Viteza Transalp PD06

Aici se discută despre orice treabă care nu se încadrează în altă categorie

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

Re: Viteza Transalp PD06

Mesajde reltih pe Sâm Iul 10, 2010 2:34 pm

am uitat sa va amintesc ca am amortizoarele modificate, are cu totul alta tinuta de drum de cand am facut modificarile, are o tinuta mult mai ''sportiva'' acum, evident cu foarte mici dezavantaje de confort, dar pe offroad ai feedback mult mai bun ! inca umblu la reglaje sa gasesc calea de mijloc !
YOU ONLY NEED TWO TOOLS IN LIFE - WD-40 AND DUCT TAPE. IF IT DOESN'T MOVE AND SHOULD, USE THE WD-40. IF IT SHOULDN'T MOVE AND DOES, USE THE DUCT TAPE
reltih
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL600
Vorba de duh: The Power of Cows !!!
Kilometraj: 50000

Mesajde Valentin pe Dum Iul 11, 2010 3:05 am

reltih scrie:cred ca-s fi stiut daca sunt masochist, :lol: am fost saptamana asta pe Buc, Pitesti, Ramnicu Valcea, Transalpina, Jina, Poiana sibiului, Sibiu, Transfagarasan, Curtea de Arges, Pitesti, Buc. , numaru cu sticker pe el, 100 in localitati, 130 in afara, 150 autostrada, mai putin pe Transfagarasan si Transalpina unde am mers foarte incet ca sa ma bucur de peisaje si poze, si evident nu mi-a permis drumu, desi pe asfaltu ala proaspat de pe Transalpina i-am dat de au gasit-o dracii, am raschetat scaritele, consumul mediu a fost 6 %, spre surprinderea mea nu mi-a papat ulei, de obicei la forja imi papa, cum spuneam nu consider ca sunt masochist si nici ca mi-am ales gresit motoru', eu sunt greu 110kg+nevasta 5o cu ambalaj + bagaje la 150 sta pe sosea ca un tanc.
Joi, Bucuresti, Ploiesti, Sinaia, Lacul bolboci, Cascadele Vanturisului, Stana Regala si retur viteza minima pe dn1 a fost 120, Comarnic - Ploiesti soseaua aia bestiala, 160 kmh, nu stiu cum vi se pare voua masochism asta, eu sunt la confort maxim, vajaitul castii e singurul mare incovenient.
referitor la viteze / turatii ca scria cineva mai sus.
la mine e un pic diferit desi am pinioanele standard,
5000 rpm = 110 kmh
5500 rpm = 120 + - 2 kmh
6000 rpm = 130 kmh
restu nu le-am retinut
100 kmh am la 4600 - 4700 rpm

Nu inteleg, de ce trebuie sa raschetezi scaritele sau sa-i dai sa o gaseasca dracii ? Transalpul este un motor facut pentru a merge cu o viteza care te lasa sa te bucuri de peisaj, de natura, sa poti sta relaxat in sa, sa te poti opri pentru a face fotografii ... NU este un supersport!. Sigur, sunt momente cand mai "scapi mana in gaz", si eu mai gonesc pentru 2-3 min. cu 150, da' ma potolesc repejor gandindu-ma ca mai am nevoie de permis.
Incepand cu 130 km/h, disconfortul apare, in primul rand, in partea frontala a castii, acel "vajait al castii" care, in cel mult 5-10 km devine foarte deranjant, turbulentele de aer, pe care esti nevoit sa le iei la propriu in piept, te vor obosi rapid, consumul va fi cu pana la 2-3 l mai mare ... Intrebare: de ce ?
Intentionez, saptamana viitoare, sa fac un traseu de doua zile care va include si Transalpina, viteza mea de croaziera fiind de 80-100 Km/h si cel mult 40-60 Km/h pe segmentul Novaci-Sebes. Aviz amatorilor !

:hainoroc:
Valentin
Cred ca stiu ...

Specimen: XL650
Vorba de duh: Cine nu cade, nu se inalta.
Kilometraj: 55000

Mesajde Schumy pe Dum Iul 11, 2010 9:49 am

Valentin scrie:Intentionez, saptamana viitoare, sa fac un traseu de doua zile care va include si Transalpina, viteza mea de croaziera fiind de 80-100 Km/h si cel mult 40-60 Km/h pe segmentul Novaci-Sebes. Aviz amatorilor !

Intre Ranca si Obarsia Lotrului imi zicea un prieten care o fost ieri ca e asfalt pe aproximativ 70%. Asa ca intradevar vei merge cu 40-60 si nu ca inainte cu 20km/h.

Eu merg in general cu 90-110km/h pe drum national (depinde de conditii), pe drumuri judetene 60-80km/h(multe sunt valurite, cu gropi si nisip in curbe), pe autostrada 120km/h(nu imi place sa stiu ca zboara benzina din rezervor pentru o diferenta de timp nesemnificativa), iar pe offroad depinde de drum si peisaj.

~4000rpm - 80km/h
~4500rpm - 90km/h
~5000rpm - 100km/h
Schumy
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL650
Vorba de duh: Apa, paie si bataie
Kilometraj: 37600

Mesajde reltih pe Dum Iul 11, 2010 10:21 am

ai inteles un pic gresit.
de la novaci la ranca este 100% asfalt, intre ranca si obarsie nu este asfalt deloc, de la obarsie pana la sebes este 70 - 80 % asfalt !
Valentin, te sfatuiesc sa nu te duci pana la sebes drumul este plictisitor mai ales acu' ca-i asfalt, la un moment dat se face un drum in dreapta cu indicator spre Jina, i-al pe ala, o tii tot inainte si la un moment dat o sa vezi inca un indicator cu Jina 7 Km la stanga, urca 7 km intruna, este mai offroad decat tot cea ramas din transalpina si e superb, n-o sa regreti
YOU ONLY NEED TWO TOOLS IN LIFE - WD-40 AND DUCT TAPE. IF IT DOESN'T MOVE AND SHOULD, USE THE WD-40. IF IT SHOULDN'T MOVE AND DOES, USE THE DUCT TAPE
reltih
Iti pot arata si tie ...

Mesajde manach pe Dum Iul 11, 2010 9:48 pm

tocmai m-am intors de pe transalpina.
novaci-ranca e asfaltat tot
sebes-lacul oasa e asfaltat tot
la 10 km de obarsie spre ranca e o portiune nasoala cu noroaie.
in rest, exista multe portiuni cu asfalt, dar si destule cu piatra tasata, pregatita pentru asfalt.

despre portiunea cu jina am auzit ca saptamana trecuta, dupa ploi, erau 2 portiuni de 7-8 km de noroaie. din auzite.
manach
Moderator

Kilometraj: 0

Mesajde reltih pe Dum Iul 11, 2010 10:00 pm

pai eu am fost luni, tot drumu e de 7 km si te asigur ca nu era numai noroi, poate doar 30%, dar e un fel de noroi cu nisip moale, nu din ala lipicios, care nu pune probleme deloc, eu am anakeeuri si am mers lejer, iar intre obarsie si ranca nu vad unde putea fi noroi, ca e tot pietruit, si daca turna cu galeata puteam parcurge tot traseul fara nici o problema cu cauciucurile mele de ''strada''
poate nu tin eu minte dar am poze multe de pe traseu aici: http://www.photoshop.com/user/reltih/?rlang=en_US&trackingid=BTAGC&wf=shareslideshow&galleryid=ce1562fc731840858a95c2092d4d189a
reltih
Iti pot arata si tie ...

Anterior

Înapoi la Discuţii generale