat in toamna proiectul asta...

Ungerea la 250 km cand alimentezi ...nu cred ca e ok...hai sa iti zic de ce.

Inainte sa ma apuc de asta am incercat cat rezista pelicula de ulei cum se comporta lantul si mai multe...pot sa iti zic ca nici un spray nu se compara cu un lant proaspat uns cu ulei ...e greu de explicat in cuvinte...nici nu insist mie unu personal imi place.Problema este ca acest lucru nu rezista mai mult de 80~100km pana lantul e "uscat" si asta in conditi normale cum ai dat de ploaie nu iti dau 5 km pana e complet uscat lantul si face ca naiba de asta zic ca ungere la 250 km mi se pare insuficienta si va duce la uzuri premature .Daca alegi uleiul e nevoie de o modalitate CONTINUA de livrare a lui si nu in "valuri" cand iti aduci aminte...faorte putin dar sa vina continuu...

Daca aveti idei de pompe cu debite mici la 12V lasati un link ceva...stiu ca la un moment dat am cautat ceva pompite de la plotere dar nu am gasit un service de plotere/ imprimante mari cu care sa discutam mai serios si sa cumparam o poma second sa vedem cum ar face fata la ulei si daca o putem automatiza.Pentru noi blocajul e pompa ...daca gasim pompa continuam :) ...sa vedem ce iese...
Chrisss
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: un fleac...m-au ciuruit..
Kilometraj: 41000

Mesajde vice pe Mar Ian 25, 2011 1:11 am

Un sistem si mai simplu decat m-am gandit eu e LoobMan http://www.chainoiler.co.uk/index.html
Il foloseste cineva? Ca pretul e unul decent.

http://www.onlinesell.ro OnLineSell.ro - Your Dell & HP spare parts online ordering & info site
vice
Iti pot arata si tie ...

Mesajde manach pe Mar Ian 25, 2011 9:49 am

pe motociclism, pe undeva pe tipicul de V-strom ai putea sa gasesti un oiler facut de romani. din cate stiu eu, costa 250ron, e electronic si programabil (4programe). baietii l-au facut inca de cand scottoiler nu avea varianta electronica. eu l-am vazut pe un v-strom si mi-a placut
manach
Moderator

Mesajde duda pe Mar Ian 25, 2011 10:52 am

pretenșioși mai sunteți mă :jerkit
eu mi-am făcut cea mai simplă variantă de ungăreț cu maxim 10 ron (rezervor ulei - furtunașe - 1 robinet reglare debit - 1 robinet închis/deschis - aplicator dintr-un perfuzor dar se poate folosi și o sârma de cupru) și funcționează perfect.
chiar nu înțeleg de ce vreți să vă complicați, nu trebuie să reglezi debitul de o mie de ori pe zi (reglezi la un debit mai mare pe ploaie și în functie de regim de oraș/drum lung, nu este așa de influențat de temperatura exterioară). În cazul în care vi se pare prea mult de muncă să reglezi un debit din joi în paște, cred că nu ar trebui să vă mai plangeți pe aici că vreti ungător ieftin (ți-e lene? dai banii pe un ungător de la B. Harea și ai terminat bâlciul).
"-Alcohol is poison.
-If it's poison, then why do you drink it?
-Because there are things inside of me that I need to kill..." C.S.
duda
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Chrisss pe Mar Ian 25, 2011 11:59 am

Cand ti se pune pasarica...tre sa ii dai malai :nana altfel nu ai pace...influenteaza temperatura destul de mult debitul :) ...si da am vazut si ce a facut B.Harea...frumos nu zic dar nu "da destul malai " unde trebe ...dami o pompa liniara sau cu membrana de 50~100 microlitri /ciclu si ne descurcam de acolo :high .

Ce am scris reprezinta ce mi-as dori eu de la un ungator dinasta... nu doar ceva sa sa faca pipi in continuu pe lant cum vrea el :nono
Chrisss
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: un fleac...m-au ciuruit..
Kilometraj: 41000

Mesajde vice pe Mar Ian 25, 2011 8:39 pm

Cred ca pana la urma comand acel LoobMan. Daca nu e bun, nu e atat de mare paguba (undeva la 80 lei) si il folosesc ca inceput pt un alt proiect.

vice
Iti pot arata si tie ...

Mesajde vandrash pe Mar Ian 25, 2011 9:16 pm

vice scrie:Cred ca pana la urma comand acel LoobMan. Daca nu e bun, nu e atat de mare paguba (undeva la 80 lei) si il folosesc ca inceput pt un alt proiect.

Scrie ca de la trei bucati comandate ofera reducere.

Deci e si mai bine :wink:

Acum fara gluma, as testa si eu o jucarioara din aia. Crezi ca m-as putea lipi de comanda ta ?

George
Semper in motu !
vandrash
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: za...duh

Mesajde vice pe Mar Ian 25, 2011 9:30 pm

Bineinteles.
Lansez intrebarea aici, sa spunem pt o saptamana - doua sa vedem cati ne strangem si plasam comanda dupa.
Oferta pe site este (http://chainoiler.co.uk/discount.php):

Order 3 units (£47.97) Get 1 Free (so you receive 4 units)
Order 4 units (£63.96) Get 2 Free (so you receive 6 units)
Order 5 units (£79.95) Get 3 Free (so you receive 8 units)
Order 6 units (£95.94) Get 4 Free (so you receive 10 units)
Order 7 units (£111.93) Get 5 free (so you receive 12 units)

La suma aia, nu am idee daca se mai adauga ceva (nu stiu de unde vin sa vad daca se adauga TVA sau vama la noi).
Asa ca, cu cati suntem mai multi, cu atat iesim mai ieftin.

Pana acum suntem doi (eu si vandrash). Cine se mai baga?

vice
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Unchiu' pe Mar Ian 25, 2011 10:37 pm

vice scrie:Bineinteles.
Lansez intrebarea aici, sa spunem pt o saptamana - doua sa vedem cati ne strangem si plasam comanda dupa.

La suma aia, nu am idee daca se mai adauga ceva (nu stiu de unde vin sa vad daca se adauga TVA sau vama la noi).

Daca pretul nu depaseste 50-60roni...sunt "nr 12"(parca asa ar iesi daca am fi toti apostolii ) :cofee ....asta ca sa nu va las singurei :high :lol:

Stima,

Liviu
Drumurile incep acolo unde se termina asfaltul...
Incepator in fiecare zi din saptamina/luna/an
Motocilist de forum (pe forum am accelerat prima motocileta si tot pe un forum mi-am luat A-ul)
Unchiu'
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: mmmm...e pe stanga

Mesajde asilindean pe Mie Ian 26, 2011 12:25 am

Salut,

M-as baga si eu :)
Adrian
asilindean@yahoo.com

Oh, the wind, the wind is blowing,
Through the graves the wind is blowing,
Freedom soon will come;
Then well come from the shadows.
asilindean
Iti pot arata si tie ...

Kilometraj: 45000

Mesajde marian-bogdan pe Mie Ian 26, 2011 12:33 am

vice scrie:Bineinteles.

Salut, sunt si eu interesat. Marian Bogdan Brasov, 0733988276, daca va hotarati cumva cum facem cu trimisul banutilor. Inca o intrebare in legatura cu Motorola HS830, este OK de folosit pt pilot-pasager.
marian-bogdan
Cred ca stiu ...

Kilometraj: 34500

Mesajde reltih pe Mie Ian 26, 2011 1:40 am

bai oameni buni, v-ati lovit la cap cu loobmanu ? e atat de penal construit incat vi-l puteti face cu 10 lei, este o sticluta pe care o strangi si pica ulei, ce dracu bah, va fac eu la 30 de lei bucata sa fac un ban cinstit, nu pot sa cred ca atatia oameni inteligenti si unii chiar priceputi in ale mesteritului pun botu la asa ceva,
luati de aci unu mai evoluat care se face in 5 minute, macar poti regla picatura si il poti opri cand ai chef, nu astepti sa se scurga cea ramas pe teava :roll:
http://www.youtube.com/watch?v=7xg1bOcV3rI
YOU ONLY NEED TWO TOOLS IN LIFE - WD-40 AND DUCT TAPE. IF IT DOESN'T MOVE AND SHOULD, USE THE WD-40. IF IT SHOULDN'T MOVE AND DOES, USE THE DUCT TAPE
reltih
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: The Power of Cows !!!
Kilometraj: 50000

Mesajde Unchiu' pe Mie Ian 26, 2011 1:07 pm

reltih scrie:bai oameni buni, v-ati lovit la cap cu loobmanu ? e atat de penal construit incat vi-l puteti face cu 10 lei, este o sticluta pe care o strangi si pica ulei, ce dracu bah, va fac eu la 30 de lei bucata sa fac un ban cinstit, nu pot sa cred ca atatia oameni inteligenti si unii chiar priceputi in ale mesteritului pun botu la asa ceva,
luati de aci unu mai evoluat care se face in 5 minute, macar poti regla picatura si il poti opri cand ai chef, nu astepti sa se scurga cea ramas pe teava :roll:
http://www.youtube.com/watch?v=7xg1bOcV3rI

OF topic, BAH! unde ...spanac iti este poza de la avatar mah, ca erai si tu "printre oameni" cu ea :rockon .Asa , da este si aceia o solutiwe "loobaman"...chiar realizabila cu foarte putine resturi :givemebeer :pistol
Sa revenim la oile noastre..pardon oloiurile noastre...
Printre vechiturile mele gasiii asta :
Imagine

"piesa" care livreaza intre in functie de rotatie si nevoi intre 5-10 picaturi ulei, nu imi mai trebuieste decat temporizatorul si "ajutajul" pentru stropit foaia spate...deci...imi pare rau pentru voi daca v-am incurcat cu "Nr.12"(la care renunt) am sa incerc sa rezolv micile probleme de adaptat piesa din poza.

Stima,

Liviu
Drumurile incep acolo unde se termina asfaltul...
Incepator in fiecare zi din saptamina/luna/an
Motocilist de forum (pe forum am accelerat prima motocileta si tot pe un forum mi-am luat A-ul)
Unchiu'
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: mmmm...e pe stanga

Mesajde reltih pe Mie Ian 26, 2011 1:42 pm

tot off topic,
daca vreun moderator binevoitor mi l-a scos, as fi vrut totusi sa ma anunte si sa-mi explice motivul, dar deocamdata o las pe seama tehnologiei, poate se futu' calculatoarele astea :Salutare:

ce sa iti scoata?
Manach
YOU ONLY NEED TWO TOOLS IN LIFE - WD-40 AND DUCT TAPE. IF IT DOESN'T MOVE AND SHOULD, USE THE WD-40. IF IT SHOULDN'T MOVE AND DOES, USE THE DUCT TAPE
reltih
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: The Power of Cows !!!
Kilometraj: 50000

Următorul

Înapoi la Accesorii