ungere lant

Din ciclul "De ce să strici ceva ce merge bine....?"

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

ungere lant

Mesajde Imih pe Joi Mai 07, 2009 10:18 pm

Astazi am vazut o ungatoare super tare de lant care iti unge in continu lantul! Este pe baza de vacum iar un rezervor ajunge cam 800 km !Intrebarea mea ar fi ca tot de la colegii mei am aflat ca ei au renuntat la spreiuri de lant in detrimentul unui amestec de valvoline cu vaselina si ziceau ca este mult mai bun si tine mult mai mult lantul in timp! stiti ceva ? Puteti da niste detalii pro contra?
Imih
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL600
Vorba de duh: Be Free Live for Ever
Kilometraj: 42600

Re: ungere lant

Mesajde iulian pe Joi Mai 07, 2009 11:41 pm

eu sunt foarte curios unde se duce acel ulei , de evaporat nu are cum . ori janta ori aparatoare plina de clei greu de curatat
iulian
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL650
Vorba de duh: Deci, cum ziceam ?
Kilometraj: 40000

Mesajde Andy pe Vin Mai 08, 2009 12:01 am

Iaca AICI maretul sistem de ungere automata... numai ca preturile's cam mari... Pricipiul de functionare merge pe baza picurarii periodice a uleiului dintr-un rezervor pentru a tine in permanenta lantul si pinioanele transmisiei finale unse.

Referitor la alte solutii pe baza de vaselina ptr. uns lantul, eu unu nu as recomanda datorita faptului ca vaselina se imbacseste f. repede cu praf/nisip devenind intr-un final factor de uzura pentru lant si pinioane.
Imagine Imagine
THE POWER OF DREAMS...

Reguli de baza pe acest forum.
Andy
Moderator

Vorba de duh: unde sa nu stau acasa?
Kilometraj: 0

Mesajde Imih pe Vin Mai 08, 2009 11:23 am

Nu vad! Nu poti sa scri codul?
Imih
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Andy pe Vin Mai 08, 2009 11:33 am

Imih scrie:Nu vad! Nu poti sa scri codul?

Cod Louis.de - 10003132
Imagine Imagine
THE POWER OF DREAMS...

Andy
Moderator

Mesajde vest pe Vin Mai 08, 2009 9:43 pm

Imih scrie:Astazi am vazut o ungatoare super tare de lant care iti unge in continu lantul! Este pe baza de vacum iar un rezervor ajunge cam 800 km !Intrebarea mea ar fi ca tot de la colegii mei am aflat ca ei au renuntat la spreiuri de lant in detrimentul unui amestec de valvoline cu vaselina si ziceau ca este mult mai bun si tine mult mai mult lantul in timp! stiti ceva ? Puteti da niste detalii pro contra?

:Salutare:

cu sistemul clasic duce cam tot atat, in plus lantul trebuie si curatat nu numai uns, la ce mizerie aduna.

:Geek3:
In Nemurirea Mea,Am Trecut Si Pe AICI... Imagine
vest
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Nu fii pork

Mesajde pista pe Lun Mai 11, 2009 9:47 pm

Scottoiler se numeste sistemul de uns lantul,eu am montat de doi ani . am ajuns la solutia asta dupa nenumaratele tipuri de spray pt lant,bune sau mai putin bune.Partea buna : este reglabil dozarea cantitatii de ulei care picura si nu in ultimul rind nu mai duc cu mine un spray in excursii mai lungi care ori ocupa loc ori murdareste bagajul haine etc,ori suna bila din ea si eu caut ce se strica pe motor.Oricum,dupa ce spal motocicleta,curat si lantul cu brake cleaner,ca si cum asi folosi spray pt lant.Eu personal sint multumit de sistem.Si inca ceva exista ulei pt iarna si pt vara.http://www.transalp.ro/galerie/displayi ... m=61&pos=3
pista
Merg pe o roata

Vorba de duh: vazzeg
Kilometraj: 57000

Mesajde Imih pe Mar Mai 12, 2009 10:15 am

Apropo de curatat stiti cumva ceva solutii de curatat pt ca in cartea de transalp spune ca se folosesc solutii de curatat non petroliere in care "scufunzi" lantul si o speli cu o periuta! Aveti idee?
Imih
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Andy pe Mar Mai 12, 2009 11:18 am

Imih scrie:Apropo de curatat stiti cumva ceva solutii de curatat pt ca in cartea de transalp spune ca se folosesc solutii de curatat non petroliere in care "scufunzi" lantul si o speli cu o periuta! Aveti idee?

Curatat cu spray de curatat lanturi sau frane (Kettenreiniger si Bremsenreiniger) pana le-am terminat si dupa aia cu motorina si uns cu diverse sprayuri de uns lanturi lantul m-a tinut ~ 25.000 km. Lantul a fost RK si cand l-am schimbat pinioanele aveau si ele uzura... deci nu i-am scurtat prea mult perioada de viata. Probabil uzura se datoreaza si namoalelor, prafului si nisipului pe care le-a vazut pe parcursul km astora.

Anu' asta am schimbat lantul si in ~7.000 nu a fost nevoie sa-l intind niciodata - lant DID Xring. Asta in conditiile in care de lene l-am curatat numai de 2-3 si uns la cca. 500 km. Is curios cat o sa ma tina... deci concluzia mea de pana acum e ca lantu-i facut sa mearga nu sa fie spalat. :Dejtu2:
Imagine Imagine
THE POWER OF DREAMS...

Andy
Moderator

Mesajde ivanp pe Mar Mai 12, 2009 1:37 pm

Andy scrie:... deci concluzia mea de pana acum e ca lantu-i facut sa mearga nu sa fie spalat. :Dejtu2:

Salut,

Nu pot decat sa fiu de acord cu tine ... eu acum am 28.000(95% strada cu sau fara pasager) si e inca ok. L-am intins de doua ori ... de fapt o singura data ca prima oara l-am destrans dupa ce l-am intins (problema era la mine ca ma plictiseam!). Il ung atunci cand ma inerveaza zornaitul. destul de rar (cred ca in toti astia km am cumparat vre-o 4 spray uri de uns - mie imi place ala de la fucks) ... operatia de curatare dureaza cam 10 minute cu bere cu tot ca incep sa ma agit daca dureaza mai mult ... :D
Eu zic ca doo au fost chestiile importante ...
decat prea intins lantul mai bine mai larg (la mine sigur e mai mare de 4 cm distanta clasica de masurare a intinderii!) si a doua sa fie bine sters excesul de spray dupa ce il ungi ...

Cum zicea Andy ... "lantu-i facut sa mearga nu sa fie spalat" sau altfel ... spalatul nu face bine la lant :D.

Drumuri lungi va doresc,
Paul
De vanzare statie mobila CB Intek HS520+antena Sunker CB108 - 120 eu
De vanzare scut Touratech - 130 eu
De vanzare sa joasa pt XL650 >2000 - 120 eu
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Ninja ... nu-i ca-n filme!!!

Mesajde Imih pe Mar Mai 12, 2009 4:12 pm

ivanp scrie:Cum zicea Andy ... "lantu-i facut sa mearga nu sa fie spalat" sau altfel ... spalatul nu face bine la lant :D.

Hmmmm ! teoretic dar fara intretinere.... nu stiu ! ideea e ca eu ma mai bag si off road si se cam lipete praful iar cat despre curatat lantul dupa ce l-am uns , eu folosesc sprai cu teflon si se cam lipeste de lant si se poate da jos numai cu motorina .... deci.... nu stiu ce sa zic! Asta inseamna ca nimeni nu stie inafara de motorina alta solutie de spalat lantul! Bine-nteles inafara de spraiuri!
Imih
Iti pot arata si tie ...

Mesajde vintze pe Mar Mai 12, 2009 8:33 pm

ivanp scrie:
Andy scrie:... deci concluzia mea de pana acum e ca lantu-i facut sa mearga nu sa fie spalat. :Dejtu2:

Salut,

Nu pot decat sa fiu de acord cu tine ... eu acum am 28.000(95% strada cu sau fara pasager) si e inca ok. L-am intins de doua ori ... de fapt o singura data ca prima oara l-am destrans dupa ce l-am intins (problema era la mine ca ma plictiseam!). Il ung atunci cand ma inerveaza zornaitul. destul de rar (cred ca in toti astia km am cumparat vre-o 4 spray uri de uns - mie imi place ala de la fucks) ... operatia de curatare dureaza cam 10 minute cu bere cu tot ca incep sa ma agit daca dureaza mai mult ... :D
Eu zic ca doo au fost chestiile importante ...
decat prea intins lantul mai bine mai larg (la mine sigur e mai mare de 4 cm distanta clasica de masurare a intinderii!) si a doua sa fie bine sters excesul de spray dupa ce il ungi ...

Cum zicea Andy ... "lantu-i facut sa mearga nu sa fie spalat" sau altfel ... spalatul nu face bine la lant :D.

Drumuri lungi va doresc,
Paul

am mai auzit si eu filosofia asta. la un motopolitist. care zice ca ciclul spalat/uns lungeste perioada de viata cu 500 km
I am free of all prejudices. I hate everyone equally
http://psihedelica.wordpress.com
http://cabinet-psihologic-bucuresti.ro
vintze
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Speed Kills, Use Windows

Mesajde Imih pe Mar Mai 12, 2009 8:41 pm

Bine bine,dar daca mergi prin noroaie nu numai pe asfalt ca sa zicem ca acolo nu este decat praful,dar prin noroi se depun toate porcariile si itibelesc lantul! Totusi cu ce spalati sau aveti idee de ceva solutii nepetroliere de spalat lantul?!
Imih
Iti pot arata si tie ...

Mesajde vintze pe Mar Mai 12, 2009 8:56 pm

Imih scrie:Bine bine,dar daca mergi prin noroaie nu numai pe asfalt ca sa zicem ca acolo nu este decat praful,dar prin noroi se depun toate porcariile si itibelesc lantul! Totusi cu ce spalati sau aveti idee de ceva solutii nepetroliere de spalat lantul?!

este cat se poate de simplu. am descoperit dupa ce mi-am manjit cu ulei discurile de frana de la bicicleta. am dat cu de toate, cu ce mi-a trecut prin cap, cu sprayuri degresante cu soputii minunne si nimic. nu mai tineau si basta. pana am intrebat un meserias si raspunsul: inamicul grasimii: AXION :Nigar:
I am free of all prejudices. I hate everyone equally
http://psihedelica.wordpress.com
http://cabinet-psihologic-bucuresti.ro
vintze
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Speed Kills, Use Windows

Mesajde ivanp pe Mar Mai 12, 2009 9:38 pm

vintze scrie: pana am intrebat un meserias si raspunsul: inamicul grasimii: AXION :Nigar:

:)))

cat ma distreaza situatiile astea pentru care te doare capul sa gasesti o solutie, cheluiesti o caruta de bani ca sa implementezi si la sfarsit apare un nene din asta cu experienta mare in urma si iti zice o solutie buna care ar fi costat 2lei cu mult mai putin timp pierdut ...

:bounce:

numai de bine,
paul
De vanzare statie mobila CB Intek HS520+antena Sunker CB108 - 120 eu
De vanzare scut Touratech - 130 eu
De vanzare sa joasa pt XL650 >2000 - 120 eu
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Ninja ... nu-i ca-n filme!!!

Următorul

Înapoi la Modificări la Transalp