Upgrade la Transalp-modificari - conversie către Africa Twin

Din ciclul "De ce să strici ceva ce merge bine....?"

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

Re: Upgrade la Transalp-modificari - conversie către Africa Twin

Mesajde asilindean pe Vin Aug 19, 2011 12:31 pm

Si ultimul episod:

Tobă:
Vroiam o tobă mai zgomotoasă, mai ale în traficul din Bucureşti, unde e bine să te audă/vadă lumea.
În primă fază am vrut să modific toba originală dar din lipsă de condiţii an renunţat. Aşa că am luat o tobă de African Queens. Am fost foarte mulţumit de ea. Zgomotul e frumos, mai tare, mai rotund, reacţia la gaz e mai rapidă.
Dar la drum lung imi sparge creierii. Dupa vreo 6.000 de km, inclusiv concediul, am decis sa revin la cea originala.

Din moment ce în talon e trecută neagră şi fiindcă mie îmi place această culoare i-am si tras o vopsea. Dupa sezonul asta nu se mai vede ca e proaspat vopsita :nana

De ce am tot modificat
Din punctul meu de vedere Transalpul are o serie de minusuri si o serie de plu-suri. Cum spunea cineva , nu există compromisul ideal de mobră care să le facă pe toate şi să fie bună pentru toată lumea.
Plusurile le ştim cu toţi că de aia avem asemenea motoare.
Minusuri:
- Rezervor prea mic pentru ture mai lungi de off. A mea consumă pe la 6, şi poţi să contezi pe o autonomie de maxim 300 km.
- Scutul care e de plastic şi care e si incomplet, în sensul în care nu acoperă şi partea cu filtrul de ulei. O piatra in filtru şi ai rămas unde ești, asta ca să nu vorbim de situaţii mai grave gen bloc motor spart (userul Maddog de aici de pe forum a păţit-o).

Bascula de African este de aluminiu, este mai lungă şi serioasa. Roata de spate de African are disc de frână mai mare decât Transalpul, anume 256 mm faţă de 240 mm. Venind de la intrunire anul asta fara frana fata am avut nevoie de tota frana spate ce o puteam obtine.
Rezervorul de African e de 24l respectiv 100 de km în plus la autonomie fără să car canistre după mine.
Scutul de African este de aluminiu si acoperă integral partea de jos inclusiv fil-trul de ulei.
Se poate pune întrebarea de ce nu îmi iau African. Îmi primul rând că îmi place vaca mea. Tare de tot.
Doi, din cauza greutăţii totale. Transalpul e cu cel putin 20 kg mai uşor la dry weight decât Africanul.
În rest rămâne ca orice altceva o chestie de gusturi.

Rezultatul final:
Fişiere ataşate
DSC_9583.jpg
La Rachitele
My Transalp.JPG
Pe malul Dunarii
Adrian
asilindean@yahoo.com

Oh, the wind, the wind is blowing,
Through the graves the wind is blowing,
Freedom soon will come;
Then well come from the shadows.
asilindean
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL600
Kilometraj: 45000

Mesajde mihaif pe Mar Oct 25, 2011 4:30 pm

asilindean scrie:Electrice:
Suplimentar am montat buton de avarii, mânere încălzite Daytona, priză de bri-chetă, proiectoare luate din târg la care am schimbat becul din ele de 55 Wat cu becuri pe led de 1 Wat, baghetă spate pe leduri ca supliment la lumina de frână din stop+încă un stop pe led-uri.

poti te rog sa explici mai clar ce ai facut la stopul de frana. Multa lume care merge in urma mea imi spune ca nu se prea vede diferenta intre stopul aprins (poziti) si momentul in care e frana apasata. Am vazut si eu niste baghete de leduri si chiar ma gande-am sa pun in stop dar nu prea as vrea sa dasfac stopul asa ca imi e cam greu sa imi dau seama unde ar fi bine sa o montez. Niste poze si eventul niste pasi ar fi super si m-ar ajuta enorm.

Multumesc.
mihaif
Merg pe o roata

Specimen: XL650
Kilometraj: 5000

Mesajde reltih pe Mar Oct 25, 2011 4:51 pm

schimba becu, diferenta intre pozitie si frana e enorma si foarte vizibila :cofee
YOU ONLY NEED TWO TOOLS IN LIFE - WD-40 AND DUCT TAPE. IF IT DOESN'T MOVE AND SHOULD, USE THE WD-40. IF IT SHOULDN'T MOVE AND DOES, USE THE DUCT TAPE
reltih
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: The Power of Cows !!!
Kilometraj: 50000

Mesajde mihaif pe Mar Oct 25, 2011 5:26 pm

reltih scrie:schimba becu, diferenta intre pozitie si frana e enorma si foarte vizibila :cofee

am schimbat becul si tot nu se vede bine. M-am uitat si eu de la o distanta de 50-60 metri si chiar se vede prost mai ales daca stai la inltimea unui logan. O fi stopul murdar pe intrior...o sa vad poate il dau jos si il spal dar m-ar interesa sa pun si o banda de leduri poate e si mai bine asa.
mihaif
Merg pe o roata

Mesajde sisoie pe Mie Oct 26, 2011 10:36 am

mihaif scrie:
asilindean scrie:Electrice:
Suplimentar am montat buton de avarii, mânere încălzite Daytona, priză de bri-chetă, proiectoare luate din târg la care am schimbat becul din ele de 55 Wat cu becuri pe led de 1 Wat, baghetă spate pe leduri ca supliment la lumina de frână din stop+încă un stop pe led-uri.

poti te rog sa explici mai clar ce ai facut la stopul de frana. Multa lume care merge in urma mea imi spune ca nu se prea vede diferenta intre stopul aprins (poziti) si momentul in care e frana apasata. Am vazut si eu niste baghete de leduri si chiar ma gande-am sa pun in stop dar nu prea as vrea sa dasfac stopul asa ca imi e cam greu sa imi dau seama unde ar fi bine sa o montez. Niste poze si eventul niste pasi ar fi super si m-ar ajuta enorm.

Multumesc.

Uite aici 2 exemple de prindere, de fapt acceasi rezolvare. Eu am prelungit firele si le-am legat sub sa de unde pleaca alimentarea spre becul de frana. Acolo o sa gasesti mai multe mufe, te uiti in schema electrica, identifici firele de la stop frana si legi acolo.
Fişiere ataşate
My Transalp.jpg
img 107.jpg
sisoie
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: in vino veritas
Kilometraj: 50000

Mesajde mihaif pe Mie Oct 26, 2011 11:18 am

firele le-am identificat si stiu unde trebuie sa il leg din punct de vedere electric dar nu stiam unde sa il montez.

Si eu tot acolo ma gande-am si pare cel mai ok loc. Din pacate eu am cumparat unu care este alb ca ma gande-am sa il bag in stop dar mai dau comanda de unu rosu si cred ca o sa le pun pe ambele.

Multumesc pentru raspuns.
mihaif
Merg pe o roata

Mesajde floralp pe Mie Oct 26, 2011 12:34 pm

mihaif scrie:firele le-am identificat si stiu unde trebuie sa il leg din punct de vedere electric dar nu stiam unde sa il montez.

Si eu tot acolo ma gande-am si pare cel mai ok loc. Din pacate eu am cumparat unu care este alb ca ma gande-am sa il bag in stop dar mai dau comanda de unu rosu si cred ca o sa le pun pe ambele.

Multumesc pentru raspuns.

Salut.
In primul rand ai grija ca stopul este inchis, lipit, nu se poate scoate doar partea de "sticla" rosie ca la modelul de 600. La 650 partea cu oglinda este lipita de partea rosie exterioara. Are doar o gaura prin care se introduce becul din interior, nu din exterior ca la 600. Deci banda de leduri albe nu o poti baga in stop decat daca dezlipesti cele doua parti, ceea ce nu se merita, parerea mea. Plus ca daca vrei sa scoti stopul afara cu totul, demontezi juma' de motocicleta. Am fost in aceeasi situatie ca tine, avand o banda de leduri albe, pana la urma am cumparat doua benzi rosii de leduri. Una am montat-o pe pozitie, suplimentar, iar cealalta pe frana. Atasez si o poza, sper sa se inteleaga: banda pe pozitie am lipit-o in exterior, pe partea de jos a stop-ului, in acea "adancitura", iar banda pe frana am lipit-o pe suportul de numar, in partea de jos, firul tragandu-l prin spatele tablitei de inmatriculare. Ambele fire le-am tras de sub sea pe langa stop: se vede o mica portiune din firul de la ledurile pe frana.
De vazut se vede bine, mai ales daca nu bate soarele direct pe leduri.
Sper sa-ti foloseasca imaginea atasata.

Respect,
Florin.
Fişiere ataşate
090920111056.jpg
floralp
Merg pe o roata

Kilometraj: 40000

Mesajde mihaif pe Mie Oct 26, 2011 1:08 pm

floralp scrie:Plus ca daca vrei sa scoti stopul afara cu totul, demontezi juma' de motocicleta.

partea asta am observat-o si eu. Daca vrei sa schimbi orice trebuie sa desfaci jumate de motocicleta si ma enerveaza la culme. Daca o sa se arda vrun bec la drum cred ca o sa merg fara decat sa ma apuc sa dau jos tot.

floralp scrie:In primul rand ai grija ca stopul este inchis, lipit, nu se poate scoate doar partea de "sticla" rosie ca la modelul de 600. La 650 partea cu oglinda este lipita de partea rosie exterioara. Are doar o gaura prin care se introduce becul din interior, nu din exterior ca la 600. Deci banda de leduri albe nu o poti baga in stop decat daca dezlipesti cele doua parti, ceea ce nu se merita, parerea mea. Am fost in aceeasi situatie ca tine, avand o banda de leduri albe, pana la urma am cumparat doua benzi rosii de leduri.

Una am montat-o pe pozitie, suplimentar, iar cealalta pe frana. Atasez si o poza, sper sa se inteleaga: banda pe pozitie am lipit-o in exterior, pe partea de jos a stop-ului, in acea "adancitura", iar banda pe frana am lipit-o pe suportul de numar, in partea de jos, firul tragandu-l prin spatele tablitei de inmatriculare. Ambele fire le-am tras de sub sea pe langa stop: se vede o mica portiune din firul de la ledurile pe frana.
De vazut se vede bine, mai ales daca nu bate soarele direct pe leduri.
Sper sa-ti foloseasca imaginea atasata.
Respect,
Florin.

Am vazut si eu asta la ultima accesare a lui. L-am dat jos pentru a schimba becul si procedeul de scoatere si desfacere e super aiurea si nu merita pentru asta (trebuie bagat in cuptor ). Eu ce ma gande-am e sa bag banda de leduri prin gaura becului, sa fie uns cu ceva lipici si apoi sa incerc sa o potrivesc cu un bat sau niste degete fine si subtiri (trebuie sa apelez la degetele sotiei). Firul de alimentare sa il scot printr-o gaura data in suportul becului curent. Gaura de 2 mm care apoi sa o acopar cu un silicon ceva.
Am notat si varianta pe care ai facut-o tu si pare super ok si asa. O sa mai ma uit, dau comanda de benzi si la iarna vad eu ce fac. Oricum cred ca toata iarna o sa stau sa mesteresc la ea. Acum sunt doar in partea de invatat si de achizitii...la iarna o desfac de tot si ma bag la mesterit.

Multumesc.
mihaif
Merg pe o roata

Anterior

Înapoi la Modificări la Transalp