va cer parerea referitoare la ceva piese de echipament

Aici se discută despre orice treabă care nu se încadrează în altă categorie

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

va cer parerea referitoare la ceva piese de echipament

Mesajde manach pe Vin Apr 23, 2010 1:38 pm

am cumparat un Transalp si acum incerc sa imi completez/schimb echipamentul.
in primul rand imi trebuie o casca. Ce as alege eu e de pe louis si are codul 20440703.

criteriile ar fi cam asa:
siguranta,
zgomot redus,
sa nu ma sufle vantul in casca,
(optional) ochelari de soare integrati
(optional) flip-up.

Pretul sa fie max. 200 euroi.
as vrea parerile voastre despre casca asta, mai ales daca o aveti sau aveti idee despre castile Nolan, sau sugestii referitoare la alte casti care se incadreaza in criteriile astea.

m-am mai gandit la niste pantaloni pe care vreau sa ii port peste blugi (overpants) si un costum de ploaie. codurile: 20865203 si 20885503.
am in plan sa merg zilnic la lucru pe motor, cu excepti zilelor cand sunt multe grade sub zero, deci ploaia nu trebuie sa ma sperie.

urmeaza un al post, dupa ce aleg niste manusi si protectii, dar din alta parte ca la louis parca nu am vazut nimic sa imi placa.

va multumesc anticipat si sper sa fiti cat mai activi pe topicul asta.

Dani aka Manach
manach
Moderator

Specimen: XL600
Kilometraj: 0

Re: va cer parerea referitoare la ceva piese de echipament

Mesajde B43XTM pe Vin Apr 23, 2010 2:03 pm

pai daca tot nu ai vazut nimic care sa iti placa, ai putea sa incerci la SMAEB zilele astea si poate gasesti acolo ceva pe gustul tau.

cat despre casca, eu am probat nolan N103 ca aveau pe stoc la kronau, si imi vine ca turnata... Mi se pare o alegere buna.

overpants? nu stiu cat de utili sunt... ai putea incerca blugi cu protectii integrate, asta daca nu te deranjeaza sa stai in ei la munca.
B43XTM
Iti pot arata si tie ...

Mesajde manach pe Vin Apr 23, 2010 2:11 pm

la SMAEB nu ajung.
overpants, exact ca sa nu stau cu ei la munca, in bar si in toate celelalte locuri.
manach
Moderator

Mesajde luck pe Vin Apr 23, 2010 8:48 pm

manach scrie:m-am mai gandit la niste pantaloni pe care vreau sa ii port peste blugi (overpants) si un costum de ploaie. codurile: 20865203 si 20885503.
am in plan sa merg zilnic la lucru pe motor, cu excepti zilelor cand sunt multe grade sub zero, deci ploaia nu trebuie sa ma sperie.

Salut. Si eu merg zilnic cu Transplantul (la munca in cursul saptamanii, la plimbari in weekend) si vreau sa iti spun ca, parerea mea, e ca nu e nevoie sa dai 80 de euro pe o pereche de pantaloni. Eu mi-am cumparat din Dedeman ( nu stiu daca e si in Sibiu magazinul ) un costum impermeabil pt muncitorii in constructii. E foarte frumos lucrat si am dat 27 de lei pe el. Nu trece picatura de ploaie prin el. Are 2 piese: pantalonii si jacheta. Asa ca daca ai un magazin gen praktiker, dedeman, baumax eu zic sa incerci acolo. Macar sa vezi cum arata.
Ca idee: mi-am luat o marime mult mai mare decat e marimea mea ca sa il pot lua peste haine. La serviciu le dau jos si sunt ca nou :)
Numai bine.
luck
Cum ii zice la ....

Kilometraj: 35000

Mesajde Schumy pe Vin Apr 23, 2010 10:48 pm

Despre casca poate iti mai ofer eu niste informatii. Din pacate nu stiu cat de bune.
Si eu am cautat o casca silentioasa, sigura, flip up si cu ochelari de soare. In prima faza am vazut Nolan N103 si mi-a placut, dar apoi am citit toate parerile despre casca pe Louis si jumate din oameni ziceau ca au returnat-o sau urma sa o returneze. Toata lumea zicea de faptul ca galagia incepe de la 50km/h si daca mergi o ora cu ea inafara localitatii te cam doare capul dupa si de asemeneau se legau si de greutate, multi zicand ca cele 1700g incomodeaza dupa ce o porti de la o ora in sus.
Dupa multa lectura rezultatul a fost Schuberth C3. A costat foarte mult, dar nu regret nici un cent dat. Casca e cea mai comoda care am purtat-o, imi vine ca turnata, ochelarii de soare sunt foarte folositori, silentiozitatea e ok atata timp cat curentul aruncat de parbrizul standard nu e bruiat de un vant lateral puternic, faptul ca e filp up e un avantaj mare, iar siguranta....nu am de gand sa o testez niciodata.
Schumy
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL650
Vorba de duh: Apa, paie si bataie
Kilometraj: 37600

Mesajde Korben Dallas pe Vin Apr 23, 2010 10:59 pm

Si protectii?
Chiar nu-ti pasa de oasele tale?
27 lei ai dat pe haine, de 27 lei o sa te protejeze in caz de imbecil neatent

In 27 ani de motociclism nu am cazut niciodata, nu am avut accident niciodata, si nici nu-mi doresc
Ii multumesc lui Dumnezeu ca m-a ferit de accidente, dar la protectii (sau haine cu protectii) tot nu renunt, chiar daca merg 3 km pana la serviciu

Mai gandeste-te...
Te poate plesni un idiot chiar cand iesi de pe aleea dintre blocuri, nici nu trebuie sa mergi prea departe
Ca se rupe femurul sau alt os, undeva la mijloc, nu e grav, se sudeaza
Dar ce te faci cu articulatiile zdrobite?
Protejati-va, oameni buni!
Korben Dallas
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XRV750
Vorba de duh: nu te pune cu prostu'

Mesajde Schumy pe Vin Apr 23, 2010 11:12 pm

Adevarat

Am cazut de 4 ori cu motocicleta. O singura data am avut proasta inspiratie sa nu iau armura sau geaca facand o ura pe un deal din apropiere, dar am cazut pe iarba si m-am julit putin doar in cot(a alunecat roata fata la franare pe iarba - viteza mica).
Dar cizmele de enduro si genuncherele mi-au ferit glezna, tibia si genunchiul de fiecare data, fie ca am picat cu enduroaica de 120kg sau cu Dominatorul de 170.
Schumy
Iti pot arata si tie ...

Mesajde manach pe Vin Apr 23, 2010 11:39 pm

geaca cu protectii am.
am si cizme de touring, dar nu sunt de purtat prin oras.

oricum, vin cu o veste proasta:
azi am avut un incident de care nu cred ca m-ar fi ferit vreun fel de protectie. am intrat in curtea unde se face scoala moto, iar dupa cateva minute de povesti cu profu, am incercat sa fac traseul de jaloane.In prima serie m-am urcat pe ultimul jalon si am franat (probabil prea tare). Motocicleta s-a culcat pe stanga si eu, probabil gandindu-ma ca inca nu am crash-bar, am incercat sa o tin sa nu cada prea tare. rezultatul? am ingenunciat cu dreptul peste ea si nu m-am putut ridica pentru ca nu ma puteam tine pe stangul. simteam o durere taioasa/intepatoare la incheietura, la nivelul fesei stangi. dupa jumatate de ora de miscare, am considerat ca imi este mai bine si am plecat pe motor acasa.
acum, 5-6 ore, aulin, midocalm si fastum gel, abia ma misc, ma taie ingrozitor cand incerc sa ma sucesc in pat sau sa ma ridic.
am intrebat telefonic un prieten din domeniul medical si si-a dat cu parerea ca in cel mai rau caz e o ruptura musculara, la care o vizita la medic (urgenta) nu ma ajuta cu nimic. nu stiu cata legatura are cu lovitura sau cu psihicul meu (terminat pentru ca prietena deja face spume si maine trebuie sa dau ochii si cu mama) dar fiecare runda de durere se lasa si cu frisoane....................................... :cry:
manach
Moderator

Mesajde B43XTM pe Sâm Apr 24, 2010 2:21 am

nasol ce ti s-a intamplat.
Fii fericit totusi ca in afara de durere (care o sa te mai tina), nu ramai cu sechele dupa ruptura de muschi.
Am avut si eu un muschi rupt... dupa 2 luni inca schiopatam si in 3 luni mi-am revenit complet ;)
B43XTM
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Schumy pe Sâm Apr 24, 2010 8:52 am

Data viitoare salveaza-te si lasa motocicleta sa pice. O carena zgariata se repara, insa sanatatea o data abuzata se reface mult mai greu.

Cat despre faza cu cizmele. Eu port cizme de enduro(Alpinestars Tech3) in oras si da, mor de cald, dar e mai ok asa decat in caz de un accident sa sufar consecintele.
Desi de fiecare data cand ma urc pe motocicleta ma gandesc sa am grija si sa nu am nici un incident, echipamentul e obligatoariu fie ca merg un kilometru sau 100.
Schumy
Iti pot arata si tie ...

Mesajde luck pe Sâm Apr 24, 2010 8:33 pm

Korben Dallas scrie:Si protectii?
Chiar nu-ti pasa de oasele tale?
27 lei ai dat pe haine, de 27 lei o sa te protejeze in caz de imbecil neatent

In 27 ani de motociclism nu am cazut niciodata, nu am avut accident niciodata, si nici nu-mi doresc
Ii multumesc lui Dumnezeu ca m-a ferit de accidente, dar la protectii (sau haine cu protectii) tot nu renunt, chiar daca merg 3 km pana la serviciu

Mai gandeste-te...
Te poate plesni un idiot chiar cand iesi de pe aleea dintre blocuri, nici nu trebuie sa mergi prea departe
Ca se rupe femurul sau alt os, undeva la mijloc, nu e grav, se sudeaza
Dar ce te faci cu articulatiile zdrobite?
Protejati-va, oameni buni!

Repede se mai incinge lumea pe aici.....si degeaba pe deasupra.
Am zis eu ca pe sub pantalonii de 27 de lei nu poti lua protectii???!!! Mai gandeste-te....
Eu cred ca un om care tine la sanatatea lui o sa isi ia si niste protectii adecvate, eventual si niste kneewarmer (de care mi-am achizitionat si eu).
Daca ai fi citit mai atent ai fi vazut ca am scris ca mi-am luat un numar mult mai mare decat port. De ce crezi?
Eu stiu ca esti bine intentionat dar puteai scrie si altfel ideea ta.

Imi pare rau @manach pt ce ti s-a intamplat.
Insanatosire grabnica!
luck
Cum ii zice la ....

Mesajde Korben Dallas pe Lun Apr 26, 2010 10:59 am

luck scrie:Repede se mai incinge lumea pe aici.....si degeaba pe deasupra.
Am zis eu ca pe sub pantalonii de 27 de lei nu poti lua protectii???!!! Mai gandeste-te....
Eu cred ca un om care tine la sanatatea lui o sa isi ia si niste protectii adecvate, eventual si niste kneewarmer (de care mi-am achizitionat si eu).
Daca ai fi citit mai atent ai fi vazut ca am scris ca mi-am luat un numar mult mai mare decat port. De ce crezi?
Eu stiu ca esti bine intentionat dar puteai scrie si altfel ideea ta.

Nu m-am incins absolut de loc

Ai scris foarte clar de ce ai luat in numar mult mai mare decat porti:
"Ca idee: mi-am luat o marime mult mai mare decat e marimea mea ca sa il pot lua peste haine. La serviciu le dau jos si sunt ca nou"

Unde ai scris de protectii? Lumineaza-ma
Korben Dallas
Iti pot arata si tie ...

Mesajde luck pe Lun Apr 26, 2010 11:31 am

Korben Dallas scrie:Nu m-am incins absolut de loc

Ai scris foarte clar de ce ai luat in numar mult mai mare decat porti:
"Ca idee: mi-am luat o marime mult mai mare decat e marimea mea ca sa il pot lua peste haine. La serviciu le dau jos si sunt ca nou"

Unde ai scris de protectii? Lumineaza-ma

Ok. Daca scriam haine cu protectii erai multumit, cred (dar nu sunt sigur nici de asta). Scuzati-ma va rog......
Imi pare rau pt off topic.
luck
Cum ii zice la ....

Mesajde Korben Dallas pe Mar Apr 27, 2010 12:59 am

luck scrie:Ok. Daca scriam haine cu protectii erai multumit, cred (dar nu sunt sigur nici de asta). Scuzati-ma va rog......
Imi pare rau pt off topic.

Prietene, nu te victimiza ca nu e cazul, ce naiba
Era vorba de sfatul dat unui motociclist
Dupa parerea mea, pe primul loc trebuie sa fie protectia, pentru ca noi nu avem caroserie
Imi pare rau daca ti-am lasat impresia ca te atac, nu asta a fost intentia
Dar nici el nu a pomenit nimic de protectii, nici tu, si m-am simtit obligat sa va atrag atentia
Sunt perfect de acord cu acei pantaloni de 27 lei, dar neaparat sa-si cumpere protectii pt genunchi si cizme sau bocanci care protejeaza glezna
Incomodele cizme moto mi-au salvat glezna de cel putin 5 ori pana acum
Sper ca de data asta intelegi corect mesajul meu :Salutare:
Korben Dallas
Iti pot arata si tie ...

Mesajde drares pe Mar Apr 27, 2010 1:28 am

Si eu transalpez zilnic la birou, in formula geaca touring cu protectii hard (coate, umeri, spate), protectii pentru genunchi (preferabil _pe sub_ pantaloni, cand incap), cizme, manusi. Mai spre vara, cand poate se mai coc si euroii, as inlocui geaca cu un model de vara, tot cu protectii hard. La birou am lasat o pereche de pantofi, asa ca in fiecare dimineata execut dansul scos protectii, scos cizme, pus pantofi. Si vitavercea seara. Asta e. Pentru mine merita.
If you want to truly understand something, try to change it. (Kurt Lewis)
drares
Cum ii zice la ....

Kilometraj: 5000

Următorul

Înapoi la Discuţii generale