Tobă:
Vroiam o tobă mai zgomotoasă, mai ale în traficul din Bucureşti, unde e bine să te audă/vadă lumea.
În primă fază am vrut să modific toba originală dar din lipsă de condiţii an renunţat. Aşa că am luat o tobă de African Queens. Am fost foarte mulţumit de ea. Zgomotul e frumos, mai tare, mai rotund, reacţia la gaz e mai rapidă.
Dar la drum lung imi sparge creierii. Dupa vreo 6.000 de km, inclusiv concediul, am decis sa revin la cea originala.
Din moment ce în talon e trecută neagră şi fiindcă mie îmi place această culoare i-am si tras o vopsea. Dupa sezonul asta nu se mai vede ca e proaspat vopsita
De ce am tot modificat
Din punctul meu de vedere Transalpul are o serie de minusuri si o serie de plu-suri. Cum spunea cineva , nu există compromisul ideal de mobră care să le facă pe toate şi să fie bună pentru toată lumea.
Plusurile le ştim cu toţi că de aia avem asemenea motoare.
Minusuri:
- Rezervor prea mic pentru ture mai lungi de off. A mea consumă pe la 6, şi poţi să contezi pe o autonomie de maxim 300 km.
- Scutul care e de plastic şi care e si incomplet, în sensul în care nu acoperă şi partea cu filtrul de ulei. O piatra in filtru şi ai rămas unde ești, asta ca să nu vorbim de situaţii mai grave gen bloc motor spart (userul Maddog de aici de pe forum a păţit-o).
Bascula de African este de aluminiu, este mai lungă şi serioasa. Roata de spate de African are disc de frână mai mare decât Transalpul, anume 256 mm faţă de 240 mm. Venind de la intrunire anul asta fara frana fata am avut nevoie de tota frana spate ce o puteam obtine.
Rezervorul de African e de 24l respectiv 100 de km în plus la autonomie fără să car canistre după mine.
Scutul de African este de aluminiu si acoperă integral partea de jos inclusiv fil-trul de ulei.
Se poate pune întrebarea de ce nu îmi iau African. Îmi primul rând că îmi place vaca mea. Tare de tot.
Doi, din cauza greutăţii totale. Transalpul e cu cel putin 20 kg mai uşor la dry weight decât Africanul.
În rest rămâne ca orice altceva o chestie de gusturi.
Rezultatul final:

News