Vopsire / brunare toba esapament si/sau galerii

Din ciclul "De ce să strici ceva ce merge bine....?"

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

Vopsire / brunare toba esapament si/sau galerii

Mesajde Korben Dallas pe Mar Noi 02, 2010 4:35 pm

marius.roibu scrie:- daca imi vopsesc galeriile (tevile...de la iesirea din cilindru pana la iesirea in toba) cu vopsea termorezistenta facuta pe cod culoare undeva la Policolor, credeti ca va rezista.

Daca asta este o intrebare, atunci ai si un raspuns: da, va rezista. Depinde si UNDE anume la Policolor e facuta (pe linia de fabricatie sau in magazie). Policolor e o firma cu traditie, ar trebui sa fie OK
Daca e doar o afirmatie, nu te contrazic
Korben Dallas
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XRV750
Vorba de duh: nu te pune cu prostu'
Kilometraj: 0

Re: inrebare [XL650V vs XL600V]

Mesajde marius.roibu pe Mar Noi 02, 2010 5:04 pm

Nu este o intrebare!

Am dat telefon la ei, mi au spus ca imi pot face vopsea termorezistenta pe cod de culoare (vreau sa fie identica cu cea de pe toba finala)- eu dorind sa vopsesc doar tevile. Vopseaua mi-o vor prepara ei in house. Intreband la ei insa au zis ca vopseaua rezista doar pana la 120 grade si ca de fapt cica nici tobele nu ar fii vopsite de fabrica ci inegrirea aia de pe ele ar fii ceva din turnarea lor.

Acum nu stiu ce sa zic dar candva si eu am pus un termometru optic pe toba si imi arata vreo 300 si ceva de grade!....
Imagine
marius.roibu
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Intreaba...si vei fi ajutat

Mesajde B43XTM pe Mie Noi 03, 2010 9:27 am

un spray cu vopsea termorezistenta care rezista (zic ei) pana la 175 de grade tine pe tobe fix 3 zile. Poate tu ai mai mult noroc cu cea de 120 ;)
B43XTM
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL600

Mesajde manach pe Mie Noi 03, 2010 10:03 am

eu mi-am vopsit toba cu un spray rezistent. nu stiu la ce temperatura rezista; cred ca era Duplicolor; avea desenata o usa de soba/teracota;
din mai nu s-a modificat deloc. rezista foarte bine. 120-130 mi se pare cam putin
manach
Moderator

Mesajde reltih pe Mie Noi 03, 2010 6:01 pm

toba sau galeriile? diferenta de temperatura este uriasa intre cele doua, cel putin langa iesirea din motor, eu am pansat galeriilea cu banda care rezista la 700 de grade, si langa motor la galerii a ars, de la inbinare pana la toba in schimb a rezistat si isi face chiar bine treaba, poti pune mana pe galerie dupa sute de km de mers, insa la iesirea din motor nu facea nimic !
Marius daca gasesti solutie sunt si eu interesat !
YOU ONLY NEED TWO TOOLS IN LIFE - WD-40 AND DUCT TAPE. IF IT DOESN'T MOVE AND SHOULD, USE THE WD-40. IF IT SHOULDN'T MOVE AND DOES, USE THE DUCT TAPE
reltih
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: The Power of Cows !!!
Kilometraj: 50000

Mesajde marius.roibu pe Mie Noi 03, 2010 6:53 pm

Pai solutii caut, dar nu am momentan. Eu o fire mai tehnica...am incercat cu un termometru dintrala cu laser sa masor temperatura pe tobe asta vara la vechea motocicleta (un shadow 750) dupa o plimbare de 30 km...si a rezultat ceva de genul 340 grade in capatul tobei...deci...teoretic in cel mai rece punct...
Tind sa cred ca pe galerii e de cel putin 2 ori mai mult...nu stiu...presupun.

Daca vopselele alea tin intradevar la 120 ...170 samd....cred ca nu au nici o sansa...
Insa....
Nu inteleg totusi cum au fost vopsite de fabrica...pentru ca la moto prietenei inca sunt in stare f buna....Eu cred ca ar trebui sa discutam mai amplu despre chestia asta si sa spuna fiecare ce solutii a incercat si care a fost rezultatul....
Imagine
marius.roibu
Iti pot arata si tie ...

Mesajde reltih pe Mie Noi 03, 2010 8:47 pm

pe bine sincer ma batea gandul la galerii din inox, o sa cer un pret la niste baieti, sa vedem cam cat costa :ciclop2:
YOU ONLY NEED TWO TOOLS IN LIFE - WD-40 AND DUCT TAPE. IF IT DOESN'T MOVE AND SHOULD, USE THE WD-40. IF IT SHOULDN'T MOVE AND DOES, USE THE DUCT TAPE
reltih
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Andy pe Mie Noi 03, 2010 8:49 pm

reltih scrie:pe bine sincer ma batea gandul la galerii din inox, o sa cer un pret la niste baieti, sa vedem cam cat costa :ciclop2:

Alea ti se fac "curcubeu" la iesirea din cilindrii
Imagine Imagine
THE POWER OF DREAMS...

Reguli de baza pe acest forum.
Andy
Moderator

Specimen: XL650
Vorba de duh: unde sa nu stau acasa?

Mesajde reltih pe Mie Noi 03, 2010 8:54 pm

mda, si eu stiam la fel insa am mai vazut motoare la care nu se intampla deloc ''curcubeul'' ala, care o fi treaba ?
reltih
Iti pot arata si tie ...

Mesajde marius.roibu pe Mie Noi 03, 2010 11:48 pm

curcubeul depinde de tevi...daca ai o teava goala...se va face mereu...daca ai o veata intr-o alta teava nu va mai aprea curcubeu.....prima teava cea de pe interior e pentru circulatie gaze a 2a e pur estetica....
asa era la mine la chopper....ata e singura varianta ca sa nu se albastreasca...orice alta varianta da albastru in cele din urma

si inca o chestie....procesul e accelerat de mersul sarac al cilindrilor...deci dc ai o toba mai colorata ca cealanta....ori cilindrul merge mai sarac...ori e curba tobei din cilindru mai mare ...si se lovesc gazele mai puternic in teava.
Imagine
marius.roibu
Iti pot arata si tie ...

Mesajde B43XTM pe Joi Noi 04, 2010 9:29 am

"deci dc ai o toba mai colorata ca cealanta.." inseamna ca n-ai transalp :P . Sau inseamna ca eu mi-am luat transalp cu o singura toba si nici n-am remarcat pana acum ca se fabrica cu 2 :ride
B43XTM
Iti pot arata si tie ...

Mesajde vandrash pe Joi Noi 04, 2010 10:10 am

marius.roibu scrie:Pai solutii caut, dar nu am momentan. Eu o fire mai tehnica...am incercat cu un termometru dintrala cu laser sa masor temperatura pe tobe asta vara la vechea motocicleta (un shadow 750) dupa o plimbare de 30 km...si a rezultat ceva de genul 340 grade in capatul tobei...deci...teoretic in cel mai rece punct...
Tind sa cred ca pe galerii e de cel putin 2 ori mai mult...nu stiu...presupun.

Daca vopselele alea tin intradevar la 120 ...170 samd....cred ca nu au nici o sansa...
Insa....
Nu inteleg totusi cum au fost vopsite de fabrica...pentru ca la moto prietenei inca sunt in stare f buna....Eu cred ca ar trebui sa discutam mai amplu despre chestia asta si sa spuna fiecare ce solutii a incercat si care a fost rezultatul....

Poti incerca asta :

http://www.sniezka.ro/lemn-metal/vopsea ... nalte.html

George
Semper in motu !
vandrash
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: za...duh

Mesajde marius.roibu pe Joi Noi 04, 2010 10:17 am

Ah...imi vine sa te pup! :party.

Gata eu ma apuc de treaba...daca as putea sa o fac si pe cod de culoare ca sa fie identica cu cea de pe tobe....as fii cel mai fericit om.

Lated edit: Rats!....e arginitie....damn :cry . Am sunat la ei, singurul pigment care rezista la temperaturile alea e argintiul.
Imagine
marius.roibu
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Belbody pe Joi Noi 04, 2010 10:58 am

B43XTM scrie:"deci dc ai o toba mai colorata ca cealanta.." inseamna ca n-ai transalp :P . Sau inseamna ca eu mi-am luat transalp cu o singura toba si nici n-am remarcat pana acum ca se fabrica cu 2 :ride

Vorbea de galerii man.. iti spun sincer ca eu nici acum nu stiu care e definitia tobei sau mai exact unde se termina galeria si incepe.. toba.
Daca o iei la repezeala.. teava pe care ies gazele de esapament se cheama toba.. si gata. :nana
http://www.ignitech.cz/english/aindex.htm - Aprinderi electronice (CDI, TCI), regulatoare
Imagine
Belbody
Moderator

Kilometraj: 30000

Mesajde marius.roibu pe Joi Noi 04, 2010 11:17 am

Gata...am deslusit misterul. Toba (partea din spate umflata a motocicletei este vopsita.) Galeriile (tevile de la iesirea din motor pana la intrarea in toba sunt BRUMATE) Este o tehnica de tratare chimica a otelului care ii da culoarea aia pe care o vedem noi pe tobe.
Un search pe google va face lumina pe tema asta!... :confused:
Imagine
marius.roibu
Iti pot arata si tie ...

Următorul

Înapoi la Modificări la Transalp